X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudownie to wygląda :) Aż się chce wsadzić tam jak najszybciej dzidzię :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za opinie ;) wlasnie stacjonarki tmx nie ma w moim miasteczku, ale cos kojarzyłam ze to cos w stylu pepco - chyba nie będę jednak ryzykować, te co zamowilam z allegro mi fajne przyszly ale w każdym miałam ze 100%bawelny i polski produkt a tu w niektórych to niewiadomo z kad to :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lula, jak to z ta położną temat się ogarrnia? Wynajęłaś i będzie przy porodzie? A jak będzie wtedy po normalnym dyżurze? Albo będzie na weselu a Ciebie złapie??? Jak to wygląda? Jak się to ogarnia???
    Któraś z Was Laleczki orientowała się???
    Ogólnie to umówiłam się z nią, że postara się mnie wcisnąć do szpitala jak będzie mój termin i juz mnie tam zatrzymać i wtedy będziemy działać. Lub jeżeli będzie coś się działo to na telefon i ona przyjeżdża lub jak nie będzie mogła to przekaże mnie koleżance z dyżuru.
    Powiedziała, że szczegóły i tak jeszcze będziemy omawiać, bo to dopiero połowa ciąży i nie wiadomo jak będzie ona przebiegać pod koniec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I płaci się (podobno) po wszystkim. Moja koleżanka koniec końców musiała mieć cesarke i położną nie chciała pieniędzy, bo nie przyjmowała porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam położną ze swojej szkoły rodzenia. Ona pracuje w szpitalu w którym chce rodzić :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie na 5 10 15 sa tez przyzwoite ceny!:) dzięki za cynk :) czyli mówicie ze tam jakość dobra i w ciemno przez neta można zamawiac??

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    faktycznie na 5 10 15 sa tez przyzwoite ceny!:) dzięki za cynk :) czyli mówicie ze tam jakość dobra i w ciemno przez neta można zamawiac??

Można. Ja jakieś 2 miesiące temu kupowałam właśnie przez neta taką wyprawkę dla bratanicy do przedszkola z wyprzedaży (majteczki, rajstopki, spodnie dresowe, bluzy, sweterki) i do niczego nie można było się przyczepić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    http://txm24.pl/bielizna-niemowleca/body-krotki-rekaw,35707,566,pl-PL.#color=KOLOR_124

O włąśnie takie z tymi zakładkami body sama się dziś skusiłam w lumpku ale słyszałam, że wcale to wygodne nie jest.. że to mimo wszsytko cięzko się zakłada przez główkę, że lepsze guziczki...
    A co polecają Dziewczyny dzieciate już??? E-nesss???

Dziewczyny ja umiłowałam sobie body kopertowe firmy sofija,( i jeszcze jedna ale musze pogrzebać w ubrankach bo nie przypomnę sobie) najlepiej jak miały okrągłe wykończenie wokół szyjki. Materiał mięciutki , dopracowane detale. Póżniej również takie zakładane przez główkę ale z 2 napami na ramieniu, tez tej marki.
    Innych praktycznie nie zakładałam.
    Jeśli kopertowe to sprawdzajcie aby w srodku zamiast napy miały troczki do wiązania wtedy nic a nic maluszkowi nie dokucza. mój mąz na początku tylko w takie był w stanie sprawnie przebrać małą

Te z linka sa większości beznadziejne bo nawet klatke piersiowa dziecku odsłaniają spadają z ramion.

H&M tez bardzo lubiłam , na jakość nie narzekałam zwłaszcza że niektóre po 3 dzieci wyglądająjak nowe. I maja jeszcze jedna zaletę: sa wąskie ale długie i na bardzo długo starczają a dziecko nie wygląda w nich jakby się miało zagubić :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel piękna, ale ja wole taki ochraniacz na całe łóżeczko nie tylko za głowne.

Nasze dzieci to miały chyba owsiki i nigdy nie budziły się tam gdzie je położyłam:)i właśnie taki ochraniach okazał się zbawienny

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie,guziczki z boku na ramieniu albo napy albo sznuradki ale nie te skladańce na ramionkach. Czyli jednak,dziekuje E-ness:) utwierdzilas mnie w przekonaniu ze to jednak sie rozciaga,i ciezko na samym poczateczku sie gimnastykowac z przekladaniem tego przez glowke.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robic ciasto na pierogi z serem:) trzymajcie kciuki :) udanego dnia Laleczki :-*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam :) Narobiła ochoty z samego rana :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No wlasnie,guziczki z boku na ramieniu albo napy albo sznuradki ale nie te skladańce na ramionkach. Czyli jednak,dziekuje E-ness:) utwierdzilas mnie w przekonaniu ze to jednak sie rozciaga,i ciezko na samym poczateczku sie gimnastykowac z przekladaniem tego przez glowke.

Proszę bardzo :)

• e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam mały szpital w domu, już dawno tak nie było aby cała trójeczka była chora.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mniam mniam :) Narobiła ochoty z samego rana :P
    Tysia! Przepis banalny- dawaj i Ty:)
    Ciasto: 2szkl maki,szczypta soli,lyzka oleju i 2/3szklanki goracej wody ktora wlewa sie ciurkiem pomalutku.
    Farsz:0,5kg sera tlustego,cukier waniliwoey,1zoltko i 4lyzki cukru (ja dalam 3) ot wszystko. Podobno wychodzi 4-5talerzy pierogow wiec w sam raz na obiad (no nie w przypadku E-ness bo Was cala brygada jest!) Moi wyszli o 7:50 z domu a ja juz mam gotowe wszystko,tera tylko walkowac i lepic:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia! Przepis banalny- dawaj i Ty:)
    Ciasto: 2szkl maki,szczypta soli,lyzka oleju i 2/3szklanki goracej wody ktora wlewa sie ciurkiem pomalutku.
    Farsz:0,5kg sera tlustego,cukier waniliwoey,1zoltko i 4lyzki cukru (ja dalam 3) ot wszystko. Podobno wychodzi 4-5talerzy pierogow wiec w sam raz na obiad (no nie w przypadku E-ness bo Was cala brygada jest!) Moi wyszli o 7:50 z domu a ja juz mam gotowe wszystko,tera tylko walkowac i lepic:)

Rozwaliłaś mnie z tą brygadą:) a mówie o nas szarańcza:)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, mam dzisiaj za dużego lenia :D Możesz mi wysłać trochę pierożków :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz jadłospis w ciąży. Jecie dużo ryb, orzechów? Bo ja się przyznam, że praktycznie w ogóle.. Nie odrzuca mnie od tego, ale apetytu na takie rzeczy też jakoś specjalnie nie mam. Wszystkiego tabletki-suplementy nie zastąpią. Ja to jadam głównie owoce, jogurty i pieczywo z serem

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryb i orzechów w ogóle nie jem. Nienawidzę ryb, ledwo co zjem na wigilię :P Wcinam to na co mam ochotę. A dziecko i tak będzie miało wszystko co potrzeba bo najwyżej wyssie to z nas :P

Jednak jem orzechy... W czekoladzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:04

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wiele czrsciej jem teraz ryby strasznie mi smakują i do tego surówka z kiszonej kapusty. Mały nieźle bryka po zestawie. Orzechów nie jed przrd zajściem w ciążę jadłam brazylijskie ale teraz strasznie mi ciężko na żołądku jak zjem bo orzechy się trawia długo ok 8 h. staram się jeść owoce jogurty serki topione bo wapnia mają sporo serki wiejskie jakoś nie ciągnie mnie do wędlin i mies robię bo robię. Nutella mi się po nocach śni ostatnio.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ