WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, zakup staników do karmienia nas jeszcze czeka. Oglądałam niedawno fajne bluzki do kamienia, takie rozpinane z boku. Można dyskretnie przy ludziach karmić dzidzię, a nie wyciągać całego cycka z bluzki ;) a pewno w parę takich ciuchów zainwestuję.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nadrobiłam Was w czytaniu, a w weekend nie pisałam, bo mieliśmy problemy z prądem po tej nawałnicy :P Teraz na szczęście sytuacja już wróciła do normalności :)

Mila920, a próbowałaś branie tych kapsułek na noc? Ja też bardzo kiepsko je toleruję i dlatego mam je na stoliku nocnym. Łykam bezpośrednio przed snem i dzięki temu jakoś daję radę :)

Ja staników jeszcze nie muszę kupować. W okresie nastoletnim miałam większy biust niż teraz, a staniki zostały i to w całkiem niezłej wciąż formie, więc teraz mogę je wykorzystać :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mierzycie sobie puls w ciąży? Jaki macie? U mnie nisko ciśnienie, a tętno ciągle powyżej 100. Bardzo mnie to męczy...

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój normalny puls to 90 teraz mój rekord to 120 :) Mierzę sobie ciśnienie gdy się słabo czuję stąd wiem :)

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłaś o tym lekarzowi prowadzącemu ciążę albo byłaś z tym u rodzinnego? Ja się zastanawiam nad tym właśnie. Jak czuję, że tak mi tętno skaczę, to zaczynam się denerwować od razu i martwię się o dziecko :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    120 miałam u lekarza :) powiedziałam że ja mam zawsze tętno ok 90-100 powiedział że w takim razie jest ok. Jeżeli się dobrze czujesz to nie masz potrzeby by się denerwować. Masz równomierny puls? nie skacze Ci?

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej równomierny. Np. dziś przy pierwszym badaniu 102, a po kilku minutach 98. To jest chyba równomierny raczej?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
    Ja biorę od początku Pharmaton Matruelle. Ma w składzie Dha a tabletki mają czekoladowy smak:-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Niestety raczej nie ma bez oleju rybiego, bo to najlepsze zródło DHA. Olej lniany nie jest podobno tak dobrze przyswajalny. Mi tez ciezko połykać te tabletki, bo po pierwsze sa bardzo duże, a po drugie pozniej tez mnie mdli i mam zgagę :(
    Ale chwila...jest cos takiego jak prenatal DHA z alg podobno najlepiej przyswajalny tak sie chwali producent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:10

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę te czekoladowe tabletki! :D

Kri lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które mają detektory tętna serca. Gdzie to cacko kupowałyście i jaki to mniej więcej koszt?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają detektory tętna serca. Gdzie to cacko kupowałyście i jaki to mniej więcej koszt?

Ja mam detektor :)
    Kupowałam je u siebie ale najpierw patrzyłam na allegro i ten który mam znalazłam i kosztuje ok 350 - 400 zł.
    Ale są też tańsze, np angelsound... Chociaż po przeczytaniu wielu opinii ja polecam sonoline. Mój wykrył maluszka już w 10tc :)
    Ja mam sonoline C... ale jest też sonoline b, również bardzo dobry i tańszy bo kosztuje ok 250.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:28

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Angel Sound i nie polecam. Znalezienie serducha zajmuje naprawdę mnóóóóóstwo czasu a i tak nie zawsze się to udaje :P Już lepiej zainwestuj w coś lepszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że po wizycie mówię sobie, że wszystko jest spoko i nie będę na detektor wydawać kasy, bo po co... Ale potem minie tydzień, dwa i zaczynam panikować, a do kolejnej wizyty daleko :P Czy Wy też tak przeżywacie?

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak to kup lepszy detektor i nie baw się z takim "gówniakiem" jak mój bo jeszcze bardziej się będziesz stresować :D

Czasem miałam fazy, że co jeśli zaraz po usg serducho przestanie bić, ale i tak nie mam na to wpływu. Mogę jedynie wierzyć w to, że tym razem będzie dobrze ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    U mnie jest tak, że po wizycie mówię sobie, że wszystko jest spoko i nie będę na detektor wydawać kasy, bo po co... Ale potem minie tydzień, dwa i zaczynam panikować, a do kolejnej wizyty daleko :P Czy Wy też tak przeżywacie?
    Dokładnie mam to samo :D dlatego wczoraj zamówiłam sonoline b i czekam z niecierpliwoscią na przesyłkę :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sobie obczaję to sonoline b i ten, o którym pisała Pianistka :)

Masz jednak Tysia rację, że i tak nie mamy wpływu na to co będzie. Możemy oczywiście pomóc dobrze się odżywiając, uważając na siebie itp., ale więcej nie jesteśmy w stanie zrobić. Staram się być dobrej myśli i nie panikować, ale wczoraj wieczorem miałam jakiś mega stresik :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, co ma być to będzie a musi być dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać z ciekawości i żebym nie została oszukana. Jak to jest z leczeniem zębów w ciąży na NFZ. Wybieram się do dentysty, mam nadzieję że jednak to będzie zwykła kontrola ale muszę też założyć że jednak może się coś tam dziać. Nie chcę zostać oszukana i żeby bezpodstawnie ktoś się bogacił na mnie bo wiem że np. leczenie kanałowe mamy za darmo. A jak to jest np. właśnie ze zwykłą kontrolą, z leczeniem próchnicy, albo plombami, używaniem znieczuleń czy my za to płacimy? Zazwyczaj chodziłam prywatnie, ale teraz gdy chodzę prywatnie do ginekologa to czemu mam chociaż z dentysty nie skorzystać na NFZ w końcu płacę składki.

A o równomierne chodzi czy między w jednym rytmie serce bije :) zazwyczaj gdy tak nie jest na ciśnieniomierzu pojawia się takie serduszko na około z kreseczkami :) Ale to że mamy wyższe tętno to normalne później nam się unormuję, zwiększa nam się objętość krwi i musimy ją szybciej pompować :)

‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ