SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o l4 myślę że nikt nie idzie z nas bo jest leniem tylko kalkuluje sobie.
    Raz ze mogą być źle warunki a dwa nie ukrywam że ja np finansowo wychodzą o ponad tysiąc złotych lepiej na chorobowym niż jak bym chodziła do pracy wiec to też przemówiło za mną :-) :-)

milka1 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, gorzej jeżeli zaczyna się ocenianie innych osób. Po to jest forum, że każda jest inna, każda inaczej przechodzi ciążę, każda ma innego lekarza i różne zalecenia, są w różnym wieku i dlatego są różne opinie ;-)

Myślę, że tu nie chodzi o wypowiadanie swojego zdania ale bardziej o narzucanie swojego toku myślenia i ocenianie kogoś.

Dobrze, Peggy, że wszystko w porządku, oby tak dalej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss - no kurcze Ty też ciacho, rany ja tu zejdę na ślinotok!

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usg pokazuj peggyolsen fotkę swojego malucha :-) ja już środy się doczekać nie mogę.... Żeby tylko mi tam fikal mały Babel i żeby ok było :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen a ja jestem na zwolnieniu mimo, ze nie czuję się jakoś tragicznie i mam do tego prawo, bo mam pojebanych ludzi w pracy i nie zamierzam w ciąży na którą tyle czekałam za kogoś tyrać i narażać się chociażby na najmniejszy stres.

Pianistka, Doti87, Kasia02, zosiaaa, tysiaa93, Taru lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, a które to USG z kolei? :D

No mi się wczoraj zrobiło cholernie przykro (lekko mówiąc) jak ktoś mi zarzucił, że źle robię jadąc, w zasadzie "latając" do szpitala z krwawieniem... źle to bym robiła siedząc i czekając aż się coś stanie, ale to moje zdanie... ;)

Co do L4 nie mam w tym roku urlopu i 2 tygodnie wolnego mi się należy, zwłaszcza że ostatnio szefowa pozwalała sobie na zbyt wiele i chcę od niej odpocząć... poza tym bałam się tych krwawień i będę się czuła pewniej jeśli w domu skończę pierwszy trymestr ;) ale 27 lipca wracam do pracy i będę pracowała tak długo jak będę mogła... wątpię, że w 8 miesiącu dam radę chodzić 8 godzin (bo w pracy nie siedzę tylko stoję/chodzę) ale to się okaże... ile dam radę tyle popracuję...

A ja wstałam rano naładowana energią, zrobiłam 2 ciasta i moja energia odeszła.... buuuu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekordzistką USG to chyba i tak zostanę ja.
    Miałam już 9 :-) !

I w lipcu mam jeszcze 3....

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    PeggyOlsen a ja jestem na zwolnieniu mimo, ze nie czuję się jakoś tragicznie i mam do tego prawo, bo mam pojebanych ludzi w pracy i nie zamierzam w ciąży na którą tyle czekałam za kogoś tyrać i narażać się chociażby na najmniejszy stres.
    o to to to :D ja również... pracuję z ignorantami, którzy nie rozumieją mojego stanu i każą mi dźwigać... m. in.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Rekordzistką USG to chyba i tak zostanę ja.
    Miałam już 9 :-) !

I w lipcu mam jeszcze 3....
    woooow!!! A ja myślałam, że z moimi 4 wygrywam :D

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co zrobiłaś dwa.ciasta to zrobiłaś hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, zrób tak jak masz ochotę i jak Ci żołądek podpowiada!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że na najważniejsze energii wystarczyło :d
    Dziewczyny, czy w ciąży można wykonywać wszystkie zabiegi kosmetyczne? Wiem że kawitacja i kwasy odpadają ale np masaże olejkami, jakieś maski itd ?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz ciasto i popijaj kapuśniakiem! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa ja dokladnie Cie rozumie. Też mam totalna niemoc ostatnio. W pracy ledwo z siebie wyciskam a po pracy odrazu odsypiam i tyle z mojej energii. Szczerze, chetnie bym juz poszła na zwolnienie bo moja wydajność w pracy jest bliska zeru ale jeszcze wytrzymam do września. I doskonale rozumem jak dziewczyny biorą odrazu zwolnienie bo często rodzaj pracy,ludzie tam pracujący czy stres nie wpływają dobrze na ciążę, wręcz przeciwnie. Ale to moje zdanie i szanuje zdanie innych.

milka1 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, absolutnie nie piłam do Ciebie - pewnie, że jak się tak bardziej opłaca, to idź - sama też bym poszła!
    Do żadnej z was nie piję, więc nie wiem czemu się spowiadacie czemu poszłyście na to L4- to tylko moje zdanie, że kobiety w ciąży często traktują ciążę jak wystarczający powód żeby iść na zwolnienie. Mam firmę, mój tata ma firmę, więc inaczej trochę na to patrzę :) Ale nikogo nie oceniam, wyrażam tyko swoje zdanie a przecież każdy robi jak mu wygodniej i bardzo dobrze :)

Pianistka, to chyba moje 5 USG :D Wiem, porażka :D

Doti, wrzucę fotkę jak wrócę z pracy :) Nic tam nie widać za bardzo, ale wiadomo - jest się czym jarać ;) A Ty wrzucałaś ostatnią? Kiedy masz prenatalne, bo mi umknęło?

milka1 lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka z olejkami chyba uważać trzeba, gdzieś coś mi się kiedyś o uszy obiło. Tak samo jak z aromaterapią, nie wszystkie olejki są wskazane w ciąży. Niestety więc informacji ani żadnych konkretów nie pamiętam, więc musisz poszukać i poczytać.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, coś wam zrobię za te opisy jedzenia!!! :D

Pianistka poproszę duży kawał sernika :D

A nam koleżanka przywiezie na obiad zestaw McRoyal, o! :D

tysiaa93, milka1 lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggyolsen ja ostatnio byłam na koniec czerwca na usg i naprawdę mało widać. A prenatalne nie mam pojęcia kiedy mam, w środę pewnie się dopiero z nim umowie o zobaczymy co wyjdzie :-)

milka1 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, wymiana? Sernik za McRoyal? :D

Iriss, nie życzę Ci źle :D ale ja jak mam chęć na kilka rzeczy do jedzenia na raz to mam taki problem, ze jak zjem pierwszą to nie jestem wystarczająco głodna by zjeść drugą :D :D

Macie racje co do olejków i tego że w gabinecie mi doradzą ;) Mam świetną kosmetyczkę, wyleczyła moją buzie z AZS i blizn więc na pewno coś doradzi :) Chcę tylko odświeżyć cerę i się zrelaksować :) Szkoda że nie wolno teraz kwasów bo jeszcze nie skończyłam ostatniej serii ale trudno, wrócę do tego po ciąży :)

Ciastka są, ja już się ogarnęłam więc biorę się za sprzątanie w domu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dobrego dnia!
    Super ze niektore dziewczyny sa pelne energii, podobno jest duza szansa ze II trymestr jest duzo przyjemniejszy :) ja niestety czuje sie coraz gorzej, apogeum dolegliwosci sie chyba zaczyna :D i glowa mnie boli, i brzuch pobolowa, i mdli mnie niemilosiernie choc nie wymiotuje no i najgorsze... moje libido jest taaaakie male :(:( strasznie chcialabym to zmienic ale normalnie czuje sie jak aseksualna osoba, nie mam zadnych potrzeb a moj biedny maz ubolewa bo nawet calowac sie nie mam ochoty czasami :(:(

moze sa jakies domowe afrodyzjaki bezpieczne dla ciazy? :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ