Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie tego nie rozumiem. Z tymi znieczuleniami od zawsze problem. Nie dość, że większość porodówek wygląda jak za czasów komuny to jeszcze kobieta musi rodzić w bólu mimo, że ma opcję znieczulenia. A jeżeli anestezjolog będzie zajęty to na bank żaden lekarz nie uzna, że potrzebne jest rodzącej znieczulenie. Szlag mnie jasny trafia jak słyszę takie nowinki w naszym kochany kraju. Zamiast inwestować w nowych obywateli, w politykę prorodzinną to od samego porodu pod górkę. Myślałam nawet o rodzeniu w prywatnym szpitalu położniczym ale po przekalkulowaniu kosztów niestety nie stać nas na taki luksus... A NFZ nie chce podpisać umowy z tym szpitalem na pokrycie chociaż tej części kosztów która pokrywają w normalnych szpitalach. Mieszkam w Szczecinie i na takie wielkie miasto mamy aktualnie 2 porodówki. Niedostateczna ilość miejsc i personelu.
-
Lekarz mi powiedział, że surowe ryby z wiadomego źródła co jakiś czas można zjeść
Chodziłam na sushi do tej samej restauracji co dwa tygodnie średnio (bo kocham!) i nie zaraziłam się nigdy toxo, więc tym razem też tam poszłam. Trudno, jak ma być zdrowe to będzie - i tak chucham i dmucham na siebie do przesady, więc raz można było poszaleć
Mi też robili prenatalne na dwa sposoby.
Kiedy macie kolejne wizyty po prenatalnych? Ja już 31 sierpnia, może nawet wytrzymam, skoro to ten sam miesiąc a nie wrzesień -
Dziewczyny, mam pytanie o prenatalne z krwi - pappa i wolna podjednostka, bo zaczęłam się teraz poważnie zastanawiać, czy je robić.
Chodzi o to, że jak wyjdą badania ok, to będę miała spokój ducha i się nie będę już tym martwić.
Ale co, jeśli wyjdzie coś nie ok? Da się wtedy coś z tym zrobić, czy po prostu mamy wiedzę, że dziecko będzie chore i możemy jedynie się na to przygotować przez resztę ciąży?Mila920 lubi tę wiadomość
-
Lexi, to się strachu najadłaś... Leż i odpoczywaj, trzymam kciuki, żeby Kruszynka dalej się dobrze rozwijała
Gorgeous gratuluję udanej wizytyŻeby mieć pewność to chyba będziesz musiała poczekać do polówkowego. A tymczasem kupuj unisexy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 17:58
gorgeous lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMax wrote:Dziewczyny, mam pytanie o prenatalne z krwi - pappa i wolna podjednostka, bo zaczęłam się teraz poważnie zastanawiać, czy je robić.
Chodzi o to, że jak wyjdą badania ok, to będę miała spokój ducha i się nie będę już tym martwić.
Ale co, jeśli wyjdzie coś nie ok? Da się wtedy coś z tym zrobić, czy po prostu mamy wiedzę, że dziecko będzie chore i możemy jedynie się na to przygotować przez resztę ciąży?