Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej piękne
też słyszałam id koleżanki że za szybko ciuszki kupiłam i że zapesze... Kurcze przecież wszystko dobrze będzie!!!! To co mam sobie odmawiac trochę przyjemności:-) a właśnie dostałam MMS od mamy że też kupiła komplet dla bobasa hihihihi zaraz wam wrzucę
są z tatą nad morzem i małego marynarza kupili hihihihi
-
nick nieaktualny
-
Hmmm, dobre określenie, ja też bardziej jak kupa się czuję niż kwitnę, moze to się zmieni jeszcze.
A przypomnijcie mi, jak to bylo z tym pasztetem....bo mi wtedy skojarzyło się z uszami jak królik i z tego wszystkiego nie pamiętam jak to w oryginale było
A do mnie juz kebebik jedzie, ale najem się jak bąk
Justaw ja wczoraj do fasoli i brokuła zrobiłam sos: troche jogurtu naturalnego, łyzka musztardy, trochę miodu i soku z cytryny i drugi tez z jogurtu tylko lekko czosnkowy i z tymi sosami jadłam. -
nick nieaktualnyniezapominajka_86 wrote:Hej Dziewczyny. Jestem po badaniu. Odebrałam wyniki. Czy któraś zna normy dla badania glukozy z obciążeniem 75 g na czczo, po 1 godzinie i po 2 godzinach? Z góry dzięki.
W 2014 roku zmieniono normę stężenia glukozy dla ciężarnych w 120. minucie OGTT. Aktualnie cukrzycę u kobiet w okresie ciąży na podstawie OGTT rozpoznaje się, gdy co najmniej 1 wynik oznaczenia glukozy wynosi: na czczo ≥92 mg/dl (5,1mmol/l), po 1h ≥180mg/dl (10,0mmol/l), a po 2h ≥153mg/dl (8,5mmol/l). Niższe od ww. wartości glikemii uznaje się za prawidłowe.
Ja niestety już pierwsze mam za wysokiekolejne mam poniżej norm.
-
nick nieaktualny
-
13 lipca miałam 105 na czczo i gin kazał mi właśnie z obciążeniem zbadać. Ta glukoza wcale nie jest taka zła jak się naczytałam
Skoro ja, taka panikara dałam radę, to uwierzcie mi, że nie warto czytać ani słuchać dziwnych opowieści.
Też gdzieś wyczytałam, że od 2014 normy się zmieniły i zgodnie z tym "zaktualizowanymi" jest ok, ale zobaczymy co gin powie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 17:04
-
Kasia02 wrote:Kurcze,czemu nie podaja norm? Nie rozumiem tego.. eh . A nic babeczki nie mowily jak dawaly wynik?
Cynamonowa dobrze robisz,sen powinien pomóc.
Coś Ty Kaśka, po 15 nikogo już nie ma, tylko facet mi wyniki wydał... Dlatego taka skołowana byłam. No i zdziwiło mnie, że po 2 godzinach wynik wyższy niż po godzinie... -
nick nieaktualnyniezapominajka_86 wrote:13 lipca miałam 105 na czczo i gin kazał mi właśnie z obciążeniem zbadać. Ta glukoza wcale nie jest taka zła jak się naczytałam
Skoro ja, taka panikara dałam radę, to uwierzcie mi, że nie warto czytać ani słuchać dziwnych opowieści.
Też gdzieś wyczytałam, że od 2014 normy zmienili i zgodnie z tym "zaktualizowanymi" jest ok, ale zobaczymy co gin powie...
Glukoza zła nie jest nie można tylko o niej myśleć jak się ją pijea tak to bardzo słodka woda do wypicia:)
-
nick nieaktualnyniezapominajka_86 wrote:Coś Ty Kaśka, po 15 nikogo już nie ma, tylko facet mi wyniki wydał... Dlatego taka skołowana byłam. No i zdziwiło mnie, że po 2 godzinach wynik wyższy niż po godzinie...
-
nick nieaktualny