Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też panikuję
Co do detektora to mój, sonoline C jest świetny
Od około 3-4 tygodni słychać na nim kopniaki maluszka
https://www.youtube.com/watch?v=91DXxTdWu3E
tak to wyglądaprzy czym mój mały perkusista tak wczoraj się tłukł że po serii takich trzasków, kiedy słuchałam go po prawej stronie brzucha, nagle uciekał na lewą
-
Wiem, że nie piszę na forum, potrzebowałam się po prostu odciąć, nie umiałam czytać i nie porównywać. Jednak zaglądam tu czasem, wspieram i kibicuję każdej z Was. Nie wiem co się stało, dlaczego nie ma mnie już w naszej tabelce. Wierzę, że to tylko jakiś złośliwy chochlik, a nie że mnie ktoś specjalnie wyrzucił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:34
-
nick nieaktualnyDzisiaj mam jakieś kłucia w podbrzuszu... może to macica się powiększa, też tak macie?
Fleur-de-lis wrote:Wiem, że nie piszę na forum, potrzebowałam się po prostu odciąć, nie umiałam czytać i nie porównywać. Jednak zaglądam tu czasem, wspieram i kibicuję każdej z Was. Nie wiem co stało, dlaczego nie ma mnie już w naszej tabelce. Wierzę, że to tylko jakiś złośliwy chochlik, a nie że mnie ktoś specjalnie wyrzucił -
Witam się w ostatnim dniu I trymestru.Mila920 wrote:Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
Agnesia co do leczenia zębów na NFZ to darmowe są kontrole, kanałówki, leczenie i wyrywanie. Za znieczulenie płacisz dodatkowo, za plombę światłoutwardzalną też. Chyba że są to zęby od jedynki do trójki albo czwórki, wtedy białą plombę masz za free. Więc w sumie z dopłatami wychodzi podobnie jak prywatnie.
Ja dopiero co ściągnęłam stały aparat tak więc ząbki pod ciągłą kontrolą. Ale chyba trzeba by zacząć suplementację wapniem.
Dziewczyny stosujecie witaminę D3? Podobno ma duży wpływ na rozwój maluszka. A szczególnie zapobiega autyzmowi. Chyba zacznę łykać już teraz kiedy mdłości minęły.
Marissith ja mam kłucia od jakichś 4 tygodni w podbrzuszu i w pachwinach. To więzadła i macica się rozciągają. Na IP powiedzieli, że jeśli nie ma innych objawów i ból nie przypomina miesiączkowego nie ma się co przejmować.
Detektor chciałam kupić ale Mąż mi zabronił. Powiedział, że dopiero się będę stresować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. W sumie miał rację. Zaoszczędzone pieniążki wydamy na Maluszka.Po prenatalnych jestem spokojna jak nigdy. I plamienia od razu ustąpiły - zaczynam podejrzewać, że były na tle nerwowym
marissith lubi tę wiadomość
-
Pianistka jak zawsze o mnie pamięta!
Wszystko dobrze u mnie i maluszka. Jestem po badaniach prenatalnych, wyniki wyszły bardzo dobrze - po usg i badaniu z krwi ryzyko trisomii 21 jest 1:9500 (coś koło, mąż mi właśnie odebrał wyniki i podał przez telefon, więc dokładnie nie pamiętam), a pozostałych trisomii 1:<20000.
Dalej nie mam prawie żadnych objawów ciąży, zaopatrzyłam się już w legginsy i jedne spodnie ciążowe, bo mnie już wszystko ciśnie w pasie
Ten Twój ból brzucha to bardzo silny jest? Mam nadzieję, że to tylko Twój perkusista się tak rozbija i robi sobie więcej miejsca
-
Współczuję Wam tych bólów brzucha. Ja nic takiego nie miałam, obyło się też bez plamień. Oczywiście mówię o tej ciąży, bo o poprzedniej to lepiej nie wspominać co się działo, ledwo z życiem uszłam
Pianistka, bardzo Cię boli?
Wciąż waham się co z tym detektorem. Pomyślę jeszcze raz jutro, na spokojnie i wtedy jakąś decyzję podejmę bardziej na chłodno.
Dziewczyny, dajcie linka do tej tabelki? Chciałabym i ja się dopisać -
Lexi150 ja biore witamine d3, mam zalecenie od Lekarza , mialam badania czego mi brakuje I wyszlo, ze witaminy d , ale tak naprawde to nam wszystkim tej witaminy brakuje .... Takie czasy ..... , ja mam d3 z przepisu az do odwolania.... Biore od 6 lub 7 tyg. Ciazy
-
Fleur, mój ból brzucha jest jak przy bolesnej @... A te zawsze miałam baaardzo bolesne.. boli już tak od kilku tygodni, do tego kręgosłup
2 razy zgłaszałam to lekarzowi, mówił że dziecko rośnie bardzo szybko a macica jest nieprzyzwyczajona i to normalne... ale ja mu średnio ufam. jutro mam wizytę u położnej to poproszę o sprawdzenie szyjki
pewnie wszystko jest ok a ja panikuję... taki ból jak teraz zdarzał mi się przed ciążą ze zmęczenia, po stosunku, po wysiłku fizycznym... więc dlaczego miałby mnie oszczędzić teraz ^^
Gratuluję Ci pięknych wyników!są jakieś przesłanki co do płci?
Dziewczyny, czy wy nadal mieścicie się w stare jeansy? Ja już zakupiłam 3 pary jeansów z "golfem" i legginsy a moje jeansy właśnie spakowane czekają by mąż zaniósł do piwnicyI to nie jest tak że cisną - nie ma szans by je dopiąć! brakuje kilku cm...
-
nick nieaktualnyLexi150 wrote:Witam się w ostatnim dniu I trymestru.
Ja biorę DHA z alg i szczerze polecam. Dokładnie jest to OMEGAMED Pregna. Po zwykłym też mi się mdłości nasilały.
Agnesia co do leczenia zębów na NFZ to darmowe są kontrole, kanałówki, leczenie i wyrywanie. Za znieczulenie płacisz dodatkowo, za plombę światłoutwardzalną też. Chyba że są to zęby od jedynki do trójki albo czwórki, wtedy białą plombę masz za free. Więc w sumie z dopłatami wychodzi podobnie jak prywatnie.
Ja dopiero co ściągnęłam stały aparat tak więc ząbki pod ciągłą kontrolą. Ale chyba trzeba by zacząć suplementację wapniem.
Dziewczyny stosujecie witaminę D3? Podobno ma duży wpływ na rozwój maluszka. A szczególnie zapobiega autyzmowi. Chyba zacznę łykać już teraz kiedy mdłości minęły.
Marissith ja mam kłucia od jakichś 4 tygodni w podbrzuszu i w pachwinach. To więzadła i macica się rozciągają. Na IP powiedzieli, że jeśli nie ma innych objawów i ból nie przypomina miesiączkowego nie ma się co przejmować.
Detektor chciałam kupić ale Mąż mi zabronił. Powiedział, że dopiero się będę stresować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. W sumie miał rację. Zaoszczędzone pieniążki wydamy na Maluszka.Po prenatalnych jestem spokojna jak nigdy. I plamienia od razu ustąpiły - zaczynam podejrzewać, że były na tle nerwowym
Dzięki za info odnośnie zębów!!!
Ja mam dzisiaj takie kłucia, cały czas od rana. Ale żadnych plamień nie mam, w pachwinach póki co też mnie nie boli.
Nie lepiej jeszcze korzystać ze słońca zamiast brać wit D? Później też planuje brać w kropelkach, jeszcze do rodzinnej pójdę i zapytam jakie będą najlepsze.
A z detektorem to moim zdaniem mąż miał racjęniedługo zacznie kopać to detektor nie będzie potrzebny. Zresztą nie wiadomo na ile częste używanie detekora jest bezpieczne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:18
-
Evans właśnie tak słyszałam, że wszyscy mamy niedobór tej witaminki. Tak więc zacznę łykać.
Przy tych upałach narazie nosze sukienki ale brzuszek od kilku dni coraz bardziej się zaokrągla więc raczej też już nie dopnę jeansów. Pozostają jeszcze dresiaki
Marissith brałaś nospę? Jeżeli po niej przejdzie to znaczy że to rozciąganie a jeżeli nie to lepiej sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:22
-
nick nieaktualny
-
Pianistka, skoro wcześniej też miewałaś takie bóle, to pewnie taka Twoja uroda, ale zupełnie Ci się nie dziwię, że się martwisz. Podziwiam Cię za siłę i wytrwałość, ja przy takiej historii jak Twoja to bym już w psychiatryku leżała z zaawansowaną nerwicą i psychozą
Pomęcz położną, położne często mają większą wrażliwość i lepiej rozumieją kobiece bóle, dla faceta, nawet lekarza to jednak tylko teoria
Ja się jeszcze dopnę w niektóre spodnie, ale siedzenie wówczas jest mordęgą. Jak tylko przymierzyłam w sklepie te ciążowe legginsy to poczułam taki nieziemski komfort, że ich chyba nigdy już nie ściągnę z siebie -
Dziewczeta !!!!!! Dziwonili ze szpitala przed chwila
)))))) mam wyniki nimfy !!!! Nie ma zadnych dowodow na to , by nasze dziecko mialo trisomie .... Aha I juz na 100 procent , tu pomylki nie ma ... Spodziewamy sie chlopca , a wiec syn .... Moja Tesciowa podobno juz podobno myslala nad baby shower dla mnie/nas , to teraz pewnie juz bedzie w glownie ukladac , co I jak
)))
marissith, Lexi150, domiii, justikf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLexi150 wrote:Evans właśnie tak słyszałam, że wszyscy mamy niedobór tej witaminki. Tak więc zacznę łykać.
Przy tych upałach narazie nosze sukienki ale brzuszek od kilku dni coraz bardziej się zaokrągla więc raczej też już nie dopnę jeansów. Pozostają jeszcze dresiaki
Marissith brałaś nospę? Jeżeli po niej przejdzie to znaczy że to rozciąganie a jeżeli nie to lepiej sprawdzić.
Lexi,
nie brałam nospy bo to nie jest taki ból nie do wytrzymania, zwykłe kłucie. Boje się brać nospę i apap... na ból głowy też nic nie biorę, piję wodę, zjadam coś słodkiego i się kładę. Tyle się nasłuchałam o późniejszych problemach z napięciem mięśniowym u maluchówna razie wzięłam magnez i odpoczywam