X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wczoraj miałam spokój z wymiotami a dzisiaj wróciły. I dodatkowo zauważyłam w wymiotach z dwie nitki krwi. Na początek się zestresowałam, ale później poczytałam, że to mogło być jakieś pęknięte naczynko - mam nadzieję, że wszystko ok.

Dodatkowo przy katarze z nosa też mam skrzepy krwi czasami, wzięłam dzisiaj witaminy z żelazem i C, mam nadzieję, że pomogą.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za robienie wyprawki dla dziecka, mam specjalny zeszyt w którym wszystko spiszę :) i będę powoli kupowała sobie rzeczy. Dziś mnie koleżanka uświadomiła że jednorazowo wydała na rzeczy dla dziecka 4tyś. Wolę to w czasie rozłożyć :D

• Froggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia to pochwal się później swoją listą :) Ja jeszcze nawet o tym nie myślę, może dlatego, że w okolicach października/listopada czeka nas przeprowadzka i pewnie w nowym domku zacznę kolekcjonować potrzebne rzeczy i urządzać miejsce dla Bąbelka :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wczoraj w internecie czytałam o wyprawce dla dziecka i co do szpitala zabrać :) ale jak wiecie dla mnie to abstrakcja, dla dzidziusia nie byłam w stanie jeszcze nic kupic. Ale taka lista to dobry pomysł :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zacznę od listy i gdy coś znajdę ciekawego to kupię i odznaczę:) czekam też bo moja koleżanka ma gotową taką listę i ją poprosiłam żeby się podzieliła :D czekam teraz na odpowiedź od niej :)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po raz pierwszy wczoraj zaczęłam myślec o jakichkolwiek wyprawach, zaczęłam sie interesować szpitalami w których rodzic, szukam w Poznaniu. Na jednej ze stron szpitali znalazłam opis szkoły rodzenia... Jest tam zamieszczone co powinno znaleźć sie w walizce rodzącej, punkt ostatni jest najlepszy :P.

http://www.raszeja.poznan.pl/informacje-dla-pacjentow/szkola-rodzenia

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Ja po raz pierwszy wczoraj zaczęłam myślec o jakichkolwiek wyprawach, zaczęłam sie interesować szpitalami w których rodzic, szukam w Poznaniu. Na jednej ze stron szpitali znalazłam opis szkoły rodzenia... Jest tam zamieszczone co powinno znaleźć sie w walizce rodzącej, punkt ostatni jest najlepszy :P.

http://www.raszeja.poznan.pl/informacje-dla-pacjentow/szkola-rodzenia
    Ja się ciąglę łamię nad 2ma. Nie zapytam mojego gina bo on w jednym z nich pracuje. Sama zdecyduje jakoś. I też już wiem że nie chce rodzic na znieczuleniu zewnątrzoponowym :) raczej zdecyduje się na podtlenek azotu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:16

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, nie wiem co bierzesz ale odstaw... w ciąży jesteś! :D

Ja wróciłam z zakupów i za chwilę się pochwalę :)

miszkaaa, lelewela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss w twoich wpisach jest tyle energii, że aż zazdroszczę :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Iriss, nie wiem co bierzesz ale odstaw... w ciąży jesteś! :D

:)
    Ja bym powiedziała: Podziel sie! :P

Pianistka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2h4c9ky.jpgrozm 68 (najmniejszy jaki był) - na potem

r8t26a.jpg rozm. 62

sq2eit.jpg rozm. 62

miszkaaa, tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, dresik cudowny :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super zakupy <3

Iriss podziel się, serio ja też tak chcę, bo ja to znowu chodzę jak chmura gradowa, czepiam się i jestem płaczliwa. Kiedyś to przynajmniej mogłam sie powstrzymać, a teraz łzy jak grochy mi lecą.

Straszne zawroty głowy dziś mam, drugi raz mi się to zdarza, ale pierwsze miałam gdzieś w połowie I trymestru.

I ja dziś grzeszę, bo mam straszną ochotę na kebeba, wieki już nie jadałam. Ale zjem go z przyrzeczeniem, że to pierwszy i ostatni fast food w II Trymestrze :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutówki co tam u was? Mam nadzieję, ze wszystko dobrze i wszystkie lecicie w stronę mety nadal w pełnym składzie!

Pianistka piękne ubranka <3

Ściskam wszystkie mamy i brzuszki!

tysiaa93, Justaw lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, II trymestr trzeba uczcić czymś niezdrowym, więc kebab jak znalazł ;D

lelewela lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam niezłą zagwostkę z wyborem rozmiaru... chciałam wziąć ten dresik rozm 56 ale tak pomyślałam że jeśli maluch będzie spory to pochodzi chwilkę i będzie za małe... a był dość drogi...
    Więc chyba będę kupowała większość na 62 a 56 mniej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss ja póki co kupiłam wszystko unisex :) białe, szare i beżowe :) A na spadki nie mam co liczyć :D
    z resztą, nawet jeśli będzie córka to nie będę kupowała różowych ubranek tylko białe i szare ^^ więc nawet mnie nie korci kupić nic w różowe serduszka :D dziewczynka też może chodzić w niebieskim! a co :D

Lelewela, nie pytaj się jaki ja mam dzisiaj humor... ^^
    na szczęście mąż obiecał grilla więc może szaszłyk poprawi mi nastrój :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów... :) kupiłam sobie jeszcze jedną parę ciążówek, bluzeczkę i sweterek na dziale ciążowym :) takie fajne dłuższe z przodu i z miejscówką na brzusia :)
    I zakupiłam complex witamin dla II i III trymestru :) z tej samej serii co wcześniej, Zosia mówiła że skład fajny :)
    także dzień udany :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dietę bogatą jak nigdy wcześniej ALE przez lata odżywiałam się tragicznie więc sama mam braki... nie mówiąc o utrzymaniu zdrowia maluszka... dlatego suplementuję :) poza tym sama się lepiej czuję od kiedy biorę te witaminy :) mam też tam jod, żelazo, wit D, kwas foliowy, DHA, omega 3...
    tylko w tych witaminach dla I trymestru było 400 jednostek kwasu foliowego a dla II trymestru jest 200.... to wystarczy? czy brac dodatkowo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cudne rzeczy :) ja po USG też ruszam na zakupy !

Iriss podziel się, błagam, bo od 2 dni mój nastrój i samopoczucie to totalne dno :(
    Dziś muszę suszone śliwki kupić bo mi brzuch pęknie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:13

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ