Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss super wieści ! Ty widziałaś zalążek serduszka a ja jeszcze nie.. ale lekarz przed badaniem mi powiedział ze jak będziemy mieć dużo szczęścia to zobaczymy. W poniedziałek juz powinnam zobaczyć mam taką nadzieję
-
abovo94 wrote:Może ja też powinnam zacząć marudzić, że nie mam objawów? Piersi już mniej bolą, wieczna senność ustała, nie mdli mnie, nie mam specjalnych zachcianek żywieniowych, no może poza tym, że od jakiegoś czasu codziennie pijam pikantny sok pomidorowy (czego wcześniej nie robiłam albo raz na ruski rok), więc czy można to nazwać zachcianką?
Najgorszy problem u mnie to papierosy. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście od razu przestawiłam się na dużo słabsze papierosy (tak, oszukiwanie samej siebie, że są zdrowsze) i staram się palić MAKSYMALNIE pięć dziennie (zejście z całej paczki). Fasolka we mnie jest dla mnie olbrzymią motywacją, ale nie ukrywam byłoby miło gdyby mój organizm mi trochę pomógł i po prostu odrzucił mnie od nałogu. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i coś poradzi (bo ja wiem jakiś niquitin dla ciężarnych czy coś ) lub zna dziewczynę, która była / jest w ciąży i jakoś się uporała z tym koszmarnym nałogiem?abovo94 lubi tę wiadomość
-
Iriss wrote:Jestem, przepraszam że nie przeczytam najpierw tego co naskrobałyście
Zaktualizowałam suwaczek, wg usg 6t1d tak jak myślałam
No więc:
- widoczny pęcherzyk z zarodkiem i pęcherzykiem żółtkowym (czy jak to zwał)
- fasolek ma 0,30cm
- i uwaga uwaga: widziałam migający punkcik, to była maleńka pikaweczka mojej fasolki , ale jak doktor powiedział, dopiero się rozkręca, więc na następnej wizycie już będzie biło jak dzwon
Wszystko ok, żadnych zmian, ciąża w macicy. Oczywiście zapomniałam zapytać o tyle rzeczy haha mimo kartki . Dostałam preparat na mdłości, jutro przetestuję i zwolnienie do przyszłej środy , chciał dać do następnej wizyty, ale ja chcę z pracodawcą pogadać wcześniej
No to chyba tyle
Jeszcze w to nie wierzę, idzie etapami
Mam fotki ale to nie dziś
P.S preparat na mdłości PREVOMIT będę brała od jutra i napiszę za kilka dni czy działa -
Ohhh nadal nie mogę w to uwierzyć .
Misia u mnie wg usg ciąża jest starsza bo wcześniej suwaczek miałam 5t3d, a teraz mam wg usg 6t1d .
zosiaaa, owulację miałam 12.05 (wyjątkowo 11dc)
Dzięki Wam za kciuki , na razie jestem w amoku hehe. Wizyta 25.06 aktualna
Oczywiście badanka muszę porobić do tego czasu oj przetrzepie się skarbonka przez te pierwsze miesiącetysiaa93, zosiaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iriss gratuluję
Mnie już też negatywne myśli opuściły i w piątek ujrzę serduszko mojej fasolinki
idę się położyć bo się porzygam
Iriss, skoro ovu miałaś 12.05 to jest szansa że i ja zobaczę serducho ja miałam ovu 13.05 a idę w piątekMiSia :), kierzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wysyłajcie mi zaproszenia do grona przyjaciół, lub którejś ze "starszych" koleżanek forumowych żeby dostać link do naszej tabelki
W nocy śniło mi się że wymiotuję chyba miałam mdłości i to tak podświadomie...
Rano znów ten brudny śluz albo luteina podrażnia albo jeszcze za mało...
Ale w piątek zapytam położna
Miłego dnia dziewczynki !
Trzymam kciuki za Wasze wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 07:29
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
bo ja biore kwas foliowy i magnez z B6, tam mysle ze moze lepiej kupic jakies witaminy dla kobiet w ciazy?
a i czy moge nadal rano pic siemie lniane na czczo?
bo ja mam czeste klopoty z zoladkiem