Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też przy anty tak bolalo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sok z żurawiny to ja polecam z firmy Oleofarm, on jest 100% :) zresztą wszystkie inne soki tej firmy są 100%, np. z malin i jest pyszny :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przez całe życie bolały zatoki i to dość często, ciągle mam z nimi problemy, ale odkąd zaczęłam chodzić w ciąży czyli od stycznia 2013 z małymi przerwami to ani razu nie bolała mnie głowa z tego powodu ;) zastanawiam się czy to hormony czy brak szkodliwego wpływu papierosów ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaa ja właśnie o tym soku mówiłam ;) zuravital oleofarmu ;) dla mnie bomba poza tym strasznie mi smakuje zwłaszcza z wodą magnezja ;)

zosiaaa lubi tę wiadomość

• Taru Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie w najlepszym humorze dziś, przez ta moja ginekolog pokłóciłam sie ze swoim, przypuszczam, ze każdy facet myśli ze my, kobiety w ciazy przesadzamy. A ja sie po prostu czuje odpowiedzialna za dziecko które poczelismy.. Dziś przyszła do nas znajoma, ja ja dopiero poznałam. Jak zaczęła opowiadać ze w żadnej z ciąż sie nie oszczędzała, podczas pierwszy prowadziła bogate zycie towarzyskie (mowie tu o alkoholu, sama przyznała), dźwigała, No wszystko co tylko można robić, juz nie wspominając ze codziennie litr coli musiał byc. W sumie poczułam sie głupio, bo my tu chuchamy, dmuchany, stresujemy sie, płaczemy zeby było wszystko dobrze, a sa kobiety które sie z tego śmieją...

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora a wiesz, że sprzedawałam go mnóstwo razy, a teraz mnie uświadomiłaś, że on się tak nazywa :P z żurawin nie piłam, ale z malin jest cudny :D jakby się jadło maliny, tylko wersja płynna ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru życie... i one jeszcze urodza zdrowe dzieci ;) i nic się nie będzie działo złego w trakcie ciąży.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze malinowy tez wziąć na próbę bo nie testowalam ;) cała ciążę leciała na żurawinie.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru bo to sa chyba osoby, ktore nie wiedza co to problemy i dlatego maja takie olewajace podejście do wszystkiego.

A ja jutro dzwonie gdzieś do ginekologa bo moja infekcja chyba sie nasila. Nie bede czekać. Oby tylko ktoś mnie przyjął.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam kolejny termin miesiączki, i nic :P?! hihi cudownie!
    teraz wieczorem trochę zaczął mnie pobolewać brzuch, ale nie przejmuje się tym, bo pewnie miejsce się robi:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru głowa do góry :) uważam, że lepiej chuchać i dmuchać niż potem czegoś żałować i nie móc sobie darować.
    A mężczyźni może nie rozumieją do końca... bo nie czują. Jak ja poczuję jakieś ukłucie, ból to zaraz się denerwuje. A oni tego nie czują. Denerwują się takimi widocznymi objawami, co nie znaczy, że mniej im zależy oczywiście.

Wyśpij się i jutro będzie lepiej :*

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    a ja dziś mam kolejny termin miesiączki, i nic :P?! hihi cudownie!
    teraz wieczorem trochę zaczął mnie pobolewać brzuch, ale nie przejmuje się tym, bo pewnie miejsce się robi:)

U mnie za 2 dni :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Zosia piękny Fasol w takim razie chyba :p

U mnie też wszystko super Fasola rośnie jak na drożdżach :) A ten widok...nosek było widać, rączką machała coś niesamowitego <3 i mamy zielone światło więc Fasola jedzie na swoje pierwsze wakacje w niedzielę :)

Justiw wierzę, że będzie dobrze !!!

Lelewela na moje pytanie co na infekcję jakby było to powiedział niestety, żeby dzwonić do niego i będziemy działać wtedy, więc nic mi nie polecił :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:36

zosiaaa, Kasia02 lubią tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora a ja muszę kupić ten żurawinowy, bo jakieś bakterie mi ostatnio w moczu wyszły...

Taru no to takie jest właśnie niesprawiedliwe, że te co się nie przejmują i olewają mają zdrowe ciąże i zdrowe dzieci...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    U mnie za 2 dni :)

U mnie w sobotę :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka gratulacje udanej wizyty :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, mnie też wkurza coś takiego... Nasz kolega począł dziecko żeby nie powiedzieć wpadł z laską, którą zna 2 miesiące... dziewczyna lat 18, w głowie pusto, typowa blondi... Z resztą to jego 3 dziecko z kolejnym pustakiem..
    I jak ona się dowiedziała o mojej ciąży to mnie wyśmiała że chcę wziąć zwolnienie z pracy a ona na dyskoteki chodzi i zamierza aż do porodu... szlag mnie jasny trafia... Potem zaczęła że może pojedziemy na kjerag (4 h wspinaczki w jedną stronę - nie spacerku po górach, wspinaczki). Ja powiedziałam od razu że odpadam a ona w śmiech że ciąża to nie choroba. No normalnie jakby mi ktoś w pysk dał! I nawrzeszczałam na nią, że nie każda kobieta zachodzi w ciążę po jednorazowym wystawieniu dupy komukolwiek i niektóre kobiety chcą świadomie i odpowiedzialnie do tego podchodzić... no ale co zrobisz ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Hello Zosia piękny Fasol w takim razie chyba :p

U mnie też wszystko super Fasola rośnie jak na drożdżach :) A ten widok...nosek było widać, rączką machała coś niesamowitego <3 i mamy zielone światło więc Fasola jedzie na swoje pierwsze wakacje w niedzielę :)

Justiw wierzę, że będzie dobrze !!!

Lelewela na moje pytanie co na infekcję jakby było to powiedział niestety, żeby dzwonić do niego i będziemy działać wtedy, więc nic mi nie polecił :/

Cudowne wieści :):):)!!!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka, gratuluję wizyty! :) Ale już duże te nasze dzieciątka :) a tak niedawno miały po 3-4 mm :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam. Wolno idzie. Juz nie krwawie.

‹‹ ‹ 459 460 461 462 463 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ