WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Chodziło mi o to, żeby wybierając imię dla dziecka nie sugerować się tym, że inni takimi samymi imionami nazywają swoje zwierzaki :) U mnie każdy pies to był "Burek" bo nie miałam pomysłu :D
    Burek tez ladnie :))) ja nawet w TV slysze , ze np. huragan Irene nadciaga , a jak wlacze national geographic to zdarza mi sie obejrzec film o np. slonicy Shirley .. Mysle , ze to po prostu naturalne , ze ludzie nadaja imiona ...Jestem przekonana , ze gdy odwiedzisz kiedys z dzieckiem zoo znajdziesz na tabliczce ludzkie imie dla jakiegos tam zwierza, z ktorego dana.placowka jest wyjatkowo dumna :)dokladnie nie ma sie co sugerowac , kazdy wybiera tak jak uwaza za sluszne .... Z reguly to raczej zwierzata dostaja imiona na czesc kogos .....

Bruśka lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja to już przed ciążą chciałam albo Miłosza albo właśnie Tymoteusza(Tymka) a że mój Artur nie chce Miłka to został nam Tymek:D
    Dziewczynka to kiedyś była Hanna, teraz Lilianna no ale dużo Lilek teraz. Zobaczymy :) Podoba nam się też Zosia:)
    Lilianna lub Adrianna piekne imiona dla dziewczynek ... to byly moje faworyty jakbym miala dziewczynke i jeszcze Camilla mi sie bardzo podoba ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba Frida ale skoro ma być chłopak... :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Fajowskie pomysły na imiona. Jedno z tych co tu padło i nam chodzi po głowie. Założywszy, że będzie chłopak..

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli potwierdza się moje przeczucia to będzie Leon, a jeśli się nie potwierdza to dla dziewczynki podoba mi się Blanka albo Liliana ale mężowi zupełnie się nie podobają wiec nie wiem na czym miałoby stanąć :-) w poniedziałek mama wizytę i zaczynam chyba swirowac. Chciałabym żeby wszystko było ok :-)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam pytanie do tych dziewczyn które biora / braly dupka z powodu plamień/innych powodow. Do kiedy to bralyscie, będziecie brac? mowil Wam lekarz? mi powiedział wczoraj ze jeszcze jakiś miesiąc mam brac 3x1 "dla pewności", boje się czy to nie za długo i czy nie zaszkodzi, myslalam ze może zmniejszy choć dawke. plamień już nie mam od ponad miesiąca. jak to było/ jest u Was z dupkiem?> sama na pewno nie odstawie, jak tak powiedział to będę brala ale jestem ciekawa jak inni lekarze z tym dupkiem postepuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:58

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, niektóre kobiety biorą progesteron przez całą ciążę, inne zaczynają w 20 tc z innych powodów... Ja odstawiłam ok 2 tygodnie temu i od tamtej pory boli mnie brzuch jak na @, szyjka jest jakaś podejrzana i wracam do luteiny... a plamień nie mam od 5 tygodni...
    Najczęściej bierze się do końca I trymestru jeśli chodzi tylko o plamienia we wczesnej ciąży ale progesteron suplementuje się gdy zagraża poród przedwczesny lub jest niewydolność szyjki więc to na 100% nie jest za długo :)
    Słuchaj się lekarza :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie będę go sluchac ale tez bylam przekonana ze będę brala do końca I trymestru a tu jeszcze tak długo ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Własnie będę go sluchac ale tez bylam przekonana ze będę brala do końca I trymestru a tu jeszcze tak długo ;)

Na pewno nie zaszkodzi :) więc nie powinnaś się obawiać... Ja czuję się koszmarnie po odstawieniu i wracam... mam bóle brzucha, czasem skurczowe, bóle kregosłupa i szyjka jest podejrzanie miękka na końcu tak jakby leciutko rozwarta... więc wracam do luteiny i odpoczywam... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka ja brałam dupka od początku ciąży ze względu na wcześniejszą stratę i właśnie jestem na etapie odstawiania, z dawki 2x1 na 1x1 ostatnie opakowanie i odstawiamy, tylko że ja nie miałam zadnych plamien (na szczęście) a i tak dłużej będę brała niż pierwszy trymestr, więc nie martw się ze za długo :-) przynajmniej nie musisz się stresować, ze za krótko:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    hej, mam pytanie do tych dziewczyn które biora / braly dupka z powodu plamień/innych powodow. Do kiedy to bralyscie, będziecie brac? mowil Wam lekarz? mi powiedział wczoraj ze jeszcze jakiś miesiąc mam brac 3x1 "dla pewności", boje się czy to nie za długo i czy nie zaszkodzi, myslalam ze może zmniejszy choć dawke. plamień już nie mam od ponad miesiąca. jak to było/ jest u Was z dupkiem?> sama na pewno nie odstawie, jak tak powiedział to będę brala ale jestem ciekawa jak inni lekarze z tym dupkiem postepuja
    Hej!ja bralam do konca 14-go tygodnia kiedy juz bezpiecznie wszystkie funkcje przejmuje lozysko. Wczesniej gin zalecal zmniejszyc dawke i obserwowac,jakies 10dni.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać do końca 15 tygodnia 3x1 później 2 tygodnie 2x1 i mam wizytę u gina pewnie przez kolejne 2 tygodnie 2x1 i koniec, ale wychodzi ze będę brać dupka prawie do 20 tygodnia

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Na pewno nie zaszkodzi :) więc nie powinnaś się obawiać... Ja czuję się koszmarnie po odstawieniu i wracam... mam bóle brzucha, czasem skurczowe, bóle kregosłupa i szyjka jest podejrzanie miękka na końcu tak jakby leciutko rozwarta... więc wracam do luteiny i odpoczywam... :)
    Pianistko a nie boisz sie tam pchac lapek i sprawdzac szyjke?? Ja nawet ginekologicznie nie bylam badana w ciazy bo gin uwaza ze nie ma potrzeby tam wmajstrowac niepotrzebnie i draznic narazac na bakterie.. Poza tym macica to miesien i wiadomo ze sie kurczu i rozkurcza,a bole kregoslupa sa calkowicie nooormalne:) Mnie wkurza bardziej latanie do lazienki i sikanie:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam spr szyjkę i śluz, czy jest wszystko ok, dr nawet długość tej szyjki sobie zapisuje żeby wiedzieć czy się nic nie zmienia

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pianistko a nie boisz sie tam pchac lapek i sprawdzac szyjke?? Ja nawet ginekologicznie nie bylam badana w ciazy bo gin uwaza ze nie ma potrzeby tam wmajstrowac niepotrzebnie i draznic narazac na bakterie.. Poza tym macica to miesien i wiadomo ze sie kurczu i rozkurcza,a bole kregoslupa sa calkowicie nooormalne:) Mnie wkurza bardziej latanie do lazienki i sikanie:-)
    Tulipanna ja na każdej wizycie mam badaną szyjkę, bo jak inaczej będzie wiadomo czy się nie skraca? Na ostatniej wizycie szyjka była zamknięta i miała 5 cm, lekarz był bardzo zadowolony. W ogóle mój gin porządnie mnie bada, patrzy czy nie pojawiają się żylaki, sprawdza piersi, osłuchuje, bada ciśnienie, sprawdza ph no i robi usg. Nie badał mnie ginekologicznie do 5 tyg ciąży a później już normalnie.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

Przy "próbie" serduszkowania bolało mnie w środku, czułam ucisk więc chciałam sprawdzić co jest grane... no i szyjka jakaś dziwna taka była... ale sprawdziłam rano i jest ok... nie wiem o co biega... we wtorek mam położną to poproszę o sprawdzenie bo od początku ciąży raz byłam badana ginekologicznie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi!
    Będę brala tak jak mi mowil choć meczy mnie to 3x1, musze pamietac w srodku dnia, wolalabym 2x1 no ale jak tak powiedział to tak zrobie ;)

szyjke to bada po prostu recznie tam badając co nie? zawsze mi tak bada i naciska na dol brzucha i pyta czy boli, nigdy nie boli i mowi ze wszystko tam bardzo dobrze - tzn ze z szyjka wszystko ok?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Ja na każdej wizycie mam spr szyjkę i śluz, czy jest wszystko ok, dr nawet długość tej szyjki sobie zapisuje żeby wiedzieć czy się nic nie zmienia
    Cholera, a ja na żadnej wizycie nie miałam sprawdzanej szyjki :/ Muszę o to zapytać gina, bo chyba najwyższa pora... Skąd będzie potem wiadomo czy się skraca czy nie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia,ja tez nie,moj gin mowi ze tam nie potrzeba grzebac skoro na usg jest ok,nie ma boli krwawien. Zobaczymy czy teraz we wtorek mnie bedzie badal,sama ciekawa jestem. Moze i Twoj wychodzi ztakiego zalozenia. Sikacie duzo? Ja latam co troche :-) a brzusio wiekszy na wieczori twardszy. I na brzuchu spac nie mozna to moja bolaczka najwieksza

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam tez trochę brzuszek i sikam ciagle, najgorzej na wieczor, zanim zasne to z 4 razy chodze :(

tulipanna lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ