X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie oglądam tego typu programów, nawet jak są "reklamy" fundacji czy wiadomości o chorych dzieciach to zmieniam program. Oglądam za to o porodach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jako bałwanki/bombeczki i tak będziemy piękne :D

W zapeszanie nie wierzę. Jak ma się stać coś złego, to niestety i tak się stanie. Ale złe myśli sio! Pościel i niektóre rzeczy chcę zamówić typowo dla dziewczynki albo chłopca więc czekam cierpliwie do tego badania połókowego, tydzień mnie nie zbawi :D

Byłam u dentystki i nie oglądałam dzisiaj tego programu. Okropne jest, że nie wszystkie wcześniaczki przeżywają :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja też sie wzruszyłam..nie potrafie zrozumieć po co Bóg daje życie i zaraz je zabiera:(
    Ile razy robiłyście już badania krwi?

olenka173065
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/78b99adb6a7d5.jpg.html

Lexi150 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/5e06d9912ac14.jpg.html
    To zdjęcia tej kołyski przepraszam że w dwóch postach ale nie chciał mi inaczej telefon wkleić.
    Co do badań to około w ciąży już 12 bo muszę często badać tsh a przy tym mirfologie robie

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologię i mocz badałam dwa razy jak do tej pory :)

Śliczna kołyska

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja jestem umowiona na sesje zdjeciowa 28 Grudnia w PL,a jak urodze to tutaj u siebie bede musiala isc,szkoda bo bardzo chcialabym isc do moich dziewczyn no ale coz .

A zdjecia tej Ani tez bardzo lubie,sledze ja na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:55

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa na ipla.tv możesz sobie obejrze ten program :)

a ja miałam tylko raz morfologie i mocz na poczatku jak byłam w szpitalu noo i poxniej raz jeszcze pobierali mi na hiv, tokso itd i jak mi na kolejnej wizycie nie da skierowania na badania to sie wkurze delikatnie mówiąc... i najwyzej pojde do swojego rodzinnego i ona mi da skierowanie na badania takie jakie będe chciała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:12

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam robione co miesiąc morfologię i mocz. Podstawa do badania stanu zdrowia:-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja morfologie miałam trzy razy mocz dwa razy tsh dwa razy. Lekarz mi powiedział że jak wyniki oki to co dwa miesiące wystarczy. Kuzynka na NFZ do gina chodzi i przez całą ciążę trzy razy wyniki miała robione a usg też tylko trzy razy.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sesje to kurcze strasznie drogie u nas pytałam dwóch fotografów to tak 350 zł. Fajna pamiątka ale niestety nie na moją kieszeń.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    wrrrrrrrrrrrr ale się poplakalam na tym programie na dwojce ;/ dzidziuś umarl jeden, jakos miałam nastawienie ze nie będą pokazywać takich rzeczy ;/
    No ja też beczałam...prasowałam i beczałam :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A ja mam robione co miesiąc morfologię i mocz. Podstawa do badania stanu zdrowia:-)
    Ja też co miesiąc.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa dziewczyny Wy tez macie taki śluz mega wodnisty , na palcu wygląda jakby był przezroczysty i troszke biały a na majtkach jest biały zaschnięty a znowy na wkładce mam żółty. W sumie moge go chyba porównac do spermy :D
    Jak brałam luteine to miałam właśnie taki grudkowaty, nie był spojny ale jak przestałam to jest własnie taki jak opisuje wyżej. Nie śmierdzi mi.. ma taki zapach specyficzny ale na pewno nie zajeżdzą jakąś rybką czy czyms podobnym :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na majtkach bialy zaschniety,nie smierdzi :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia ja jestem umowiona na sesje zdjeciowa 28 Grudnia w PL,a jak urodze to tutaj u siebie bede musiala isc,szkoda bo bardzo chcialabym isc do moich dziewczyn no ale coz .

A zdjecia tej Ani tez bardzo lubie,sledze ja na fb :)
    Kiedyś już wstawiałam jej zdjęcia na forum :)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    aa dziewczyny Wy tez macie taki śluz mega wodnisty , na palcu wygląda jakby był przezroczysty i troszke biały a na majtkach jest biały zaschnięty a znowy na wkładce mam żółty. W sumie moge go chyba porównac do spermy :D
    Jak brałam luteine to miałam właśnie taki grudkowaty, nie był spojny ale jak przestałam to jest własnie taki jak opisuje wyżej. Nie śmierdzi mi.. ma taki zapach specyficzny ale na pewno nie zajeżdzą jakąś rybką czy czyms podobnym :)

Ja w sobotę lekko zeschizowalam bo też wodnisty taki był bez zapachu a leżałam w szpitalu z dziewczyna której wody saczyly sie od 17 tygodnia i niestety nie udało się utrzymać ciąży a tak samo miała wodnisty niby śluz. Ale naczytAlam się w necie i kupiłam test pH żeby sprawdzić co to. Na szczęście tylko śluz. Test wykrywa wody plodowe albo bakterie i drozdzaki kupiony w rosmanie za 12 zł.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wiem, już znalazłam ten program na vod :) Muszę potem obejrzeć :)

Też mam dużo wodnistego śluzu, ale póki nie śmierdzi to nie ma się czym martwić :) I czasem też mam schizy, że to wody płodowe się powoli sączą. Muszę kupić ten test o którym napisałaś madzia.rka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:44

Tusiaa, madzia.rka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. Madzia.rka może i ja go zakupię bo dosłownie czuję że co jakiś czas mi leci po troszku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:41

madzia.rka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody plodowe są powyżej 7 pH. W szpitalach też ponoć tal sprawdzają albo papierkami lakmusowymi. Są też specjalne wkładki ale za trzy szt 50 zł a tak samo działa. Oczywiście jak mocniej pocieknie to lepiej na IP pojechać ale u mnie nie było jakiejś tragedii. Śluz nadal mam wodnisty ale pH jest normalne w czwartek mam polowkowe i już się doczekać nie mogę. Te testy są też w aptekach chyba gineintima się zwą.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ