Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mąż dziś wstawał po 6 do pracy, obudziłam się i byłam taka głodna ale sen wygrał i jeszcze się chwilę zdrzemnęłam. Teraz oczywiście już po śniadanku.
Wczoraj wieczorem wybrałam się po zakupy do reala i oczywiście znalazłam coś dla Synusia. A za spodenki zapłaciłam po 5 zł! No i Ignaś ma pierwsze jeansy
tysiaa93, lula.91, Tusiaa, Doti87 lubią tę wiadomość
-
Ja się czasem kładłam na kilka sekund, żeby sobie ulżyć ale nic z tego, bo dziecko od razu atakuje, nie lubi gniecenia brzuszka więc już nie męczęlula.91 wrote:Jeszcze mogę, ale się boję, że go zgniotę

Lexi fajne portki
jak dla dorosłego w wersji mini!
-
Nie mam premium ale ściągnij sobie aplikację na tel "moja ciąża", tam wszystko jest super długo opisaneKri wrote:Witam w 5 mc!
czy mogłaby któraś wrzucić opis 18 tyg- o tobie? Dzięki!
Mi brzuch zaczęło w tym tyg wypychać
Któraś dziewczyna o niej pisała i skorzystałam
lula.91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten tydzień może okazać się dla Ciebie wyjątkowym, ponieważ możesz już poczuć ruchy dziecka! Jeśli jednak jeszcze ich nie czujesz, nie martw się, przyjdzie jeszcze na to czas. Część kobiet nie wyczuwają ruchów dziecka nawet do 26 tygodnia, kiedy to stają się one na tyle wyraźne i charakterystyczne, że trudno je pomylić z czymś innym.
Średni przyrost wagi kobiety do tego czasu wynosi pomiędzy 3.5 a 5.8 kg. W tym okresie możesz odczuwać zwiększony apetyt. Zwracaj teraz szczególną uwagę na to co jesz. Wybieraj produkty odżywcze i energetyczne, zamiast zapychać się pustymi kaloriami, np. chipsami, frytkami, cukierkami. Nie przynoszą one ani Tobie i ani dziecku żadnych korzyści, a jedynie zwiększają wagę Twojego ciała, obniżając sprawność fizyczną i dobre samopoczucie.
Od teraz do końca ciąży unikaj spania na wznak (na plecach), wybieraj pozycję na boku. Leżąc na plecach przez dłuższy czas Twoja powiększona macica może powodować zbyt duży nacisk na żyłę główną, blokując tym samym swobodny przepływ krwi do serca.
W układzie krwionośnym zachodzą teraz wielkie zmiany. W tym trymestrze Twoje ciśnienie krwi będzie zapewne niższe niż zazwyczaj. Aby zapobiec zawrotom głowy i zasłabnięciom, unikaj gwałtownego wstawania z pozycji leżącej lub siedzącej.
Możesz zacząć odczuwać ból pleców, gdyż wraz z powiększającym się brzuszkiem przesuwa się środek ciężkości w skutek czego na kręgosłupie spoczywa coraz większy ciężar.
Zwiększający się ciężar ciała i masa dziecka naciskają również na odbyt, co może powodować hemoroidy. Jeśli problem ten nadmiernie Ci dokucza, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.
Kri, lula.91 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Olus
-
Lula ja tez nie miałam brzuszka w tym tyg co Ty jesteś
Bardzo powoli mi rośnie i nawet teraz nie umywa się do dziewczyn młodszych o tydzień czy dwa 
Pocieszam sie faktem, że nie będę miała ogromnego i będę miała mniej zwisającej skóry hehe ale co będzie poźniej to nikt nie wie.
A co do ruchów to ja poczułam w 17 tyg a niektóre dziewczyny poźniej czują także nie masz się co martwić bo masz jeszcze czas
to ja też sie pochwalę dzisiejszym brzuszkiem
http://static.pokazywarka.pl/i/6062598/785842/imag0134.jpg
tysiaa93, Mila920, Lexi150, vayn, lula.91 lubią tę wiadomość
Kubuś

-
nick nieaktualny
-
no własnie te mdłości ja też mam nie raz w ciągu dnia.. i musze przez to cały czas jeść, jeść i jesć nawet cukierki i na wieczór na noc tez mnie dopadają ale nie zawsze i znowu wtedy musze zjeść mimo to że nie czuję głodu

Odnośnie spania
spie w każdej pozycji.. na boku prawym , lewym na plecach
zreszta w ciągu dnia leżę/ półleżę czesto na plecach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:32
Kubuś