Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Pytanie z rana: czy w ciąży można leczyć zeby? Obudziłam się w nocy z koszmarnym bólem, chociaż wcześniej nie miałam problemów z zębami. Robiłam sobie w nocy okłady z lodu. Chyba kilka godzin mnie meczylo. Nad ranem przeszło ale zaczynam czuć jakby ból nawracał.
-
Max wrote:Hej. Pytanie z rana: czy w ciąży można leczyć zeby? Obudziłam się w nocy z koszmarnym bólem, chociaż wcześniej nie miałam problemów z zębami. Robiłam sobie w nocy okłady z lodu. Chyba kilka godzin mnie meczylo. Nad ranem przeszło ale zaczynam czuć jakby ból nawracał.
Dentysta mi powiedział że najlepiej żeby leczyć w 2 trymestrze. Ale jak cie boli to leć do niego i coś napewno pomoże -
Dzień dobry!
Mambella tak mi potwornie przykro, że serduszko przestało bić
takie rzeczy nie powinny mieć miejsca na tym etapie ciąży
życzę Ci, abyś jak najszybciej została mamusią zdrowego Dzidziusia :*
Takie wiadomości zawsze sprawiają, że martwię się co tam z naszym Luciątkiem
do usg jeszcze tylko kilka dni...i wiecie co to martwienie to już chyba będzie zawsze i pewnie jeszcze bardziej nasilone po narodzinach...
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Witam się i ja

Wczoraj zasypiałam z bólem głowy i niestety, ale z bólem głowy się obudziłam. Mam nadzieję, że mi przejdzie bo mam mnóstwo rzeczy do zrobienia.
Cynamonowa moje pierni nie tyle urosły, co stały się pełniejsze- zawsze miałam pół rozmiaru różnicy między jedną a drugą to bardziej po tej mniejszej widzę, że dogoniła większą
a co mnie dziwi to piersi już tak nie bolą tylko są wrażliwe...
Zmykam się ogarniać: promotor, zakupy a potem panieński. Ja już pewnie po wizycie u promotora będę miała dość
Miłego dnia dziewczyny
-
Max współczuje... Ja miałam zaplanowany zabieg na lipiec b.r. bo o ile normalni ludzie mają 8 zębów, to ja doczekałam się dziewiątki
Która rosnąc, uciska nerwy i szczękę i boli niemiłosiernie bo nie mogę domknąć buzi... Potem się układa i jest ok aż do następnego okresu wzrostu... Pod koniec kwietnia tak bolała mnie szczęka że zjadałam pół paczki ketanolu i miałam 42 stopnie gorączki z bólu ale stomatolog nie mógł nic zrobić od ręki...
I wiecie co, modlę się żeby teraz w ciąży znów się nie zaczęło... ^^ Bo muszą mi usunąć tego zęba razem z kawałkiem szczęki i raczej bez znieczulenia nie dam rady
I nie pocieszajcie mnie, że ludzie amputują sobie nogi wysoko w górach bez narkozy... nie trafia to do mnie 
Max, powodzenia na wizycie
Mimo że nie u gina, to wizyta to wizyta 
-
mi biust urosl o jakies 2-3 rozmiary i ciezko mi jakies fajne biustonosze znalezc, mam teraz rozmiar 65E, w rozmiarze 70E juz jest sporo wiekszy wybor,
nic musze sie wybrac do jakis nowych sklepow z bielizna -
Iriss,mi gin wczoraj powiedzial ze do usg prenatalnego maluszek musi miec conajmniej 4,8 cm zeby go moc oceniac:) tez sie zastanawial czy juz sie uda zanim zaczal bo mowil ze to w zadadzie 11t2dz i moze tygodnia braknac,ale jednak maluszek spelnil wymogiIriss wrote:Witam się w 12 tygodniu

Mnie jak zwykle w weekend mało
- to czas dla męża 
Zęby można, a nawet trzeba leczyć jeżeli coś się dzieje w ciąży, bo stan zapalny może być groźny (nie straszę). Najlepiej znaleźć dentystę, który ma pojęcie co do leczenia ciężarnych
, bo są teraz takie środki, że nie będzie problemu
, Pogadaj z lekarzem, powiedz który tydzień itd itp 
Tulipanna gratulacje, dzięki Tobie rozbłysła iskierka nadziei, bo ja prenatalne mam w 11t3d (dzieć wg usg i tak starszy, ale zobaczymy jak teraz wyjdzie
) i doktor do którego idę jest dobry w swoim fachu, może szkrabik się ujawni 
Miłego dnia Wam życzę i samych dobrych wiadomości!!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH