SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy, dziś do 13 :)

Tulipanna wielkie gratulacje :D ciekawe, że lekarz był taki pewny i to dziewczynki, musiał mieć bardzo dobry sprzęt :) okaże się, czy miał rację :)

Pianistka nie chcę Cię martwić, ale w ciąży często ósemki rosną ( nie wiem jak dziewiątki ;) ). Ja tak miałam w poprzedniej ciąży i to w pierwszym trymestrze, bolało mocno przez kilka dni... Ale może akurat u Ciebie się nie ruszy :)

Max oby wizyta u dentysty pomogła :)

Miłej soboty :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że mnie dzisiaj mdli i boję się, że jak mi będzie grzebała w buzi, to różnie może być :/

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Najgorsze, że mnie dzisiaj mdli i boję się, że jak mi będzie grzebała w buzi, to różnie może być :/
    Najwyżej dentystka zostanie delikatnie ohaftowana :)

Zbieram się na wizytę, ale stres :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) rozwiewajac wasze wątpliwości można leczyć zęby w ciąży ;) jestem stomatologiem ;) nie bójcie się znieczulen, więcej szkody wyrządzi dziecku ból i wasz stres na wizycie niż odrobina środka podanego miejscowo. Jedynie usuwanie zębów należy odłożyć na drugi trymestr. No i najlepiej wszystko poleczyc przed ciążą ;)
    Tysia powodzenie ;) nie zygaj na dentystke ;)
    My mamy dzisiaj święto ;) mój Staś kończy 6 miesięcy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:05

justikf, milka1 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora wszystkiego najlepszego dla Stasia :)

Tysia powodzenia i czekam na piękną fotę :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Mnie kręgosłup tak boli od rana, ze już nie wiem jak usiąść, zeby nie bolało. Tak w połowie pleców mnie boli.

Cieszę się czytając dobre wiadomości od rana. Do mojego usg genet, jeszcze 5 dni, bedzie to 11t5 (a wg. lekarza nawet 13 tydz.), nie moge sie doczekać, a w weekendy czas jeszcze wolniej mi płynie. Ale przynajmniej mozemy razem trochę czasu spędzić z moim :)
    chociaz ostatnio jestem niedobra i się kłócę i czepiam dosłownie o wszystko :) ale musi to znieść.

Mandragora wszystkiego najlepszego dla Stasia :)

Pianistka dziewiątki? nigdy o czymś takim nie słyszałam :) ty to się masz. Mi na samamy poczatku ciąży odezwały się ósemki ale tylko na ok. 3 dni, pobolało, spuchło i szybko przeszło. A jako ciekawostkę wam powiem ze mojemu facetowi nie wyrosły nigdy dwójki :) ma duze przerwy między zębami przez to :) ciekawe czy to dziedziczne hehe

Tysia i Max powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:10

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewel braki związków są dziedziczne wiec kontrolujcie dzieciaczka ;) Wczoraj była u mnie pacjentka nie miała zawiązków dwojek ale też 4 i 5 w sumie 8 zębów nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:15

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Witam się z pracy, dziś do 13 :)

Tulipanna wielkie gratulacje :D ciekawe, że lekarz był taki pewny i to dziewczynki, musiał mieć bardzo dobry sprzęt :) okaże się, czy miał rację :)

Pianistka nie chcę Cię martwić, ale w ciąży często ósemki rosną ( nie wiem jak dziewiątki ;) ). Ja tak miałam w poprzedniej ciąży i to w pierwszym trymestrze, bolało mocno przez kilka dni... Ale może akurat u Ciebie się nie ruszy :)

Max oby wizyta u dentysty pomogła :)

Miłej soboty :)
    Zosia,gin jakby od spodu zajrzal,powiedzial ze widac wyraznie dwie wargi sromowe i pokazal takie dwie kreseczki :-) ktore jak dla mnie mogly by byc tez noskiem :-) pytalam czy to sie moze zmienic ,pow ze to akurat bylo widac baaardzo wyraznie:-) ja to w ogole zapytalam po prostu kiedy bedzie widac,a on ze plec to mamy tu i pokazal..pytam,a jaka to plec? A on ze widac ze dziewczynka. No zobaczymy:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Lelewel braki związków są dziedziczne wiec kontrolujcie dzieciaczka ;) Wczoraj była u mnie pacjentka nie miała zawiązków dwojek ale też 4 i 5 w sumie 8 zębów nie było.
    o rany to dużo :)
    ale jak nie ma zawiązków to i tak nic sie nie da zrobić, prawda?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Max uważaj na siebie! Wiem co to bòl zęba :(

Dziewczyny jaki polecacie krem przeciw rozstępom? Googluje i szukam i sama nie wiem...

Ja kupiłam sobie Oillan do piersi, przeciw rozstępom i do ciała specjalnie dla kobiet w ciąży. Moja kumpela używała i ani jednego rozstępu nie ma

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    o rany to dużo :)
    ale jak nie ma zawiązków to i tak nic sie nie da zrobić, prawda?
    Uzupełnienie protetyczne i leczenie implantologiczne po 18 r.ż. a do tej pory utrzymanie przestrzeni na zęby brakujące czyli ortodoncja.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Uzupełnienie protetyczne i leczenie implantologiczne po 18 r.ż. a do tej pory utrzymanie przestrzeni na zęby brakujące czyli ortodoncja.
    o rany oby zęby dzieciątko odziedziczyło po mnie :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Ja kupiłam sobie Oillan do piersi, przeciw rozstępom i do ciała specjalnie dla kobiet w ciąży. Moja kumpela używała i ani jednego rozstępu nie ma
    Magdalenka u mnie to już trzecia ciąża pod rząd i póki co rozstępów brak. Używałam w dwóch poprzednich olejek clarinsa. Teraz też będę, ale na razie kupiłam eucerin.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zosia,gin jakby od spodu zajrzal,powiedzial ze widac wyraznie dwie wargi sromowe i pokazal takie dwie kreseczki :-) ktore jak dla mnie mogly by byc tez noskiem :-) pytalam czy to sie moze zmienic ,pow ze to akurat bylo widac baaardzo wyraznie:-) ja to w ogole zapytalam po prostu kiedy bedzie widac,a on ze plec to mamy tu i pokazal..pytam,a jaka to plec? A on ze widac ze dziewczynka. No zobaczymy:-)

Tulipanna u mnie było w sumie podobnie, bo też się dzidzia odwróciła pupą i rozkraczyła i widziałam dzyndzelek :P i lekarka zasugerowała, że chłopak, ale uprzedziła, że mam się nie nastawiać ;) ja i tak patrzę z przymrużeniem oka na to. A u Ciebie może naprawdę lekarz zobaczył na dobrym sprzęcie i się sprawdzi, ale to podziwiam go za umiejętności i pewność :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z zakupów :/ Jak ja nienawidzę zakupów z moim mężem! Wpada do sklepu, bierze co potrzebuje i wypada... oczywiście dla maluszka nic nie kupiłam, bo nie miałam jak :/ Chciałam kupić sobie jakąś tunikę, ale oczywiście "sama sobie przyjedziesz"... ehhh :/

I dostałam list z kliniki ginekologicznej że ustalili mi termin wizyty u ginekologa na 29 lipca na 16:30 :) to będzie 12t+6d i tym samym ostatni dzień pierwszego trymestru! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie fasolinek :)

Tulipanna WOW super,ze wszystko jest dobrze i ze znasz plec cudownie:))), ale mieliście szczescie:).To mozna juz wpisac w tabelke ;) :P.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ekstra! :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do zmieniania sie na twarzy to kuzynka strasznie sie zmienila, wygladala bardzo niekorzystnie od poczatku ciazy, a wrecz z tygodnia na tydzien coraz gorzej a ze chciala opsesyjnie corke to kompletnie innej mysli do siebie nie dopuszczala właśnie ze wzgledu tez na to ze kazdy jej mowil ze gorzej wyglada a przeciez corka matce piekno odbiera... no ale koncem koncow urodzila syna...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ja też koszmarnie wyglądałam przez cały czerwiec ale teraz jakby co raz lepiej :)
    Ale nie zależy mi na konkretnej płci maluszka, traktuje to jako niespodziankę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Magdalenka u mnie to już trzecia ciąża pod rząd i póki co rozstępów brak. Używałam w dwóch poprzednich olejek clarinsa. Teraz też będę, ale na razie kupiłam eucerin.

Mandragora poczytałam opinie i ma bardzo dobre :) tylko ta cena! Powiedz mi jak jest z wydajnością?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ