Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O właśnie, zakup staników do karmienia nas jeszcze czeka. Oglądałam niedawno fajne bluzki do kamienia, takie rozpinane z boku. Można dyskretnie przy ludziach karmić dzidzię, a nie wyciągać całego cycka z bluzki
a pewno w parę takich ciuchów zainwestuję.
-
Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
-
Hej Dziewczyny, nadrobiłam Was w czytaniu, a w weekend nie pisałam, bo mieliśmy problemy z prądem po tej nawałnicy
Teraz na szczęście sytuacja już wróciła do normalności
Mila920, a próbowałaś branie tych kapsułek na noc? Ja też bardzo kiepsko je toleruję i dlatego mam je na stoliku nocnym. Łykam bezpośrednio przed snem i dzięki temu jakoś daję radę
Ja staników jeszcze nie muszę kupować. W okresie nastoletnim miałam większy biust niż teraz, a staniki zostały i to w całkiem niezłej wciąż formie, więc teraz mogę je wykorzystać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mila920 wrote:Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
-
Mila920 wrote:Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
Niestety raczej nie ma bez oleju rybiego, bo to najlepsze zródło DHA. Olej lniany nie jest podobno tak dobrze przyswajalny. Mi tez ciezko połykać te tabletki, bo po pierwsze sa bardzo duże, a po drugie pozniej tez mnie mdli i mam zgagę
Ale chwila...jest cos takiego jak prenatal DHA z alg podobno najlepiej przyswajalny tak sie chwali producentWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:10
-
Joanna_88 wrote:Pytanie do dziewczyn, które mają detektory tętna serca. Gdzie to cacko kupowałyście i jaki to mniej więcej koszt?
Ja mam detektor
Kupowałam je u siebie ale najpierw patrzyłam na allegro i ten który mam znalazłam i kosztuje ok 350 - 400 zł.
Ale są też tańsze, np angelsound... Chociaż po przeczytaniu wielu opinii ja polecam sonoline. Mój wykrył maluszka już w 10tc
Ja mam sonoline C... ale jest też sonoline b, również bardzo dobry i tańszy bo kosztuje ok 250.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:28
-
Skoro tak to kup lepszy detektor i nie baw się z takim "gówniakiem" jak mój bo jeszcze bardziej się będziesz stresować
Czasem miałam fazy, że co jeśli zaraz po usg serducho przestanie bić, ale i tak nie mam na to wpływu. Mogę jedynie wierzyć w to, że tym razem będzie dobrze -
Joanna_88 wrote:U mnie jest tak, że po wizycie mówię sobie, że wszystko jest spoko i nie będę na detektor wydawać kasy, bo po co... Ale potem minie tydzień, dwa i zaczynam panikować, a do kolejnej wizyty daleko
Czy Wy też tak przeżywacie?
dlatego wczoraj zamówiłam sonoline b i czekam z niecierpliwoscią na przesyłkę
-
Zaraz sobie obczaję to sonoline b i ten, o którym pisała Pianistka
Masz jednak Tysia rację, że i tak nie mamy wpływu na to co będzie. Możemy oczywiście pomóc dobrze się odżywiając, uważając na siebie itp., ale więcej nie jesteśmy w stanie zrobić. Staram się być dobrej myśli i nie panikować, ale wczoraj wieczorem miałam jakiś mega stresik -
nick nieaktualnyDziewczyny chciałam zapytać z ciekawości i żebym nie została oszukana. Jak to jest z leczeniem zębów w ciąży na NFZ. Wybieram się do dentysty, mam nadzieję że jednak to będzie zwykła kontrola ale muszę też założyć że jednak może się coś tam dziać. Nie chcę zostać oszukana i żeby bezpodstawnie ktoś się bogacił na mnie bo wiem że np. leczenie kanałowe mamy za darmo. A jak to jest np. właśnie ze zwykłą kontrolą, z leczeniem próchnicy, albo plombami, używaniem znieczuleń czy my za to płacimy? Zazwyczaj chodziłam prywatnie, ale teraz gdy chodzę prywatnie do ginekologa to czemu mam chociaż z dentysty nie skorzystać na NFZ w końcu płacę składki.
A o równomierne chodzi czy między w jednym rytmie serce bijezazwyczaj gdy tak nie jest na ciśnieniomierzu pojawia się takie serduszko na około z kreseczkami
Ale to że mamy wyższe tętno to normalne później nam się unormuję, zwiększa nam się objętość krwi i musimy ją szybciej pompować