Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    No ja tez tak zwijam ale moje takie równiusińkie nigdy nie są:)
    Piękne dzieło:)
    No ja trochę jestem estetka i świra mam:) Mama się śmieje ze mnie i z mojego ojca, że ja jestem Pani Linijka a on Pan Perfekcyjny :P Że niby po nim to mam :P
    E-Nesss...dziękuję za pochwałę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:21

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa nie dobijaj mnie haha :D Wydawało mi się, że te 40 km to sporo i nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby wlec dupę do szpitala :P Ale te twoje 180 to dopiero sporo :D

Tulipanna masz talent, mniam mniam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze Maluszki też się tyle ruszają? Od wczoraj rana mój Synuś rusza się praktycznie cały czas. Ma chwile spokoju (jakieś 15-30) i znowu harce. Wieczorem tak się wiercił i w nocy jak się przebudziłam to też. Teraz też się gnieździ. Sprawdzałam detektorem tętno ale jest takie jak zawsze...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22tyg. Warsztaty były super, już nie mogę się doczekać kolejnych 7.10 :) Warto się wybrać jeżeli macie je w swoim mieście. Teraz żałuję że zapisałam się na "Świadoma mama" i nie poszłam, ale po porodzie też sobie będzie z Tymkiem chodziła bo są i dla kobiet w ciąży i dla mam :) Dziś mam wizytę połówkową za 2godz i 15min wychodzę! :D Trzymajcie kciuki za to by Tymon współpracował i żeby wyszedł piękny film :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi moja dzisiaj też łobuzuje więcej niż zwykle :) dzieci też mają swoje aktywne albo leniwe dni jak i my :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuuuper pierogi :D:D;D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My już jesteśmy po USG połówkowym, jeszcze w pn powtarzamy w szpitalu na najbardziej wypasionym sprzęcie w całym województwie :)
    Moja kluseczka jest dziewczynką, ma długaśne nogi (prawie 2 tyg dłuższe niż wskazują tygodnie) i waży już 380 gram!
    Lexi muszę brać clexane do końca ciąży, bo jest ryzyko, że jak odstawię to zacznę rodzić :( jak trzeba to trzeba...
    No i mam nadal galopującą anemię, dostałam kolejny zestaw leków, jak to nie pomoże to od listopada szpital :(
    Miłego dnia! My dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :)

tysiaa93, Lexi150, Bruśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith super :) może będzie modeleczka ;D obyś się tylko pozbyła tej anemii :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki marissith ;):) napisz koniecznie relacje po warsztatach jak było, czy warto, jak to wygladalo no i czy cos wygralas :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith gratulacje:), fajnie, że malutka zdrowo rośnie :). Co do clexane, to ja pewnie też bede brać do samego końca, ale nie wydaje mi się już to jakieś straszne, przyzwyczaiłam się;). Oby anemia znikła, bo niedobrze, jak byś musiała iść do szpitala! trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Kurde wam też tak piszczy i świczy w brzuchu? kurde ja jeszcze nie bardzo czuje ruchy.. zazdroszcze, że wy już :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 zapisy kawalerów na randki zacznę robić niedługo ;)
    Kasia02 wrote:
    marissith gratulacje:), fajnie, że malutka zdrowo rośnie :). Co do clexane, to ja pewnie też bede brać do samego końca, ale nie wydaje mi się już to jakieś straszne, przyzwyczaiłam się;). Oby anemia znikła, bo niedobrze, jak byś musiała iść do szpitala! trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Kurde wam też tak piszczy i świczy w brzuchu? kurde ja jeszcze nie bardzo czuje ruchy.. zazdroszcze, że wy już :)
    Kasia ja też już się przyzwyczaiłam do clexane :) dlatego ewentualny pobyt w szpitalu i kroplówki z żelazem nie robią na mnie wrażenia :D jestem dobrej myśli tak czy inaczej, na tabletkach czy na kroplówkach ważne żeby kluseczka rosła zdrowo.
    Mi się tylko w jelitach głośno przelewa. Spróbuj wieczorem przed spaniem wypić herbatę z miodem, u mnie była taka balanga w brzuchu że hej ;) może i Ty coś wyczujesz

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith a jaka jest zależność pomiędzy braniem clexane a porodem? Bo o tym nie słyszałam. Aż się zaczynam obawiać odstawienia...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, tysiaa93 - dziękuję za pochwalenie pościeli :) A przyszły też do mnie cudowne pieluchy tetrowe i flanelowe (sztuk 30, a mam jeszcze z 20 wcześniej kupionych - starczy dla kolejnego potomstwa ha ha) - wzory przepiękne! Jakby któraś z Was chciała kupić, to teraz tu, skąd je mam, jest promocja październikowa i pieluchy tetrowe białe są w cenie 10zł za 5 sztuk, a tetrowe kolorowe 5 sztuk za 15zł. A jakość o wiele lepsza niż tych w Pepco! Jakością akurat są zbliżone do tych, które kupiłam w Biedronce na promocji, bo są z większą gramaturą, a nie takie szmatki :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Marissith a jaka jest zależność pomiędzy braniem clexane a porodem? Bo o tym nie słyszałam. Aż się zaczynam obawiać odstawienia...
    U mnie jest/był duży krwiak i lekarz boi się, że łożysko zacznie się odklejać. W usg z początku ciąży mam napisane, że trofoblast jest częściowo odklejony, chyba to jest główny problem. Cały czas sprawdza mi czy nie zaczęły robić się żylaki, czy nie wystąpiła zakrzepica... W pn na lepszym sprzęcie może będzie widać jak z tym moim łożyskiem. Teraz wiem tylko tyle, że się odrobinę podniosło i już nie zachodzi na ujście szyjki. U Ciebie chyba nie ma takiej obawy, więc spokojnie :)

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn - pościel jest stąd - http://mamokupmi.pl/77-posciel-do-lozeczka-kolyski . Ja mam akurat wraz z kołdrą antyalergiczną oraz poduszką, ale są też dostępne same poszewki. :)

tysiaa93 - piękny avatar! Teraz nie mogę przyzwyczaić się, że Ty to Ty! :P

Lexi150 - wczoraj śmiałam się do męża, że syn taki młody, a już dyskotekę urządza... tak wieczorem szalał, że aż śmiałam się sama do siebie. Chyba będzie kochał książki jak mama, bo czytałam do 23 i podobało mu się widocznie, bo wariował w brzuchu. :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    My już jesteśmy po USG połówkowym, jeszcze w pn powtarzamy w szpitalu na najbardziej wypasionym sprzęcie w całym województwie :)
    Moja kluseczka jest dziewczynką, ma długaśne nogi (prawie 2 tyg dłuższe niż wskazują tygodnie) i waży już 380 gram!
    Lexi muszę brać clexane do końca ciąży, bo jest ryzyko, że jak odstawię to zacznę rodzić :( jak trzeba to trzeba...
    No i mam nadal galopującą anemię, dostałam kolejny zestaw leków, jak to nie pomoże to od listopada szpital :(
    Miłego dnia! My dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :)
    Napisz później jakie zagadnienia poruszali, czy były jakieś fajne konkursy i czy znów rozdawali butelki (mam ich już 4 różne). Ogólnie czy są warte bólu kręgosłupa przez 3i pół godziny siedzenia:D

Mój Tymek też ma długie nogi, ale nie wiem po kim :D Dobrze że kluseczka zdrowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:03

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith, a jak "tylko" na kroplówkę,to jeszcze nie ma takiej tragedii;). Po tych zastrzykach to faktycznie mało co robi wrażenie ;). Ja sie właśnie zastanawiam, jak to jest z odstawieniem przed porodem, gdzieś czytałam, że trzeba odstawić conajmniej 12h wcześniej, ale skąd to wiedzieć kiedy ;P?
    Coż, na to mamy jeszcze troszkę czasu:).
    Herbatki spróbuję, może coś pomoże;), a wy czujecie już regularnie wasze bąbelki:)? np. a jakiś podobnych porach?

gorgeous ja macałam pieluchy tetrowe w pepco, i były jakby plastikowe, takie sztywne, że nie wiem!! to chyba nawet nie leżało obok pieluchy tetrowej :P

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrisith, a jaki masz wyniki hemoglobiny? Czy to stricte żelazo takie słabe? Ja też mam anemię... W zeszłym miesiącu lekarz nie kazał badać, w tym będę szła, zobaczymy co będzie, bo te preparaty z żelazem wybitnie mi nie służą :/ Skutków ubocznych cały komplet.

Kurczę, ja bym ciągle coś kupowała dla maleństwa, normalnie nie powinnam się z domu ruszać... Po sieci też mnie korci buszowanie :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te z Was które były na warsztatach Bezpieczny Maluch, to polecacie? I coś była mowa o gratisach, co tam dostałyście? :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdziemy i zobaczymy co nam tam powiedzą. Ja liczę że będzie dużo o wózkach i fotelikach na tych warsztatach bo ciągle jesteśmy niezdecydowani. Jutro idziemy pooglądać tak na dobre te wózki. Mam nadzieję że rozjaśnia nam w głowie. O ile na fotelik się zdecydowaliśmy to z wózkiem kupa problemu.na gratisy się nie nastawiam żeby się nie rozczarować.
    Marissith jutro w alfie znaczy w aurze są jakieś eventy z usg włącznie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ