X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie smućmy już bo przecież mamy być zadowolone i wesołe w ciąży wg. książki którą Iriss czytała.
    Trochę się już uspokoiłam po diagnozie, wierzę że będzie dobrze szczególnie że sama Paris mnie uspokaja, gdy na nią spojrzę patrzy i zaczyna machać ogonkiem jakby chciała mi powiedzieć "nie martw się dam radę" :)

lelewela, Taru lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że będzie dobrze :) Przecież musi wyzdrowieć, żeby za kilka miesięcy bawić się z dzidzią ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Pewnie, że będzie dobrze :) Przecież musi wyzdrowieć, żeby za kilka miesięcy bawić się z dzidzią ;)
    Ona boi się dzieci, chyba że mają coś do jedzenia w ręku to podbiega, zabiera i ucieka :D Taka cwana bestia z niej:) miałam zaczynać oduczać ją spać w łóżku u nas, ale nie mam serca kupię chyba łóżko 3x2,6 to sie zmieścimy wszyscy :D

lelewela lubi tę wiadomość

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, kotka mojej koleżanki miała niedawno ropomacicze i operację - wyszła z tego bez szwanku, szybko się zregenerowała :) Co do narkozy, ja musiałam poddawać jej mojego 17-letniego pudla, więc 7-latka to jest młodzież przy nim :)
    Strasznych historii o skatowaniu psów nawet nie doczytam do końca, bo mam odkąd jestem w ciąży taką mega awersję na straszne rzeczy, głównie filmiki na których ktoś męczy zwierzęta, że zaczęłam blokować na fejsie osoby, które takie rzeczy wrzucają :) Po prostu nie mogę nagle na to wszytko nawet spojrzeć!

Dobrej nocy dziewczyny, kolejny dzień bliżej do USG :) A ja jutro zaczynam 12 tydzień, ale to szybko leci!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dobrego i nudnego ciążowego weekendu!

Sobie też tego życzę i zmartwiona bacznie obserwuję.

Wieczorem i w nocy troszkę bolał brzuch (nie tak bardzo jak bywało, ale jednak), rano czekało troszkę upławów kawa z mlekiem i jeden malutki skrzep. Liczę, że to to co miało się opróżnić i nic więcej dziś nie będzie - w przeciwnym razie sobota na IP.
    Pogoda mi zupełnie nie służy a dziś upały.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) życzę miłego i spokojnego weekendu :-) mnie coś od rana brzuch pobolewa i leżę w łóżeczku ale jeszcze jest wcześnie bardzo :-) chyba się położę spać jeszcze hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Miłej sobotki :)
    Ja zauważyłam że co rano ciągnie mnie tak w brzuchu, kłuje, tak pulsuje w pachwinach... a potem w ciągu dnia przechodzi :) Maluch się rozpycha :) Niech rośnie zdrowo :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z bolącym brzuchem i kością ogonowa :(

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rozpoczętego 11 tygodnia :)

Obudziłam się znów z bóle głowy, niestety chyba coś mi zatoki atakuje bo ogólnie czuje się do dupy :/ Dobrze, że weekend i mogę się podkurować, bo niestety na razie L4 nie wchodzi w grę. Mój K kazał mi leżeć w łóżku i nic nie robić. Kochany jest, zawsze się mną opiekuje, a już najbardziej jak niedomagam.

Miłego dnia!

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież dzień dobry :).
    Foch mojego B w końcu minął wiec i nastrój lepszy. Miłego dnia dla wszystkich Lutowek.

Mnie nic nie ciągnie, gdyby nie tkliwe sutki i senność w trakcie dnia to nie pomyślałabym ze jestem w ciazy. Dobrze ze poszłam na usg bo tak bym sie martwiła.

kmb lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie burza z samego rana.. Chyba cały dzień będzie dzisiaj padać ehhh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja znów w pracy, na szczęście dziś do 13 :) a po południu idziemy do kuzynki męża na urodziny, więc dzień wypełniony ;)

Miłego weekendu :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie zero planów na weekend.
    Widzę, ze same bóle z rana.
    Miłego i spokojnego weekendu :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Spokojnego dnia życzę,

Mnie z rana złapał chwilowy szarpiacy bol lewego jajnika.

Byłam wczoraj zawieźć zaświadczenie do pracy i przełożona zasugerowała, że mogę sobie jeszcze pochorowqc. I nie wiem czy jej słuchać czy wracać do pracy. :-P

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do zakupów ciążowych, wiecie moze gdzie można dostać jakieś spodnie dla nas? Teraz jest dobrze bo można chodzić w szortach, sukienkach, ale spodnie to juz tragedia, wszystkie uciskają mi brzuch.
    Gdzieś czytałam ze pisaliście o h&m, cos jeszcze? Ja nigdy nie kupuje przez neta, zawsze wole przymierzyć głownie przez wzrost, przy 158 to jeansy o pasującym rozmiarze moge znaleźć tylko w tych markowych, a reszta to zawsze skracanie.
    Kupowanie spodni to dla mnie najgorsze co moze byc w zakupach ;/.

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co brak jakichkolwiek plamień po wczorajszym serduszkowaniu :) więc chyba ostrożnie, ale wrócimy do tego :)
    A planów na dzisiaj brak, może znajomi wpadną wieczorem na pizze piwko :)
    Mąż z bratem pojechali do sklepu motocyklowego odebrać część do motocykla a ja w tym czasie szybko ogarnęłam bo 2 chłopów w domu to masakra :/

A wiecie co mój mąż wczoraj zrobił? Wchodzę do łazienki, a pod prysznicem jakaś czerwona plama na podłodze... Ja patrzę a mężuś użył sobie mojej odżywki do włosów, zostawił ją z otwartym korkiem i do góry dnem! :/ I całą wylał

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Agnesia z pieskiem na pewno wszystko będzie dobrze :)

Cynamonowa to leż, odpoczywaj i zdrowiem :)

Max jak możesz to posiedź jeszcze w domu :)

Ja muszę ogarnac jakieś śniadaniowe, potem sprzątanie i szykujemy się na ślub.

Miłego dnia dziewczyny :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru a C&A ? Mają dział ciążowy i dziecięcy :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, H&M, Lindex. To te sklepy które wiem że są i w Polsce. W większości sklepów dziecięcych są też działy dla kobiet w ciązy, przynajmniej w Norwegii :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

A wiecie co mój mąż wczoraj zrobił? Wchodzę do łazienki, a pod prysznicem jakaś czerwona plama na podłodze... Ja patrzę a mężuś użył sobie mojej odżywki do włosów, zostawił ją z otwartym korkiem i do góry dnem! :/ I całą wylał

Mój kilka dni temu pomagał mi sprzątać, zostawiłam mu do umycia podłogi i balkon na końcu, dawno nie myty , bardzo brudny. I zrobił to, ale po fakcie wziął mopa i umył go w zlewie kuchennym, w czyściutkim zlewie ktory kilka min wcześniej szorowalam! Nie w łazience w zlewie, po co w wannie lepiej brudasa nieść do kuchni. I to wszystko przy naczyniach suszacych sie na suszarce, chlapiąc na nie :/.

Ale była awantura... On sie oczywiście obraził.

Taru

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ