X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    takie mam pytanie z innej beczki
    kiedy kupujecie wózek?
    czy pod koniec roku są jakieś wyprzedaże starego rocznika? (jak w samochodach) ;)

My chcemy kupić na początku stycznia, żeby mieć jak najdłuższą gwarancję :) ogólnie chodzimy po sklepach i oglądamy, ale i tak kupimy w internecie. Polecam strony http://www.bobowozki.com.pl/ i http://dino.sklep.pl/nowy/ . Mają tam wyprzedaże modeli z 2014 i fajne zestawy ( 3w1 i 4w1) w okazyjnych cenach :)

marissith lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georgous ta bluza- kurteczka to chyba na 68 kupiłam. Nie wiem bardzo ile czego kupować w jakim rozmiarze i ile dostane w spadku :-) np. Ile średnio dziecko ponosi rozm. 68, jak szybko wyrośnie? I jak szybko mi urośnie od 56 do np 68? Hehe :-P

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że rozmiar 56,62 to luty marzec kwiecień maj,68 to czerwiec lipiec sierpień,72 to wczesna jesień do listopada może ta rozpiętość trochę dalej ale takie 68-72 i wyższe to wynieram rzeczy cieplejsze już na koleją jesień. To też zależy od tego jakie się dzieck urodzi bo jak 50 to te 72 to już w grudniu będzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. A ja myślałam, że tę kurtkę to mu włożę jakoś w maju...:-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/rozmiary-cool-club-odziez tutaj przelicznik smyka

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://groshki.pl/tabela_rozmiarow.html a z tym że to wszystko się poprzesuwa trochę jak dziecko będzie 50 lub 52 na starcie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tylko mi przejdzie trochę to twardnienie macicy, to i ja ruszam do Tesco! Widzę, że super cudeńka tam mają! Szkoda tylko, że strona internetowa taka kiepska...

My wózek kupimy myślę w grudniu, już nie mogę się go doczekać :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę spać spełniona. Jak czułam małego od czasu do czasu jak pływa i smyra tak dziś w 20 tyg dostałam dwa piękne kopniaki i co najlepsze tatuś też je czuł. Dobrej nocy dla wszystkich dziewczyny wypoczywamyi nie ma opcji żeby coś poszło nie tak . Takiej energii dostałam że szok.

lula.91 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zazdroszczę wam tych kopniaków.. Ja jeszcze nic nie czuję albo nie umiem ich wyczuć że to jest to :-) niby wydaje mi się że to kopniak a potem myślę że to może jelita tak pykaja hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, a czujesz TO COŚ, tak nisko, jak w jelitach czy trochę wyżej? Bo macica jest już wyżej na tym etapie ciąży, więc jak to tak na wysokości pępka to na 100% dzidziuś :)

U mnie ruchy to takie nagle "pyk" jakby mini, niebolesny kopniaczek. A Wy, kobietki, jak to odczuwacie?

Tusiaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    My chcemy kupić na początku stycznia, żeby mieć jak najdłuższą gwarancję :) ogólnie chodzimy po sklepach i oglądamy, ale i tak kupimy w internecie. Polecam strony http://www.bobowozki.com.pl/ i http://dino.sklep.pl/nowy/ . Mają tam wyprzedaże modeli z 2014 i fajne zestawy ( 3w1 i 4w1) w okazyjnych cenach :)
    Dzięki za linki, znalazłam "mój" wózek trochę taniej niż widziałam w sklepie :)

Ja wczoraj wypiłam herbatę z miodem przed spaniem no i był błąd, w brzuchu miałam tańce-hulańce, nie mogłam zasnąć i od cukru i od imprezy Kluski ;)

Doti to nie jelita :P

lula.91 lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - cudne są te buciki :) też się na nie napaliłam, ale nie kupowałam na razie. Chociaż już widzę Jaśka w nich na weselach - w końcu będziemy mieć 5 wesel od maja do września. :D

Kri - o, to udało Ci się :) u nas same malutkie były, a małe to ja mam. ;-)

Wczoraj moja mama kupiła dwa boskie bodziaki z długim rękawem w Pepco - później podrzucę zdjęcia. Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia :) I specjalnie wybrałam rozmiary większe - na 86cm i 92cm (w teorii, bo w praktyce pewnie szybciej je nałożymy - pamiętam po swoim bracie, że wysoki nie był, ale do jakiegoś roku był pulpecikiem i wtedy te większe rozmiary bardziej pasowały, bo rozciągały się na brzuszku :D). Ach, no i za dwa bodziaki zapłaciła mama 12zł!! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w tesco już prawie nic nie ma, same końcówki i mąż nic nie wybrał :(

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja też tak wcześniej odczuwalam kopniaczki taki szybki kop i się chowal :) teraz mam takie wrażenie że robi łubu dubu jakby fikolki robił . No i ogólnie kopniaka są na tyle mocno ze czuć w każdej pozycji i widać bez problemu ze to mały :) chociaż często czuje ze cos mi skrobie w łonie hehe na ostatnim usg akurat tam miał nozki :)

A my wózek kupimy w grudniu w sklepie tylko jestem ciekawa bo się nie zapytałam ile trzeba będzie czekać :P łóżeczko zamowie w listopadzie .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa masz już wózek wybrany?

olenka173065
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też będę zamawiać i meble i wózek w grudniu tak myślę :-) żeby na spokojnie wszystko ogarnąć chociaż wydaje mi się że tyyyle jeszcze czasu mamy a to pewnie raz dwa i będzie już grudzień :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w rossmanie w promocji rossne sa podkłady jednorazowe do przewijania ja mam zaznaczone ze w sumie powinno się mieć coś takiego do szpitala na łóżko wiec sobie kupie i sudocrem ale nie wiem czy duzy czy mały jak duzy to sie opłaca.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    dziewczyny w rossmanie w promocji rossne sa podkłady jednorazowe do przewijania ja mam zaznaczone ze w sumie powinno się mieć coś takiego do szpitala na łóżko wiec sobie kupie i sudocrem ale nie wiem czy duzy czy mały jak duzy to sie opłaca.

Ja ostatnio w Rossmannie kupiłam krem do buzi, puder oraz krem przeciw odparzeniom. Podkłady jednorazowe są bardzo przydatne, ale ja kupiłam już w Biedronce, więc odpuszczę sobie rossmannowskie. Co do Sudocremu - jest dość wydajny, więc myślę, że początkowo spokojnie możesz kupić mały, bo też nie wiadomo, jak Ci maluch zareaguje na niego. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sudocrem kupię ale nie do codziennego stosowania, ma w sobie cynk co może przesuszyć skórę. Do codziennej pielęgnacji raczej będę używała Linomagu (zielony)

• Astra Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopniaczki czuję jak takie puknięcia i normalnie tez czuć pod ręką. Nawet mąż został uraczony juz kilka razy kopniakiem. A co do miejsca to raczej nisko. Na pewno nie na wysokości pępka, bo macica tam jeszcze nie sięga. Dno macicy w 20tc jest ok 2palce pod pępkiem. Dopiero w 24tc jest na wysokości pępka.
    Doti myślę że już będziesz coraz bardziej czuła maluszka i lada chwila będziesz pewna że to on cię tam boksuje :-)

Ja wczoraj byłam znów na warsztatach innych niż ostatnio i polecam chodzić na takie eventy. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i przy okazji zgarnąć kilka gadżetów :-) nam się udało sesję brzuszkową wygrać także pamiątka będzie super. Mam nadzieję że mi tylko brzuszek jednak trochę urośnie.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ