X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie bo jestem załamana... Mieliśmy z moim M lecieć jutro na weekend do Brukseli, miał to być taki nasz ostatni wyjazd we dwoje, no i ostatnio nie układało się między nami idealnie, więc również 'ku poprawie relacji'. Od dwóch dni jednak czułam, że coś mnie bierze, kuracja czosnkiem, cytryną i sokiem malinowym zdała się na plaster, bo dziś mam glutaa po pas :( od internisty dowiedziałam się oczywiście tylko tyle, że nie mogę brać żadnych leków i że mam siedzieć w domu... No i co ja mam teraz zrobić? Zostać w domu i nie polecieć (oczywiście wszystko już zapłacone, nawet lot odprawiony...) czy lecieć i się nie przejmować, bo katar kiedyś i tak przejdzie...
    Jak nie masz gorączki i czujesz się na siłach to leć. Ale sama musisz wiedzieć czy dasz radę. Na przeziębienie polecam Prenalen syrop albo prenatal grip care tabletki no i można rutninoscorbin. Ja jeszcze kupiłam sobie krople do nosa dla dzieci bo woda morska nie pomagała i też było ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie proszę dopisać mnie do listy?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie bo jestem załamana... Mieliśmy z moim M lecieć jutro na weekend do Brukseli, miał to być taki nasz ostatni wyjazd we dwoje, no i ostatnio nie układało się między nami idealnie, więc również 'ku poprawie relacji'. Od dwóch dni jednak czułam, że coś mnie bierze, kuracja czosnkiem, cytryną i sokiem malinowym zdała się na plaster, bo dziś mam glutaa po pas :( od internisty dowiedziałam się oczywiście tylko tyle, że nie mogę brać żadnych leków i że mam siedzieć w domu... No i co ja mam teraz zrobić? Zostać w domu i nie polecieć (oczywiście wszystko już zapłacone, nawet lot odprawiony...) czy lecieć i się nie przejmować, bo katar kiedyś i tak przejdzie...
    A pytałaś lekarza? Mój mi np zabronił latania.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie zastosuj albo wodę albo jakieś krople. Inhalacje olejkiem swierkowym albo na gorąca wodę albo jak masz kominek porcelanowy no nalej wody krople i swieczka to w pomieszczeniu się powiwtrze oczysci i Tobie drogi odetka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny czy możecie proszę dopisać mnie do listy?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?pli=1#gid=0

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Ja latam co miesiąc na weekend tylko bo nie mam przeciwskazan ale zadzwonilabym do gina po poradę

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?pli=1#gid=0

Dzięki!

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A pytałaś lekarza? Mój mi np zabronił latania.
    O latanie pytalam wielokrotnie mojego gina i nie ma przeciwwskazan, pod warunkiem ze nie sa to loty miedzykontynentalne. Latalam sporo, odkad jestem w ciazy to bedzie 5 destynacja i wszystko ok.

tulipanna lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja bym się bała latać z przeziębieniem a tym bardziej z katarem. Który niestety może się przerodzić w zapalenie ucha. Może są sposoby aby tego uniknąć. Ale właśnie nie od jednej osoby słyszałam że po locie z katarem miały zatkany uszy albo yo odchorowały. Najgorsze jest ponoć lądowanie.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Jak nie masz gorączki i czujesz się na siłach to leć. Ale sama musisz wiedzieć czy dasz radę. Na przeziębienie polecam Prenalen syrop albo prenatal grip care tabletki no i można rutninoscorbin. Ja jeszcze kupiłam sobie krople do nosa dla dzieci bo woda morska nie pomagała i też było ok.
    Oooo, ten prenatal gripcare wyglada obiecujaco! Szkoda tylko, ze napisali, zeby przyjmowac pod nadzorem lekarza, a moj rodzinny internista nie zajaknal sie o tym leku!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja bym się bała latać z przeziębieniem a tym bardziej z katarem. Który niestety może się przerodzić w zapalenie ucha. Może są sposoby aby tego uniknąć. Ale właśnie nie od jednej osoby słyszałam że po locie z katarem miały zatkany uszy albo yo odchorowały. Najgorsze jest ponoć lądowanie.
    Gdyby nie ciąża to nie zastanawiałabym się nawet minuty, ja w życiu dużo latam i z nie jednym przeziębieniem/katarem przerabiałam loty, w tym i kilkunastogodzinne. Moje wątpliwości są bardziej skierowane na przeziębienie w ciąży i wyjazd gdziekolwiek (czy też raczej jakimkolwiek środkiem transportu).

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Oooo, ten prenatal gripcare wyglada obiecujaco! Szkoda tylko, ze napisali, zeby przyjmowac pod nadzorem lekarza, a moj rodzinny internista nie zajaknal sie o tym leku!
    Ja ten prenatal dostałam od swojej ginki próbkę. Mówiła że na spokojnie można przyjmować.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia widze,ze prace takie jak u mnie :) :) tylko,ze moj robi sam po pracy to troche dluzej mu to zejdzie,ale ma czas :)
    Mój też sam wszystko robi :) Teraz tata mu pomoże podwiesić sufit bo płyt sam nie podniesie mieszkamy w kamienicy i sufit jest na wysokości 3m. Tyle że on wziął urlop, możemy kuć i wiercić tylko 10-19. A na ten moment wszystkie prace wymagają właśnie sporego hałasu. A jak Twój mąż sam podwiesza sufit? przecież płyty są długie i ciężkie, nawet jak się już je w jakiś sposób poniesie nie da się trzymać jedną ręką a drugą mocować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Gdyby nie ciąża to nie zastanawiałabym się nawet minuty, ja w życiu dużo latam i z nie jednym przeziębieniem/katarem przerabiałam loty, w tym i kilkunastogodzinne. Moje wątpliwości są bardziej skierowane na przeziębienie w ciąży i wyjazd gdziekolwiek (czy też raczej jakimkolwiek środkiem transportu).
    Ja sobie kupiłam vick ten w maści i smarowałam pod nosem odrobinkę(lekarz pozwolił bo to malutka powierzchnia) i katar przeszedł po 2ch dniach :) miałam po nim taki delikatny. A już jakieś bakterie się lęgły bo robił się katar zielony i czułam zatoki :)

tysiaa93, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    to ja tu widze, że jestem najbardziej zaawansowana :P zaczęłam 21 tydzień:)ale ten czas leci :)
    Co do imion to chciałam Hankę, ale właśnie też zobaczyłam w rankingu imion, że Hanka jest w pierwszej piatce. Poza tym Julki, Maje..Teraz myślę nad Michaliną albo Stefką :)
    Zosia i Pianistka również mają 21 tydzień :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja sobie kupiłam vick ten w maści i smarowałam pod nosem odrobinkę(lekarz pozwolił bo to malutka powierzchnia) i katar przeszedł po 2ch dniach :) miałam po nim taki delikatny. A już jakieś bakterie się lęgły bo robił się katar zielony i czułam zatoki :)
    Z nieba mi spadłas, muszę to kupić w takim razie :) Bo męczę się z tym głupim katarem :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Z nieba mi spadłas, muszę to kupić w takim razie :) Bo męczę się z tym głupim katarem :P
    Tylko pamiętaj że nie możesz się wysmarować nim cała bo w ciąży niby nie można z powodu olejków, ale ja na noc pod nos smarowałam i przetykało mi nos:) do tego używałam też wody morskiej do oczyszczenia nosa żeby 'wypływało':)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Zosia i Pianistka również mają 21 tydzień :)
    No ale ich tu nie ma z nami, buszują gdzieś na fb chyba :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Tylko pamiętaj że nie możesz się wysmarować nim cała bo w ciąży niby nie można z powodu olejków, ale ja na noc pod nos smarowałam i przetykało mi nos:) do tego używałam też wody morskiej do oczyszczenia nosa żeby 'wypływało':)
    Ja od wody morskiej w sprayu jeszcze gorzej kichałam, wręcz zaczynałam kichać po psiknięciu, bo to takie drobne kropelki pod takim ciśnieniem że wywoływałi to u mnie falę kichania :P Disne Mar się to paskudztwo nazywało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:31

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia do tego wezmie sobie pomocnika bo sam nie zrobi :) i u nas caly sufit nie bedzie obnizany tylko tam gdzie szafa bo chce mi ledami podswietlic :)

tulipana dla mnie lepiej by bylo uslyszec,ze podobna do tatusia czy cos w tym stylu :)a nie ze piekna po tatusiu bo mamie na pewno nie bylo milo to slyszec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:25

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ