Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo laski
Ja juz się przebudzilam i pewnie trzeba będzie juz wstać
Wiecie co każdy mówi , ze będziemy mieć dziewczynkę! No dosłownie każdy , a cieszymy się bardzo bo właśnie chcemy mieć pierwsza córeczkę !
Miłego dnia kochane :-* -
Dzień dobry!
Ale mnie w krzyżach łupie
My dziś mamy wizytę u położnej, ale z naszym synkiem Bilans 9 miesięcy. Sprawdzimy ile kg muszę dygać Podpytam jej się kiedy najlepiej pójść do lekarza, podejrzewam, że dopiero koło 12 tygodnia....
Iriss gratuluję udanej wizyty!!! :*
Pati87 możesz robić paznokcie, nie popadajmy w paranoję -
O to spoko to się zapisze. We wtorek idę na rzęsy 3d bo mi się nie chce malować moich krótkich rzes.
kiedyś już przedłużałam wiem ze to wygoda
MiSia :), Sylka lubią tę wiadomość
-
Witam kobietki . Pospałoby się jeszcze ale mały głód wywala z łóżka juz przed 8:00 . Ale to nic, zaraz biorę się za przeglądanie witaminek prenatalnych i chyba wrócę do Pregna Plus, bo w tym Femibionie jest witC (odpowiednia dawka dla ciężarnych) ale w tych tabletkach na mdłości też jest witC więc nie chcę przedawkować bo to niewskazane .
Szukam też info, bo oczywiście nie dopytałam... Jako jedno zbadań, mam zlecone badanie hiv i kurde nie dopytałam jakie dokładnie, żeby wiedzieć o co w laboratorium pytać , ostatecznie poczekam do kolejnej wizyty te 2tygodnie, żeby mieć pewność i to jedno badanie zrobię na końcu.
Nawet kosztów mi się na początek liczyć nie chce bo bym się chyba załamała ... . Dobrze, że mam ten bon na badania dla kobiet w ciąży za 99zł, ale oprócz tego muszę machnąc grupę krwi (bo nie mam na świstku), WR, glukozę i ten hiv, resztę mam w pakiecie w tym bonie za 99zł , ale całość pewnie z 200zł.
Drugi największy wydatek, to będzie chyba to badanie prenatalne 11-14tc, bo coś mi sie obiło że ok 350zł.
Wiecie, mogłabym śmigać na dwa fronty tu i na NFZ, ale kurde ... jakoś mam mieszane uczucia do takich akcji, zostanę raczej tylko przy tym lekarzu prywatnie, trudno poniesiemy jakieś koszta, ale jego jestem pewna . Tym bardziej, że w każdej sytuacji moge do niego zadzwonić, a jak nie może odebrac to zawsze oddzwania .
Ale naskrobałam z rana.
I wiecie co? Nie zapytałam o najważniejsze o seks hahaha, no cóż jeszcze 2 tygodnie damy radę, w końcu można też na inne sposoby się pobawićzosiaaa lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Ja dziś nie mogłam się dobudzić, a teraz znowu chce spać. A muszę wytrwać do 16-stej
Podobno mdłości i wymioty bardziej męczą przy ciąży żeńskiej, zobaczymy jak to się w naszej grupie sprawdzi
Milego dnia!!
Może coś w tym być. .... z córką cały pierwszy trymestr mnie męczyło. .. z synem zaledwie 2 tyg i to delikatnie....w w sumie liczę na drugiego synka wiec.... narazić by się zgadzało
-
Mi jeszcze nie zlecił żadnych badań , pewnie w poniedziałek na wizycie wszystko mi zleci lekarz czeka na serduszko pewnie
Matko jak juz to zobaczę to nie będę się już martwić ! Ile to jeszcze do poniedziałku...
Ja tez zapomniałam się zapytać o sex hehe
Iriss ja też chodzę całkowicie prywatnie dlatego jesteśmy w pełni świadomi jak to nas przetrzepie po kieszeni! -
nick nieaktualny
-
Misia, moja reakcja na usg bezcenna :oo to jest ten gangster co matkę mdłościami terroryzuje .
Dziś już intensywniej gadam sobie z brzuchem hehe
Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam zmieniając dane w suwaczku, no ale skoro wg usg ciąża była 6t1d a wg OF 5t3d...
Agnesia no senność jest straszna , ja też bym z chęcią spała dłużej, ale ten głód, no nie daje wyleżeć w łóżku -
Dzień dobry
No i mnie dopadły mdłości i ...zaparcia. chciałam sobie pomóc i zjadłam pół kilo czereśni - dzisiaj się czuję jak bym kamień w brzuchu nosiła
Dziewczyny tak produkujecie, że nie nadążam za Wami a więc witam wszystkie nowe mamuśki i gratuluję pierwszych wizyt tym, które już je miały.
Wczoraj wylądowałam na IP z bólem brzucha - ból jakby jajnika po prawej stronie. Bolało mnie cały dzień i ból się nasilał. Diagnoza - rozciągająca sie macica nic poważnego. Lekarka powiedziała, że każdy ból bez krwawienia i plamienia, który przechodzi po jednej tabletce jest ok. Więc już postaram się nie panikować....
I jeszcze chciałam się zapytać czy będziecie farbowały włosy w pierwszym trymestrze?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
magdalen_ka, no ja z tymi bólami też na początku się przejmowałam, ale brałam nospę, później (dzięki zosiaaa) przerzuciłam się na większa dawkę magnezu, teraz właśnie czuję tylko rozpieranie i rozciąganie więc podchodzę do tego spokojnie . Ale wszystko co nas niepokoi najlepiej sprawdzić
Ja nie będę farbowała włosów, nawet tonerami bez amoniaku, do końca I trymestru. Ale byłam na tyle cwana, że przed ciążą wyrównałam sobie kolor tak, że odrostów prawie nie widać co ostatnio chwalił mój fryzjer hehe , ostatnie farbowanie było 05.05 i tak przebrnę to sierpniazosiaaa lubi tę wiadomość
-
Iriss, super, ze wizyta udana )))
Ja na poczatku tez ciagle czułam dziwne b óle, pomagała nospa, ale tak jak Iriss dołozyłam więcej magnezu i przeszło zupelnie )
Ja włosy będe na pewno farbowac, bo farbuje na jasny blond i nawet nie chce sobie wyobrazac jakbym wyglądała z odrostem w sierpniu ... -
kierzynka wrote:Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety
Monkey, pisałaś że to brudzenie od podrażnionej śluzówki... chyba jednak nie...
poszłam do pracy i zobaczyłam że to brudzenie zmieniło się w prawdziwe plamienie... nie jest to ciemny brąz ale taka kawa z mlekiem, ale więcej niż wcześniej... wpadłam w panikę, dobrze że szefowa zna sytuację, zwolniłam się do domu... leżę plackiem, wzięłam luteinę, duphaston i czekam... staram się myśleć pozytywnie ale brzuch boli jak na @... lekko ale boli...
Jeśli przejdzie, to w piątek się okaże czy maleństwu bije serduszko... -
No z farbowaniem też bym się wstrzymała do końca I trymestru..
Pianistka ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taką samą sytuacje jak Ty. Miałam plamienia, takie ciemnobrązowe, kawa z mlekiem, codziennie troszkę... Dzwoniłam do fastlege z płaczem aż w końcu wysłał mnie na usg do szpitala. Okazało się, że miałam małego krwiaka w macicy, ale niegroźnego dla płodu (swoją drogą wtedy zobaczyłam pierwszy raz bijące serduszko naszego Olafka ). To było ok 8-9 tyg ciąży. Ginekolog powiedział, że to stara krew i nie mam się martwić. Dopóki nie krwawię na żywo czerwony kolor, jest w porządku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg i kazał odpoczywać.
Więc Kochana odpoczywaj, a w piątek na pewno zobaczysz bijące serduszko swojego Maleństwa :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:59
-
Pianistko leż i się nie stresuj!
Musi być dobrze!
Ja będę musiała farbnąć niebawem włosy bo niestety ale mam juz pełno siwulców.
Na czarnych włosach niestety bardzo je widać i czuję się z tym koszmarnie
generalnie odrosty musze farbować raz na miesiąc...
ek + 09.05.2014 (9tc)