Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Justaw gratuluję wam udanych wizyt! :)

Miłego dzionka :)

Oo, już 12 tydzień <3

Pianistka, Kasia02, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dien dobry dziewczyny, aaaa łazankiiiiii!

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieki nie jadłam lazanek... Mniam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio w wigilię i takiego smaka dostałam że nie ma bata jutro muszą być hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti jak zdrówko? Wygnalas przeziębienie? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja łazanki jadłam ostatnio na szkolnej stołówce! :D Nigdy w życiu nie robiłam :)
    A mi wyszły 2 ciasta :) Sernik na zimno z galaretką i owocami :) tak jak zamierzałam, ale nie miałam co zrobić z dwoma pozostałymi biszkoptami to zrobiłam "coś" :D a'la wuzetka :D Krem z wuzetki, ale miałam biszkopty jasne więc dodałam do kremu kakao i na górę polewa czekoladowa :D Nie wygląda tak pięknie jak wuzetka ale mąż wciągnie wszystko :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was kobietki, ze dajecie radę w kuchni tyle siedzieć, mnie od wielu rzeczy odrzuca i nie jestem w stanie normalnych obiadków gotować a o pieczeniu na razie muszę zapomnieć. A ja z tych co same nawet chleb pieką, ech...

Za dużo zapachów :-(

To moje dziecko jest strasznie wybredne...;-) na wiele rzeczy ja mam ochotę i bym zjadła a nie mogę :-( tak jak biszkopcik, ślinka mi leci, ale podstawić mi pod nos i nie ruszę :-(
    więc sobie tylko wyobrażam to ciacho Pianistki i ślinka leci...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak mogłaś! Slinotok do ziemi... :P

Pianistka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka :) ja też sama piekę chleb i jestem z tych co nie lubią gotowców :) Aczkolwiek wiadomo, chleb to w wolnej chwili, na weekend lub gdy mam wolne :)
    Całe szczęście, że u mnie teraz w ciąży jest apetyt i jeszcze bardziej mam ochotę na gotowanie :)
    Ciekawe jak te ciasta wyjdą :)

Powiem szczerze, że o ile gotuję dobrze to pieczenie nie jest moją mocną stroną i jeszcze się uczę :) U mnie w domu - mama pochłonięta karierą, pracą, nigdy nie gotowała... na obiad była pizza/kebab/mcd/restauracja... tyle :) A ciasto oczywiście z cukierni.. więc nie miałam kogo podglądać, uczyć się... Moja mama przyznaje się bez bicia że nigdy nie upiekła biszkopta ani nie zrobiła pierogów, gołąbków czy nawet kopytek... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) a co u ciebie dzisiaj na obiad? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Milka :) ja też sama piekę chleb i jestem z tych co nie lubią gotowców :) Aczkolwiek wiadomo, chleb to w wolnej chwili, na weekend lub gdy mam wolne :)
    Całe szczęście, że u mnie teraz w ciąży jest apetyt i jeszcze bardziej mam ochotę na gotowanie :)
    Ciekawe jak te ciasta wyjdą :)

Powiem szczerze, że o ile gotuję dobrze to pieczenie nie jest moją mocną stroną i jeszcze się uczę :) U mnie w domu - mama pochłonięta karierą, pracą, nigdy nie gotowała... na obiad była pizza/kebab/mcd/restauracja... tyle :) A ciasto oczywiście z cukierni.. więc nie miałam kogo podglądać, uczyć się... Moja mama przyznaje się bez bicia że nigdy nie upiekła biszkopta ani nie zrobiła pierogów, gołąbków czy nawet kopytek... ;)

Ale widzisz, Ty zapał masz i chwała Ci za to! W pieczeniu szybko dojdziesz do wprawy, kwestia czasu. Teraz możesz poduczyć mamę ;-)

Mi brakuje przesiadywania w kuchni :-( a jestem w domu, więc nic tylko gotować!
    Wklej później zdjecie ciacha, chociaż się napatrzę :-)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Doti jak zdrówko? Wygnalas przeziębienie? :)

No już dzisiaj na szczęście o niebo lepiej się czuję i zaraz idę chociaż na mały spacerek dotlenic się :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra świetnie piecze :) i lubi to :) Ja tylko okazjonalnie ;)
    Ale wiesz co mam ochotę zrobić? Rogaliki drożdżowe z czekoladą! :) Zawsze w zimie często je piekę :)

Ciasto już w lodówce :) Mam nadzieję, że wyjdzie dobre :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się robi z sercem, to zawsze wychodzi, a rogaliki z czekoladą są niesamowite !

• lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam gotować ale piec nigdy nie lubiłam i ciasta nigdy mi nie wychodziły. Ale serniczek na zimno z owocami i galaretką bym wciągnęła :)
    A mi robota w domu kiepsko idzie, bo jakaś niemoc mnie ogarnęła i jakoś tak źle sie czuję i trochę mi niedobrze.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, och jak ja Ciebie rozumiem! Najchętniej bym się położyła, a tu ostatnie pranie przed wyjazdem i sprzątanie jeszcze. Prawie południe a ja nic nie zrobiłam jeszcze!
    A jeszcze torbę plażową miałam uszyć, ciekawe kiedy mi się zachce...

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogólna niemoc... Najgorsze, że w pracy jestem. Jak wracam do domu to totalnie nic mi się robić nie chce, robota mi zalega, ze aż strach myśleć. Jak to któraś z Was wyżej napisała, dziecko zużywa prawie całą energię a mi zostawia minimum do przeżycie i nic więcej.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po moim spacerku.. Doszłam tylko do furtki i jak mnie zemdlilo tak wróciłam do domku. Siedzę na ogródku i wdycham chociaż świeże powietrze. Poczytam książkę sobie :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko, próbowałam nadrobić co wczoraj pisałyście, ale takie awantury i tyle stron, że się poddałam w połowie.

Myślę, że nie mamy jasności co jednego - czy tutaj tylko głaszczemy się po główce czy można wyrazić też swoje zdanie, bez personalnych wycieczek, np. : moim zdaniem nie powinno się pić wcale alkoholu w ciąży. Wkurzają mnie dziewczyny idące na L4 w 5 tygodniu ciąży bez powodu. Wkurzają mnie roszczeniowe ciężarne. Nie lubię roztkliwiania się nad małymi dziećmi. To wszystko jest MOJE zdanie i chciałabym mieć prawo je wyrażać. Nie każę nikomu pracować do 9 miesiąca czy przestać pić Lecha free, ale chciałabym móc jasno i wyraźnie napisać, np. że nie chciałabym bliźniaków (akurat bym chciała ;) ).
    Dziewczyny, błagam - nie róbmy sekty głaskania się po główkach, bo to niezdrowe i będą awantury. Chcę znać was prawdziwe a nie takie uładzone i grzeczne :)
    Co do tego, że w wątku nakręcamy się- ja tego nie czuję, wręcz przeciwnie - dużo się uspokajamy i wspieramy i to mi się podoba.
    To tyle z zaległości ;)

Jestem rekordzistką USG w tym wątku chyba, bo dziś znów byłam - wczoraj na wizycie lekarz mi zlecił, bo ten spadek bety mu się nie spodobał. No więc widziałam dziś dzidzię całą i zdrową, machającą rączkami i mającą 3cm :) UFF!

Miłego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:54

mandragora lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggyolsen wyrażanie własnego zdania a ocenianie innych to całkowicie dwie różne sprawy. Bo ja rozumiem że ktoś ma inne poglądy bo został inaczej wychowany bo po prostu ma swoje zdanie.
    Ale ocenianie że ktoś lata z krwią to szpitala to panikaRa i lepiej wziąć tabl i polezec to już wczoraj mnie chuj po prostu strzelił :-) no nienawidzę takich rzeczy i myślę że większość dziewczyn dlatego się uniosła...

Ale dzisiaj już piatuniunio i jest spokojnie i miło:-)

nick nieaktualny, lelewela, lelewela, Taru, tysiaa93 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ