Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po testach pappa i to ze poznaje się płeć to bzdura. Tak jak Pianistka napisała przy okazji wykonywania usg genetycznego lekarz jak widzi moze podać płeć, ale to przy okazji. Natomiast samo badanie pappa totalnie tego nie stwierdza.
Pianistka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Trzymam kciuki za dzisiejsze podglądania!
Ja niecierpliwie czekam na swoje. Jeszcze tylko 9 dni...
Dziś plamienia ciąg dalszy ale skoro wiem, że nic się nie dzieje jestem spokojniejsza. Leżakowanie mnie męczy tym bardziej w taką pogodę.
Jak tak Was czytam to aż zazdroszczę, że myślicie już o wózkach, wyprawkach, porodach... Jedyne o czym ja myślę to przetrwać do momentu kiedy będę czuła ruchy maluszka. Może wtedy trochę odetchnę. Na razie mam jakąś blokadę...
Miłego dnia wszystkim! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie ma być odwrotnie. Z tego co lekarka mówiła to ok 14-16 tyg będziemy odstawiać clexane a acard chyba do końca ciąży. Mówi, że w zasadzie to acard jest najważniejszy a clexane to tylko dodatek. Ale czy tak jest faktycznie? Luteine mam brać do 14.08 i też odstawiam.
-
nick nieaktualny
-
A mi mówiła że nie trzeba stopniowo odstawiać
Widzę, że co lekarz to inna opinia
Mam taką samą dawkę jak Ty. Ostatnie 3-4 dni mogę brać po jednej tabletce ale mogę też od razu odstawić. No ale tak jak mówisz: ważne, że działa. A miałaś jakieś wskazania do clexane, czy tak zapobiegawczo?
-
nick nieaktualnyMój gin przypuszcza, że mogę mieć problemy autoimmunologiczne, mam dużo nietolerancji pokarmowych i skórnych. Ale nie kazał mi robić badań na zespół antyfosfolipidowy, bo uważa, że inny wynik wychodzi w ciąży a inny bez ciąży. Ja tak do końca nie znam się na tym... A Ty badałaś ANA?
-
Ja zaraz po łyżeczkowaniu w grudniu zrobiłam p/c antykardiolipinowe i glikoproteinie (czy jakoś tak). Te pierwsze wyszły słabo dodatnie. Po 12 tyg powtórzyłam wyniki i już było ok. Ale wskazuje to na to, że w ciąży te przeciwciała się podwyższają. Dlatego clexane.
-
Jednomarzenie, wiesz, że mamy teraz nowe prywatne forum? Możesz się do nas zgłosić, jeśli chcesz dołączyć
Ja w 13 tc nie poznałam płci, lekarz w ogóle nie chciał się za to braćPowiedział, że na następnej wizycie i już! Może i dobrze, przynajmniej będzie pewna, a nie "prawdopodobna"
-
PeggyOlsen wrote:Jednomarzenie, wiesz, że mamy teraz nowe prywatne forum? Możesz się do nas zgłosić, jeśli chcesz dołączyć
Ja w 13 tc nie poznałam płci, lekarz w ogóle nie chciał się za to braćPowiedział, że na następnej wizycie i już! Może i dobrze, przynajmniej będzie pewna, a nie "prawdopodobna"
No chciałabym, ale jak to zrobić?