Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wczoraj miałam spokój z wymiotami a dzisiaj wróciły. I dodatkowo zauważyłam w wymiotach z dwie nitki krwi. Na początek się zestresowałam, ale później poczytałam, że to mogło być jakieś pęknięte naczynko - mam nadzieję, że wszystko ok.

Dodatkowo przy katarze z nosa też mam skrzepy krwi czasami, wzięłam dzisiaj witaminy z żelazem i C, mam nadzieję, że pomogą.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za robienie wyprawki dla dziecka, mam specjalny zeszyt w którym wszystko spiszę :) i będę powoli kupowała sobie rzeczy. Dziś mnie koleżanka uświadomiła że jednorazowo wydała na rzeczy dla dziecka 4tyś. Wolę to w czasie rozłożyć :D

• Froggie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia to pochwal się później swoją listą :) Ja jeszcze nawet o tym nie myślę, może dlatego, że w okolicach października/listopada czeka nas przeprowadzka i pewnie w nowym domku zacznę kolekcjonować potrzebne rzeczy i urządzać miejsce dla Bąbelka :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wczoraj w internecie czytałam o wyprawce dla dziecka i co do szpitala zabrać :) ale jak wiecie dla mnie to abstrakcja, dla dzidziusia nie byłam w stanie jeszcze nic kupic. Ale taka lista to dobry pomysł :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zacznę od listy i gdy coś znajdę ciekawego to kupię i odznaczę:) czekam też bo moja koleżanka ma gotową taką listę i ją poprosiłam żeby się podzieliła :D czekam teraz na odpowiedź od niej :)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po raz pierwszy wczoraj zaczęłam myślec o jakichkolwiek wyprawach, zaczęłam sie interesować szpitalami w których rodzic, szukam w Poznaniu. Na jednej ze stron szpitali znalazłam opis szkoły rodzenia... Jest tam zamieszczone co powinno znaleźć sie w walizce rodzącej, punkt ostatni jest najlepszy :P.

http://www.raszeja.poznan.pl/informacje-dla-pacjentow/szkola-rodzenia

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Ja po raz pierwszy wczoraj zaczęłam myślec o jakichkolwiek wyprawach, zaczęłam sie interesować szpitalami w których rodzic, szukam w Poznaniu. Na jednej ze stron szpitali znalazłam opis szkoły rodzenia... Jest tam zamieszczone co powinno znaleźć sie w walizce rodzącej, punkt ostatni jest najlepszy :P.

http://www.raszeja.poznan.pl/informacje-dla-pacjentow/szkola-rodzenia
    Ja się ciąglę łamię nad 2ma. Nie zapytam mojego gina bo on w jednym z nich pracuje. Sama zdecyduje jakoś. I też już wiem że nie chce rodzic na znieczuleniu zewnątrzoponowym :) raczej zdecyduje się na podtlenek azotu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 13:16

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, nie wiem co bierzesz ale odstaw... w ciąży jesteś! :D

Ja wróciłam z zakupów i za chwilę się pochwalę :)

miszkaaa, lelewela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss w twoich wpisach jest tyle energii, że aż zazdroszczę :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Iriss, nie wiem co bierzesz ale odstaw... w ciąży jesteś! :D

:)
    Ja bym powiedziała: Podziel sie! :P

Pianistka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2h4c9ky.jpgrozm 68 (najmniejszy jaki był) - na potem

r8t26a.jpg rozm. 62

sq2eit.jpg rozm. 62

miszkaaa, tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, dresik cudowny :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super zakupy <3

Iriss podziel się, serio ja też tak chcę, bo ja to znowu chodzę jak chmura gradowa, czepiam się i jestem płaczliwa. Kiedyś to przynajmniej mogłam sie powstrzymać, a teraz łzy jak grochy mi lecą.

Straszne zawroty głowy dziś mam, drugi raz mi się to zdarza, ale pierwsze miałam gdzieś w połowie I trymestru.

I ja dziś grzeszę, bo mam straszną ochotę na kebeba, wieki już nie jadałam. Ale zjem go z przyrzeczeniem, że to pierwszy i ostatni fast food w II Trymestrze :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutówki co tam u was? Mam nadzieję, ze wszystko dobrze i wszystkie lecicie w stronę mety nadal w pełnym składzie!

Pianistka piękne ubranka <3

Ściskam wszystkie mamy i brzuszki!

tysiaa93, Justaw lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, II trymestr trzeba uczcić czymś niezdrowym, więc kebab jak znalazł ;D

lelewela lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam niezłą zagwostkę z wyborem rozmiaru... chciałam wziąć ten dresik rozm 56 ale tak pomyślałam że jeśli maluch będzie spory to pochodzi chwilkę i będzie za małe... a był dość drogi...
    Więc chyba będę kupowała większość na 62 a 56 mniej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss ja póki co kupiłam wszystko unisex :) białe, szare i beżowe :) A na spadki nie mam co liczyć :D
    z resztą, nawet jeśli będzie córka to nie będę kupowała różowych ubranek tylko białe i szare ^^ więc nawet mnie nie korci kupić nic w różowe serduszka :D dziewczynka też może chodzić w niebieskim! a co :D

Lelewela, nie pytaj się jaki ja mam dzisiaj humor... ^^
    na szczęście mąż obiecał grilla więc może szaszłyk poprawi mi nastrój :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów... :) kupiłam sobie jeszcze jedną parę ciążówek, bluzeczkę i sweterek na dziale ciążowym :) takie fajne dłuższe z przodu i z miejscówką na brzusia :)
    I zakupiłam complex witamin dla II i III trymestru :) z tej samej serii co wcześniej, Zosia mówiła że skład fajny :)
    także dzień udany :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dietę bogatą jak nigdy wcześniej ALE przez lata odżywiałam się tragicznie więc sama mam braki... nie mówiąc o utrzymaniu zdrowia maluszka... dlatego suplementuję :) poza tym sama się lepiej czuję od kiedy biorę te witaminy :) mam też tam jod, żelazo, wit D, kwas foliowy, DHA, omega 3...
    tylko w tych witaminach dla I trymestru było 400 jednostek kwasu foliowego a dla II trymestru jest 200.... to wystarczy? czy brac dodatkowo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cudne rzeczy :) ja po USG też ruszam na zakupy !

Iriss podziel się, błagam, bo od 2 dni mój nastrój i samopoczucie to totalne dno :(
    Dziś muszę suszone śliwki kupić bo mi brzuch pęknie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:13

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ