SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Justaw gratuluję wam udanych wizyt! :)

Miłego dzionka :)

Oo, już 12 tydzień <3

Pianistka, Kasia02, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dien dobry dziewczyny, aaaa łazankiiiiii!

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieki nie jadłam lazanek... Mniam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio w wigilię i takiego smaka dostałam że nie ma bata jutro muszą być hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti jak zdrówko? Wygnalas przeziębienie? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja łazanki jadłam ostatnio na szkolnej stołówce! :D Nigdy w życiu nie robiłam :)
    A mi wyszły 2 ciasta :) Sernik na zimno z galaretką i owocami :) tak jak zamierzałam, ale nie miałam co zrobić z dwoma pozostałymi biszkoptami to zrobiłam "coś" :D a'la wuzetka :D Krem z wuzetki, ale miałam biszkopty jasne więc dodałam do kremu kakao i na górę polewa czekoladowa :D Nie wygląda tak pięknie jak wuzetka ale mąż wciągnie wszystko :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was kobietki, ze dajecie radę w kuchni tyle siedzieć, mnie od wielu rzeczy odrzuca i nie jestem w stanie normalnych obiadków gotować a o pieczeniu na razie muszę zapomnieć. A ja z tych co same nawet chleb pieką, ech...

Za dużo zapachów :-(

To moje dziecko jest strasznie wybredne...;-) na wiele rzeczy ja mam ochotę i bym zjadła a nie mogę :-( tak jak biszkopcik, ślinka mi leci, ale podstawić mi pod nos i nie ruszę :-(
    więc sobie tylko wyobrażam to ciacho Pianistki i ślinka leci...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak mogłaś! Slinotok do ziemi... :P

Pianistka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka :) ja też sama piekę chleb i jestem z tych co nie lubią gotowców :) Aczkolwiek wiadomo, chleb to w wolnej chwili, na weekend lub gdy mam wolne :)
    Całe szczęście, że u mnie teraz w ciąży jest apetyt i jeszcze bardziej mam ochotę na gotowanie :)
    Ciekawe jak te ciasta wyjdą :)

Powiem szczerze, że o ile gotuję dobrze to pieczenie nie jest moją mocną stroną i jeszcze się uczę :) U mnie w domu - mama pochłonięta karierą, pracą, nigdy nie gotowała... na obiad była pizza/kebab/mcd/restauracja... tyle :) A ciasto oczywiście z cukierni.. więc nie miałam kogo podglądać, uczyć się... Moja mama przyznaje się bez bicia że nigdy nie upiekła biszkopta ani nie zrobiła pierogów, gołąbków czy nawet kopytek... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) a co u ciebie dzisiaj na obiad? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Milka :) ja też sama piekę chleb i jestem z tych co nie lubią gotowców :) Aczkolwiek wiadomo, chleb to w wolnej chwili, na weekend lub gdy mam wolne :)
    Całe szczęście, że u mnie teraz w ciąży jest apetyt i jeszcze bardziej mam ochotę na gotowanie :)
    Ciekawe jak te ciasta wyjdą :)

Powiem szczerze, że o ile gotuję dobrze to pieczenie nie jest moją mocną stroną i jeszcze się uczę :) U mnie w domu - mama pochłonięta karierą, pracą, nigdy nie gotowała... na obiad była pizza/kebab/mcd/restauracja... tyle :) A ciasto oczywiście z cukierni.. więc nie miałam kogo podglądać, uczyć się... Moja mama przyznaje się bez bicia że nigdy nie upiekła biszkopta ani nie zrobiła pierogów, gołąbków czy nawet kopytek... ;)

Ale widzisz, Ty zapał masz i chwała Ci za to! W pieczeniu szybko dojdziesz do wprawy, kwestia czasu. Teraz możesz poduczyć mamę ;-)

Mi brakuje przesiadywania w kuchni :-( a jestem w domu, więc nic tylko gotować!
    Wklej później zdjecie ciacha, chociaż się napatrzę :-)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Doti jak zdrówko? Wygnalas przeziębienie? :)

No już dzisiaj na szczęście o niebo lepiej się czuję i zaraz idę chociaż na mały spacerek dotlenic się :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra świetnie piecze :) i lubi to :) Ja tylko okazjonalnie ;)
    Ale wiesz co mam ochotę zrobić? Rogaliki drożdżowe z czekoladą! :) Zawsze w zimie często je piekę :)

Ciasto już w lodówce :) Mam nadzieję, że wyjdzie dobre :)

milka1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się robi z sercem, to zawsze wychodzi, a rogaliki z czekoladą są niesamowite !

• lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam gotować ale piec nigdy nie lubiłam i ciasta nigdy mi nie wychodziły. Ale serniczek na zimno z owocami i galaretką bym wciągnęła :)
    A mi robota w domu kiepsko idzie, bo jakaś niemoc mnie ogarnęła i jakoś tak źle sie czuję i trochę mi niedobrze.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, och jak ja Ciebie rozumiem! Najchętniej bym się położyła, a tu ostatnie pranie przed wyjazdem i sprzątanie jeszcze. Prawie południe a ja nic nie zrobiłam jeszcze!
    A jeszcze torbę plażową miałam uszyć, ciekawe kiedy mi się zachce...

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogólna niemoc... Najgorsze, że w pracy jestem. Jak wracam do domu to totalnie nic mi się robić nie chce, robota mi zalega, ze aż strach myśleć. Jak to któraś z Was wyżej napisała, dziecko zużywa prawie całą energię a mi zostawia minimum do przeżycie i nic więcej.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po moim spacerku.. Doszłam tylko do furtki i jak mnie zemdlilo tak wróciłam do domku. Siedzę na ogródku i wdycham chociaż świeże powietrze. Poczytam książkę sobie :-)

milka1 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko, próbowałam nadrobić co wczoraj pisałyście, ale takie awantury i tyle stron, że się poddałam w połowie.

Myślę, że nie mamy jasności co jednego - czy tutaj tylko głaszczemy się po główce czy można wyrazić też swoje zdanie, bez personalnych wycieczek, np. : moim zdaniem nie powinno się pić wcale alkoholu w ciąży. Wkurzają mnie dziewczyny idące na L4 w 5 tygodniu ciąży bez powodu. Wkurzają mnie roszczeniowe ciężarne. Nie lubię roztkliwiania się nad małymi dziećmi. To wszystko jest MOJE zdanie i chciałabym mieć prawo je wyrażać. Nie każę nikomu pracować do 9 miesiąca czy przestać pić Lecha free, ale chciałabym móc jasno i wyraźnie napisać, np. że nie chciałabym bliźniaków (akurat bym chciała ;) ).
    Dziewczyny, błagam - nie róbmy sekty głaskania się po główkach, bo to niezdrowe i będą awantury. Chcę znać was prawdziwe a nie takie uładzone i grzeczne :)
    Co do tego, że w wątku nakręcamy się- ja tego nie czuję, wręcz przeciwnie - dużo się uspokajamy i wspieramy i to mi się podoba.
    To tyle z zaległości ;)

Jestem rekordzistką USG w tym wątku chyba, bo dziś znów byłam - wczoraj na wizycie lekarz mi zlecił, bo ten spadek bety mu się nie spodobał. No więc widziałam dziś dzidzię całą i zdrową, machającą rączkami i mającą 3cm :) UFF!

Miłego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:54

mandragora lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggyolsen wyrażanie własnego zdania a ocenianie innych to całkowicie dwie różne sprawy. Bo ja rozumiem że ktoś ma inne poglądy bo został inaczej wychowany bo po prostu ma swoje zdanie.
    Ale ocenianie że ktoś lata z krwią to szpitala to panikaRa i lepiej wziąć tabl i polezec to już wczoraj mnie chuj po prostu strzelił :-) no nienawidzę takich rzeczy i myślę że większość dziewczyn dlatego się uniosła...

Ale dzisiaj już piatuniunio i jest spokojnie i miło:-)

milka1, lelewela, lelewela, Taru, tysiaa93 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ