X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    takie mam pytanie z innej beczki
    kiedy kupujecie wózek?
    czy pod koniec roku są jakieś wyprzedaże starego rocznika? (jak w samochodach) ;)

My chcemy kupić na początku stycznia, żeby mieć jak najdłuższą gwarancję :) ogólnie chodzimy po sklepach i oglądamy, ale i tak kupimy w internecie. Polecam strony http://www.bobowozki.com.pl/ i http://dino.sklep.pl/nowy/ . Mają tam wyprzedaże modeli z 2014 i fajne zestawy ( 3w1 i 4w1) w okazyjnych cenach :)

marissith lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georgous ta bluza- kurteczka to chyba na 68 kupiłam. Nie wiem bardzo ile czego kupować w jakim rozmiarze i ile dostane w spadku :-) np. Ile średnio dziecko ponosi rozm. 68, jak szybko wyrośnie? I jak szybko mi urośnie od 56 do np 68? Hehe :-P

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że rozmiar 56,62 to luty marzec kwiecień maj,68 to czerwiec lipiec sierpień,72 to wczesna jesień do listopada może ta rozpiętość trochę dalej ale takie 68-72 i wyższe to wynieram rzeczy cieplejsze już na koleją jesień. To też zależy od tego jakie się dzieck urodzi bo jak 50 to te 72 to już w grudniu będzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. A ja myślałam, że tę kurtkę to mu włożę jakoś w maju...:-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/rozmiary-cool-club-odziez tutaj przelicznik smyka

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://groshki.pl/tabela_rozmiarow.html a z tym że to wszystko się poprzesuwa trochę jak dziecko będzie 50 lub 52 na starcie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tylko mi przejdzie trochę to twardnienie macicy, to i ja ruszam do Tesco! Widzę, że super cudeńka tam mają! Szkoda tylko, że strona internetowa taka kiepska...

My wózek kupimy myślę w grudniu, już nie mogę się go doczekać :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę spać spełniona. Jak czułam małego od czasu do czasu jak pływa i smyra tak dziś w 20 tyg dostałam dwa piękne kopniaki i co najlepsze tatuś też je czuł. Dobrej nocy dla wszystkich dziewczyny wypoczywamyi nie ma opcji żeby coś poszło nie tak . Takiej energii dostałam że szok.

lula.91 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zazdroszczę wam tych kopniaków.. Ja jeszcze nic nie czuję albo nie umiem ich wyczuć że to jest to :-) niby wydaje mi się że to kopniak a potem myślę że to może jelita tak pykaja hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, a czujesz TO COŚ, tak nisko, jak w jelitach czy trochę wyżej? Bo macica jest już wyżej na tym etapie ciąży, więc jak to tak na wysokości pępka to na 100% dzidziuś :)

U mnie ruchy to takie nagle "pyk" jakby mini, niebolesny kopniaczek. A Wy, kobietki, jak to odczuwacie?

Tusiaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    My chcemy kupić na początku stycznia, żeby mieć jak najdłuższą gwarancję :) ogólnie chodzimy po sklepach i oglądamy, ale i tak kupimy w internecie. Polecam strony http://www.bobowozki.com.pl/ i http://dino.sklep.pl/nowy/ . Mają tam wyprzedaże modeli z 2014 i fajne zestawy ( 3w1 i 4w1) w okazyjnych cenach :)
    Dzięki za linki, znalazłam "mój" wózek trochę taniej niż widziałam w sklepie :)

Ja wczoraj wypiłam herbatę z miodem przed spaniem no i był błąd, w brzuchu miałam tańce-hulańce, nie mogłam zasnąć i od cukru i od imprezy Kluski ;)

Doti to nie jelita :P

lula.91 lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - cudne są te buciki :) też się na nie napaliłam, ale nie kupowałam na razie. Chociaż już widzę Jaśka w nich na weselach - w końcu będziemy mieć 5 wesel od maja do września. :D

Kri - o, to udało Ci się :) u nas same malutkie były, a małe to ja mam. ;-)

Wczoraj moja mama kupiła dwa boskie bodziaki z długim rękawem w Pepco - później podrzucę zdjęcia. Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia :) I specjalnie wybrałam rozmiary większe - na 86cm i 92cm (w teorii, bo w praktyce pewnie szybciej je nałożymy - pamiętam po swoim bracie, że wysoki nie był, ale do jakiegoś roku był pulpecikiem i wtedy te większe rozmiary bardziej pasowały, bo rozciągały się na brzuszku :D). Ach, no i za dwa bodziaki zapłaciła mama 12zł!! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w tesco już prawie nic nie ma, same końcówki i mąż nic nie wybrał :(

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja też tak wcześniej odczuwalam kopniaczki taki szybki kop i się chowal :) teraz mam takie wrażenie że robi łubu dubu jakby fikolki robił . No i ogólnie kopniaka są na tyle mocno ze czuć w każdej pozycji i widać bez problemu ze to mały :) chociaż często czuje ze cos mi skrobie w łonie hehe na ostatnim usg akurat tam miał nozki :)

A my wózek kupimy w grudniu w sklepie tylko jestem ciekawa bo się nie zapytałam ile trzeba będzie czekać :P łóżeczko zamowie w listopadzie .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa masz już wózek wybrany?

olenka173065
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też będę zamawiać i meble i wózek w grudniu tak myślę :-) żeby na spokojnie wszystko ogarnąć chociaż wydaje mi się że tyyyle jeszcze czasu mamy a to pewnie raz dwa i będzie już grudzień :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w rossmanie w promocji rossne sa podkłady jednorazowe do przewijania ja mam zaznaczone ze w sumie powinno się mieć coś takiego do szpitala na łóżko wiec sobie kupie i sudocrem ale nie wiem czy duzy czy mały jak duzy to sie opłaca.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    dziewczyny w rossmanie w promocji rossne sa podkłady jednorazowe do przewijania ja mam zaznaczone ze w sumie powinno się mieć coś takiego do szpitala na łóżko wiec sobie kupie i sudocrem ale nie wiem czy duzy czy mały jak duzy to sie opłaca.

Ja ostatnio w Rossmannie kupiłam krem do buzi, puder oraz krem przeciw odparzeniom. Podkłady jednorazowe są bardzo przydatne, ale ja kupiłam już w Biedronce, więc odpuszczę sobie rossmannowskie. Co do Sudocremu - jest dość wydajny, więc myślę, że początkowo spokojnie możesz kupić mały, bo też nie wiadomo, jak Ci maluch zareaguje na niego. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sudocrem kupię ale nie do codziennego stosowania, ma w sobie cynk co może przesuszyć skórę. Do codziennej pielęgnacji raczej będę używała Linomagu (zielony)

• Astra Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopniaczki czuję jak takie puknięcia i normalnie tez czuć pod ręką. Nawet mąż został uraczony juz kilka razy kopniakiem. A co do miejsca to raczej nisko. Na pewno nie na wysokości pępka, bo macica tam jeszcze nie sięga. Dno macicy w 20tc jest ok 2palce pod pępkiem. Dopiero w 24tc jest na wysokości pępka.
    Doti myślę że już będziesz coraz bardziej czuła maluszka i lada chwila będziesz pewna że to on cię tam boksuje :-)

Ja wczoraj byłam znów na warsztatach innych niż ostatnio i polecam chodzić na takie eventy. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i przy okazji zgarnąć kilka gadżetów :-) nam się udało sesję brzuszkową wygrać także pamiątka będzie super. Mam nadzieję że mi tylko brzuszek jednak trochę urośnie.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ