Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
a o becikowe teraz jest jakas masakra od lekarza zaswiadczenie z urzedu skarbowego i wnioski wypisywane z dps i akt urodzenie dziecka i ze maz nie pobiera tej zapomogi becikowego aaaa i dochod rodziny dzielony np jak u nas bedzie na 5
-
Doti87 wrote:Max to potem lekarz sam wydaje ci odpowiednie zaświadczenie ze byłaś pod opieką lekarza przed 10 tyg. Spokojnie
karta ciąży i to zaświadczenie do zakładu pracy to całkowicie co innego 
Jak już będziesz składać wniosek to musisz poprosić swojego lekarza prowadzącego o takie zaświadczenie. On napewno będzie wiedział co i jak
A to spoko
Dzisiaj jadę zawieźć do pracy zaświadczenie o ciąży i liczę, że mnie nie przerzucą do innego działu, bo dotychczas babki pracowały po prostu na pół etatu (ale nie wiem czy z okazji okresu wakacyjnego nie będzie potrzebna pomoc w innym dziale).. A nie ukrywam, że trudno mi będzie wysiedzieć w pracy 8 godzin z moimi mdłościami itp.
-
Taru, mój bąbel też ma niskie tętno 140-150... Chyba że to detektor zaniża...
Jednak dziwnie ta lekarka określiła wiek ciąży... Jeśli bąbel ma 3,66 cm to moim zdaniem nie odpowiada to 11+2... Ja w 10+4 miałam CRL 4,2cm i położna określiła że ciąża starsza o 1 dzień... Także gdyby to było 11+2, bąbel miałby ok 5 cm a nie 3,66... Ale jak na 9+6 dni to idealnie...Mój bąbel według wykresu w 9t+6d miał dokładnie tyle samo...
Nie chodzi o to że Twój bąbel jest za mały bo patrząc na termin OM jest duży
tylko tak jak już pisałyśmy że każdy lekarz inaczej to określa... i jak porównujemy to jeden lekarz określa CRL 5 cm jako 12 tc a inny określi to jako 14 tc
Dlatego ja się tym nie sugeruję i nic nie gmeram w suwaczku 
Ale jest ok! Bąbel zdrowy i to najwazniejsze!
A mój zauwazyłam że fika rano
Chyba będzie rannym ptaszkiem
no to na pewno nie po mamusi
-
nick nieaktualny
-
taru ja czekam na opinie mojej mamy bo ona zawsze mi wywrozy co bede miec za kazdym razem sie zgadzalo hehe a ja mam ochote na brzoskwinie i nekatrynki a przy synku kwasne jadlam nic slodkeigo a przy corci non stop slodke
Taru lubi tę wiadomość
-
Ja Rowniez mam bardzo malutki brzuch, mała wypukłość. Wczoraj usg miałam przez brzuch bo gin powiedziała, ze szczupła jestem wiec będzie wszystko widać. I było.
Iriss, ja mam prenatalne dopiero 14.08 wiec jeszcze sporo czasu aby mały urósł.
Zwłaszcza ze 6.07 bąbel miał 1,2 cm a 23.07 3,66 cm.Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
nick nieaktualnyRacja przepraszam za błąd to już ze zmęczenia po tej nocce. To miałam napisać a inaczej ubrałam słowa.Bianka* wrote:Granica przeżywalności według belly to 25t1d

10t6t - mija okres największego zagrożenia utraty ciąży
A tak w ogóle to dzień dobry !!!
Ktoś dzisiaj wizytuje? Bo tabelkę nie wszystkie aktualizują
Miłego dnia
-
Ej no w porównaniu do pierwszego zdjęcia jakie wrzucałaś, to jest duża różnica!Iriss wrote:Nooo właśnie sie przypatrzyłam, jednak cos się z brzuszkiem dzieje
, chyba wzdęcia haha bo macica teraz jest niżej
, ale zarys jest 
W takim razie, to my, prawie 13tc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5133a452cb00.jpg
-
Mój w 11 tygodniu według suwaczka miał 41 mm wiec do gigantów nie należy, ale ważne ze rośnieMax wrote:A ja właśnie się zastanawiam, czy nasz dzidziuś nie powinien być troszkę większy. Teraz ma 24,3 mm
U nas dziecko też nie będzie wysokie. Ja mama 158, mąż 174

Każdy rośnie w swoim tempie, nie martw się
-
My z kolei 158 i 192 cm. Chciałabym zeby dziecko odziedziczyło po mnie zacięcie sportowe bo B to tylko sobie krzywdę robi, w tamtym roku upadek z roweru i kolano rozwalone, w tym roku upadek z roweru juz był... A teraz skręcona kostka. On za każdym razem razem walczy o zycie...
.
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Mam go od wczoraj i dla takiej osoby jak ja, która ma w głowie milion scenariuszy nie był to dobry zakupIriss wrote:Tysia, nie wariuj, na spokojnie zaprzyjaźnij się z detektorem, bo jak kojarzę to dopiero co go kupiłaś?
Na pewno jest wszystko ok, maluszka musisz pewnie poszukać 

13.08.2014

ALE jakbym miała...