SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Pianistka, dlatego jedyne zakupy, na które czasem jeżdżę z mężem to spożywka :D A tak zawsze sama ;) Ja uwielbiam zakupy i mogłabym łazić cały dzień, mój m nienawidzi :D
    Ja mu nawet ubrania sama kupuję ;) Z reguły trafiam rozmiarem, a jak nie, to zawsze można oddać ;)
    U mnie to samo! Ciuchy też sama mu kupuję... nawet buty... .
    Dzisiaj pojechaliśmy do tej ikei po sok żurawinowy i oczywiście wpadł, wziął sok i tyle... pojechaliśmy do centrum kupić jedną rzecz dla mojego dziadka bo prosił... no i oczywiście nie było łażenia po sklepach...
    Wiesz co, ja nawet spożywki z nim nie kupuję, bo on łazi i wrzuca mi do koszyka takie pierdoły, które mu się spodobają a potem tego nikt nie je... ostatnio kupił 3 rodzaje sera pleśniowego mimo że ja w ciąży ich nie jem, a sam nie podoła... No masakra jakaś... ^^ Nie wyobrażam sobie z nim zakupów dla dziecka... chyba ogarnę to sama...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Mandragora poczytałam opinie i ma bardzo dobre :) tylko ta cena! Powiedz mi jak jest z wydajnością?
    Magdalenka wydajny ale na prawdę nie wiem ile opakowań zużyłam może ze trzy przez całą ciążę. Na końcówce ciazy schodzi najwięcej. Fakt cena powala ale ja zawsze kupowałam w seforze w promocji. Plusem jest to ze szybko się wchłania i mimo to ze olejek to nie było śladów na ubraniu. Kiedyś posepilam i kupiłam ten z rossmana bo ma bardzo dobry skład, ale pozalowalam po trzy bluzki poszły do kosza. ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Magdalenka tylko ze do cyckow to miałam dodatkowo mustele. Olejek szedł na brzuch.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ja słyszałam wiele dobrego o kremie / balsamie / olejku marki Elancyl... zobacz sobie na forum wizaż, ja zamierzam go kupić :) bo ten mój norweski jakoś mnie nie przekonuje

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, akurat mój ulubiony ser to blue castello :) zaraz sprawdzę czy jest z pasteryzowanego :) Dzięki

Co do wyborów to akurat mój mąż lubi rządzić i podejmować decyzje (albo przynajmniej niech myśli że je podejmuje)... Wybierając meble, musiał "zatwierdzić"... A wiesz co mi zrobił? Sprzedał samochód, pojechał do salonu, kupił nowy, przyjechał do domu i dopiero wtedy ja się dowiedziałam... Nawet nie zapytał jaki kolor bym chciała itp...
    Wkurzyłam się wtedy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio oilu nie wolno w pierwszym trymestrze. W składzie jest retinol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 13:24

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja się smaruję Bio-oil, mi on pasuje ;)
    Mam nadzieję, że u mnie obejdzie się bez rozstępów, bo mama i babcia nie mają ani jednego, a to podobno dziedziczne ;)
    bio oil jest naprawdę dobry... ja go stosowałam na buzię na przebarwienia i pomógł bardzo!
    Ale u mnie genetyka mnie załatwi mimo olejków...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tupot-malych-stopek.blogspot.com/2013/11/bio-oil-pierwsza-recenzja.html

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie propozycje olejków. W rankingach anglojęzycznych clarins wszędzie wygrywa, Elancyl też jest bardzo dobry i ciut tańszy a Bio Oil ewentualnie będzie po ciążowo bo przez retinol niektórzy lekarze nie polecają go w okresie całej ciąży. Powiem Wam, że idzie zwariować co można a co nie :( niedługo lecę do miasta to może znajdę coś w fajnej cenie :)

Mandragora ten olejek clarinsa jest w pomarańczowym słoiczku?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, kolejna strata :(
    Tak strasznie mi przykro :(

Tulipanna gratuluje pomyslnych wiadomości no i córeczki :)
    Pokaż fotki 4D :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jest jeden. Sam olejek jest żółty, opakowanie szklane przezroczyste. Hulite oil chyba dokladnej. Jest jeden tylko który dla ciężarnych się nadaje, drugi z tej firmy jest antycelulitowy.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka to chyba mała różnica co smarujemy ;) kremów do twarzy z retinol em tez nie można ;) ja miałam też kupować ale że względu na sklad zrezygnowałam.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka bio oil to chyba numer jeden w uk, dużo ciężarnych go używa i jest ok. Ja jednak po przeczytaniu opinii doszłam do wniosku, że najlepszy jest na istniejące rozstępy bo pięknie je wybiela. I czytając o tych rozstępach przeczytałam, że najwažniejsze są geny, potem picie baaardzo dużych ilości wody no i na końcu olejki i kremy. Ale bynajmniej jak wyjdą, to nie będę miała do siebie pretensji, bo jednak coś robiłam ;)

Mandragora googlowałam ich produkty i faktycznie jest tylko jeden olejek a w tubce jest krem.

Bianka* lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, ja jak byłam w aptece kupić coś na skórę dla ciężarnych to babka poleciła mi właśnie bio oil i powiedziała że większość ciężarnych go stosuje (w No)... także raczej nie zawiera niebezpiecznego stężenia :)

Co do kolorów aut to ja lubię biały i brązowy ;)
    No i nienawidzę nisko zawieszonych samochodów ale na szczęście mój mąż również więc nie zajechał mi passatem cc do którego trzeba wchodzić na czworaka :D

Bianka* lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bielenda sexy mama na rozstępy i jest jeszcze na opuchnięte zmęczone nogi o jaką to ulgę przynosi w zeszłym roku to stosowałam na upały i tera chyba tez zacznę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ale ten krem to nie jest rewelacyjny. Źle się wchłania.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po Polsce nie jeździmy więc na stan dróg w No nie mam prawa narzekać :D Ale też lubię duże samochody bo nie wyobrażam sobie w 8 godzinnej podróży trzymać kolan pod brodą... ^^

Dziewczynki, co dzisiaj na obiad? Ja chyba ogarnę zupkę brokułową :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, w tym momencie przegięłaś!
    Aaaaa, dlaczego to zrobiłaś...? :( już prawie zapomniałam...
    idę po kurczaka i wstawiam rosół... :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła rosół...

A co do olejku dla ciezarnych to jest to Clarins Tonic. Ja sobie zrobiłam zapas 2 opakowań przed ciążą i w sumie zapomniałam o nim :P zaraz wyciągnę go z szafy i zaczynam używać. Teraz na razie smarowałam się balsamem Palmers'a na rozstępy.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie <3 Mam 41 mm i ładnie bije mi serduszko, moi rodzice podsłuchiwali :) Doktorek powiedział, że widać moje kończyny, mam zachowaną ciągłość jamy brzusznej i pokrywy czaszki :) Ale jestem jeszcze zbyt malutki na badanie genetyczne, więc następne podglądanie 5 sierpnia :)

vz8x8l.jpg

Bianka*, zosiaaa, Kasia02, Max, domiii, pati87, Taru, Doti87, miszkaaa, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ