SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje bardzo za wsparcie. Pierwszy szok minął, jutro spotaknie z rzeczywistoscią, uswiadomienie ze to nie koszmar, powiedzenie najblizszym:-( tak moja fasolka byla kilka dni mlodsza, serduszko 113, ale lekarz ocenil ze jest ok a teraz wiem ze raczej nie bylo ok od poczatku pewnie szlo nie tak jak powinno. Ehhh teraz najgorsze przede mna. Dostalam tabnletki na wywolanie mam madzieje ze obedzie sie bez zabiegu bo juz jeden mialam. Pamietajcie, wszyscy mowia kazda ciaza jest inna! Mnie to spotkalo ZNOWU co jest strszne, ale mam nadzieje ze jestem ostatnia ktora od was odchodzi i wszystkie bedziecie zamiueszczac cudne zdj dzieciątek. Mam tez nadzieje ze mimo wypadniecia z lutowek, trafe na majowki, czerwcówki, .... .

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będzie Mambella ja swoją Fasolkę straciłam w lutym i w lutym mam nadzieję zostanę mamą i ty też zostaniesz niedługo. Jesteś dzielna i podziwiam Cię trzymam kciuki za powodzenie!!

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabella jesteś wielka! Bądź dzielna i pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słońce. A na tym forum masz tyle życzliwych serc, że uda Ci się i już niedługo będziesz tuliła swojego Bąbla :* Obiecujemy :)

milka1 lubi tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella kochana tak jak piszesz ze raz dwa i będziesz w majówkach.. Życzę Ci tego z całego serducha kochana:-* trzymaj się!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella i ja też Ci życzę tych majówek :) trzymaj się i wpadaj do nas, a mam nadzieję, że za niedługo napiszesz nam radosną nowinę.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, każda ciąża jest inna, to prawda! :) Ja nie utrzymałam 4... A ta jakimś dziwnym trafem się utrzymuje i rozwija! :) będzie dobrze, wiem to!

Max, u mnie w 6t+1d było 118 :) a na kolejnej wizycie w 7t+3d już 166 :) ostatnio 172...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mambella, każda ciąża jest inna, to prawda! :) Ja nie utrzymałam 4... A ta jakimś dziwnym trafem się utrzymuje i rozwija! :) będzie dobrze, wiem to!

Max, u mnie w 6t+1d było 118 :) a na kolejnej wizycie w 7t+3d już 166 :) ostatnio 172...

dzięki, podniosłaś mnie na duchu :)

Zbieram się, jutro mam gości, chociaż najchętniej bym przeleżała cały dzień.
    Mdli mnie wciąż :(

I niby planuję iść do pracy w poniedziałek, ale nie wiem czy wysiedzę :(

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zadziwiona :D Byli u nas goście, ważni dla Nas więc zostali poinformowani o ciąży... I co? Znajoma powiedziała, że tak myślała! Ja się pytam czemu a ona mówi, że widziała, że się na twarzy zmieniłam, chodzę zmęczona, i tak właśnie myślała.... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nadrobiłam was, bo trochę dziś mnie nie było, usmiałam się z rudzelca i z czarnego męża :)

aż tu nagle taka wiadomość :( Mambella, brak słów :( to straszne, ale jestes bardzo dzielna i nie tracisz nadziei a to najważniejsze. Już niedługo zawitasz z radosną nowiną. Trzymaj się ciepło.

A wiecie co ja jadłam na kolację? czerwony barszcz :) ale wolałam go zjeść, bo jutro pewnie bym go nie tknęła.

Aaaa Pianistka....ja tez widzę domek a nie ciasto :) nieżły numer z tym, ciekawe o co chodzi.

I witam nową lutówkę

milka1 lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja nadal mogę zabić za rosół....

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam, jestem jak beka dziś i tak się czuję, muszę coś luuuźnego założyć, bo mam wrażenie dziś ze pęknie na mnie wszystko.
    Spokojnej nocki wszystkim życzę i miłych snów :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella bedzie dobrze! Jestes dzielna i dasz rade i z calego serca ci zycze zebys szybko zaszla w ciaze tym razem ze szczesliwym zakonczeniem! Moze sie spotkamy w tych majowkach lub czerwcowkach jak u mnie wszystko dobrze pojdzie i na jednym zabiegu sie skonczy...

• Taru Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, Mambella wierze w to mocno, ze niedługo znów będziecie mogły cieszyć sie swoimi groszkami.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Dobrego i nudnego dnia Lutówki. Czas leci :-) Niektóre już wielkimi krokami zbliżają się do II trymestru.
    Mi jeszcze troszkę zostało, ale i tak się cieszę z każdego minionego dnia. Zakładam, że z bąblem wszystko dobrze. Inaczej nie wolno nam myśleć.
    Czekam na wtorkowe podglądanie.

milka1 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki,dawno sie nie odzywalam (tesciowa po chemii-jest co robic),ale podczytuje Was i kazdej kibicuje :-* a dzis sie pochwale bo wczoraj mialam usg prenatalne i wszystko jest ok-przeciernosc karkowa 1,5, dzidzius 5,6 cm,nosek jest,paluszki policzylismy,serduszko 159 razy/min,przeplyw ok. Smial sie gon ze zagladamy jak przez dziurke od klucza bo chuda jestem i slabo widac,ale wyszlismy z pieknymi zdjeciaami 4D naszej CORECZKI!!(gin pow ze on nie ma watpliwosci,plec widac bylo wyraznie a to 11t2dz) ;-)

Pianistka, miszkaaa, zosiaaa, Sylka, tysiaa93, justikf, lelewela, Kasia02, milka1 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA! Tulipanna! Moje gratulacje <3 Super że z dzidzią wszystko ok :) to najważniejsze! I gratuluję, że poznaliście płeć! :)

Bianka, też słyszałam że z dziewczynką kobieta się zmienia na twarzy... w pracy kilka razy pytali czy chora nie jestem bo "dziwnie na buzi wyglądam" ale myślałam że to ze zmęczenia... Ale ta kobieta wczoraj mnie zadziwiła... wcale się nie zdziwiła gdy jej powiedzieliśmy! Może naprawdę będzie córka.... :)

Bianka, zasiałaś ziarnko niepewności bo jeszcze wczoraj obstawiałam na 100% chłopaka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 07:46

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning Dziewczyny :)

Ja dzisiaj niestety też do pracy, co prawda do 13, ale tak mi się nie chce... Muszę się zebrać w końcu ;) Wiecie co? Dziś w nocy, pewnie przez sen zakasłałam i tak mnie zakuł brzuch, że się obudziłam... To pewnie normalne, ale wystraszyłam się dość mocno, bo żeby się obudzić...?

Tulipanna ale Ciebie to tutaj dawno nie było :) Fajnie, że znasz już płeć :) Ja mam wizytę w środę, będzie to 13 tydzień, więc może i u mnie dzidzia się odsłoni?

Życzę Wam spokojnego weekendu :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 10 tygodniu :)

Mambella strasznie wspolczuję :(

My wczoraj się gościliśmy, w domu po północy byliśmy. Zawarłam pakt z Bąbelkiem, żeby dał mamie trochę luzu wieczorem i nawet się ulitował :) Dziś ciąg dalszy goszczenia, znów późno wrocimy pewnie. Jutro za to goście u nas, ale szczęśliwie moi rodzice gotują =D

Miłego dnia wszystkim :)
    A.W. wrote:
    Asicka witaj :) wg belly mój termin też 21 a wg gin 24 :)

Dziewczyny przymierzyła 2 sukienki w których myślałam że na panieński pójdę... Ale mi brzuch urusł ! Był taki płaściutki jeszcze chyba że 2 dni temu a teraz balon ! Szkoda że nie poczekał kilku dni, bym nowej sukienki nie musiała kupować :P

My mieliśmy ślub tydzień temu, zaczęłam przymierzać sukienki i 90% nie dopięła mi się w biuście, a jak już to placki powstały :/ Mój Narzeczony za to w niebo wzięty, że biust taki duży =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 07:53

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do położnej ok 17-20 sierpnia więc wtedy się dowiemy, to będzie na przełomie 16 i 17 tc także musimy już się dowiedzieć :) Chyba, że dostanę godzinę u ginekologa wcześniej to może on mi powie :)
    Jedziemy dzisiaj z mężem na zakupy... mam ochotę kupić coś dla maluszka... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 07:57

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-) życzę miłego weekendu wszystkim :-) buziaki

milka1 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ