SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego i nudnego ciazowego dnia!!

Ja musze uwierzyc w to co powiedzial lekarz i ignorowac to obecne plamienie krwia. Skoro jest w nadzerce kilka kraterkow to nic nie zrobie :-( A rano troszke swiezej krwi pokapalo.

Kolejna wizyta we wtorek i musze dac kruszynce przebic 2, 5 cm. A w tym czasie dzielnie znosic niedogodnosci.

• Monkey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf wiedziałam że będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 06:47

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Justifk cieszę się, że to nic złego :)

Mnie dziś jakieś 20-30 min po wstaniu z łóżka zaczął dość mocno pobolewać (kłuć) brzuch z prawej strony :/ jeszcze takich odczuć nie miałam w jak na razie. Tłumaczę to tym, że w sumie 1-2 dni temu przypadał teoretycznie okres, ale oczywiście się zaczęłam ciut martwić. Jestem teraz w drodze do pracy, jak mnie tak pobolewać będzie to się zwolnię wcześniej i piernicze. Nie będę się męczyć siedząc jak w domu będę się mogła położyć. Do wizyty mam jeszcze 4 tygodnie - szlag mnie chyba trafi do tego czasu :/

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Widzę, że niezłe dzieciaczki nam tutaj rosną :) I super-niech tak sobie ładnie i zdrowo rosną do samego dnia porodu :)

Moja wtorkowa wizyta przełożona została na środę (f*ck!), bo gin ma jakiś pilny wyjazd. A ja tak bardzo chcę już usłyszeć, że wszystko dobrze... Brzuch nie boli, tylko mdłości od kilku dni tak mnie męczą, że masakra. Dziwne, myślałam że w 12 tygodniu będą słabły... I boję się, czy wszystko OK, chociaż wiem że stres jest mi teraz najmniej potrzebny :/ No cóż, muszę poczekać do 22.07., nic nie zrobię...

Raz jeszcze gratuluję Kochane udanych wizyt, a za wszystkie plamiące trzymam kciuki z całych sił i wiem, że razem dotrwamy do lutego :) I nie ma innej opcji! Trzymajcie się Lutóweczki ;)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś pobudka o 5 przez synka ale butla dostał o spał do terax he

matylda08 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Monkey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko kiedy będziesz miała wyniki krwi?
    Ja chyba też jutro sobie skocze na pobranie...

A wizytę mam 23-go ale jakoś dotrwam ☺
    Dziś tez już podsłuchałam moją fasolkę

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wyniki odebrała mi bratowa jeszcze tego samego dnia, dzisiaj mi je podrzuci :) Czekam i czekam, mam nadzieję że wszystko będzie w normie ;)
    Kurczę, jak ja podziwiam osoby które z własnej, nieprzymuszonej woli idą na pobieranie :D No to czekamy do przyszłego tygodnia na nasze wizyty :)

Lecę się ogarnąć i do pracy :/ Coraz gorzej znoszę te poranne spacery i siedzenie w biurze...

Dobrego dnia Dziewczyny :*

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja przed ciążą miałam klasterowe bóle głowy ale póki co mam z tym spokój :)

Cynamonowa, zaraz wyślę ci wiadomość na priv z dalszymi instrukcjami :)

Mandragora, jasne, jutro 12 tc :D robimy imprezę

Ogarnęłam facebooka w koncu =D Panistka wysłałam Ci zaproszenie z mojego takiego ściemnianego konta.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do pon na wizytę na 20 dopiero hihi a dziś zaczęłam 10 tyg

justikf lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze powodzenia wszystkim wizytujacym.
    Bedzie dobrze!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) witam sie z paniami w 12 tygodniu :D
    A ja obudziłam sie dzisiaj i miałam tak twardy brzuch na dole jak kamień O.o juz sie przestraszyłam! Ale wtedy poszłam siku i mi przeszło :D
    Nadal królują durne sny (dzisiaj byłam morderca i wytluklam polowe hotelu a szefowa jako pierwsza)- ten w sumie był nawet przyjemny tylko pod koniec okazało sie ze jestem w ciazy a muszę isc na krzesło elektryczne :D

justikf, lelewela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wzrost naszych dzieciatek bedzie przyspieszal. Jesli teraz rosna 1mm dziennie to jest to tylko 3 cm miesiecznie.
    Wiem ze w usg nie liczy sie nozek- ale i tak musi byc wiekszy przyrost aby dobic do tych ok 50 cm

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf: http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już pokłuta i zajadam w pracy śniadanko ;) ciekawa jestem tych wyników...

Pianistka Ty i te Twoje sny :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe co będzie jutro ^^ Aż się boję spać :D
    o ile wczoraj był spokój z bólem brzucha, to dzisiaj już pobolewa :/
    A i na wadze +2kg... a to dopiero 12tc

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, czyli nie wolno Ci rozkminiać! :D
    Ja też narzekałam, narzekałam a teraz piersi się dotknąć nie da :P
    Jak wczoraj weszłam do sypialni bez koszulki i stanika to mąż wytrzeszczył oczy i było "JAAAAAAAAAAAA" :D
    W tym tempie rosną że aż mnie to zadziwia :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Taru, mnie też wkurza coś takiego... Nasz kolega począł dziecko żeby nie powiedzieć wpadł z laską, którą zna 2 miesiące... dziewczyna lat 18, w głowie pusto, typowa blondi... Z resztą to jego 3 dziecko z kolejnym pustakiem..
    I jak ona się dowiedziała o mojej ciąży to mnie wyśmiała że chcę wziąć zwolnienie z pracy a ona na dyskoteki chodzi i zamierza aż do porodu... szlag mnie jasny trafia... Potem zaczęła że może pojedziemy na kjerag (4 h wspinaczki w jedną stronę - nie spacerku po górach, wspinaczki). Ja powiedziałam od razu że odpadam a ona w śmiech że ciąża to nie choroba. No normalnie jakby mi ktoś w pysk dał! I nawrzeszczałam na nią, że nie każda kobieta zachodzi w ciążę po jednorazowym wystawieniu dupy komukolwiek i niektóre kobiety chcą świadomie i odpowiedzialnie do tego podchodzić... no ale co zrobisz ^^

Pianistka, bez urazy, ale chyba bym Ci w twarz dała. Nie ma nic złego w tym, ze na siebie chuchasz i dmuchasz. Ale tez nie ma nic złego w tym, ze laska normalnie zyje. Sama w pierwszej ciazy chodzilam na imprezy, teraz chodze 5 razy w tygodniu na zajecia w tym na zumbe. Powiedzenie komukolwiek(!), ze "nie kazdy zachodzi w ciaze po jednorazowym wystawieniu dupy" to jest takie przegiecie, ze nic tego nie usprawiedliwia. Serio, kobiecie w ciazy sie wiele wybacza, ale nawet hormony ciazowe nie powinny z nas zrobic zwyklej swini.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, no to dzieć ci ładne atrakcje funduje :D
    Mnie boli brzuch i plecy :/ ostatnio przeszło jak poszłam strzyc żywopłot... moze i dzisiaj przejdzie :) wezmę się za sprzątanie w szafie :)
    A ja powinnam pod koniec tygodnia mieć już książkę :) to będę czytać cały przyszły tydzień :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, nie znasz panny... Dziewczyna, która obnosi się z tym że usunęła ciążę bo wpadła z idiotą... teraz w kolejnej z nie lepszym, na imprezie nie stroni od alkoholu bo co tam, przecież nic się nie stanie... szlag trafia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

wiecie co? Ja się chyba jednak z Wami pozegnam. Na tym forum nie panuje zdrowa atmosfera, serio. Nakrecacie sie nawzajem na martwienie się, poziom absurdu przekracza nawet moje standardy (a wierzcie mi, wcale taka wyluzowana nie jestem). Ale jak czytam, ze martwi Was czy mozecie zjesc przyprawe do kurczaka, albo ze macie po nocy brzuch twardy, bo jeszcze do kibla nie poszłyście, i rozkminiacie kazde ukłucie, kazdy skurcz i kazdy chwilowy brak mdlosci, i czy mozecie witaminy dla pierwszego trymestru brac 3 dni dluzej czy 3 dni krocej...Sory, ale to nie robi dobrze ani Wam, ani Waszemu otoczeniu. A na tym forum sie tylko nakrecacie, jedna druga. Ja rozumiem, ze na ciazach Wam zalezy, ze niektore z Was sa po stracie, niektore bardzo dlugo sie staraly. Ale tym bardziej powinnyscie zadbac o swoj spokoj psychiczny, odpoczywac, relaksowac sie. A nie wsluchiwac sie w swoje brzuchy w poszukiwaniu kazdej nieprawidlowosci.

Przemyslcie to. Moze lepiej sie pousmiechac do siebie nawzajem, ponarzekac na mdlosci i pochwalic wiekszymi cyckami albo nowymi bucikami.

Tak czy siak - zycze Wam szczesliwych i przerazliwie nudnych 9 miesiecy. A potem cudnych dzieciaczkow.

Mila920 lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ