WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też panikuję :D Co do detektora to mój, sonoline C jest świetny :)
    Od około 3-4 tygodni słychać na nim kopniaki maluszka :)
    https://www.youtube.com/watch?v=91DXxTdWu3E
    tak to wygląda :) przy czym mój mały perkusista tak wczoraj się tłukł że po serii takich trzasków, kiedy słuchałam go po prawej stronie brzucha, nagle uciekał na lewą :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie piszę na forum, potrzebowałam się po prostu odciąć, nie umiałam czytać i nie porównywać. Jednak zaglądam tu czasem, wspieram i kibicuję każdej z Was. Nie wiem co się stało, dlaczego nie ma mnie już w naszej tabelce. Wierzę, że to tylko jakiś złośliwy chochlik, a nie że mnie ktoś specjalnie wyrzucił :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:34

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jakieś kłucia w podbrzuszu... może to macica się powiększa, też tak macie?
    Fleur-de-lis wrote:
    Wiem, że nie piszę na forum, potrzebowałam się po prostu odciąć, nie umiałam czytać i nie porównywać. Jednak zaglądam tu czasem, wspieram i kibicuję każdej z Was. Nie wiem co stało, dlaczego nie ma mnie już w naszej tabelce. Wierzę, że to tylko jakiś złośliwy chochlik, a nie że mnie ktoś specjalnie wyrzucił :(
    Nie tylko Ciebie nie ma w tabelce... nieładnie ale cóż...

• Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ma ale to przecież bez znaczenia ;) tabelka była pewnie robiona na początku i te które dołączyły później nie zostały dopisane - bez stresu dziewczyny ;)

a74d089cfe.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tabelki wpisywałyśmy się same. Dla mnie ma znaczenie, że ktoś mnie usunął, czuję się "wyrzucona".

f2w3rjjgwzsvlezw.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, nie wiem o co chodzi, ale ja teraz odświeżyłam tabelkę i jesteśmy obie :P Czyli jednak jakiś chochlik płata figle ;)

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur! :D Jak tam :D
    kobieto, jak Ty dawno nie dawałaś znaku życia :)
    jak z maluszkiem?

U mnie ból wrócił ze zdwojoną siłą, luteina nie pomaga jednak... zaraz mnie coś trafi ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatnim dniu I trymestru.
    Mila920 wrote:
    Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
    Ja biorę DHA z alg i szczerze polecam. Dokładnie jest to OMEGAMED Pregna. Po zwykłym też mi się mdłości nasilały.

Agnesia co do leczenia zębów na NFZ to darmowe są kontrole, kanałówki, leczenie i wyrywanie. Za znieczulenie płacisz dodatkowo, za plombę światłoutwardzalną też. Chyba że są to zęby od jedynki do trójki albo czwórki, wtedy białą plombę masz za free. Więc w sumie z dopłatami wychodzi podobnie jak prywatnie.
    Ja dopiero co ściągnęłam stały aparat tak więc ząbki pod ciągłą kontrolą. Ale chyba trzeba by zacząć suplementację wapniem.

Dziewczyny stosujecie witaminę D3? Podobno ma duży wpływ na rozwój maluszka. A szczególnie zapobiega autyzmowi. Chyba zacznę łykać już teraz kiedy mdłości minęły.

Marissith ja mam kłucia od jakichś 4 tygodni w podbrzuszu i w pachwinach. To więzadła i macica się rozciągają. Na IP powiedzieli, że jeśli nie ma innych objawów i ból nie przypomina miesiączkowego nie ma się co przejmować.

Detektor chciałam kupić ale Mąż mi zabronił. Powiedział, że dopiero się będę stresować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. W sumie miał rację. Zaoszczędzone pieniążki wydamy na Maluszka.:) Po prenatalnych jestem spokojna jak nigdy. I plamienia od razu ustąpiły - zaczynam podejrzewać, że były na tle nerwowym :)

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak zawsze o mnie pamięta!
    Wszystko dobrze u mnie i maluszka. Jestem po badaniach prenatalnych, wyniki wyszły bardzo dobrze - po usg i badaniu z krwi ryzyko trisomii 21 jest 1:9500 (coś koło, mąż mi właśnie odebrał wyniki i podał przez telefon, więc dokładnie nie pamiętam), a pozostałych trisomii 1:<20000.

Dalej nie mam prawie żadnych objawów ciąży, zaopatrzyłam się już w legginsy i jedne spodnie ciążowe, bo mnie już wszystko ciśnie w pasie :)

Ten Twój ból brzucha to bardzo silny jest? Mam nadzieję, że to tylko Twój perkusista się tak rozbija i robi sobie więcej miejsca :)

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych bólów brzucha. Ja nic takiego nie miałam, obyło się też bez plamień. Oczywiście mówię o tej ciąży, bo o poprzedniej to lepiej nie wspominać co się działo, ledwo z życiem uszłam :/ Pianistka, bardzo Cię boli?

Wciąż waham się co z tym detektorem. Pomyślę jeszcze raz jutro, na spokojnie i wtedy jakąś decyzję podejmę bardziej na chłodno.

Dziewczyny, dajcie linka do tej tabelki? Chciałabym i ja się dopisać :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 ja biore witamine d3, mam zalecenie od Lekarza , mialam badania czego mi brakuje I wyszlo, ze witaminy d , ale tak naprawde to nam wszystkim tej witaminy brakuje .... Takie czasy ..... , ja mam d3 z przepisu az do odwolania.... Biore od 6 lub 7 tyg. Ciazy

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur, mój ból brzucha jest jak przy bolesnej @... A te zawsze miałam baaardzo bolesne.. boli już tak od kilku tygodni, do tego kręgosłup :/ 2 razy zgłaszałam to lekarzowi, mówił że dziecko rośnie bardzo szybko a macica jest nieprzyzwyczajona i to normalne... ale ja mu średnio ufam. jutro mam wizytę u położnej to poproszę o sprawdzenie szyjki :) pewnie wszystko jest ok a ja panikuję... taki ból jak teraz zdarzał mi się przed ciążą ze zmęczenia, po stosunku, po wysiłku fizycznym... więc dlaczego miałby mnie oszczędzić teraz ^^

Gratuluję Ci pięknych wyników! :) są jakieś przesłanki co do płci? :)

Dziewczyny, czy wy nadal mieścicie się w stare jeansy? Ja już zakupiłam 3 pary jeansów z "golfem" i legginsy a moje jeansy właśnie spakowane czekają by mąż zaniósł do piwnicy :) I to nie jest tak że cisną - nie ma szans by je dopiąć! brakuje kilku cm... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Witam się w ostatnim dniu I trymestru.

Ja biorę DHA z alg i szczerze polecam. Dokładnie jest to OMEGAMED Pregna. Po zwykłym też mi się mdłości nasilały.

Agnesia co do leczenia zębów na NFZ to darmowe są kontrole, kanałówki, leczenie i wyrywanie. Za znieczulenie płacisz dodatkowo, za plombę światłoutwardzalną też. Chyba że są to zęby od jedynki do trójki albo czwórki, wtedy białą plombę masz za free. Więc w sumie z dopłatami wychodzi podobnie jak prywatnie.
    Ja dopiero co ściągnęłam stały aparat tak więc ząbki pod ciągłą kontrolą. Ale chyba trzeba by zacząć suplementację wapniem.

Dziewczyny stosujecie witaminę D3? Podobno ma duży wpływ na rozwój maluszka. A szczególnie zapobiega autyzmowi. Chyba zacznę łykać już teraz kiedy mdłości minęły.

Marissith ja mam kłucia od jakichś 4 tygodni w podbrzuszu i w pachwinach. To więzadła i macica się rozciągają. Na IP powiedzieli, że jeśli nie ma innych objawów i ból nie przypomina miesiączkowego nie ma się co przejmować.

Detektor chciałam kupić ale Mąż mi zabronił. Powiedział, że dopiero się będę stresować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. W sumie miał rację. Zaoszczędzone pieniążki wydamy na Maluszka.:) Po prenatalnych jestem spokojna jak nigdy. I plamienia od razu ustąpiły - zaczynam podejrzewać, że były na tle nerwowym :)

Dzięki za info odnośnie zębów!!! <3
    Ja mam dzisiaj takie kłucia, cały czas od rana. Ale żadnych plamień nie mam, w pachwinach póki co też mnie nie boli.
    Nie lepiej jeszcze korzystać ze słońca zamiast brać wit D? Później też planuje brać w kropelkach, jeszcze do rodzinnej pójdę i zapytam jakie będą najlepsze.
    A z detektorem to moim zdaniem mąż miał rację :) niedługo zacznie kopać to detektor nie będzie potrzebny. Zresztą nie wiadomo na ile częste używanie detekora jest bezpieczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:18

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dziewczyny, dajcie linka do tej tabelki? Chciałabym i ja się dopisać :)

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak je potwierdzisz, to prześlę linka do tabelki.

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans właśnie tak słyszałam, że wszyscy mamy niedobór tej witaminki. Tak więc zacznę łykać.

Przy tych upałach narazie nosze sukienki ale brzuszek od kilku dni coraz bardziej się zaokrągla więc raczej też już nie dopnę jeansów. Pozostają jeszcze dresiaki :)

Marissith brałaś nospę? Jeżeli po niej przejdzie to znaczy że to rozciąganie a jeżeli nie to lepiej sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:22

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym tyg kupiłam sobie jeansy ciążowe w h&m, strasznie podkreślają brzuch, wydaje się w nich ogromny... jak je założyłam, byłam w szoku!

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mieszczę w jeansy, ale tylko te na maxa biodrówki :) Brzuszek sobie spokojnie nad nimi wystaje :) Znikł mi brzuch, no nie wiem co z nim!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, skoro wcześniej też miewałaś takie bóle, to pewnie taka Twoja uroda, ale zupełnie Ci się nie dziwię, że się martwisz. Podziwiam Cię za siłę i wytrwałość, ja przy takiej historii jak Twoja to bym już w psychiatryku leżała z zaawansowaną nerwicą i psychozą :P
    Pomęcz położną, położne często mają większą wrażliwość i lepiej rozumieją kobiece bóle, dla faceta, nawet lekarza to jednak tylko teoria ;)

Ja się jeszcze dopnę w niektóre spodnie, ale siedzenie wówczas jest mordęgą. Jak tylko przymierzyłam w sklepie te ciążowe legginsy to poczułam taki nieziemski komfort, że ich chyba nigdy już nie ściągnę z siebie :P

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta !!!!!! Dziwonili ze szpitala przed chwila :))))))) mam wyniki nimfy !!!! Nie ma zadnych dowodow na to , by nasze dziecko mialo trisomie .... Aha I juz na 100 procent , tu pomylki nie ma ... Spodziewamy sie chlopca , a wiec syn .... Moja Tesciowa podobno juz podobno myslala nad baby shower dla mnie/nas , to teraz pewnie juz bedzie w glownie ukladac , co I jak :))))

marissith, Lexi150, domiii, justikf lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Evans właśnie tak słyszałam, że wszyscy mamy niedobór tej witaminki. Tak więc zacznę łykać.

Przy tych upałach narazie nosze sukienki ale brzuszek od kilku dni coraz bardziej się zaokrągla więc raczej też już nie dopnę jeansów. Pozostają jeszcze dresiaki :)

Marissith brałaś nospę? Jeżeli po niej przejdzie to znaczy że to rozciąganie a jeżeli nie to lepiej sprawdzić.

Lexi,
    nie brałam nospy bo to nie jest taki ból nie do wytrzymania, zwykłe kłucie. Boje się brać nospę i apap... na ból głowy też nic nie biorę, piję wodę, zjadam coś słodkiego i się kładę. Tyle się nasłuchałam o późniejszych problemach z napięciem mięśniowym u maluchów :( na razie wzięłam magnez i odpoczywam :)

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ