X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Lexi fajnie, że ci minęło. Możesz odetchnąć. Ja już powoli zaczęłam wyprawkę - na razie przyjmuję dary od bratowej i kuzynki (łóżeczko, śpiworek itp). Dużo tego nie będzie, ale zawsze coś.
    Co do wózka to nam się spodobał Amelis Pro. Może nie biegam, ale aktywnie spędzamy czas i to często na łonie natury. Poza tym mieszkamy "prawie na wsi" i dużo szlaków spacerowych jest po laskach, więc się musi dobrze prowadzić po wertepach. Nie wspominając o cenie, żeby była rozsądna :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to dobrze, że już ok
    No właśnie najgorzej z cenami :( ja niestety po nikim z rodziny nic nie dostanę, ewentualnie ciuszki, więc kasy pójdzie sporo
    Zastanawiam się nad poduszką do spania
    http://bobomio.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure-szaro-granatowa
    Muszę się pilnować, żeby na brzuchu nie spać ;)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba ostatnio widziałam Amelis w Smyku. I nawet poprowadziłam. Jest solidny to na pewno, też mi się spodobał. Ale ma jedną wadę: moim zdaniem bardzo szeroko rozstawione koła i nam by się do windy nie zmieścił. A to mus jak się mieszka na 10 piętrze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w czwartek
    Ja jeszcze nie zaczęłam zakupów. Na razie się zastanawiam jak w pokoiku wstawić dwa łóżeczka? Będzie problem, ale będziemy myśleć... No i wózek podwójny - jaki wybrać? Macie bliźniaki w rodzinie lub u znajomych i możecie coś podpowiedzieć? Acha! i samochód trzeba będzie zmienić na większy, kombi? żeby podczas wyjazdów móc się jakoś zapakować...

2nn39n73afmglss2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maris fajna podusia! Ja też się zastanawiałam nad kupnem ale widziałam tańsze na allegro i chyba coś tam wybiorę. Ja jeszcze czasami się przekręcam na brzuch ale długo i tak nie wytrzymuję bo na mdłości mnie zbiera :) Fajnie jak można liczyć na niektóre sprzęty tym bardziej, że taki maluch to nic nie niszczy :) My też się nie będziemy wygłupiać z zakupami. Teraz najważniejszą sprawą będzie kupno samochodu bo do naszego 3-dzrzwiowego z maluszkiem to nie bardzo. Dobrze, ze mamy kasę z wesela odłożoną.:)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że na te koła nawet nie zwróciłam uwagi... Windy może nie mam, ale muszę sprawdzić, żeby mi w drzwi chciał wjechać hahaha :)
    Marissith taką poduszkę w C dostałam parę dni temu od lubego na urodzinki. Nie żadną markową motherhood czy tą poofi, ale z allegro mi zamówił sam z siebie - ja nic o niej nie wspominałam i jest faaaajna. Super otula - oczywiście nie na obecne upały, bo można się ugotować. Ale jest fajowska. Tylko allegrowa powiedziałabym za mało wypchana...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie bliźniaki? Super! W tej materii jestem zielona ale też zawsze marzyłam o bliźniakach...

A tak a propos poduszek to w smyku jest teraz wyprzedaż i poduszki motherhood są po 150 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:16

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Lexi cieszę się że u Ciebie wszystko się normie. Ja koniecznie muszę kupić sobie tą poduszkę do spania, bo też ciągle budzę się na brzuchu.
    Ja niestety nic nie dostanę w spadku, bo jestem pierwsza w rodzinie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:17

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie to będziesz miała wesoło :) wózki lepsze są podobno jak dzieci są jeden za drugim bo szerszy w drzwiach się nie mieści. Ale musisz sama zobaczyć albo popytaj mam bliźniaków na forum

• Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze marzyłam o bliźniaka bo planujemy mieć dwójkę, a tak to za jednym razem i z głowy :-) tylko to też nie jest takie proste ogarnąć dwójkę niemowlaków :-)
    Chyba przyjadę się dziś do smoka w takim razie, bo słyszałam że mamy polecają te poduszki :-)
    Jak się czujecie dzisiaj Mamuśki, w kolejne dni upałów? :-)

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki bajka, zawsze marzyłam :-) ale rzeczywiście dwa razy wiecej na głowie, ale i dwa razy wiecej szczęścia :-)

A ja i moje drugie serduszko wkraczamy dziś w drugii trymestr ! ♡♡♡

domiii lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 gratulacje!

Jul_ka90 póki co jeszcze dziś leżakowanie w domu więc źle nie jest. My i tak nie mamy co narzekać, gorzej mają dziewczyny w III trym. przy takiej pogodzie.

Mila920 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie, moja przyjaciółka ma 9-miesieczne bliźniaki ☺ nie pamiętam jak nazywa się ich wózek ale ważne że gondolki są jedną za drugą, bo jak są obok to nie zmiescisz się w żadne drzwi

a74d089cfe.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nmarzylam o blizniakach ☺ a teraz tak się porobilo że na następnej wizycie mamy wykluczyć bliźniaki bo gin stwierdził że jest opcja że za tym pierwszym grodzkiej ukrył się drugi

a74d089cfe.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WarkoczBereniki skoro marzyłaś to ci tego życzę aby się okazało, ze jedno dziecko wstydliwe :)
    Ja też nie miałabym nic przeciwko dwójeczce na raz, bo też nie chciałabym mieć tylko jednego dziecka. Gdyby mnie było stać to nawet ze trójeczkę.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz Bereniki, myślałam, że na tym etapie ciąży, to już się nic "nie ukryje". U mnie Doktor stwierdził dwa Bąbelki na wizycie serduszkowej w 7 tc.

Ja też zawsze marzyłam o bliźniakach i ot MAM, z czego się baaaaaaaaaaaardzo cieszę, ale wiem, że dużo pracy przede mną (podwójnej pracy). Ale i podwójne szczęście!

2nn39n73afmglss2.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest opcja że ten drugi jest młodszy o tydzień dlatego nie był widoczny na ostatnim USG. Za bardzo się nie nastawiam bo takie coś zdarza się rzadko

a74d089cfe.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Bliźniaki bajka, zawsze marzyłam :-) ale rzeczywiście dwa razy wiecej na głowie, ale i dwa razy wiecej szczęścia :-)

A ja i moje drugie serduszko wkraczamy dziś w drugii trymestr ! ♡♡♡

Kochana gratulacje! :)
    spokojnego tego trymestru Wam życzę :)

Mila920 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie rzadko się odzywam ale mam pytanie. Czy widać Wam juz trochę brzuszek? Tak się zastanawiam czy to dzidziuś czy opona mi rośnie :-)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi widać ciążę gastronomiczną ;) tzn oponka wyszła jak po obiedzie
    Kupiłam tą poduszkę poofi :D dam znać jak przetestuję

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ