Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Lexi fajnie, że ci minęło. Możesz odetchnąć. Ja już powoli zaczęłam wyprawkę - na razie przyjmuję dary od bratowej i kuzynki (łóżeczko, śpiworek itp). Dużo tego nie będzie, ale zawsze coś.
    Co do wózka to nam się spodobał Amelis Pro. Może nie biegam, ale aktywnie spędzamy czas i to często na łonie natury. Poza tym mieszkamy "prawie na wsi" i dużo szlaków spacerowych jest po laskach, więc się musi dobrze prowadzić po wertepach. Nie wspominając o cenie, żeby była rozsądna :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to dobrze, że już ok
    No właśnie najgorzej z cenami :( ja niestety po nikim z rodziny nic nie dostanę, ewentualnie ciuszki, więc kasy pójdzie sporo
    Zastanawiam się nad poduszką do spania
    http://bobomio.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-poofi-pure-szaro-granatowa
    Muszę się pilnować, żeby na brzuchu nie spać ;)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba ostatnio widziałam Amelis w Smyku. I nawet poprowadziłam. Jest solidny to na pewno, też mi się spodobał. Ale ma jedną wadę: moim zdaniem bardzo szeroko rozstawione koła i nam by się do windy nie zmieścił. A to mus jak się mieszka na 10 piętrze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w czwartek
    Ja jeszcze nie zaczęłam zakupów. Na razie się zastanawiam jak w pokoiku wstawić dwa łóżeczka? Będzie problem, ale będziemy myśleć... No i wózek podwójny - jaki wybrać? Macie bliźniaki w rodzinie lub u znajomych i możecie coś podpowiedzieć? Acha! i samochód trzeba będzie zmienić na większy, kombi? żeby podczas wyjazdów móc się jakoś zapakować...

2nn39n73afmglss2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maris fajna podusia! Ja też się zastanawiałam nad kupnem ale widziałam tańsze na allegro i chyba coś tam wybiorę. Ja jeszcze czasami się przekręcam na brzuch ale długo i tak nie wytrzymuję bo na mdłości mnie zbiera :) Fajnie jak można liczyć na niektóre sprzęty tym bardziej, że taki maluch to nic nie niszczy :) My też się nie będziemy wygłupiać z zakupami. Teraz najważniejszą sprawą będzie kupno samochodu bo do naszego 3-dzrzwiowego z maluszkiem to nie bardzo. Dobrze, ze mamy kasę z wesela odłożoną.:)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że na te koła nawet nie zwróciłam uwagi... Windy może nie mam, ale muszę sprawdzić, żeby mi w drzwi chciał wjechać hahaha :)
    Marissith taką poduszkę w C dostałam parę dni temu od lubego na urodzinki. Nie żadną markową motherhood czy tą poofi, ale z allegro mi zamówił sam z siebie - ja nic o niej nie wspominałam i jest faaaajna. Super otula - oczywiście nie na obecne upały, bo można się ugotować. Ale jest fajowska. Tylko allegrowa powiedziałabym za mało wypchana...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie bliźniaki? Super! W tej materii jestem zielona ale też zawsze marzyłam o bliźniakach...

A tak a propos poduszek to w smyku jest teraz wyprzedaż i poduszki motherhood są po 150 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:16

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Lexi cieszę się że u Ciebie wszystko się normie. Ja koniecznie muszę kupić sobie tą poduszkę do spania, bo też ciągle budzę się na brzuchu.
    Ja niestety nic nie dostanę w spadku, bo jestem pierwsza w rodzinie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:17

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie to będziesz miała wesoło :) wózki lepsze są podobno jak dzieci są jeden za drugim bo szerszy w drzwiach się nie mieści. Ale musisz sama zobaczyć albo popytaj mam bliźniaków na forum

• Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze marzyłam o bliźniaka bo planujemy mieć dwójkę, a tak to za jednym razem i z głowy :-) tylko to też nie jest takie proste ogarnąć dwójkę niemowlaków :-)
    Chyba przyjadę się dziś do smoka w takim razie, bo słyszałam że mamy polecają te poduszki :-)
    Jak się czujecie dzisiaj Mamuśki, w kolejne dni upałów? :-)

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki bajka, zawsze marzyłam :-) ale rzeczywiście dwa razy wiecej na głowie, ale i dwa razy wiecej szczęścia :-)

A ja i moje drugie serduszko wkraczamy dziś w drugii trymestr ! ♡♡♡

domiii lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 gratulacje!

Jul_ka90 póki co jeszcze dziś leżakowanie w domu więc źle nie jest. My i tak nie mamy co narzekać, gorzej mają dziewczyny w III trym. przy takiej pogodzie.

Mila920 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie, moja przyjaciółka ma 9-miesieczne bliźniaki ☺ nie pamiętam jak nazywa się ich wózek ale ważne że gondolki są jedną za drugą, bo jak są obok to nie zmiescisz się w żadne drzwi

a74d089cfe.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nmarzylam o blizniakach ☺ a teraz tak się porobilo że na następnej wizycie mamy wykluczyć bliźniaki bo gin stwierdził że jest opcja że za tym pierwszym grodzkiej ukrył się drugi

a74d089cfe.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WarkoczBereniki skoro marzyłaś to ci tego życzę aby się okazało, ze jedno dziecko wstydliwe :)
    Ja też nie miałabym nic przeciwko dwójeczce na raz, bo też nie chciałabym mieć tylko jednego dziecka. Gdyby mnie było stać to nawet ze trójeczkę.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz Bereniki, myślałam, że na tym etapie ciąży, to już się nic "nie ukryje". U mnie Doktor stwierdził dwa Bąbelki na wizycie serduszkowej w 7 tc.

Ja też zawsze marzyłam o bliźniakach i ot MAM, z czego się baaaaaaaaaaaardzo cieszę, ale wiem, że dużo pracy przede mną (podwójnej pracy). Ale i podwójne szczęście!

2nn39n73afmglss2.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest opcja że ten drugi jest młodszy o tydzień dlatego nie był widoczny na ostatnim USG. Za bardzo się nie nastawiam bo takie coś zdarza się rzadko

a74d089cfe.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Bliźniaki bajka, zawsze marzyłam :-) ale rzeczywiście dwa razy wiecej na głowie, ale i dwa razy wiecej szczęścia :-)

A ja i moje drugie serduszko wkraczamy dziś w drugii trymestr ! ♡♡♡

Kochana gratulacje! :)
    spokojnego tego trymestru Wam życzę :)

Mila920 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie rzadko się odzywam ale mam pytanie. Czy widać Wam juz trochę brzuszek? Tak się zastanawiam czy to dzidziuś czy opona mi rośnie :-)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi widać ciążę gastronomiczną ;) tzn oponka wyszła jak po obiedzie
    Kupiłam tą poduszkę poofi :D dam znać jak przetestuję

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ