Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest tak jak piszesz Tulipanna. W sumie facet już sporo lat pracuje w zawodzie, zna się na tym co robi i mu ufam. Ale dla świętego spokoju go podpytam na następnej wizycie (dopiero we wrześniu) o szyjkę, tym bardziej że od jakiegoś czasu mam delikatne bóle brzucha.

Rekord w sikaniu pobiłam chyba wczoraj :D A tak to zależy ile danego dnia wypiję :) Staram się pić jak najwięcej ale różnie bywa :)

Brzuch mam większy ale i tak rano zazwyczaj budzę się właśnie na nim, nie mogę się odzwyczaić :) Jak urośnie bardziej to spanie na nim będzie niekomfortowe i myślę, że wtedy już nie będę miała z tym problemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:43

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja mam straszne problemy ze spaniem teraz :/ Na plecach nie można, na brzuchu niewygodnie, niby na lewym boku się powinno... No i wiercę się budzę po sto razy w nocy, nie wysypiam się. Co to będzie w 3 trymestrze?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu nie powinno się spac na lewym boku?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    czemu nie powinno się spac na lewym boku?
    Peggy napisała, że właśnie na lewym boku się powinno :) Bo jakaś żyła tam przepływa czy coś takiego :) Ja śpię tak jak mi wygodnie póki mogę :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się ułożyć :( czekam na poduszkę jak na zbawienie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Peggy napisała, że właśnie na lewym boku się powinno :) Bo jakaś żyła tam przepływa czy coś takiego :) Ja śpię tak jak mi wygodnie póki mogę :D

aaaa przepraszam nie doczytałam :):)
    to dobrze ze powinno się na lewym bo cale zycie tak spie i teraz tez mi najwygodniej :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    aaaa przepraszam nie doczytałam :):)
    to dobrze ze powinno się na lewym bo cale zycie tak spie i teraz tez mi najwygodniej :D
    O, widzisz jak dobrze się złożyło ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostałam poduszkę poofi, przymierzyłam się do niej i jest fajna, ale teraz za gorąco mi było z nią spać :D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na brzuchu spicie? Ja tak uwielbiam ale pisza ze nie powinno sie tylko wlasnie na lewym boku. Mozna??

zosiaaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zchodze z progresteronu , wczesniej 2x1 teraz biore 1x1 , a od nastepnego tyg. Co drugi dzien , powiem Wam , ze boje sie tego , zawlaszcza , ze Pianistka pisze , ze zle sie czuje ....ja tez nie mialam szyjki macicy badanej ginekologicznie, tylko usg I wpisywane bylo , ze wszystko ok ... Ja jak mam usg to ciagle jestem sprawdzana dookola , nie tylko dziecko, moze dlatego , ze mialam cyste na jajniku , ale juz to sie wchlonelo .....
    Dziewczyny zycze I sobie I Wam powodzenia w dalszych tygodniach bez progresteronu .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja jestem z Was wszystkich najstarsza heh , a najmniej wiem o ciazy .... Wlasnie googlowalam dlaczego nie mozna spac na plecach , aaaaha to dlatego mam wiecznie zatkany nos ....hm.....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co rano leci krew z nosa :( i też mam zatkany przez to... ale czytałam, że to normalne, zresztą jak biorę heparynę pewnie to się jeszcze nasila.
    Evans, spokojnie, ja też już pierwszej młodości nie jestem :P a wiedzę zdobywam na bieżąco, ojjj jeszcze wiele przed nami :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można spać na prawej stronie bo biegnie tam żyła główna wątrobowa, przenosi tlen i dlatego zwłaszcza później lepiej nie przygniatac jej brzuszkiem, kiedy ma więcej roboty żeby zaspokoić potrzeby matki i dziecka :-) ale bez przesady chyba żadna nie ma jeszcze takiego brzuszka żeby to miało już znaczenie. Krew z nosa leci często przez to ze zwiększa się ukrwienie również nosa I żeby to zminimalizować warto zainwestować w nawilżacz powietrza albo chociaż wieszać wilgotny ręcznik na kaloryferze. Mi pomaga czasem jak zanurzę nos w taki wilgotny ręcznik i wezmę taki głębszy oddech. Tak tak internet jest bardzo mądry i stad to wszystko wiem :-)

201602111680.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a krwawią wam dziąsła? Ja przy każdym szczotkowaniu pluję na czerwono :/

EDIT: od wczoraj jestem znów na luteinie i pierwszy dzień od 3 tygodni brzuch nie boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:41

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewym boku powinno się spać dlatego, że wtedy nie blokujemy żyły głównej, która transportuje tlen zarówno do naszego mózgu jak i m.in. do macicy. Śpiąc na lewym boku zapewniamy więc lepszy przepływ składników z łożyska do dziecka. Do tego lepiej wtedy pracują nerki i szybciej pozbywamy się produktów przemiany materii z organizmu. Same zalety, tylko trzeba się przyzwyczaić i przemęczyć :/

Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopedia ;) i czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet :) Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, krwawią i to niestety normalne w ciąży :/ Ja właśnie zaczęłam leczenie zębów u dentysty i posypały mi się nieco. Podobno to przez to, że dzidzia mocno wypłukuje nam wapń z organizmu i zęby nie dają rady.

• Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy trzeba szczegolnie dbac o zeby I najlepiej jak sa wszystkie zdrowe przed ciaza , ja mam bzika na punkcie zebow , ja nawet na czyszczenie latam co 3 miesiace ;) ostatnio denttysta powiedzial mi , ze zalegajace bakterie w dziaslach moga powodowac przedwczesny porod hyyyyy? Normalnie wszystko jest niezdrowe w ciazy , nawet jak glowa boli to ja mam zalecienie na tylko jeden rodzaj tabletek , ale to sa najgorsze tabletki pod sloncem , nigdy mi nie pomagaly I nawet sensu nie widze w braniu ich.....hm .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, próchnica może spowodować zakażenie w macicy :/ Dlatego ja teraz śmigam do dentysty co parę dni, bo drugi trymestr jest do tego najlepszy :)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopedia ;) i czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet :) Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.

A co to za książka jeśli można wiedzieć?:-) planuje kupić sobie coś do poczytania, ksiazka 'w oczekiwaniu na dziecko' ma dużo pozytywnych opinii i tak wlasnie się zastanawiam nad kupnem :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    To prawda, próchnica może spowodować zakażenie w macicy :/ Dlatego ja teraz śmigam do dentysty co parę dni, bo drugi trymestr jest do tego najlepszy :)
    Ja jestem ok narazie , pod koniec wrzesnia mam znowu wizyte na czyszczenie , wiec jak zawsze z przy okazji dentysta sprawdza czy dalej jestem ok , to najlepszy sposob na wychwycenie ewentualnej dziury w szybki sposob I wtedy leczenie tanie , kanalowe u mnie kosztuje duuuuzo a jeszcze koronka eeeehhhhh ja juz wole czesto bywac .... Mi narazie dziasla nie krwawia .... Staraj sie niciowac !! To bardzo wazne ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 14:15

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ