WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest tak jak piszesz Tulipanna. W sumie facet już sporo lat pracuje w zawodzie, zna się na tym co robi i mu ufam. Ale dla świętego spokoju go podpytam na następnej wizycie (dopiero we wrześniu) o szyjkę, tym bardziej że od jakiegoś czasu mam delikatne bóle brzucha.

Rekord w sikaniu pobiłam chyba wczoraj :D A tak to zależy ile danego dnia wypiję :) Staram się pić jak najwięcej ale różnie bywa :)

Brzuch mam większy ale i tak rano zazwyczaj budzę się właśnie na nim, nie mogę się odzwyczaić :) Jak urośnie bardziej to spanie na nim będzie niekomfortowe i myślę, że wtedy już nie będę miała z tym problemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:43

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja mam straszne problemy ze spaniem teraz :/ Na plecach nie można, na brzuchu niewygodnie, niby na lewym boku się powinno... No i wiercę się budzę po sto razy w nocy, nie wysypiam się. Co to będzie w 3 trymestrze?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu nie powinno się spac na lewym boku?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    czemu nie powinno się spac na lewym boku?
    Peggy napisała, że właśnie na lewym boku się powinno :) Bo jakaś żyła tam przepływa czy coś takiego :) Ja śpię tak jak mi wygodnie póki mogę :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się ułożyć :( czekam na poduszkę jak na zbawienie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Peggy napisała, że właśnie na lewym boku się powinno :) Bo jakaś żyła tam przepływa czy coś takiego :) Ja śpię tak jak mi wygodnie póki mogę :D

aaaa przepraszam nie doczytałam :):)
    to dobrze ze powinno się na lewym bo cale zycie tak spie i teraz tez mi najwygodniej :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    aaaa przepraszam nie doczytałam :):)
    to dobrze ze powinno się na lewym bo cale zycie tak spie i teraz tez mi najwygodniej :D
    O, widzisz jak dobrze się złożyło ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostałam poduszkę poofi, przymierzyłam się do niej i jest fajna, ale teraz za gorąco mi było z nią spać :D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na brzuchu spicie? Ja tak uwielbiam ale pisza ze nie powinno sie tylko wlasnie na lewym boku. Mozna??

zosiaaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zchodze z progresteronu , wczesniej 2x1 teraz biore 1x1 , a od nastepnego tyg. Co drugi dzien , powiem Wam , ze boje sie tego , zawlaszcza , ze Pianistka pisze , ze zle sie czuje ....ja tez nie mialam szyjki macicy badanej ginekologicznie, tylko usg I wpisywane bylo , ze wszystko ok ... Ja jak mam usg to ciagle jestem sprawdzana dookola , nie tylko dziecko, moze dlatego , ze mialam cyste na jajniku , ale juz to sie wchlonelo .....
    Dziewczyny zycze I sobie I Wam powodzenia w dalszych tygodniach bez progresteronu .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja jestem z Was wszystkich najstarsza heh , a najmniej wiem o ciazy .... Wlasnie googlowalam dlaczego nie mozna spac na plecach , aaaaha to dlatego mam wiecznie zatkany nos ....hm.....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co rano leci krew z nosa :( i też mam zatkany przez to... ale czytałam, że to normalne, zresztą jak biorę heparynę pewnie to się jeszcze nasila.
    Evans, spokojnie, ja też już pierwszej młodości nie jestem :P a wiedzę zdobywam na bieżąco, ojjj jeszcze wiele przed nami :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można spać na prawej stronie bo biegnie tam żyła główna wątrobowa, przenosi tlen i dlatego zwłaszcza później lepiej nie przygniatac jej brzuszkiem, kiedy ma więcej roboty żeby zaspokoić potrzeby matki i dziecka :-) ale bez przesady chyba żadna nie ma jeszcze takiego brzuszka żeby to miało już znaczenie. Krew z nosa leci często przez to ze zwiększa się ukrwienie również nosa I żeby to zminimalizować warto zainwestować w nawilżacz powietrza albo chociaż wieszać wilgotny ręcznik na kaloryferze. Mi pomaga czasem jak zanurzę nos w taki wilgotny ręcznik i wezmę taki głębszy oddech. Tak tak internet jest bardzo mądry i stad to wszystko wiem :-)

201602111680.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a krwawią wam dziąsła? Ja przy każdym szczotkowaniu pluję na czerwono :/

EDIT: od wczoraj jestem znów na luteinie i pierwszy dzień od 3 tygodni brzuch nie boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:41

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewym boku powinno się spać dlatego, że wtedy nie blokujemy żyły głównej, która transportuje tlen zarówno do naszego mózgu jak i m.in. do macicy. Śpiąc na lewym boku zapewniamy więc lepszy przepływ składników z łożyska do dziecka. Do tego lepiej wtedy pracują nerki i szybciej pozbywamy się produktów przemiany materii z organizmu. Same zalety, tylko trzeba się przyzwyczaić i przemęczyć :/

Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopedia ;) i czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet :) Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, krwawią i to niestety normalne w ciąży :/ Ja właśnie zaczęłam leczenie zębów u dentysty i posypały mi się nieco. Podobno to przez to, że dzidzia mocno wypłukuje nam wapń z organizmu i zęby nie dają rady.

• Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy trzeba szczegolnie dbac o zeby I najlepiej jak sa wszystkie zdrowe przed ciaza , ja mam bzika na punkcie zebow , ja nawet na czyszczenie latam co 3 miesiace ;) ostatnio denttysta powiedzial mi , ze zalegajace bakterie w dziaslach moga powodowac przedwczesny porod hyyyyy? Normalnie wszystko jest niezdrowe w ciazy , nawet jak glowa boli to ja mam zalecienie na tylko jeden rodzaj tabletek , ale to sa najgorsze tabletki pod sloncem , nigdy mi nie pomagaly I nawet sensu nie widze w braniu ich.....hm .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, próchnica może spowodować zakażenie w macicy :/ Dlatego ja teraz śmigam do dentysty co parę dni, bo drugi trymestr jest do tego najlepszy :)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopedia ;) i czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet :) Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.

A co to za książka jeśli można wiedzieć?:-) planuje kupić sobie coś do poczytania, ksiazka 'w oczekiwaniu na dziecko' ma dużo pozytywnych opinii i tak wlasnie się zastanawiam nad kupnem :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    To prawda, próchnica może spowodować zakażenie w macicy :/ Dlatego ja teraz śmigam do dentysty co parę dni, bo drugi trymestr jest do tego najlepszy :)
    Ja jestem ok narazie , pod koniec wrzesnia mam znowu wizyte na czyszczenie , wiec jak zawsze z przy okazji dentysta sprawdza czy dalej jestem ok , to najlepszy sposob na wychwycenie ewentualnej dziury w szybki sposob I wtedy leczenie tanie , kanalowe u mnie kosztuje duuuuzo a jeszcze koronka eeeehhhhh ja juz wole czesto bywac .... Mi narazie dziasla nie krwawia .... Staraj sie niciowac !! To bardzo wazne ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 14:15

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ