Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Może jest tak jak piszesz Tulipanna. W sumie facet już sporo lat pracuje w zawodzie, zna się na tym co robi i mu ufam. Ale dla świętego spokoju go podpytam na następnej wizycie (dopiero we wrześniu) o szyjkę, tym bardziej że od jakiegoś czasu mam delikatne bóle brzucha.
Rekord w sikaniu pobiłam chyba wczorajA tak to zależy ile danego dnia wypiję
Staram się pić jak najwięcej ale różnie bywa
Brzuch mam większy ale i tak rano zazwyczaj budzę się właśnie na nim, nie mogę się odzwyczaićJak urośnie bardziej to spanie na nim będzie niekomfortowe i myślę, że wtedy już nie będę miała z tym problemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:43
Bruśka lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Peggy napisała, że właśnie na lewym boku się powinno
Bo jakaś żyła tam przepływa czy coś takiego
Ja śpię tak jak mi wygodnie póki mogę
aaaa przepraszam nie doczytałam
to dobrze ze powinno się na lewym bo cale zycie tak spie i teraz tez mi najwygodniej -
nick nieaktualny
-
Ja tez zchodze z progresteronu , wczesniej 2x1 teraz biore 1x1 , a od nastepnego tyg. Co drugi dzien , powiem Wam , ze boje sie tego , zawlaszcza , ze Pianistka pisze , ze zle sie czuje ....ja tez nie mialam szyjki macicy badanej ginekologicznie, tylko usg I wpisywane bylo , ze wszystko ok ... Ja jak mam usg to ciagle jestem sprawdzana dookola , nie tylko dziecko, moze dlatego , ze mialam cyste na jajniku , ale juz to sie wchlonelo .....
Dziewczyny zycze I sobie I Wam powodzenia w dalszych tygodniach bez progresteronu ..... -
nick nieaktualnyMi co rano leci krew z nosa
i też mam zatkany przez to... ale czytałam, że to normalne, zresztą jak biorę heparynę pewnie to się jeszcze nasila.
Evans, spokojnie, ja też już pierwszej młodości nie jestema wiedzę zdobywam na bieżąco, ojjj jeszcze wiele przed nami
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Nie można spać na prawej stronie bo biegnie tam żyła główna wątrobowa, przenosi tlen i dlatego zwłaszcza później lepiej nie przygniatac jej brzuszkiem, kiedy ma więcej roboty żeby zaspokoić potrzeby matki i dziecka
ale bez przesady chyba żadna nie ma jeszcze takiego brzuszka żeby to miało już znaczenie. Krew z nosa leci często przez to ze zwiększa się ukrwienie również nosa I żeby to zminimalizować warto zainwestować w nawilżacz powietrza albo chociaż wieszać wilgotny ręcznik na kaloryferze. Mi pomaga czasem jak zanurzę nos w taki wilgotny ręcznik i wezmę taki głębszy oddech. Tak tak internet jest bardzo mądry i stad to wszystko wiem
-
Na lewym boku powinno się spać dlatego, że wtedy nie blokujemy żyły głównej, która transportuje tlen zarówno do naszego mózgu jak i m.in. do macicy. Śpiąc na lewym boku zapewniamy więc lepszy przepływ składników z łożyska do dziecka. Do tego lepiej wtedy pracują nerki i szybciej pozbywamy się produktów przemiany materii z organizmu. Same zalety, tylko trzeba się przyzwyczaić i przemęczyć
Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopediai czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet
Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.
-
W ciazy trzeba szczegolnie dbac o zeby I najlepiej jak sa wszystkie zdrowe przed ciaza , ja mam bzika na punkcie zebow , ja nawet na czyszczenie latam co 3 miesiace
ostatnio denttysta powiedzial mi , ze zalegajace bakterie w dziaslach moga powodowac przedwczesny porod hyyyyy? Normalnie wszystko jest niezdrowe w ciazy , nawet jak glowa boli to ja mam zalecienie na tylko jeden rodzaj tabletek , ale to sa najgorsze tabletki pod sloncem , nigdy mi nie pomagaly I nawet sensu nie widze w braniu ich.....hm .....
-
PeggyOlsen wrote:Co do wiedzy - koleżanka pożyczyła mi super książkę, grubą jak encyklopedia
i czytam po 2 razy niektóre rozdziały nawet
Lepsze to niż internet bo tam każdy pisze co chce niestety.
A co to za książka jeśli można wiedzieć?planuje kupić sobie coś do poczytania, ksiazka 'w oczekiwaniu na dziecko' ma dużo pozytywnych opinii i tak wlasnie się zastanawiam nad kupnem
-
PeggyOlsen wrote:To prawda, próchnica może spowodować zakażenie w macicy
Dlatego ja teraz śmigam do dentysty co parę dni, bo drugi trymestr jest do tego najlepszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 14:15