Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOgólnie nie powinno się smarować brodawek, bo przez stymulacje brodawek wytwarza się oksytocyna, która jak wiadomo przyspiesza poród

"Naturalne sposoby wywoływania porodu. Stymulacja brodawek sutkowych. Masowanie brodawek powoduje uwolnienie oksytocyny. Każdą z brodawek stymulować należy palcem wskazującym i kciukiem po 5 minut dziennie. Masowanie brodawek pojedynczo (każdą z osobna) zapobiega pojawieniu się zbyt silnych skurczy. Ostrożność w stosowaniu tej metody powinny zachować panie w ciąży podwyższonego ryzyka."
http://www.blog.przedporodem.pl/naturalne-sposoby-na-wywolanie-porodu/ -
nick nieaktualnyKri wrote:Dziewczyny czy używacie jakiś "specjalnych" kremów przeciw rozstępom?Musze coś kupić i nie wiem co i w ogóle czy warto czy smarować się zwykłym dobrym balsamem ? Rozmyślam nad Bio oil albo Palmers...
p.s czy można bez obaw smarować też nimi piersi?
W pierwszej ciazy stosowalam bio oil i zero rozstepow. W tej uzywam nadal ale kupilam tez balsam palmers ktory jak dla mnie nieziemsko pachnie kakao -
nick nieaktualny
-
Pianistka, a jak brzuch? Przeszło?
Ja dziś chyba wykrakała coś, bo przestało mi być wygodnie w moich dotychczasowych ubraniach. Założyłam jeansy, niby wszystko normalnie, ale jak posiedziałam trochę w samochodzie to zaczęły mnie uwierać i musiałam je odpiąć

-
I mi w ostatnich dniach wylazł brzuch... przez ostatnie 5 tygodni przytyłam 300g, ale podejrzewam, że 7 września będzie sporo więcej - tym bardziej, że dzień będę miała chrzciny w rodzinie, więc wiadomo, że jedzenie skusi.
Byłam 3 dni nad jeziorem - domowego jedzenia było jak na lekarstwo, za zdrowo nie było, więc brzuszek osiągnął pokaźne rozmiary.
-
Biedroneczka29 - kurtka zimowa spędzała mi sen z powiek!
Ale wystarczyło, że raz wspomniałam o tym przy teściowej, a następnego dnia miałam telefon, że czeka na mnie płaszczyk siostry ciotecznej mojego męża (cudowny, biały z rękawkami z eko skóry, rozkloszowany na brzuchu). A kurtką mam się nie martwić podobno, bo chrzestna mojego męża jest krawcową i uszyje mi kurtkę na zimę, a później, kiedy zejdą mi już kilogramy, zwęzi mi ją.
-
Tysia czy ja wiem czy to nie problem zależy na pewno jaki sie bedzie miało brzuszek ale ja nie wyobrażam sobie osoba nosząca rozmiar xs/s zakupić kurtkę w rozmiarze l aby dopiąć sie w brzuszku
za długie szerokie rękawy No katastrofa ,strach na wróble jak nic
a ja jeszcze taka wybredna jestem ehhhh zobaczymy 
Gorge ale szczęściara z Ciebie
mi jak nic nie przypasuje to tez zapewne pójdę do krawcowej aby mi uszyła
-
Hej! Trzymajcie kciuki za moja Hanie! Zaraz idziemy podejrzec Kluseczke. Ciekawe czy nadal bedzie Hania:)
Na rozstepy ja sie smaruje Oilanem bo jako jedyny mnie nie uczula,reszta sie nie sprawdzila,a z moja alergia strach bylo inwestowac w ten Elancyl. Oilan jakies 40 zl w aptece superpharm zaplacilam. -
Witam się! Drugi trymestr oficjalnie rozpoczęty! Jupi!
Tulipanna trzymam kciuki. Daj znać po wizycie.
Co do rozstępów to ich u siebie nie zauważyłam póki co, chociaż cycuchy i brzuszek rosną. Ale tak na wszelki wypadek zakupiłam olejek z rossmana na rozstępy. Pięknie pachnie ale trochę słabo się wchłania, zobaczymy jakie będą efekty.
Ja cały czas myślę o garderobie na zimę i trochę mi szkoda, że trzeba będzie wydać trochę pieniędzy bo wolałabym wszystko dla maluszka przeznaczyć, ale zobaczymy. Może coś się odkupi, coś pożyczy od poprzednich ciężarnych w rodzinie.
Milego dnia!

masakra co będzie dalej 
widzę ze forum na nowo ruszyło 

nie przechodzi od kilku tygodni więc czemu miałoby przejść dzisiaj