X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 - gratuluję córy! ja mam jeszcze małe nadzieje co do dziewczynki, ale podejrzewam, że pewnie będzie chłopak :P

Lexi150 - mam podobnie... od jakichś dwóch tygodni mam jakieś czarne myśli. Nie czuję jeszcze ruchów, więc mam pełno obaw i nie uspokoję się, dopóki w poniedziałek nie posłucham u lekarza serduszka mojego malca. A i do mnie mąż wczoraj powiedział, że brzuszek mam mały, ale teraz wygląda bardziej na ciążowy niż po większym jedzeniu. ;-)

Nie uwierzycie, ale... znowu dzisiaj poszalałam (tym razem tylko w dwóch!) w lumpeksach. Mąż śmiał się, że jestem naciągaczka i powinnam iść na odwyk! :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze co robię jak się kładę i zaczyna robić usg, to pytam czy maluch żyje. Aż mnie gin za to opieprzył i będę już myśleć tylko pozytywnie, wczoraj uwierzyłam, że urodzę to dziecko :)

Gorgeous kurcze szalejesz z tymi ciuszkami :) Pochwal się :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja z kolei patrzę na monitor i szukam pulsującej kropeczki. Jak jest to oddycham z ulgą i mogę dalej słuchać co tam z Maluchem. Następne usg dopiero 30.09 ale zapisałam się 15.09 do Luxmedu. Raczej nie wytrzymam do końca miesiąca. Może podpowie też kto u mnie mieszka. :)

A i wczoraj poczułam pierwsze delikatne bąbelki w brzuchu. Ogólnie stwierdzam, że moje dziecko to maratończyk. Wędruje po całym brzuchu i za każdym razem jest gdzie indziej. :):):)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa mój mąż jeszcze nie był ze mna na żadnym usg i właśnie wydaje mi się, że do niego to nie dociera ale jak go parę razy opierniczyłam i mówiłam , że sie nie inetersuje dzieckiem i mną itd to teraz jest inaczej :) codziennie sie pyta jak dzwoni bo pracuje w delegacji jak sie czuje, i czy mały kopie :) i jak jest w domu to przykłąda ręce do brzuszka i go całuje :) ale razem idziemy na usg pod koniec wrzesnia więc mam nadzieję, że wtedy do neigo dotrze :)

a co do pogody to u nas tez pochmurnie chłodno.. NIby fajnie ale mogło by być troszkę ładniej hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - dzidzius ma dużo miejsca to korzysta z okazji bo wie że niedługo nie będzie miał się gdzie ruszyć i będzie problem hehe :D spala kalorie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że już ci 15 powie kto u ciebie mieszka a jak nie to 30 myślę, że już na 100% :)

Fajnie macie z tymi bąbelkami, ja jeszcze nic nie czuję :) Ale podobno już niedługo :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Lexi - dzidzius ma dużo miejsca to korzysta z okazji bo wie że niedługo nie będzie miał się gdzie ruszyć i będzie problem hehe :D spala kalorie :D
    Oo, dokładnie :D Moja na ostatnim usg miała głowkę po prawej stronie a wczoraj po lewej :D Szaleją sobie póki mogą :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też jesteście takie płaczliwe teraz?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Taak, zrobiłam się ciepłą kluchą ;) A jak widzę małe dzieci w reklamach, to oczy zaszklone :P

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Ryczę nawet przy reklamach ;)

A ja mam pytanie z innej beczki. Dziewczyny które używają detektora może pomogą. Próbowałam znaleźć coś w necie ale nie trafiłam. Dziś rano słuchałam Malucha i tętno było słyszalne zarówno po prawej jak i po lewej str brzucha, na podobnej wysokości. No i tu rozkimina. Czy odgłos tak się rozchodzi po brzuchu? To na bank nie moje tętno bo było powyżej 140. Aż mi przez myśl przeszło, że może dwa maluchy są w brzuchu. No ale to by raczej już na usg prenatalnym było widać.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi zabiłaś tak zwanego ćwieka :) Ale chyba to mało możliwe, żeby gin na żadnym usg nie widział dwóch maluchów :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to była właśnie moja pierwsza myśl. Ale później mi się przypomniało, że ponoć mam dwurożną macicę i ziarenko niepewności zostało zasiane. Bo przecież drugi maluszek mógł się ukryć.

Pewnie pieprze głupoty... ehhh... :/

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    tysiaa93 - gratuluję córy! ja mam jeszcze małe nadzieje co do dziewczynki, ale podejrzewam, że pewnie będzie chłopak :P
    Gorgeous, wszystko się może zdarzyć. Ja do środy byłam przekonana, że mam chłopaka, wszystkim mówiłam, że czuję, że będzie chłopak i już. Wszyscy w koło - mama, babcie, przyjaciółka - też chłopaka wróżyły. Na środowym USG patrzę w monitor i mówię do doktora, że chyba obraz potwierdza moje wewnętrzne przekonanie, że to chłopak, na co doktor się uśmiechnął od ucha do ucha i powiedział, że widzę książkową dziewczynkę.
    Mi było wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka, ale jak już wiem, że dziewczynka to cieszę się niesamowicie. Nawet jest mi teraz strasznie wobec niej głupio, że mówiłam do niej i o niej, że jest chłopcem, tłumaczę to sobie tym, że pewnie będzie miała silny charakter :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tysia to była właśnie moja pierwsza myśl. Ale później mi się przypomniało, że ponoć mam dwurożną macicę i ziarenko niepewności zostało zasiane. Bo przecież drugi maluszek mógł się ukryć.

Pewnie pieprze głupoty... ehhh... :/
    Oj tam, od razu głupoty :) Musisz powiedzieć o tym ginowi i niech szuka dokładnie :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mam detektor i zawsze tętno jest tylko w jednym miejscu :) moze rzeczywiście ukrył sie 2 dzidziuś, a moze sie jakies echo odbija ;) moje dziecie czesto ucieka gdy je sprawdzam :D
    Kkkaaarrr gratuluje dziewczynki :)
    Tez mam dzis jakiegoś "dołka" wczoraj przy aplikowaniu luteiny wyczułam zgrubienie (chyba ujście szyki?) wcześniej tego nie było i teraz kminie i boje sie ze cos z szyjka nie tak :/ ehhh jak tu wytrzymać do 40 tygodnia...

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sobie coś tam podrażniłaś. Zero smutków! :*

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam jeszcze raz Malucha i tętno w jednym miejscu. Tak więc gdzieś musiał się dźwięk odbić w jakiś sposób.

Zosia to chyba jakiś kiepski dzień ogólnie. Ja wczoraj trochę poszalałam z chodzeniem i dziś od jakiejś godziny mam skurcze w pochwie i jakby parcie na szyjkę. Wzięłam magnez, nospę i leżę. Zobaczymy czy przejdzie. Boje się, ze dopiero teraz odczuwam odstawienie luteiny.

Tylko Tysia nas tu dobrym nastrojem napędza! ;)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

ja witam Was z wielkim wkurzeniem :((((( poszlam do gina i oczywisie kartka ze dziś gabinet nieczynny buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, przyjmuje w najbliższym czasie w poniedziałek ale już tak nie mogłam doczekać się tej wizyty ze jestem strasznie zla ze go nie było :((((((( wkurza mnie to ze on nie umawia na konkretne terminy tylko mowi "a proszę przyjść początkiem września" i przyjmuje prywatnie i trzeba przyjść i zajac sobie kolejke i czeka,a nie ze idziesz na konkretna godzine. No i wkurza mnie to z ta kartka się już ktorys raz zdarzylo ;/ nawet mam ochote go zmienić ale mieszkam w malym miasteczku i nikogo "lepszego" za bardzo tu nie ma :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka nie dziwie sie,ze sie wkurzylas,i szkoda,ze nie masz zamienic takiego kogos na kogos lepszego pfffff brak pytan.Co to w ogole za podejscie prosze przyjsc poczatkiem wrzesnia?????smiech na sali.Szkoda,ale nic nie zrobisz musisz poczekac na poniedzialek.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka szkoda! Ale na szczęście poniedziałek blisko :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ