Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudownie to wygląda :) Aż się chce wsadzić tam jak najszybciej dzidzię :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za opinie ;) wlasnie stacjonarki tmx nie ma w moim miasteczku, ale cos kojarzyłam ze to cos w stylu pepco - chyba nie będę jednak ryzykować, te co zamowilam z allegro mi fajne przyszly ale w każdym miałam ze 100%bawelny i polski produkt a tu w niektórych to niewiadomo z kad to :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lula, jak to z ta położną temat się ogarrnia? Wynajęłaś i będzie przy porodzie? A jak będzie wtedy po normalnym dyżurze? Albo będzie na weselu a Ciebie złapie??? Jak to wygląda? Jak się to ogarnia???
    Któraś z Was Laleczki orientowała się???
    Ogólnie to umówiłam się z nią, że postara się mnie wcisnąć do szpitala jak będzie mój termin i juz mnie tam zatrzymać i wtedy będziemy działać. Lub jeżeli będzie coś się działo to na telefon i ona przyjeżdża lub jak nie będzie mogła to przekaże mnie koleżance z dyżuru.
    Powiedziała, że szczegóły i tak jeszcze będziemy omawiać, bo to dopiero połowa ciąży i nie wiadomo jak będzie ona przebiegać pod koniec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I płaci się (podobno) po wszystkim. Moja koleżanka koniec końców musiała mieć cesarke i położną nie chciała pieniędzy, bo nie przyjmowała porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam położną ze swojej szkoły rodzenia. Ona pracuje w szpitalu w którym chce rodzić :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie na 5 10 15 sa tez przyzwoite ceny!:) dzięki za cynk :) czyli mówicie ze tam jakość dobra i w ciemno przez neta można zamawiac??

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    faktycznie na 5 10 15 sa tez przyzwoite ceny!:) dzięki za cynk :) czyli mówicie ze tam jakość dobra i w ciemno przez neta można zamawiac??

Można. Ja jakieś 2 miesiące temu kupowałam właśnie przez neta taką wyprawkę dla bratanicy do przedszkola z wyprzedaży (majteczki, rajstopki, spodnie dresowe, bluzy, sweterki) i do niczego nie można było się przyczepić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    http://txm24.pl/bielizna-niemowleca/body-krotki-rekaw,35707,566,pl-PL.#color=KOLOR_124

O włąśnie takie z tymi zakładkami body sama się dziś skusiłam w lumpku ale słyszałam, że wcale to wygodne nie jest.. że to mimo wszsytko cięzko się zakłada przez główkę, że lepsze guziczki...
    A co polecają Dziewczyny dzieciate już??? E-nesss???

Dziewczyny ja umiłowałam sobie body kopertowe firmy sofija,( i jeszcze jedna ale musze pogrzebać w ubrankach bo nie przypomnę sobie) najlepiej jak miały okrągłe wykończenie wokół szyjki. Materiał mięciutki , dopracowane detale. Póżniej również takie zakładane przez główkę ale z 2 napami na ramieniu, tez tej marki.
    Innych praktycznie nie zakładałam.
    Jeśli kopertowe to sprawdzajcie aby w srodku zamiast napy miały troczki do wiązania wtedy nic a nic maluszkowi nie dokucza. mój mąz na początku tylko w takie był w stanie sprawnie przebrać małą

Te z linka sa większości beznadziejne bo nawet klatke piersiowa dziecku odsłaniają spadają z ramion.

H&M tez bardzo lubiłam , na jakość nie narzekałam zwłaszcza że niektóre po 3 dzieci wyglądająjak nowe. I maja jeszcze jedna zaletę: sa wąskie ale długie i na bardzo długo starczają a dziecko nie wygląda w nich jakby się miało zagubić :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel piękna, ale ja wole taki ochraniacz na całe łóżeczko nie tylko za głowne.

Nasze dzieci to miały chyba owsiki i nigdy nie budziły się tam gdzie je położyłam:)i właśnie taki ochraniach okazał się zbawienny

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie,guziczki z boku na ramieniu albo napy albo sznuradki ale nie te skladańce na ramionkach. Czyli jednak,dziekuje E-ness:) utwierdzilas mnie w przekonaniu ze to jednak sie rozciaga,i ciezko na samym poczateczku sie gimnastykowac z przekladaniem tego przez glowke.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robic ciasto na pierogi z serem:) trzymajcie kciuki :) udanego dnia Laleczki :-*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam :) Narobiła ochoty z samego rana :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No wlasnie,guziczki z boku na ramieniu albo napy albo sznuradki ale nie te skladańce na ramionkach. Czyli jednak,dziekuje E-ness:) utwierdzilas mnie w przekonaniu ze to jednak sie rozciaga,i ciezko na samym poczateczku sie gimnastykowac z przekladaniem tego przez glowke.

Proszę bardzo :)

• e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam mały szpital w domu, już dawno tak nie było aby cała trójeczka była chora.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mniam mniam :) Narobiła ochoty z samego rana :P
    Tysia! Przepis banalny- dawaj i Ty:)
    Ciasto: 2szkl maki,szczypta soli,lyzka oleju i 2/3szklanki goracej wody ktora wlewa sie ciurkiem pomalutku.
    Farsz:0,5kg sera tlustego,cukier waniliwoey,1zoltko i 4lyzki cukru (ja dalam 3) ot wszystko. Podobno wychodzi 4-5talerzy pierogow wiec w sam raz na obiad (no nie w przypadku E-ness bo Was cala brygada jest!) Moi wyszli o 7:50 z domu a ja juz mam gotowe wszystko,tera tylko walkowac i lepic:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia! Przepis banalny- dawaj i Ty:)
    Ciasto: 2szkl maki,szczypta soli,lyzka oleju i 2/3szklanki goracej wody ktora wlewa sie ciurkiem pomalutku.
    Farsz:0,5kg sera tlustego,cukier waniliwoey,1zoltko i 4lyzki cukru (ja dalam 3) ot wszystko. Podobno wychodzi 4-5talerzy pierogow wiec w sam raz na obiad (no nie w przypadku E-ness bo Was cala brygada jest!) Moi wyszli o 7:50 z domu a ja juz mam gotowe wszystko,tera tylko walkowac i lepic:)

Rozwaliłaś mnie z tą brygadą:) a mówie o nas szarańcza:)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, mam dzisiaj za dużego lenia :D Możesz mi wysłać trochę pierożków :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda Wasz jadłospis w ciąży. Jecie dużo ryb, orzechów? Bo ja się przyznam, że praktycznie w ogóle.. Nie odrzuca mnie od tego, ale apetytu na takie rzeczy też jakoś specjalnie nie mam. Wszystkiego tabletki-suplementy nie zastąpią. Ja to jadam głównie owoce, jogurty i pieczywo z serem

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryb i orzechów w ogóle nie jem. Nienawidzę ryb, ledwo co zjem na wigilię :P Wcinam to na co mam ochotę. A dziecko i tak będzie miało wszystko co potrzeba bo najwyżej wyssie to z nas :P

Jednak jem orzechy... W czekoladzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:04

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wiele czrsciej jem teraz ryby strasznie mi smakują i do tego surówka z kiszonej kapusty. Mały nieźle bryka po zestawie. Orzechów nie jed przrd zajściem w ciążę jadłam brazylijskie ale teraz strasznie mi ciężko na żołądku jak zjem bo orzechy się trawia długo ok 8 h. staram się jeść owoce jogurty serki topione bo wapnia mają sporo serki wiejskie jakoś nie ciągnie mnie do wędlin i mies robię bo robię. Nutella mi się po nocach śni ostatnio.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ