X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laski :-)
    Ja juz się przebudzilam i pewnie trzeba będzie juz wstać :-)

Wiecie co każdy mówi , ze będziemy mieć dziewczynkę! :-D No dosłownie każdy , a cieszymy się bardzo bo właśnie chcemy mieć pierwsza córeczkę !:-)

Miłego dnia kochane :-*

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety ;)

MiSia :) lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja w pracy, w dodatku do 10 sama...

Agnesia witaj :)

Monkey wizyta na 16.20 :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    A ja chora w lozku leze, domowymi sposobami sie lecze... juz nie mial kiedy cholerny wirus szalec ;(
    A jutro wizyta na 18 50, oczywiscie juz mnie skręca, tak sie doczekac nie moge ;)

Milego dnia kobietki!

MiSia :) lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ale mnie w krzyżach łupie :/
    My dziś mamy wizytę u położnej, ale z naszym synkiem :) Bilans 9 miesięcy. Sprawdzimy ile kg muszę dygać ;) Podpytam jej się kiedy najlepiej pójść do lekarza, podejrzewam, że dopiero koło 12 tygodnia....

Iriss gratuluję udanej wizyty!!! :*

Pati87 możesz robić paznokcie, nie popadajmy w paranoję ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to spoko to się zapisze. We wtorek idę na rzęsy 3d bo mi się nie chce malować moich krótkich rzes.
    kiedyś już przedłużałam wiem ze to wygoda :)

MiSia :), Sylka lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :D. Pospałoby się jeszcze ale mały głód wywala z łóżka juz przed 8:00 :P. Ale to nic, zaraz biorę się za przeglądanie witaminek prenatalnych i chyba wrócę do Pregna Plus, bo w tym Femibionie jest witC (odpowiednia dawka dla ciężarnych) ale w tych tabletkach na mdłości też jest witC więc nie chcę przedawkować bo to niewskazane :).

Szukam też info, bo oczywiście nie dopytałam... Jako jedno zbadań, mam zlecone badanie hiv i kurde nie dopytałam jakie dokładnie, żeby wiedzieć o co w laboratorium pytać :/, ostatecznie poczekam do kolejnej wizyty te 2tygodnie, żeby mieć pewność i to jedno badanie zrobię na końcu.
    Nawet kosztów mi się na początek liczyć nie chce bo bym się chyba załamała ... :P. Dobrze, że mam ten bon na badania dla kobiet w ciąży za 99zł, ale oprócz tego muszę machnąc grupę krwi (bo nie mam na świstku), WR, glukozę i ten hiv, resztę mam w pakiecie w tym bonie za 99zł :), ale całość pewnie z 200zł.
    Drugi największy wydatek, to będzie chyba to badanie prenatalne 11-14tc, bo coś mi sie obiło że ok 350zł.

Wiecie, mogłabym śmigać na dwa fronty tu i na NFZ, ale kurde ... jakoś mam mieszane uczucia do takich akcji, zostanę raczej tylko przy tym lekarzu prywatnie, trudno poniesiemy jakieś koszta, ale jego jestem pewna :). Tym bardziej, że w każdej sytuacji moge do niego zadzwonić, a jak nie może odebrac to zawsze oddzwania :).
    Ale naskrobałam z rana.

I wiecie co? Nie zapytałam o najważniejsze :D o seks hahaha, no cóż jeszcze 2 tygodnie damy radę, w końcu można też na inne sposoby się pobawić ;)

zosiaaa lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja dziś nie mogłam się dobudzić, a teraz znowu chce spać. A muszę wytrwać do 16-stej ;)
    Podobno mdłości i wymioty bardziej męczą przy ciąży żeńskiej, zobaczymy jak to się w naszej grupie sprawdzi ;)
    Milego dnia!!

Może coś w tym być. .... z córką cały pierwszy trymestr mnie męczyło. .. z synem zaledwie 2 tyg i to delikatnie....w w sumie liczę na drugiego synka wiec.... narazić by się zgadzało ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa teoria :). Dla mnie dziś dzień łaskawy, tzn na razie poranek ;), może manifest fasolki mniejszy po ujawnieniu :D. Nawet ochoty na truskawki nabrałam, no zobaczymy. Ale od dziś biorę też ten preparat, będę królikiem doświadczalnym tutaj haha :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie zlecił żadnych badań , pewnie w poniedziałek na wizycie wszystko mi zleci :-) lekarz czeka na serduszko pewnie :-)
    Matko jak juz to zobaczę to nie będę się już martwić ! Ile to jeszcze do poniedziałku...

Ja tez zapomniałam się zapytać o sex hehe :-D

Iriss ja też chodzę całkowicie prywatnie dlatego jesteśmy w pełni świadomi jak to nas przetrzepie po kieszeni!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 16.06 ;D ja wstać nie mogę z łóżka chce spać a trzeba pracować do 21:30:(

• Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, moja reakcja na usg bezcenna :D :oo to jest ten gangster co matkę mdłościami terroryzuje :D.
    Dziś już intensywniej gadam sobie z brzuchem hehe
    Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam zmieniając dane w suwaczku, no ale skoro wg usg ciąża była 6t1d a wg OF 5t3d...

Agnesia no senność jest straszna :P, ja też bym z chęcią spała dłużej, ale ten głód, no nie daje wyleżeć w łóżku ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

No i mnie dopadły mdłości i ...zaparcia. chciałam sobie pomóc i zjadłam pół kilo czereśni - dzisiaj się czuję jak bym kamień w brzuchu nosiła ;)

Dziewczyny tak produkujecie, że nie nadążam za Wami :D a więc witam wszystkie nowe mamuśki i gratuluję pierwszych wizyt tym, które już je miały.

Wczoraj wylądowałam na IP z bólem brzucha - ból jakby jajnika po prawej stronie. Bolało mnie cały dzień i ból się nasilał. Diagnoza - rozciągająca sie macica :) nic poważnego. Lekarka powiedziała, że każdy ból bez krwawienia i plamienia, który przechodzi po jednej tabletce jest ok. Więc już postaram się nie panikować....:D
    I jeszcze chciałam się zapytać czy będziecie farbowały włosy w pierwszym trymestrze?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalen_ka, no ja z tymi bólami też na początku się przejmowałam, ale brałam nospę, później (dzięki zosiaaa) przerzuciłam się na większa dawkę magnezu, teraz właśnie czuję tylko rozpieranie i rozciąganie więc podchodzę do tego spokojnie :). Ale wszystko co nas niepokoi najlepiej sprawdzić :)

Ja nie będę farbowała włosów, nawet tonerami bez amoniaku, do końca I trymestru. Ale byłam na tyle cwana, że przed ciążą wyrównałam sobie kolor tak, że odrostów prawie nie widać :P co ostatnio chwalił mój fryzjer hehe ;), ostatnie farbowanie było 05.05 :P i tak przebrnę to sierpnia ;)

zosiaaa lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, super, ze wizyta udana :))))
    Ja na poczatku tez ciagle czułam dziwne b óle, pomagała nospa, ale tak jak Iriss dołozyłam więcej magnezu i przeszło zupelnie :))

Ja włosy będe na pewno farbowac, bo farbuje na jasny blond i nawet nie chce sobie wyobrazac jakbym wyglądała z odrostem w sierpniu ...

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety ;)
    Tak właśnie robię :P

Monkey, pisałaś że to brudzenie od podrażnionej śluzówki... chyba jednak nie... :/
    poszłam do pracy i zobaczyłam że to brudzenie zmieniło się w prawdziwe plamienie... nie jest to ciemny brąz ale taka kawa z mlekiem, ale więcej niż wcześniej... wpadłam w panikę, dobrze że szefowa zna sytuację, zwolniłam się do domu... leżę plackiem, wzięłam luteinę, duphaston i czekam... staram się myśleć pozytywnie ale brzuch boli jak na @... lekko ale boli...
    Jeśli przejdzie, to w piątek się okaże czy maleństwu bije serduszko...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z farbowaniem też bym się wstrzymała do końca I trymestru..

Pianistka ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taką samą sytuacje jak Ty. Miałam plamienia, takie ciemnobrązowe, kawa z mlekiem, codziennie troszkę... Dzwoniłam do fastlege z płaczem aż w końcu wysłał mnie na usg do szpitala. Okazało się, że miałam małego krwiaka w macicy, ale niegroźnego dla płodu (swoją drogą wtedy zobaczyłam pierwszy raz bijące serduszko naszego Olafka <3). To było ok 8-9 tyg ciąży. Ginekolog powiedział, że to stara krew i nie mam się martwić. Dopóki nie krwawię na żywo czerwony kolor, jest w porządku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg i kazał odpoczywać.
    Więc Kochana odpoczywaj, a w piątek na pewno zobaczysz bijące serduszko swojego Maleństwa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:59

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piniastka, ponoc plamienie w kolorze kawy z mlekiem nie jest groźne.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko leż i się nie stresuj!
    Musi być dobrze!

Ja będę musiała farbnąć niebawem włosy bo niestety ale mam juz pełno siwulców.
    Na czarnych włosach niestety bardzo je widać i czuję się z tym koszmarnie :/
    generalnie odrosty musze farbować raz na miesiąc...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, trzymam kciuki żeby było dobrze. Oszczędzaj się.

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ