Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
e-ness wrote:No ja tez tak zwijam ale moje takie równiusińkie nigdy nie są
Piękne dzieło:)Że niby po nim to mam
E-Nesss...dziękuję za pochwałę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:21
-
Dziewczyny Wasze Maluszki też się tyle ruszają? Od wczoraj rana mój Synuś rusza się praktycznie cały czas. Ma chwile spokoju (jakieś 15-30) i znowu harce. Wieczorem tak się wiercił i w nocy jak się przebudziłam to też. Teraz też się gnieździ. Sprawdzałam detektorem tętno ale jest takie jak zawsze...
-
nick nieaktualnyWitam się w 22tyg. Warsztaty były super, już nie mogę się doczekać kolejnych 7.10
Warto się wybrać jeżeli macie je w swoim mieście. Teraz żałuję że zapisałam się na "Świadoma mama" i nie poszłam, ale po porodzie też sobie będzie z Tymkiem chodziła bo są i dla kobiet w ciąży i dla mam
Dziś mam wizytę połówkową za 2godz i 15min wychodzę!
Trzymajcie kciuki za to by Tymon współpracował i żeby wyszedł piękny film
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
My już jesteśmy po USG połówkowym, jeszcze w pn powtarzamy w szpitalu na najbardziej wypasionym sprzęcie w całym województwie
Moja kluseczka jest dziewczynką, ma długaśne nogi (prawie 2 tyg dłuższe niż wskazują tygodnie) i waży już 380 gram!
Lexi muszę brać clexane do końca ciąży, bo jest ryzyko, że jak odstawię to zacznę rodzićjak trzeba to trzeba...
No i mam nadal galopującą anemię, dostałam kolejny zestaw leków, jak to nie pomoże to od listopada szpital
Miłego dnia! My dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluchtysiaa93, Lexi150, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość
-
marissith gratulacje:), fajnie, że malutka zdrowo rośnie
. Co do clexane, to ja pewnie też bede brać do samego końca, ale nie wydaje mi się już to jakieś straszne, przyzwyczaiłam się
. Oby anemia znikła, bo niedobrze, jak byś musiała iść do szpitala! trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Kurde wam też tak piszczy i świczy w brzuchu? kurde ja jeszcze nie bardzo czuje ruchy.. zazdroszcze, że wy jużmarissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję
zapisy kawalerów na randki zacznę robić niedługo
Kasia02 wrote:marissith gratulacje:), fajnie, że malutka zdrowo rośnie. Co do clexane, to ja pewnie też bede brać do samego końca, ale nie wydaje mi się już to jakieś straszne, przyzwyczaiłam się
. Oby anemia znikła, bo niedobrze, jak byś musiała iść do szpitala! trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Kurde wam też tak piszczy i świczy w brzuchu? kurde ja jeszcze nie bardzo czuje ruchy.. zazdroszcze, że wy jużdlatego ewentualny pobyt w szpitalu i kroplówki z żelazem nie robią na mnie wrażenia
jestem dobrej myśli tak czy inaczej, na tabletkach czy na kroplówkach ważne żeby kluseczka rosła zdrowo.
Mi się tylko w jelitach głośno przelewa. Spróbuj wieczorem przed spaniem wypić herbatę z miodem, u mnie była taka balanga w brzuchu że hejmoże i Ty coś wyczujesz
-
tulipanna, tysiaa93 - dziękuję za pochwalenie pościeli
A przyszły też do mnie cudowne pieluchy tetrowe i flanelowe (sztuk 30, a mam jeszcze z 20 wcześniej kupionych - starczy dla kolejnego potomstwa ha ha) - wzory przepiękne! Jakby któraś z Was chciała kupić, to teraz tu, skąd je mam, jest promocja październikowa i pieluchy tetrowe białe są w cenie 10zł za 5 sztuk, a tetrowe kolorowe 5 sztuk za 15zł. A jakość o wiele lepsza niż tych w Pepco! Jakością akurat są zbliżone do tych, które kupiłam w Biedronce na promocji, bo są z większą gramaturą, a nie takie szmatki
-
nick nieaktualnyLexi150 wrote:Marissith a jaka jest zależność pomiędzy braniem clexane a porodem? Bo o tym nie słyszałam. Aż się zaczynam obawiać odstawienia...
-
vayn - pościel jest stąd - http://mamokupmi.pl/77-posciel-do-lozeczka-kolyski . Ja mam akurat wraz z kołdrą antyalergiczną oraz poduszką, ale są też dostępne same poszewki.
tysiaa93 - piękny avatar! Teraz nie mogę przyzwyczaić się, że Ty to Ty!
Lexi150 - wczoraj śmiałam się do męża, że syn taki młody, a już dyskotekę urządza... tak wieczorem szalał, że aż śmiałam się sama do siebie. Chyba będzie kochał książki jak mama, bo czytałam do 23 i podobało mu się widocznie, bo wariował w brzuchu.tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarissith wrote:Cześć dziewczyny
My już jesteśmy po USG połówkowym, jeszcze w pn powtarzamy w szpitalu na najbardziej wypasionym sprzęcie w całym województwie
Moja kluseczka jest dziewczynką, ma długaśne nogi (prawie 2 tyg dłuższe niż wskazują tygodnie) i waży już 380 gram!
Lexi muszę brać clexane do końca ciąży, bo jest ryzyko, że jak odstawię to zacznę rodzićjak trzeba to trzeba...
No i mam nadal galopującą anemię, dostałam kolejny zestaw leków, jak to nie pomoże to od listopada szpital
Miłego dnia! My dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch
Mój Tymek też ma długie nogi, ale nie wiem po kimDobrze że kluseczka zdrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:03
-
marissith, a jak "tylko" na kroplówkę,to jeszcze nie ma takiej tragedii;). Po tych zastrzykach to faktycznie mało co robi wrażenie
. Ja sie właśnie zastanawiam, jak to jest z odstawieniem przed porodem, gdzieś czytałam, że trzeba odstawić conajmniej 12h wcześniej, ale skąd to wiedzieć kiedy ;P?
Coż, na to mamy jeszcze troszkę czasu:).
Herbatki spróbuję, może coś pomoże;), a wy czujecie już regularnie wasze bąbelki:)? np. a jakiś podobnych porach?
gorgeous ja macałam pieluchy tetrowe w pepco, i były jakby plastikowe, takie sztywne, że nie wiem!! to chyba nawet nie leżało obok pieluchy tetrowej
-
Marrisith, a jaki masz wyniki hemoglobiny? Czy to stricte żelazo takie słabe? Ja też mam anemię... W zeszłym miesiącu lekarz nie kazał badać, w tym będę szła, zobaczymy co będzie, bo te preparaty z żelazem wybitnie mi nie służą
Skutków ubocznych cały komplet.
Kurczę, ja bym ciągle coś kupowała dla maleństwa, normalnie nie powinnam się z domu ruszać... Po sieci też mnie korci buszowanie -
Pójdziemy i zobaczymy co nam tam powiedzą. Ja liczę że będzie dużo o wózkach i fotelikach na tych warsztatach bo ciągle jesteśmy niezdecydowani. Jutro idziemy pooglądać tak na dobre te wózki. Mam nadzieję że rozjaśnia nam w głowie. O ile na fotelik się zdecydowaliśmy to z wózkiem kupa problemu.na gratisy się nie nastawiam żeby się nie rozczarować.
Marissith jutro w alfie znaczy w aurze są jakieś eventy z usg włącznie.