X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-D ja teraz czekam do 4 sierpnia bo wtedy mija mi największe zagrożenie. A kolejna data to 11.08 i prenetalne. No i 18. Koniec 1 trymestru, także każdy wtorek jest dla mnie ważny ;-)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 13 tc. Dziś idę na pogrzeb sąsiadki z babcią. A później się poobijam trochę :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ta oczywiście tez po rozwodzie z Dawida ojcem który normalny był i w ogóle super człowiek.., ale niestety zginał kilka lat temu... Dawid ma siostrę i brata przyrodniego który jest juz synem ojczyma. I co? Brat jest teraz u nas a ta pisze smsa wczoraj zeby Dawid nie jechał z Tomeczkiem w góry bo napewno go zrzuci w przepaść itd o.o nawet Tomek sie z tego śmiał...
    Te nasze teściowe to naprawdę z jednego sabatu wzięte... Ale szczerze mówiąc wole taka która ma nas głęboko w dupie niż taka, która dzwonilaby codziennie i mówiła co mam gotować jej syneczkowi... :)

A ja dzisiaj uderzam na jakieś małe zakupki :) wczoraj podalyscie link do apteki gdzie mozna Kupić ten elancyl ale wysłałam maila z zapytaniem i nie wysyłają paczek do Norwegii :( zobaczę na Allegro... Chciałam tez kupić poduszkę motherhood ale w Norwegii takiej nie ma a nie wiem czy ktos to wyślę :/ ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 09:07

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję teściowych. Moja może nie jest idealna, kilka razy mnie podk..... ale ogólnie nie mogę teraz narzekać. Bardziej mogłaby jej zarzucić jak wcześniej zachowywała się wobec mojego R- wszystko za niego robiła, nawet kanapki robiła mu do pracy. Więc jak zamieszkaliśmy razem nie miałam na początku łatwego życia:P ale teraz jest ok:)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja w pracy od rana i od rana mnie wkurzają... Nikt w tej firmie nic nie wie :/ aż mam ochotę iść na zwolnienie...

To ponarzekałam ;) życzę miłego dnia :) u nas chłodno, ale słoneczko pięknie świeci :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, w Polsce mam tylko starych dziadków mieszkających daleko na wsi, ok 80 lat... nie będę im dupy zawracać... Znajdę elancyl na allegro gdzie ktoś się zgadza na wysyłkę :) A poduszkę może znajdę inną :)
    Nie pierwszy i nie ostatni raz chcę coś czego tu nie ma :D

A.W o tym właśnie mówię :D Że jednak wolę wiedźmę :D
    Swoją drogą mój D. się od nich wyprowadził w wieku 16 lat i sam zaczął na siebie zarabiać bo nie mógł wytrzymać z tym towarzystwem :) Dzięki temu jak zamieszkaliśmy razem to on mnie uczył wszystkiego :D

JustaW! :D Dawaj fotę!!! Ale super !! :) A przezierność rekordowa! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw gratuluje :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, mój tak samo tak skakał że fotki są do góry nogami a fotka 3D pokazuje plecki :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Widze ze ostro dyskutujecie o teściowych, ale nie zawsze tak jest. Mam inne przykłady gdy matka jest normalna a ojciec niekoniecznie, zanim poznałam B spotykałam sie z 2 facetami, ich matki były do rany przyłóż. Natomiast ojcowie.... Masakra. Pierwszy ojciec potrafił w towarzystwie nawrzucać swojej zonie, mówił "to moje zakażenie", "stara małpa"... Zawsze wtedy stawałam w obronie matki, która sie nie broniła. Nie broniły jej tez jej dzieci bo to ojciec rządził domem. Gdy zobaczyłam ze mój niedoszły maz zaczął sie zachowywać podobnie w stosunku do mnie... Odeszłam. Drugi zachowywał sie podobnie, poniewierał swoją żona choć to ona zarabiała na cały dom, on bezrobotny... Nie mogłam uwierzyć jak taka fajna, zadbana, wykształcona kobietę (jest dentystka) mógł stłamsić jej maz.

Teraz matka mojego B stwierdziła ze ona sie nie miesza, jesli on jest szczęśliwy to ok. Ale ona nauczyła sie na własnych błędach, bo maczała paluchy w rozpadzie 1 związku swojego syna.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaW gratuluje wizyty, nic tylko sie cieszyć :).

Iriss, pochwał sie swoją kolekcja kosmetyków, bo nie ukrywam, ze z Twoim oczytaniem co do składów moze to byc pomocne dla nie jednej z nas, dla mnie napewno :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, ojczym mojego męża to taki sam typ... Nie raz nawet podniósł rękę na dzieci :( A Dawida matka ma to gdzieś bo ona nie mieszka w Polsce i przyjeżdża 2 razy w roku... :/
    I bardzo dobrze że odeszłaś od tego faceta bo za kilka lat kto wie... czy nie byłby takim samym tyranem... :/

Dobra dziewczynki, uciekam na zakupy :) Ale kocham te spodnie z golfem! :D tak zaokrąglają brzusia <3
    Pochwalę się zdobyczami jak wrócę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw super wiesci:)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzień dobry :) witamy się z ciociami w II trymestrze, juuuppiiii <3

Pianistka, Kasia02 lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw super <3 nasze maleństwo też słodko spało na badaniach i zostało obudzone i tez zaczęło wierzgać potem :)
    Powodzenia na wizytach jeśli dziś są jakieś.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss muszę spróbować tych babydream bo ostatnio kupiłam coś, ale wczoraj jakiegoś uczulenia dostała i nie wiem czy nie od tego.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, proszę o wpisanie i nas na listę :)
    Termin porodu według OM to 09.02.2016
    Pozdrawiam :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 12 tc :) wow.

Tym co zaczęły II trymestr gratuluje:)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw dobre wieści! :D ja mam 7 dni do prenatalnych :D idę w 14tc :) Nie idę jednak na pogrzeb ponieważ mojego szwagra siostra zaczęła rodzić i czekamy na wieści. A ja nielubię cmentarzy więc sama nie pójdę :( Zaraz zrobię obiad bo dziś goście wyjeżdżają. Mój Artur ma jutro urodziny, muszę podejść mu kupić torta bo on uwielbia torty :D

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Froggie:),
    witaj w lutowych szeregach :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Justaw gratuluje pozytywnych wieści :)

Ja dzis byłam na ryneczku i tak stoję przy pomidorkach takich typowo działkowych i je macam, a pani mówi " o widze, ze pani w ciąży, a to bez nawozów wiec bezpieczne" :D pierwszy raz ktos zauważył, a mnie zatkało i sie tylko uśmiechnęłam :D

Co do teściowej to moja jest pediatra (dodam ze wszechwiedzącą :D )wiec nawet na razie nie mysle co to bedzie jak sie dziecko urodzi :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ