Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa również się witam. Ale się wyspałam. Sny mam komiczne, intensywne. Ale dobrze śpię. Po wczorajszej burzy, cały czas w Warszawie deszcz się utrzymuje i da się oddychać i funkcjonować. Sen też lepszy.
Po wczorajszej panice porannej w ciągu dnia wcale nie miałam zbyt dużo upławów i nie były one niepokojące. A dziś o poranku zupełnie w porządku.
Brzuch już tak bardzo nie boli. Ustaliłam, że część moich bóli musiała pochodzić z jelit bo o ile załatwiam się co rano, to wydawało mi się, że nie ze wszystkim i się blokuję. Ale od kilku dni pilnuję aby wypróżnić się na null i od razu inaczej się czuję.
Niech jeszcze jutro będzie przyjemna wizyta i same dobre wieści na niej.
Dobrej niedzieli !!!
-
mandragora wrote:A moj od początku był w 62. Mialam kilka mniejszych ale chodziło nich równocześnie z 62. Urodził się 59. Z waga 3820 w 36 tc. Wiec z mojej perspektywy kupowanie mniejszych niż 62 mija się z celem
poza tym wygodniej mi ubierać w ciut za duże ciuchy a no i część z 62 była taka jak 56 wiec numeracja numeracji nie równa. Myślę że z kupnem mniejszych rozmiarów lepiej wstrzymać się do końcowi ciąży kiedy na usg określa przybliżona masę dziecka przy urodzeniu.
Zgadzam się z ostatnim zdaniem
u mnie od początku było wiadomo, że Ola będzie mała, więc na to mogłam się przygotować 
Witam się i ja
Niedziela jest, mogę się wyspać, bo mąż zawsze bierze rano Olę, to jest 8.30, Ola śpi, a ja już obudzona
Miłej niedzieli
-
nick nieaktualnyzosiaaa wrote:
Wiecie co dziewczyny... chyba zaczynam czuć ruchy
już od kilku dni się nad tym zastanawiałam, a dziś jestem w 90% pewna
jest to bardzo delikatne i trudne do wychwycenia, ale jest. Na pewno nie są to jelita. Poczytałam przez to trochę i wszędzie piszą, że w kolejnych ciążach szczupłe osoby mogą czuć pierwsze ruchy w 14-18 tc, ja wg om jestem w 13, ale wg usg w 14
zobaczymy jak będzie w kolejnych dniach, czy się potwierdzi 
Ale super. Aż uwierzyć nie mogę, że Lutówki są tak daleko! Chociaż w rozpiętości miesiąca są miedzy nami jeszcze istotne różnice w etapach...
Pewnie wiesz co czujesz, bo znasz to uczucie! A nam pierworódkom pozostaje czekać jeszcze pewnie przynajmniej 10 tygodni.
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:lelewela my też ledwo dobiegliśmy do domu zanim się armagedon rozpętał

Co do tych rozmiarów, to mi bratowa powiedziała, żeby kupić dosłownie kilka sztuk 56, a więcej 62, bo dzidzia może wcale nie założyć nawet tych mniejszych, a jeśli to króciutko ponosi.
Rany, tak bym już chciała luty
moja córcia miala 59cm i 3620g wiec tez wiekszosc ubranek w rozmiarze 56 byla za mala, dlatego tez uwazam ze lepiej wiecej kupic ubranek w rozmiarze 62, zawsze mozna pozniej dokupic jesli by byla potrzeba -
Witam się i ja. My dziś pospałyśmy
i była miła pobudka na śniadanko
nic nie musiałam robić
miłe to było tym bardziej, ze często się nie zdarza 
Dzieki dziewczyny za informacje o tym adapterze będe szukać w necie i zakupię.
My mamy dziś 31 % i 4 dni do końca I trymestru
-
Hej dziewczyny
ja miałam wczoraj pierwszy dzień w czasie ciazy, gdzie ciągnęło mnie do jedzenia i nie głodowalam
była u mnie w piątek siostra z chłopakiem i przywieźli pyszne jedzonko, także wczoraj dojadalam razem z moją sałatka. Chyba dzisiaj zrobię też takie, żeby mieć co jeść 
Ale też pojadlam w piątek chipsów i cukierow. Ech
Wczoraj kładąc się spać postanowiłam, ze wrócę w poniedziałek do pracy na te 4 godziny a dzisiaj rano się obudziłam poddenerwowana tym powrotem i znów mam dylemat.
Spokojnej niedzieli. Ja do końca 1. Trymestru mam jeszcze trochę czasu, więc muszę się uzbroić w cierpliwość. -
Poczytałam opinie o tych adapterach i jedni piszą że jest o a inni, ze nic nie daje, ze jest niewygodny a pas i tak przebiega w dole brzucha. I bądź tu mądry człowieku. Ale pewnie jak nie kupię i sama nie wypróbuję to się nie przekonam. Znalazłam używany za 80 zł, nowe nie są takie tanie