X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja to jak balon jestem własnie po suszonych śliwkach :)

A dziewczynka w niebieskim? jak najbardziej. ja tak chodziłam jak byłam mała, bo moja mam chłopca sie spodziewała hehe

No ja mam nadzieję, ze mi kebabik poprawi nastrój, już się doczekać nie mogę, ale nie wiem o której mój wróci. W miedzy czasie przegryzę kanapkę :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co z tą listą rzeczy dla maluszka to nie głupia sprawa, tyle, ze ja tyle wiem co potrzeba, ze nie wiem czy taką listę będę umiała sama stworzyć ;) wiec jak coś bedziecie miały to podrzućcie tym niedoświadczonym 0recourse.gif

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do owsianki daje płatki górskie, płatki pełnoziarniste, owoce goji i czesto jakieś świeże owocki, bananka np. albo morele, a jak nie mam to suszone, ale troszkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:29

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy numer strony... ;p
    Ja właśnie wstawiam obiadek, dziś pieczony kurczak z ubitymi ziemniakami i mizerią :D już mi ślina cieknie, powoli wraca apetyt :D a wczoraj chciałam wam napisać że u mnie nic sie nie zmienia i nadal jedzenie mogłoby nie istnieć a tutaj jedna noc i taka zmiana:D Fasolek się rozciąga bo kłuje mnie brzuch od wczoraj :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obżeram śledziami w śmietanie <3 Okazało się, że chodziły za mną od kilku dni a ja o tym nie wiedziałam hyhy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    U mnie odwrotnie, praca fajna, nie mam jakiegoś stresu...mam nadzieję, że będzie ok :). Lekarz powiedział, że jakby cokolwiek się działo, to do niego przyjść bo mam dbać o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne :)

Co do tego L4, ja właśnie pilnowałam się aby nie brać zwykłego L4 przed ciążą, bo wiedziałam jak to później wygląda :/

A ją właśnie jakoś to przegapilam into tak glupio, że jestem strasznie na siebie zła :(

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No to jak o jedzeniu, ja właśnie zjadłam moja potrawkę z dynią :D. Dynia, to strzał w 10 dziś :D
    Tysiaa śledzi się najadłaś i w fokę zamieniłaś ;D
    Od razu zmieniłam figurę i upierzenie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zrobić wyprawkę za 4000 a można i za 10 000 :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek kupują dziadkowie, więc najdroższa rzecz z głowy :)

Ale widziałam gdzieś na necie, że laski potrafią całą wyprawkę razem z wózkiem, łóżeczkiem, ciuchami i akcesoriami zrobić za 4000, może jak się szuka promocji to się udaje :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100 pkt. :) Byłam dziś u przyjaciółki, która jest już w połowie ciąży. W pewnym momencie zakuło mnie w boku więc odruchowo pogłaskałam to miejsce. Przyjaciółka od razu mnie zgasiła, że nie wolno, że to wywołuje skurcze, że lekarz powinien mi o tym powiedzieć, że zrobię krzywdę maluchowi itp. Trochę się wkurzyłam bo w sumie nikt mi nie będzie mówił co mam robić. Takie krótkotrwałe głaskanie zawsze mi pomaga (kłucia występują bo wiązadła się rozciągają a że jestem szczupła to zaczyna się to trochę wczesniej). Przyszłam do domu i czytam, że owszem jest to zabronione w przypadku ciąży zagrożonej a jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to głaskanie jest nawet zalecane. To co prawda moja 4 ciąża ale od początku jestem na lekach, wszystko jest w porządku i nigdy lekarz nic o tym nie wspominała. Pytanie do Was: Głaskacie Wasze brzuszki? Bo tak na chłopski rozum przecież nie siedzę i nie masuje się cały dzień tylko czasami pogłaskam lekko brzuszek. Mogę tym zaszkodzić maleństwu???

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Jak będziecie tworzyły te listy dla maluszka to się podzielcie.
    Ja mam chociaz dobrze, z tym, ze do szpitala nie potrzebuję nic :) tylko szczoteczę do zębów i ubranko na wyjscie dla malucha :)

A wyprawki za 4000 to szczerzę zazdroszczę :D Ja zaczełam własnie liczyć:
    Wózek 4500, komoda+ łózeczko 2000 + leżaczek bujaczek 390 + fotelik 600 i wiecej mi się odechciało liczyć, bo az mi sie słabo zrobiło hahaha

Pianistka świetny ten tshirt :D to h&m?
    Tak to podstawowe rzeczy były :) bez wózka łóżeczka i dodatków. Sama pościel do łóżeczka ubranka kosmetyki takie podstawy. Ja mam jednak dobrze bo wszystko prócz wózka już mam od siostry :) fotelik maxi cosi brązowy :) na później mam już romera fotelik czarny :) wiele dzięki niej oszczędzam:) ubranka też od niej wezmę te unisex :) chyba że będę miała syna to biorę wszystkie. Ona ma syna z początku marca ubranka beda dobre na mojego malucha porą roku :) czeka z walizkami i karze już zabierac :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 ja też czasem głaszczę brzuch albo po prostu trzymam tam rękę jak mnie boli, i po jakimś czasie ból ustaje. Tak jak mówisz, żadna nie masuje tego brzucha przez cały dzień :)

Iriss dla nas zawsze znajdziesz czas, mimo pracy! :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jak się myjemy, to jednak ten brzuch trzeba podotykać... :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dziewczyny pytanie za 100 pkt. :) Byłam dziś u przyjaciółki, która jest już w połowie ciąży. W pewnym momencie zakuło mnie w boku więc odruchowo pogłaskałam to miejsce. Przyjaciółka od razu mnie zgasiła, że nie wolno, że to wywołuje skurcze, że lekarz powinien mi o tym powiedzieć, że zrobię krzywdę maluchowi itp. Trochę się wkurzyłam bo w sumie nikt mi nie będzie mówił co mam robić. Takie krótkotrwałe głaskanie zawsze mi pomaga (kłucia występują bo wiązadła się rozciągają a że jestem szczupła to zaczyna się to trochę wczesniej). Przyszłam do domu i czytam, że owszem jest to zabronione w przypadku ciąży zagrożonej a jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to głaskanie jest nawet zalecane. To co prawda moja 4 ciąża ale od początku jestem na lekach, wszystko jest w porządku i nigdy lekarz nic o tym nie wspominała. Pytanie do Was: Głaskacie Wasze brzuszki? Bo tak na chłopski rozum przecież nie siedzę i nie masuje się cały dzień tylko czasami pogłaskam lekko brzuszek. Mogę tym zaszkodzić maleństwu???
    Tez się nad tym zastanawiałam, moim zdaniem nie zaszkodzimy jak delikatnie pomasujemy. Ja głaszczę brzuch rano i wieczorem :) pozatym jak wmasowujesz kremy tez głaszczesz. Koleżanka najwyraźniej przewrażliwiona:)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że jestem niedokształcona w pewnych sprawach ;)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też takie porady osłabiają, a tym bardziej od innych ciężarnych....maskara uśmiać się można ;)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od gina dostalam dziś pudło z gadżetami typu butelka, łyzeczki, kremy ulotkami, próbkami i tak patrze, ze sa też skarpetki :D Niebieskie :D Ciekawe czy to jakiś znak hahaha
    I najbardziej się ciesze z buteleczki olejku weleda do masazu krocza bo i tak chciałam poźniej kupić :) Planujecie masować krocze? Tutaj się nacina naprawde w ostatecznosci, wiec licze, ze uda mi sie uzyskać dobrą elastyczność :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw my wózek z fotelikiem od teściów w prezencie mamy dostać, łóżeczko i komdę od moich rodziców :) dzięki temu nam zostaną drobniejsze zakupy chociaż pewnie też ładna kwota się uzbiera :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówiła to tak jej powiedział lekarz. Ale to ciąża z invitro więc może jakieś inne zasady obowiązują...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Ja dotykam jak boli i trzymam rękę - i muszę powiedzieć, że nie wiem czy to podświadomość czy co, ale jak tak ogrzewam ręką miejsce bolące to przestaję odczuwać ból.
    Też czytałam, że głaskanie w ciąży zagrożonej jest niezalecane, ale kiedyś obserwowałam koleżankę z pracy w ciąży i co chwilę się dotykała po brzuchu - myślę, że nawet sobie nie zdawała sprawy. Dla mnie to jakiegoś rodzaju bliskość z dzieckiem.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ