Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia do tego wezmie sobie pomocnika bo sam nie zrobi :) i u nas caly sufit nie bedzie obnizany tylko tam gdzie szafa bo chce mi ledami podswietlic :)

tulipana dla mnie lepiej by bylo uslyszec,ze podobna do tatusia czy cos w tym stylu :)a nie ze piekna po tatusiu bo mamie na pewno nie bylo milo to slyszec.
    Aaaaa czyli chodzi Ci o to ze pielegniarka zwróciła uwagę na chłopa i go wychwaliła :P No może racja:P nawet nie pomyślałam w ten sposób

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Zosia i Pianistka również mają 21 tydzień :)

i jaa mam też 21 tydz :)

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    i jaa mam też 21 tydz :)
    U mnie jutro 50% ciąży, w końcu :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja teraz idac na ecografie tez bede miala robiona morfologie i czy ja musze isc na czczo ??bo mam na godzine 14:00.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka dla mnie by było to niemożliwe siedzieć do godz 14 bez jedzenia :/ padła bym i pewnie miała bym odruchy wymiotne.. :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa no to super :) coraz bliżej końca a jak tam z Twoją wyprawką? ruszyło coś do przodu?? mi ostatnio przyszły rzeczy zamówione na allegro i praktycznie mam już wiekszość :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny ja teraz idac na ecografie tez bede miala robiona morfologie i czy ja musze isc na czczo ??bo mam na godzine 14:00.
    Ja musialam być na czczo tylko wtedy gdy pobierali mi krew na tą glukozę i tokso.
    Zresztą do 14 nie da się wytrzymać bez jedzenia.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tysiaa no to super :) coraz bliżej końca a jak tam z Twoją wyprawką? ruszyło coś do przodu?? mi ostatnio przyszły rzeczy zamówione na allegro i praktycznie mam już wiekszość :)
    Może po tym 20 tygodniu czas zacznie mi szybciej lecieć :)
    U mnie wyprawka stoi w miejscu, czekam jeszcze na polowkowe żeby się upewnić, ze dziewczynce nic nie wyroslo :D

Ale fajnie ze masz już prawie wszystko, teraz możesz spokojnie czekać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No ale ich tu nie ma z nami, buszują gdzieś na fb chyba :)
    Pianistka pisze i tutaj, rzadko ale się odzywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia do tego wezmie sobie pomocnika bo sam nie zrobi :) i u nas caly sufit nie bedzie obnizany tylko tam gdzie szafa bo chce mi ledami podswietlic :)

tulipana dla mnie lepiej by bylo uslyszec,ze podobna do tatusia czy cos w tym stylu :)a nie ze piekna po tatusiu bo mamie na pewno nie bylo milo to slyszec.
    A no właśnie bo jakoś nie mogłam sobie wyobrazić że robi to sam bo nawet jak się podnośnik do płyt ma to lepiej w 2osoby :D Ja ledy będę miała wmontowane w szafę będą działały gdy otworzy się szafę a gdy zamknie będą gasły :)

Wychodzi że Tusia najstarsza ciężarówka (najdłużej w ciąży) bo Pianistka równo 20tc, Zosia tak jak Tulipana a Tusia już ma 20t2d :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku będę chyba się na końcu rozwiązywać ale to dobrze będziecie pisać co i jak w miarę możliwości ;-) . A te paseczki to zaokraglaja Wam tygodnie bo ja mam 17+5 wiec niby 18 tydz. Czy inaczej liczycie.Mi lekarz na opis nie zaokragla tylko tak jak jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia moj tez chcial tak zrobic w szafie,ale mowie,ze jak obniza sufit pod szafe niech mi je zamontuje na zewnatrz to wtedy zawsze sobie je bede mogla zaswiecic zamiast swiatla :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zaokrąglamy do góry :) jutro zacznę 20tydzień :) Podobno 2ga połowa ciązy leci szybciej niż pierwsza:D Już się doczekać grudnia nie mogę, mimo że ja nienawidziłam świąt :) a później będę już czekała na rozwiązanie

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poleciałam do sinsay'a żeby sobie coś kupić w końcu. No i dorwałam 2 sukienko-tuniki. Ale jestem happy bo już ciężko mi w szafie cokolwiek znaleźć do ubrania. Oczywiście Smyka też zahaczyłam ale wszystko takie drogie... trzeba poczekać na jakieś wyprzedaże.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia moj tez chcial tak zrobic w szafie,ale mowie,ze jak obniza sufit pod szafe niech mi je zamontuje na zewnatrz to wtedy zawsze sobie je bede mogla zaswiecic zamiast swiatla :)
    No tak ja będę miała w pokoju teraz halogeny działowe czyli będzie 6 w pokoju a będą się zapalały na jeden przycisk 3 na drugi kolejne 3 żeby odłączyć zapalanie nad maluszkiem:) a chcę w szafie a nie poza szafą bo mój Artur wstaje o 5 do pracy i żeby nas nie budził światłem :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w grudniu będą z nas fajne bombeczki :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziś wizytowałam, słuchaliśmy serduszka maleństwa. Super sprawa. <3 a na połówkowe mam nakaz iść dopiero w 22 tyg bo nie dawno byłam i żeby zbyt często nie robić badania. Z przeizytowałam, słuchaliśmy serduszka maleństwa. Super sprawa. <3 a na połówkowe mam nakaz iść dopiero w 22 tyg bo nie dawno byłam i żeby zbyt często nie robić badania.z tego szczęścia poszalałam w szmatexie i tym sposobem mam pierwsze ubranka dla malucha!

madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem najstarsza stażem ale mało co wiem hehe :D

Tylko mi nie mówcie że pojdę pierwsza na odstrzał i nikt mi nie doradzi ani nie powie co i jak ;P Jestem strasznie ciekawa czy urodzimy w terminie czy po a może wcześniej :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:

Tysiaa w sam raz będziemy pasować na choinkę :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:

Hehehe bombeczki to mało powiedziane. Ja już też grudnia się doczekać nie mogę :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ