WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, dokładnie ta :D Polecam bardzo, kompendium wiedzy wszelakiej. Dostałam też od przyjaciółki tą:

ciaza-instrukcja-obslugi-b-iext7133292.jpg

i też fajna, ale taka bardziej na śmiesznie i raczej podstawowe info. No ale czytamy z mężem z przyjemnością :)

Evans, widzę że jesteś pro jeśli o zęby chodzi :) Ja miałam aparat stały przez dwa lata, który mocno ścisnął mi zęby i przez to mam problemy z przestrzeniami między nimi :/ No ale walczę (i wydaję fortunę).

Evans lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A na brzuchu spicie? Ja tak uwielbiam ale pisza ze nie powinno sie tylko wlasnie na lewym boku. Mozna??
    Ja budzę się często na brzuchu i nic na to nie poradzę :D

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam "w oczekiwaniu na dziecko" :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najbardziej jest frustrujące ciągle bieganie do toalety a i wyjście gdziekolwiek na spacer staje się problematyczne :-D

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w drugim trymestrze :) boshe u mnie pada deszcz ale radość :)

Ja na brzuchu nie śpię,trochę na lewym boku trochę na prawym i plecach :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, no właśnie na plecach podobno się nie powinno, po 4 miesiącu dopiero, ale warto mieć na uwadze - bo wtedy już spora macica dociska aortę i żyłę główną i utrudnia dostęp tlenu do dzidzi.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy wlasnie czytam dobrze ze tylko chwile na plecach śpię bo nie lubie .Moze spanie to za mocne stwierdzenie bo ja na plecy sie kładę zeby trochę boczki odpoczęły ale tetaz to juz bede unikać tego leżakowania na plecach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 17:56

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wrocilam z zakupow dużych z mężusiem, poszlam do sklepu z bielizna, na szczęście była fajna babka, pomogla mi dobrac (potrzebowałam nowych biustonoszy bo wszystkie cisna) - nosiłam duże B, a wyszłam z dwoma D i jednym E oO najdziwniejsze ze nie czuje zebym az takie miała, ale naprawdę o tych rozmiarach sa idealne, nawet się boje ze zaraz znowu będą male.
    A w ogole okazało się ze zawsze zle ramiączka regulowałam - maja być dużo ciaśniej niż ja nosiłam, co wydawalo mi się dziwne ale ma miseczka przylegać itd., ale na pewno to wiecie, tylko ja taka niewydarzona i zawsze stanik na oko z bazaru był :D w każdym razie teraz jak siedze w tym nowym to się tak zle czuje bo tak jakby mnie cisnely te ramiączka, ale tylko wtedy miseczka przylega jak tak sa - eh myślicie ze się przyzwyczaje, ze to jest w mojej glowie?
    bo zawsze miałam rozluźnione prawie calkiem ze az się wyginaly, wywijaly ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka ja mam ciasno zapięte na plecach a ramiączka w miarę luźno ale bez przesady, 2 palce spokojnie włożę

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja zamówiłam "w oczekiwaniu na dziecko" :-) bede miala lekturę do łóżka, zamiast glupoty w internecie czytać.

Szara myszka ja to właśnie nie wyobrażam sobie ramiaczek takich jak wczesniej nosilas-luźnych co by się wywijaly i wyginaly no masakra to musiało być dopiero niewygodne :p napewno się przyzwyczaisz, bo to zmiana na lepsze :-) I cycki będą się ładniej układać :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ta babka ze sklepu tez mi mowila ze to kwestia przyzwyczajenia :) mam nadzieje ze się przestawie - tez wsadze dwa palce pod ramiączko - tzn ze za ciasno nie jest tak?

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole polecam Wam wybrać się teraz do esotiq bo jest dużo przecen i ladne te staniki - ale wcześniej kupcie kosmo za 4zl bo jest tam kupon na 30zl przy zakupach za min. 100zl i drugi kupon na zakupy we wrześniu wtedy -50zl przy zakupach za 160

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to jak tak się zale to znowu zezarlam dziś tortille Oo :(((((((((((((( masakra, tak mnie ciagnie do takiego jedzenia ze szok, nie umiem się powstrzymać - boje się ze jem smieci, ale z drugiej strony naprawdę ciężko mi się powstrzymać ;/ w tym miesiącu to już chyba 4 taka rzecz w tym stylu (poza ta tortilla to kebab, i 2x pizza) ;/
    nigdy się tak nie odzywialam, jak cos to raz na pol roku na jakims wyjściu ze znajomymi a tu teraz nie umiem się powstrzymać ;(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zdejmiesz wieczorem i będziesz miała odcisk po staniku to znaczy, że jednak za ciasno :-) ja mam dosc ciasno, ale nie aż tak ze ciężko palce wsadzić :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam ramiączka ciasno ale rozm E miałam przed ciążą... teraz jest to FF... więc nigdy w życiu nie kupiłam taniego stanika z bazarku bo po pierwsze nie ma takich rozmiarów aby idealnie pasował, po drugie przy takim rozmiarze wszystko musi przylegać i dobrze trzymać biust :) z tego samego powodu nigdy nie miałam luźnych ramiączek :P
    Teraz mam FF i powoli zaczyna być ciasno :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minelo pare godzin i w sumie już prawie o nich nie mysle - wiec raczej faktycznie się przyzwyczaje ;)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to staniczków to kiedys kupowałam i nie miałam ich dobrze dopasowanych,ale wszystko sie ziemnilo od lat 6 kiedy to moja sis została Breffiterka :) teraz prowadzi swój sklep i nie ma mowy abym miała złe dobrany stanik.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) ja zamawiam staniki raczej przez internet bo mam obwód pod biustem 64 cm, co powoduje że nie łapię się na żadną standardową rozmiarówkę. Myślę że niebawem zyskam kilka centymetrów i będę mogła kupić coś w normalnym rozmiarze :) mam jeszcze kilka z poprzedniej ciąży ale gdybym teraz miała kupować nowy biustonosz to od razu z opcją do karmienia, bo szkoda później kupować takie "specjalistyczne" staniki, które potrafią sporo kosztować a biust bardzo się zmienia jak się długo karmi, więc to korzystniejsze rozwiązanie :)

a74d089cfe.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie wroclam ze sklepu z nowa bielizna :) wogole nie mierzylam tylko wzielam wszystkie o rozmiar wieksze .... Czyli 36c , teraz leze I nawet nie chce mi sie isc by zmierzyc ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nałogowo kupuję staniki Panache, mam już w każdym możliwym kolorze i wzorze :D dlatego cieszę się, że są dla mnie dobre bo na nowe wydałabym fortunę :P

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ