X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laski :-)
    Ja juz się przebudzilam i pewnie trzeba będzie juz wstać :-)

Wiecie co każdy mówi , ze będziemy mieć dziewczynkę! :-D No dosłownie każdy , a cieszymy się bardzo bo właśnie chcemy mieć pierwsza córeczkę !:-)

Miłego dnia kochane :-*

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety ;)

MiSia :) lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja w pracy, w dodatku do 10 sama...

Agnesia witaj :)

Monkey wizyta na 16.20 :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    A ja chora w lozku leze, domowymi sposobami sie lecze... juz nie mial kiedy cholerny wirus szalec ;(
    A jutro wizyta na 18 50, oczywiscie juz mnie skręca, tak sie doczekac nie moge ;)

Milego dnia kobietki!

MiSia :) lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ale mnie w krzyżach łupie :/
    My dziś mamy wizytę u położnej, ale z naszym synkiem :) Bilans 9 miesięcy. Sprawdzimy ile kg muszę dygać ;) Podpytam jej się kiedy najlepiej pójść do lekarza, podejrzewam, że dopiero koło 12 tygodnia....

Iriss gratuluję udanej wizyty!!! :*

Pati87 możesz robić paznokcie, nie popadajmy w paranoję ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to spoko to się zapisze. We wtorek idę na rzęsy 3d bo mi się nie chce malować moich krótkich rzes.
    kiedyś już przedłużałam wiem ze to wygoda :)

MiSia :), Sylka lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :D. Pospałoby się jeszcze ale mały głód wywala z łóżka juz przed 8:00 :P. Ale to nic, zaraz biorę się za przeglądanie witaminek prenatalnych i chyba wrócę do Pregna Plus, bo w tym Femibionie jest witC (odpowiednia dawka dla ciężarnych) ale w tych tabletkach na mdłości też jest witC więc nie chcę przedawkować bo to niewskazane :).

Szukam też info, bo oczywiście nie dopytałam... Jako jedno zbadań, mam zlecone badanie hiv i kurde nie dopytałam jakie dokładnie, żeby wiedzieć o co w laboratorium pytać :/, ostatecznie poczekam do kolejnej wizyty te 2tygodnie, żeby mieć pewność i to jedno badanie zrobię na końcu.
    Nawet kosztów mi się na początek liczyć nie chce bo bym się chyba załamała ... :P. Dobrze, że mam ten bon na badania dla kobiet w ciąży za 99zł, ale oprócz tego muszę machnąc grupę krwi (bo nie mam na świstku), WR, glukozę i ten hiv, resztę mam w pakiecie w tym bonie za 99zł :), ale całość pewnie z 200zł.
    Drugi największy wydatek, to będzie chyba to badanie prenatalne 11-14tc, bo coś mi sie obiło że ok 350zł.

Wiecie, mogłabym śmigać na dwa fronty tu i na NFZ, ale kurde ... jakoś mam mieszane uczucia do takich akcji, zostanę raczej tylko przy tym lekarzu prywatnie, trudno poniesiemy jakieś koszta, ale jego jestem pewna :). Tym bardziej, że w każdej sytuacji moge do niego zadzwonić, a jak nie może odebrac to zawsze oddzwania :).
    Ale naskrobałam z rana.

I wiecie co? Nie zapytałam o najważniejsze :D o seks hahaha, no cóż jeszcze 2 tygodnie damy radę, w końcu można też na inne sposoby się pobawić ;)

zosiaaa lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja dziś nie mogłam się dobudzić, a teraz znowu chce spać. A muszę wytrwać do 16-stej ;)
    Podobno mdłości i wymioty bardziej męczą przy ciąży żeńskiej, zobaczymy jak to się w naszej grupie sprawdzi ;)
    Milego dnia!!

Może coś w tym być. .... z córką cały pierwszy trymestr mnie męczyło. .. z synem zaledwie 2 tyg i to delikatnie....w w sumie liczę na drugiego synka wiec.... narazić by się zgadzało ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa teoria :). Dla mnie dziś dzień łaskawy, tzn na razie poranek ;), może manifest fasolki mniejszy po ujawnieniu :D. Nawet ochoty na truskawki nabrałam, no zobaczymy. Ale od dziś biorę też ten preparat, będę królikiem doświadczalnym tutaj haha :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie zlecił żadnych badań , pewnie w poniedziałek na wizycie wszystko mi zleci :-) lekarz czeka na serduszko pewnie :-)
    Matko jak juz to zobaczę to nie będę się już martwić ! Ile to jeszcze do poniedziałku...

Ja tez zapomniałam się zapytać o sex hehe :-D

Iriss ja też chodzę całkowicie prywatnie dlatego jesteśmy w pełni świadomi jak to nas przetrzepie po kieszeni!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 16.06 ;D ja wstać nie mogę z łóżka chce spać a trzeba pracować do 21:30:(

• Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, moja reakcja na usg bezcenna :D :oo to jest ten gangster co matkę mdłościami terroryzuje :D.
    Dziś już intensywniej gadam sobie z brzuchem hehe
    Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam zmieniając dane w suwaczku, no ale skoro wg usg ciąża była 6t1d a wg OF 5t3d...

Agnesia no senność jest straszna :P, ja też bym z chęcią spała dłużej, ale ten głód, no nie daje wyleżeć w łóżku ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

No i mnie dopadły mdłości i ...zaparcia. chciałam sobie pomóc i zjadłam pół kilo czereśni - dzisiaj się czuję jak bym kamień w brzuchu nosiła ;)

Dziewczyny tak produkujecie, że nie nadążam za Wami :D a więc witam wszystkie nowe mamuśki i gratuluję pierwszych wizyt tym, które już je miały.

Wczoraj wylądowałam na IP z bólem brzucha - ból jakby jajnika po prawej stronie. Bolało mnie cały dzień i ból się nasilał. Diagnoza - rozciągająca sie macica :) nic poważnego. Lekarka powiedziała, że każdy ból bez krwawienia i plamienia, który przechodzi po jednej tabletce jest ok. Więc już postaram się nie panikować....:D
    I jeszcze chciałam się zapytać czy będziecie farbowały włosy w pierwszym trymestrze?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalen_ka, no ja z tymi bólami też na początku się przejmowałam, ale brałam nospę, później (dzięki zosiaaa) przerzuciłam się na większa dawkę magnezu, teraz właśnie czuję tylko rozpieranie i rozciąganie więc podchodzę do tego spokojnie :). Ale wszystko co nas niepokoi najlepiej sprawdzić :)

Ja nie będę farbowała włosów, nawet tonerami bez amoniaku, do końca I trymestru. Ale byłam na tyle cwana, że przed ciążą wyrównałam sobie kolor tak, że odrostów prawie nie widać :P co ostatnio chwalił mój fryzjer hehe ;), ostatnie farbowanie było 05.05 :P i tak przebrnę to sierpnia ;)

zosiaaa lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, super, ze wizyta udana :))))
    Ja na poczatku tez ciagle czułam dziwne b óle, pomagała nospa, ale tak jak Iriss dołozyłam więcej magnezu i przeszło zupelnie :))

Ja włosy będe na pewno farbowac, bo farbuje na jasny blond i nawet nie chce sobie wyobrazac jakbym wyglądała z odrostem w sierpniu ...

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety ;)
    Tak właśnie robię :P

Monkey, pisałaś że to brudzenie od podrażnionej śluzówki... chyba jednak nie... :/
    poszłam do pracy i zobaczyłam że to brudzenie zmieniło się w prawdziwe plamienie... nie jest to ciemny brąz ale taka kawa z mlekiem, ale więcej niż wcześniej... wpadłam w panikę, dobrze że szefowa zna sytuację, zwolniłam się do domu... leżę plackiem, wzięłam luteinę, duphaston i czekam... staram się myśleć pozytywnie ale brzuch boli jak na @... lekko ale boli...
    Jeśli przejdzie, to w piątek się okaże czy maleństwu bije serduszko...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z farbowaniem też bym się wstrzymała do końca I trymestru..

Pianistka ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taką samą sytuacje jak Ty. Miałam plamienia, takie ciemnobrązowe, kawa z mlekiem, codziennie troszkę... Dzwoniłam do fastlege z płaczem aż w końcu wysłał mnie na usg do szpitala. Okazało się, że miałam małego krwiaka w macicy, ale niegroźnego dla płodu (swoją drogą wtedy zobaczyłam pierwszy raz bijące serduszko naszego Olafka <3). To było ok 8-9 tyg ciąży. Ginekolog powiedział, że to stara krew i nie mam się martwić. Dopóki nie krwawię na żywo czerwony kolor, jest w porządku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg i kazał odpoczywać.
    Więc Kochana odpoczywaj, a w piątek na pewno zobaczysz bijące serduszko swojego Maleństwa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:59

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piniastka, ponoc plamienie w kolorze kawy z mlekiem nie jest groźne.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko leż i się nie stresuj!
    Musi być dobrze!

Ja będę musiała farbnąć niebawem włosy bo niestety ale mam juz pełno siwulców.
    Na czarnych włosach niestety bardzo je widać i czuję się z tym koszmarnie :/
    generalnie odrosty musze farbować raz na miesiąc...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, trzymam kciuki żeby było dobrze. Oszczędzaj się.

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ