Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 wrote:Witajcie dziewczynki
Trochę mnie nie było ,ponieważ miałam gości a pozniej byłam nad morzem.
widze,ze jakas burza tutaj była ale nie wglebiam sie w temat.
Pianistka i wiadomo co będzie czy chłopczyk czy dziewczynka??
na 90% synuśpotwierdzamy za 2 tygodnie
-
Pianistka dobrze pamietam,ze chciałas synusia?czy cos mi sie pomyliło ?
Ja 11stego ide na ten test czy dziecko nie ma downa i dowiedziałam sie ze w pl przy tym badaniu podają tez płeć dziecka,wiec liczę na to ze i tutaj tez tak robią i sie dowiemjuz sie nie moge doczekać aaaaaaaaaa
-
Biedroneczka29 wrote:Pianistka dobrze pamietam,ze chciałas synusia?czy cos mi sie pomyliło ?
Ja 11stego ide na ten test czy dziecko nie ma downa i dowiedziałam sie ze w pl przy tym badaniu podają tez płeć dziecka,wiec liczę na to ze i tutaj tez tak robią i sie dowiemjuz sie nie moge doczekać aaaaaaaaaa
Dla nas było wszystko jedno jaka płećAle przeczuwaliśmy synka
Mówisz o usg genetycznym i pappa? To nie jest tak że przy tym badaniu podają płećTo nie jest zależne od typu badania a jedynie terminu w jakim ono wypada
I często określenie płci jest możliwe w tym terminie, ale nie zawsze
Mi lekarka powiedziała przy CRL 7,5 cm co odpowiadało 13+3 -
Biedroneczka29 wrote:Pianistka dobrze pamietam,ze chciałas synusia?czy cos mi sie pomyliło ?
Ani usg genetyczne, ani Pappa nie dają płci. Płeć określa kariotyp przy amniopunkcji, ale to już jest dalsza diagnostyka w razie, gdy Pappa wychodzi źleNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
No to ja juz nie wiem sama ,koleżanka w pl miała robione i poznała płeć i dziewczyna na forum tez mi o tym pisała ,wiec byłam nastawiona No ale trudno,zobaczę 11stego
a jak nie to bede musiała poczekać do września aż pójdę do gina
-
Biedroneczka, oczywiście że jest to możliwe by poznać płeć ALE nie ma to najmniejszego związku z badaniami pappa czy USG prenatalnym... to jedynie zbieżność terminów i często przy okazji badań prenatalnych maluch się ujawnia, ale te badania nie są od wykazywania płci
ale trzymam kciuki by maluch się pokazał -
Pianistka ja wiem,ze to badanie nie jest od wykazywania płci ,ale ponoć na podstawie tej pobranej krwi i porównania czegoś tam sprawdzają przy okazji płeć ja szczerze to nie mam o tym zielonego pojecia,zobaczmy jak nie teraz to na kolejnym usg moze sie dowiem
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 wrote:Pianistka ja wiem,ze to badanie nie jest od wykazywania płci ,ale ponoć na podstawie tej pobranej krwi i porównania czegoś tam sprawdzają przy okazji płeć ja szczerze to nie mam o tym zielonego pojecia,zobaczmy jak nie teraz to na kolejnym usg moze sie dowiem
Nic z tych rzeczy. Można określić kariotyp ( a tym samym płeć) z krwi pępowinowej Biedroneczko, ale to już kardocenteza się nazywa i też jest badaniem inwazyjnym. Owszem, Koreańczycy prowadzą badania nad testami enzymów DYS14 i GAPDH we krwi matki, ale to nie ma żadnego związku z testami Pappa. Można też w sieci poczytać o innowacyjnych testach z krwi DNA, ale to nie jest nic powszechnego. Nie wiem, kto Cię w taki błąd wprowadził, ale ja bym w takie bzdury kochana nie wierzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 21:14
Pianistka lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Biedroneczko, ja wczoraj miałam USG w związku z PAPPA i o poznaniu płci nie było mowy. Ja miałam dosyć wcześnie, bo wczoraj to było 11t2d. Czekam do 24 sierpnia, do kolejnej wizyty, to może poznam płeć obu Bąbelków. Z tego, co widzę, to u Ciebie też dosyć wcześnie to badanie, więc pewnie poczekamy razem na tę wiadomość, co tam się kryje między nóżkami naszych lokatorów
Trzymam kciuki za jutrzejsze podglądanie.