Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna_88 wrote:A kosmetyki też już kupujecie? Ja kosmetyki dla malucha, pieluchy jednorazowe, podkłady poporodowe itp. to myślałam, żeby ogarniać w styczniu. W pierwszej kolejności rzeczy dla malucha chciałabym mieć całe skompletowane.
Ja już mam puder, krem do twarzy i przeciw odparzeniom. Jeszcze pewnie coś dokupię, ale generalnie jeśli chodzi o kosmetyki dziecięce, to stawiam na minimum. Pieluszki już mam - właśnie dzisiaj przyszły do mnie kurierem (przepiękne wzory i świetna jakość), a podkłady mam i jednorazowe, i wielorazowe. Podkładów poporodowych mam 2 paczki, ale planuję kupić jeszcze jedną. -
Dobrego dnia dziewczyny!
Ja kopniecia czuje wlasnie tak dwa palce pod pępkiem, ewidentnie to dzidziuś, aktywuje się na mój glos/spiew albo mezamaz tez czuje pod reka a nawet widać czasem jak kopie na brzuchu ale to musi mnocno kopnac żeby było widać
aaaahhh szaleje na allegropiękne te rzeczy ale i tak nie umiem się decydować, przyszla mi jedna partia i tak jak na to patrze to niby 200zł wydane ale co do czego to za bardzo nie wiedziałabym jak to dziecko ubrać ^^ także musze organizacyjnie pomyslec, a nie dzialac pod wpływem impulsu
-
Polecam dla dzieci kosmetyki firmy Ziaja. Nie dość ze niedrogie to jeszcze nie mają całego tego przereklamowanego syfu. To jedyne kosmetyki które np nie uczulaja mojego męża. Zresztą żeby spróbować nie trzeba wydać dużo bo cały zestaw dla noworodka to koszt ok 30 zl
-
olenka173065 wrote:Tusiaa masz już wózek wybrany?
Tak mam bebetto nico plusKupię w sklepie w moim mieście bo róznica nie jest wielka w cenie . Na poczatku planowałam na allegro kupic ale z innej aukcji. Widziałam się z koleżanką która go ma i ma teraz dziecko półroczne i powiem Ci że bardzo lekko sioe prowadzi, on sam jedzie w sumie, łatwo można zakręcic sie w koło
http://allegro.pl/nowe-kolory-nico-plus-bebetto-3w1-carlo-gratis-i5698132501.html
Astra a ja własnie mam macice już na wysokości pępkaostatnio lekarz powiedział 6 miesiąc jak nic bo właśnie macica wysoko i dzidzia siedzie główką i dupką koło pepka
A co do kosmetyków to ja nie wiem czy z ziaji sa takie dobre. Fakt krem do twarzy jaki miałam był fajny biały i zielony do rąk z melka koziego tez super ale kupiłam tonik zielony - ogórkowy do przemywania twarzy i jedzie mi dosłownie jakąś chemią , sztucznością a kiedys były takie dobre. Moze jak dla dziecka to się bardziej postarali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:31
Kubuś
-
Astra wrote:Ja kopniaczki czuję jak takie puknięcia i normalnie tez czuć pod ręką. Nawet mąż został uraczony juz kilka razy kopniakiem. A co do miejsca to raczej nisko. Na pewno nie na wysokości pępka, bo macica tam jeszcze nie sięga. Dno macicy w 20tc jest ok 2palce pod pępkiem. Dopiero w 24tc jest na wysokości pępka.
Doti myślę że już będziesz coraz bardziej czuła maluszka i lada chwila będziesz pewna że to on cię tam boksuje
Ja wczoraj byłam znów na warsztatach innych niż ostatnio i polecam chodzić na takie eventy. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i przy okazji zgarnąć kilka gadżetównam się udało sesję brzuszkową wygrać także pamiątka będzie super. Mam nadzieję że mi tylko brzuszek jednak trochę urośnie.
A na jakich warsztatach byłaś? Możesz zdradzić? Byłam na Bezpieczny Maluch i bardzo nam sie podobało. Uważam, ze takich pouczających spotkań nigdy za wiele. -
Melduje się po wizycie. Szyjka cały czas długa, twarda i zamknięta. Macica miękka. Synusia nie podglądałyśmy ale już mnie skopał od rana więc wszystko gra. Wymaz z pochwy jałowy, wszystkie pozostałe wyniki super. Diagnoza? Jestem chuda a Synuś rośnie szybko przez co macica nie ma miejsca i się kurczy. Mamy odpoczywać i do 2 tygodni wszystko powinno ustąpić. Na szczęście nie muszę cały czas leżeć. Uffff...
Dziadkowie zapowiedzieli, że kupią nam wózek więc jak tylko uda nam się go gdzieś zobaczyć na żywo to zmawiamy i myślę, że to będzie jakoś październik/listopad. -
Joanna ja mebelki wybralam na internecie w Pl i za wysylke ich do mnie zawolali sobie 620zl i nie wiem co mam robic,tutaj nic mi sie w sklepach nie podoba
lexi super,ze u Was wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:57
-
gorgeous wrote:Ja ostatnio w Rossmannie kupiłam krem do buzi, puder oraz krem przeciw odparzeniom. Podkłady jednorazowe są bardzo przydatne, ale ja kupiłam już w Biedronce, więc odpuszczę sobie rossmannowskie. Co do Sudocremu - jest dość wydajny, więc myślę, że początkowo spokojnie możesz kupić mały, bo też nie wiadomo, jak Ci maluch zareaguje na niego.
Byłam zakupilam podkłady z tym że te są małe 60x60 ale tak na w razie co będą z tego co się orientuję to canpolu są większe ale nie moge ich nigdzie dostać bo mają rozmiar 90x ileś tam . A co do Sudocremu to zakupilam bo ja też często się nim smaruje więc nie zmarnuje się. Ja ostarnio kupiłam też krem nive przeciw odparzeniom zostało mi do kupienia puder, linomag na w razie co i jakiś płyn do mycia kompania. -
Jednomarzenie wrote:A na jakich warsztatach byłaś? Możesz zdradzić? Byłam na Bezpieczny Maluch i bardzo nam sie podobało. Uważam, ze takich pouczających spotkań nigdy za wiele.
Byłam na Mamo to ja i teraz na świadoma mama. Tematyka była całkiem inna także jestem bardzo zadowolona. Mówili o zywieniu pozajelitowym, dobrze wiedzieć takie rzeczy i o co ewentualnie pytać lekarzy choć oczywiście mam nadzieję że taka wiedza nigdy nie będzie potrzebna. Było też o laktacji, krwi pepowinowej i diecie mamy ale bardzo fajnie wszystko przedstawione. Aaa i chustonoszenie i zajęcia fitness dla przyszłych mam i mam z dziećmi.
My mebelki wybraliśmy z firmy klupś -model biała żyrafa. Ale z zamówieniem poczekamy tak żeby były na początku stycznia. Oglądaliśmy w internecie i na allegro, ale okazało się ze w sklepie obok nas mogą sprowadzić w dobrej cenie. -
Tulipanna ja do Ikei wybieram sie w sobote i mam cicha nadzieje,ze moze cos mi sie spodoba
w gazetce widzilam super kredensik na pewno go kupie
a jeszcze jakbym znalazla fajne lozeczko i komodke to byloby cudownie
nie usmiecha mi sie jakos placic 620zl za przesylke mebli z Pl,ale jak nic mi sie nie spodoba to nie bedzie wyjscia.
-
nick nieaktualnyAstra wrote:Byłam na Mamo to ja i teraz na świadoma mama. Tematyka była całkiem inna także jestem bardzo zadowolona. Mówili o zywieniu pozajelitowym, dobrze wiedzieć takie rzeczy i o co ewentualnie pytać lekarzy choć oczywiście mam nadzieję że taka wiedza nigdy nie będzie potrzebna. Było też o laktacji, krwi pepowinowej i diecie mamy ale bardzo fajnie wszystko przedstawione. Aaa i chustonoszenie i zajęcia fitness dla przyszłych mam i mam z dziećmi.
My mebelki wybraliśmy z firmy klupś -model biała żyrafa. Ale z zamówieniem poczekamy tak żeby były na początku stycznia. Oglądaliśmy w internecie i na allegro, ale okazało się ze w sklepie obok nas mogą sprowadzić w dobrej cenie.
Ooo ja jutro idę na mamo to ja. Dobrze że warto07.10 idę na bezpieczny maluch
a świadoma mama zapisałam się i przegapiłam
-
Agnesia wrote:Ooo ja jutro idę na mamo to ja. Dobrze że warto
07.10 idę na bezpieczny maluch
a świadoma mama zapisałam się i przegapiłam
Agnesia a idziesz sama czy z kimś jutro? Ja miałam iść z przyjaciółką ale ona zrezygnowała i samej jakoś tak mi się nie chce... Mam za mało motywacji. Za to na Bezpiecznego Malucha pójdę z Mężem więc jakoś tak raźniej będzie. -
Lexi ale piękny brzusio:)
Co do kremu to z czystym sumieniem polecam bephanten. ?Nie ma nic lepszego i bardziej uniwersalnego.
Na zimę do smarowania buzki , do pupy, na szorstkie miejsca, na pękające usta i obolałe od karmienia i poranione brodawki.
dla mnie nr 1.
Nawet z moimi suchymi i pekającymi rękami poradził sobie jako jedynyCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
lexi piekny brzuszek
To mi sie spodobalo do tego mam nadzieje znajde komode i bede mic zestaw
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00257953/
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50077247/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:00