X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko chyba cos się pomieszało w tabelce bo Natasha na bank ma termin na 1 lutego....

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Justaw chyba miała na 16-go.....

Posprawdzajcie dziewczyny swoje dane :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale naskorbalyscie przez kilka ostatnich dni:) Ja zrobilam sobie wolne od komputera od czwartku.
    We Wrocławiu dziś od rana deszczowo, nie obędzie się bez kawy.

Monkey lubi tę wiadomość

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Monkey, masz rację, napykałam i pozmieniało terminy ale zaktualizowałam w oparciu o listę z pierwszej strony :) Już powinno być ok :)

Lies, przyjmij moje zaproszenie aby dostac link do tebelki

Monkey lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Piszecie już od rana :). Ja dziś musiałam zostać w domu, bo tak mnie w nocy muliło, tak mi niedobrze było, rano to samo, bałam się jechać do pracy:(. Nachodzi falami, teraz ciut lepiej, ale już czuje mdłości. Wczoraj wieczorem też, dobrze że na razie nie wymiotuję tak często, ale te mdłości też bardzo męczą :/. No chyba muszę pogodzić się, że to chwile potrwa.
    Jednak nie przeklinam tych mdłości, bo w końcu fasolek manifestuje swoją obecność, muszę się jednak jakoś ogarnąć, bo po weekendzie trochę pracy jest, a nikt inny tego nie ogarnie :(
    Mam zamiar niebawem do lekarza dzwonić, oby mnie uszczęśliwił i jutro przyjął na wizytę.

P.S coś mi śmierdzi jak stara kaszanka, zza okna?

Pianistka, nie stresuj sie, ja pamiętam ile stresu poprzednio miałam przez ciągłe sprawdzanie szyjki, teraz odpuściłam, bo by chyba sama ze stresu i zdziwienia że takie manewry odwalam się otworzyła ta moja szyjka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:51

Monkey lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja nie wytrzymałam i zapisałam się na Usg na ten piątek, najwyżej powtórzę po tygodniu... Strasznie martwi mnie to otwarcie szyjki i te brązowe plamienia... Muszę to sprawdzić :)
    To będzie 6+1

Monkey, zosiaaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss rozbawiłaś mnie tą zepsutą kaszanką :D Nawet nie wiem jak miałaby śmierdzieć :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutowka z tego roku;) dzis mija rok jak zrobilam test. Nie wiem kiedy to zlecialo! Zycze wam wytrwalosci i zdrowia. Dbajcie o siebie i nie dzwigajcie;)
    Moja ciaza byla ciekawa ...
    Szybko minie:)

Teraz lulam w wozku mojego synka;) warto;))
    Pozdrawiam;)

zosiaaa, Madlene84, miśka905 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    16 na 17

No to różnie może być... Faktycznie nie nastawiaj się, a może się miło zaskoczysz :)

Pianistka Monkey dobrze mówi, nie grzeb tam już! Ja się w ogóle nie znam na badaniu szyjki i całe szczęście, przynajmniej się nie stresuję ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja w 6 tyg tyg trafilam do szpitala z krwawieniem. Dali mi duphaston i sie udalo.
    Trzeba sprawdzic progesteron bo moze byc za niski i trzeba brac luteine/ duphaston

atdcqtkf2affvuei.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek powiedział, żebym zadzwoniła wieczorem to mnie gdzieś tam wciśnie na wizytę jutro :)

Monkey, ja też nie wiem jak śmierdzi zepsuta kaszanka, ale pewnie tak jak ten aromacik co się zza okna roznosił :P

Zlinczujecie mnie, ale poszłam sobie dziś betaHCG zrobić, żeby sprawdzić jak to wygląda na chwilę obecną. No ale cóż, niektóre badają szyjkę, niektóre sikają na testy a ja sobie poszłam upuścić trochę krwi :P. Ale już więcej na betę nie pójdę, tak po prostu sobie wcześniej ustaliłam, że przed konsultacją u gina pójdę :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulacji, bo widzę że pisałyście, u mnie w tym cyklu owulka była bardzo wcześnie bo 11dc (zwykle 14dc-15dc). Jeżeli dobrze pójdzie i będzie jutro usg (dla świętego spokoju i sprawdzenia czy fasolka zadomowiła się tam gdzie trzeba:P) to będzie 5t3d, ale nawet sam pęcherzyk chcę zobaczyć, będzie mi sie raźniej na serduszko czekało :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pianistka ja w 6 tyg tyg trafilam do szpitala z krwawieniem. Dali mi duphaston i sie udalo.
    Trzeba sprawdzic progesteron bo moze byc za niski i trzeba brac luteine/ duphaston
    biorę cały czas luteinę dopochwową

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie pomyślałam, że muszę uporządkować i zaktualizować moją teczkę na jutro do lekarza i listę pytań zrobić, ale tych najistotniejszych, żeby go nie zamęczyć bo i tak się wciskam ;P, i zapisać że chcę jakieś zaświadczenie o ciąży, bo chyba trzeba będzie w pracy powiedzieć bo jak tak będę chorować to pomyślą, że olewam pracę czy coś, więc otwarte karty.

Dziewczyny, widziałam że wpisujecie swoje imiona i miejscowości, mam nadzieję że nie macie za złe, jak się zacznę ujawniać pod koniec I trymestru ;). Kurde miałam kiedyś głupia sytuację na innym forum, i nie chciałabym aby ktoś mnie skojarzył w tej chwili, a niestety wątki są otwarte i każdy może czytać bez logowania - szkoda, że nie ma opcji, że pewne wątki dostępne są tylko dla zalogowanych.... no ale cóż.

zosiaaa lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, ale tabelka jest tylko dla zalogowanych! :)
    Możesz ją otworzyć tylko mając link.

Ale oczywiście, szanuję Twoją decyzję i rozumiem :)

Kurcze, nie wiem czy dobrze robię, że idę na to USG tak szybko... Niby położna mówi, że już powinna coś zobaczyć a to będzie równo 30 dpo... Ale strasznie się stresuję i chciałabym wiedzieć czy wszystko jest ok, czy powinnam się martwić... Nawet jeśli serduszka jeszcze nie będzie to chcę przynajmniej sprawdzić czy nie ma krwiaka, czy w ogóle ciąża jest w macicy, czy jest rozwinięta adekwatnie do dnia OM itd...

Ale z drugiej strony mogłabym poczekać tydzień dłuzej i zobaczyć już serduszko...
    Tylko że się strasznie tym stresuję a stres jest najgorszy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratulacje, piękna beta :D

Iriss ja rozumiem Twoje podejście :) też wolałabym, żeby to był wątek bardziej zamknięty, ale niestety tak się nie da...

Bianka* lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie musisz się tłumaczyć, to Twoja decyzja i ja podjęłam taką samą, dlatego idę jutro :), a później pójdę na planowaną wizytę 25.06. Będzie to 28dpo i 39dc :). Wezmę swoje wyniki, zapytam jakie wyniki zrobić na następne badanie, czy brać dalej te witaminy co biorę bo mi się kończą, czy mogę teraz dodatkowo brać DHA, a może wapń i wit D, bo tego niestety nie ma w Femibionie.
    Ja do tej pory miałam diete tak bogatą w warzywa i owoce i kasze, że nie chciałam jakiś mega wypas witamin, żeby nie przesadzić, ale przy takim apetycie jak teraz to wiecie... :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pójdę w ten piątek, bo mąż też jest ciekawy :) Jeśli serduszka nie będzie, to wtedy pójdę po tygodniu 18-ego :)
    Muszę zapytać o przyczynę tych plamień...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu piję wodę z imbirem, oby trochę pomogło dziś. Chyba ugotuję dziś pomidorówkę, mąż tak lubi... a ja ostatnio nic tylko marudzę, śpię, a teraz jeszcze zdechła od tych mdłości, to jakiś rewanżyk zrobię :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już w tym tygodniu będzie kilka wizyt, super! Będę miała za kogo trzymać kciuki :)

Witam nowe lutówki, coraz nas więcej :) Maj okazał się łaskawy :D

Natalii00 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ