WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja raz w zyciu wymiotowałam jak bylam bardzo chora ale to tez było mało. A tak to nigdy w zyciu. W pierwszym trymie owszem mdliło mnie dość porządnie ale nigdy nie zwrocilam! nie wiem czym to idzie bo bete miałam wysoka, ale wydaje mi się ze sa tez predyspozycje, np. moja mama tez tylko chyba dwa razy w zyciu wymiotowala :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to fajnie :) a moja siostra nigdy w zyciu nei wymiotowała . Twierdzi ze nie potrafi :D a jest po 30-stce :D Ja sie cieszę , że nie mam jak moja mama w pierwszej ciazy. Wymiotowała do 7 miesiąca. Masakra.
    Tylko pozazdrościć :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka u mnie to wyglada tak,ze zero mdlosci,wymiotow i gdybym na usg nie widziala mojego babelka to nie uwierzylabym,ze jestem w ciazy,zero jakichkolwiek objawów :)

a co do zwracania to ja zwracalam w zyciu nie raz albo po przedawkowaniu alkoholu albo podczas choroby :) a w czasie ciazu jak narazie wcale :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wam dziewczyny tych kopniakow babelkow zazdroszczę. U mnie narazie nic. Czasami tylko brzuch mi trochę twardnieje i takie dziwne uczucie mam.ale to nie skurcze bo pytałam ginka. Ja wymiotowalam dwa razy ale wstręt do jedzenia na początku straszny miałam,że schudłam 3 kg teraz póki co jestem 0,5 kg do przodu także w sumie jeszcze mam zapas. Tyle że u mnie tłuszczyku troszkę jest bo nigdy chuderlakiem nie byłam. My byliśmy w czwartek na wizycie i lekarz powiedział że to jeszcze na płeć za szybko i teraz to na 50% wiadomo. Chyba polowkowe zrobimy tak na wszelki wypadek u dwóch lekarzy. Tzn u prowadzącego i w klinice niepłodności bo tam mają ponoć super sprzęt.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś skuteczne sposoby na wzdęcia? Od tygodnia mnie męczą. Espumisan nie pomaga. Już uważam co jem i piję ale to i tak nic nie daje. Pomocy... :(

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 1,5kg i mam ogromną nadzieję, że będzie u mnie podobnie jak u mamy, która w trzech ciążach przytyła ok. 12kg. Pomarzyć można w zasadzie... :P Przed urodzeniem swojej wspaniałej pierworodnej, czyli mnie :D, było sporo grubsza ode mnie, a po tym, jak przyszłam na świat, mama ważyła 41kg i wyglądała jak kościotrupek. :P Od 24 lat waży ok. 52-54kg - pozazdrościć tylko :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie niestety też nic nie działa na wzdęcia. Może spróbuj spacery ponoć jelita wtedy lepiej pracują i porostu się pierdzi ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez Was zalewaja spore ilosci bialego sluzu? Nic mnie nie piecze,nie swedzi, po prostu śluz..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więcej sluzu to chyba normalne, ja tez tak mam, czasami jest lekko zoltawy ale przeważnie wlasnie taki białawy

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki, melduje sie , nie udzielam sie zbyt czesto , tez nie mam czasu by wszystko poczytac , ale jestem !! U mnie ok , nie moge sie doczekac ruchow , czytam , ze Wy cos jak babelki .....hm..... Ciekawe ! Mi sie czasem wydaje , ze cos mnie dotyka od srodka , ale czy to to ??? , no I jak to mozna czuc te babelki ...?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też niepokoił trochę ten śluz... jest go tyle, że w ciągu dnia muszę się podmywać i zmieniać bieliznę. W kolorze biało-żółtym, bezzapachowy. A więc wychodzi na to, że to raczej "normalne" ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus moja mama waży 48 kg a kiedys była taka grubsza ale nie za gruba :) fakt po 4 dzieci ma szerokie biodra ale jest niższa ode mnie ma ok 155 możę albo i mniej :) Ja taka wage miałam jak byłam nastolatka hehe bardziej dzieckiem :D

a co do sluzu to mnie tez zalewa ale biore luteine dopochwowo. Noo i mój śluz jest dziwny :/ bo nie raz jak sobie z lusterkiem podglądam to widać dużo niby białego ale ten biały na palcu czy na piapierze nie wydaje mi sie biały a zółty a na wkładce to już w ogóle ma rózne kolory :D noo i jego konsystencja jest dziwna, raz wodnista, raz taka niby grudkowata , nie jest spójna że tak powiem. I w sumie nie czuję żeby coś brzydko pachniało. Będe niedługo u lekarza to mu powiem żeby mi przegląd zrobił :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 22:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja dzis po wizycie, naczekalam sie 2 godziny, apteka, wyjście z pieskiem i dopiero mam chwilke dla siebie :)
    Wszystko u nas w porządku, dzidzia sie ruszał strasznie, ale udało sie zmierzyć główkę, brzuszek i udko :)
    No i znam prawdopodobna płeć, dr sobie nie da uciąć ręki, ale na dzien dzisiejszy wychodzi dziewczynka :) jestesmy bardzo happy :D oby nam tylko psikusa nie wywinęła na następnej wizycie :D
    Niestety tez nie czuje jeszcze ruchów, ale tez jestem ta "szczęściarą" z łożyskiem na ścianie przedniej. No i na dzien dzisiejszy na wadze +2,6kg ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia cudownie,gratuluje córeczki :) oby juz tak zostało :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje córci:-) . Dziewczyny póki śluz nie jest żółty albo zielony i was nie piecze nie swędzi to jest ok. Ja miałam też bzika na tym pkcie zmusilam lekarza wręcz do badania czystości kanału rodnego i niby mi wyszły bakterie ale nie kazał z tym nic robić póki nie ma stanu zapalnego. Doktorek powiedział że tak nas Bozia stworzył że te bakterie migruja. Jak tylko przestałam panikowac to sytuacja się od razu polepszyla. Dużo śluzu to chyba norma bo mnie też zalewa ale raczej przezroczysty taki jak kurcze płodny:-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sluz jest normalny i ja tez:) (zeby nie bylo ze siedze po nocach- ja juz wstalam wyspana a obudzil mniekto? Pecherz! :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia gratulacje! Dziś czekamy na wieści od Biedroneczki :)

Tulipanna aż tak Tobie pęcherz daje popalić? Ja jeszcze w nocy się nie budzę. Jak widać wszystko przede mną ;)

Dziś przed nami ostatni dzień upałów. Od jutra będzie można odetchnąć. Ufff...

U mnie na wadze -2kg. Już jeden odrobiłam. Mdłości minęły ale powiem Wam szczerze, że jakoś specjalnie nie mam apetytu. Może jeszcze przyjdzie...

A co do śluzu to ja cały czas mam biały albo lekko żóltawy. Od kilku dni jednak zaczęło swędzieć i dostałam clotrimazolum dopochwowo. Mam nadzieję, że pomoże.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 1 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja juz prawie ,ze gotowa i zaraz bedziemy ruszać No jestem bardzooo ciekawa co tam dzis na wizycie :) czy sie dowiem jaka płeć czy dalej bede musiała sie uzbroić w cierpliwość.

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie :) ja juz prawie ,ze gotowa i zaraz bedziemy ruszać No jestem bardzooo ciekawa co tam dzis na wizycie :) czy sie dowiem jaka płeć czy dalej bede musiała sie uzbroić w cierpliwość.
    Daj koniecznie znac!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaje i to czasem dwa razy. Potem nie chce mi sie spac,ale o 22-ej juz spie. I w ciagu dnia czasem latam co 20 min. Chyba jakos Hania mi tam uciska,zapytam teraz gina czemu tak,bo tez nic nie piecze,nie podejrzewam stanu zapalnego.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ