Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiaaa, pytanie do Ciebie jak się tutaj zjawisz
Jeżeli na magnezie jest napisane: 1 kapsułka 707mg zawiera 595,6mg dwuwodnego mleczanu magnezu, a dalej jest napisane: 1 kapsułka zawiera 595,6mg dwuwodnego mleczanu magnezu w tym 60,75mg magnezu, co stanowi 16,2% zalecanego dziennego zapotrzebowania.
To do której wartości się odnieść trzeba?
Tysia, okazało się że w zielonym maju pszczółki bzykają i zapylają -
Byłam na drugiej becie - stresuję się bardzo. Tak na luzie to wszystko brałam - że jak nie tym razem, to następnym... no ale mi przeszło
Ja na wizytę idę w 6t0d ciąży i na oglądanie serduszka z mężem w dzień ojca - może już będzie biło
Jeśli beta wyjdzie dobra, to zgłoszę się po linka do tabelki! -
Iriss wrote:Ale się dziś wyciszyło, czyżby wszyscy pracowali? Wiem wiem, głupie pytanie . Zapisuję sobie pytania do lekarza
Strasznie chciałabym iść na USG juz! Martwię się tą szyjką A może ciąża obumarła a ja wstrzymuję krwawienie luteiną?
Piersi dzisiaj WCALE nie bolą... -
tysia, ostatnie miałam koło 17, więc może i tym razem tak. Będę sprawdzać od 15 co godzinę hihi
Ja do pracy dopieroza dwie godziny wychodzę, wracam po 20 - zaraz zacznę gotować obiad
Pianistka, spokojnie! Ja nie badam szyjki, nawet nie wiem ja kto się robi - i jestem spokojniejsza przez to Nie grzeb tam, naprawdę niepotrzebnie sobie dodajesz stresu. Nawet jeśli jest tak jak piszesz (w co absolutnie nie wierzę), to lepiej brać tą luteinę na wszelki wypadek niż nie brać. Żadna ciąża nie obumarła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:39
tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość
-
Jej, przecież objawy raz są a raz ich nie ma. Rozumiem, że się denerwujesz bo ja kilka dni przez wizytą też będę się cholernie stresować ale dzidzia na pewno ma się dobrze! Mnie piersi w ogóle nie bolały od początku ciąży i co mam powiedzieć? Że przez to na pewno jest coś nie tak? Bez przesady! Jeszcze jutro będziesz narzekać na bolące cycuchy
Peggy to czekamy do 17aisa lubi tę wiadomość
-
Pianistka, może myśl o czymś miłym, np o tym jak fasolka sobie rośnie w Twoim brzuszku! . U mnie jak ciąża się zakończyła, to i luteina nie pomogła bo zaczęłam krwawić, a później poszło mimo iż w tym czasie miałam luteinę z 2x2tabl zwiększoną do 3x2tabl. Więc przestań się zamartwiać, pomyśl o czyms innym.
Ja też mogłabym się zacząć stresować, tym np że już zawalam pracę, a jak wyjdzie jutro że jest źle, albo będę musiała leżeć...i umrę wtedy z głodu bo mój mąż i gotowanie bezglutenowe to tak ciężko hehe . Przestawiłam się na myślenie pozytywne i tobie też to nakazuję . Myśl, jak mały człowieczek rozwija się pod Twoim serduszkiem i niebawem i jego serduszko będzie biło razem z Twoim . Teraz nam potrzebny spokój a nie wkręcanie siętysiaa93, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja chętnie oddam swoje mdłości, to zobaczycie po 1 dniu że wolałyście bez objawów ;P
Pianistka, jak będzie Cię korcić badanie szyjki to.. pograj na pianinie zajmij czymś paluszki (to tak na rozluźnienie)tysiaa93, Pianistka, zosiaaa lubią tę wiadomość
-
No po bigosie to bym chyba z wc nie wyszła do piątku przy tych sensacjach haha. Mój mąż lubi pomidorową (zresztą większość facetów lubi) i mógłby ja jeść nawet i tydzień, ale zwykle jak zrobię gar, to 2 dni i nie ma
A zupkę może i ja podjem .
Ale bigos, kapusta - zjadłabym młodą kapustkę duszoną z koperkiem -
Iriss wrote:Ja chętnie oddam swoje mdłości, to zobaczycie po 1 dniu że wolałyście bez objawów ;P
Pianistka, jak będzie Cię korcić badanie szyjki to.. pograj na pianinie zajmij czymś paluszki (to tak na rozluźnienie)
Może i masz rację... Pocieszające jest to, że gdybym miała krwawić to bolałby mnie bardzo brzuch... A nie miałam jakiegoś intensywnego bólu od dawna... ostatni raz w kwietniu przy @
Do piątku nie układam w głowie negatywnych scenariuszy, obiecuję.
W piątek okaże się czy wszystko ok
A za mdłości chyba jednak podziękuję wolę bez -
Ale jesteście, nikt nie chce moich mdłości, no i będę się męczyć dalej
Dobra uciekam rządzić w kuchni, akurat zleci trochę czasu, a po 15 powinny być wyniki, ciekawe jak wyglądają, nie dopuszczam do siebie myśli że kiepsko, ale i tak się zdarzyć może.
Pianistka, gorzej właśnie jakby Cię brzuch bolał, a sama piszesz że te brudzenia to raz kiedyś, a przy szyjce nie majstruj aplikuj jedynie luteinkę. -
Bardzo mi przykro Iriss ale twoje mdłości to twoje mdłości, i proszę sobie z nimi radzić! Chociaż może by mi się trochę przydały, nie jadłabym tak często jak teraz
I o takie podejście chodzi Pianistka, w piątek się wszystko okaże a do tego czasu proszę myśleć pozytywnie -
Iriss wrote:
Pianistka, gorzej właśnie jakby Cię brzuch bolał, a sama piszesz że te brudzenia to raz kiedyś, a przy szyjce nie majstruj aplikuj jedynie luteinkę.
Brudzenia były 3 razy z czego raz na papierze śluz był pomarańczowy tak jakby od krwi... ...
pierwszy raz ok 2 tygodnie temu 2-3 dni przed terminem @, kolejny raz w czwartek i ostatnio wczoraj rano...
Nawet na wkładce było czysto tylko jak wkladalam luteine i śluz zostal na palcu i gdy wytarlam go o papier byl taki beżowy - przybrudzony...
Ale to sie zdarza jednorazowo, nie trwa kilka dni... było wczoraj rano a dzisiaj śluz biały...