Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:08

tysiaa93, Kasia02, szara myszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, tulipanna lubią tę wiadomość

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, to czekamy na info skoro Ty się wybierasz :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa smacznego :):):)

Moniaa lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Was dziewczyny zaskocze moj maz robi identyczne pierogi jak tulipanna ja niestety nie jestem taka uzdolniona :)

co do ryb to ja jem,ale nie zbyt czesto poniewaz w ciazy jakos mi nie podchodza,orzechy jadlam z dwa razy w malej ilosci bo slone lubie ostatnio zastanawialam sie nad pistacjami :) ale wczoraj maz kupil kasztany wiec bede zajadac kasztany czytalm ze maja bardzo duzo witamin :)

agnesia trzymam kciuki za wizyte :)

Moniaa mniammmm to nalesniki z jagodami i smietana???

dziewczyny ktore sa po wizytach super,ze wszystko ok ja mam polowkowe w pon nie moge sie doczekac :) :)

obecnie zajadam sie bombom witaminowa na talerzyku pokrojony bananek,jabluszko,kiwi,mandarynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:55

tulipanna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, genialny obiadek, typowo moje klimaty :p
    Naleśników nie chce mi się robić, więc skuszę się teraz na przekąskę w Twoim stylu, Biedroneczko :P
    Piłyście kiedyś sok z buraka? Chciałam sobie dziś kupić (ma dużo żelaza), ale przed kasą się rozmyśliłam, nie wiem czy dałabym radę :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie! Jutro zobię na śnaidanie naleśniki z serem twarogowym, jogurtem naturalnym i borówkami i jeszcze jakimiś owocami! Bo dziś na obiad robię paprykę nadziewaną mięsem mielonym z pomidorami i czerwoną fasolą:) a na kolacje ja owoców nie mogę przez cukrzyce:(

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja soku z buraka nie pilam,slyszalam ze zdrowy ale nie wiem czy dalabym rade :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    ja soku z buraka nie pilam,slyszalam ze zdrowy ale nie wiem czy dalabym rade :)
    Ja nie dałam, próbowałam nawet z jabłkowym i też nie przeszło;p

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie jagody a borówki prosto od producenta (od Wilczewskiego).... powiem szczerze że słodsze niż latem.. On eksportuje ten owoc na całą europę... nawet w anglii można spotkać borówkę z jego etykietą!

A co do soku z buraków to żart mi się przypomniał ...

Jak go pozyskać??

Wrzucić granat do BMW...

Absolutnie nie ubliżając użytkownikom tego auta...

A tak serio jutro na giełdzie warzywnej zakupię jakieś byraki i jabłuszka. Mam sokowiróweczkę więc spróbuję zrobić coś swojego i zdam relację czy nadawało się do picia :)

tysiaa93, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodzi o sok z buraka robiony na zakwasie chlebowym czy tylko żywo przecisniety?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ale chodzi o sok z buraka robiony na zakwasie chlebowym czy tylko żywo przecisniety?
    Ja myślę że świeży sok...
    Masz tu ewentualnie artykuł który ostatnio czytałam :

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/buraki-wartosc-odzywcza-i-wlasciwosci-lecznicze_33942.html

Wysłany: 2 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sokowirowke specjalnie zakupilam wlasnie zeby pic zdrowe soki w ciazy a szczerze to malo kiedy je pije.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie obrzydlistwo przynajmniej ten na zakwasie. Ja wolę buraczki ugotować zetrzeć dodać kwasku cukru cebuli i jeść. Nie cierpię buraków zasmazanych. A co do soków to niby jest sokowirówka ale mi się nie chce. Już pochlaniam całe owoce. A poza tym już widziałam pomelo i sezonu się doczekać nie mogę. Jak nie mogłam wcześniej jeść grejpfrutow to teraz na luzie i kiwi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa świetny żart, w moim stylu :D

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, jestem bardzo ciekawa. Jak Ty dasz radę z sokiem z buraka, to i ja spróbuję :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dobry burak jest słodki i chrupiące go jak marchewkę. Tez bym miała problem z wypicie soku ale takie plasterki wcina jak szalona

tulipanna lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzis bardzo mocno napracowałam przy obiedzie ;-) otworzyłam drzwi tesciowej, która mi go przyniosła hahaha

Maqdallena lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buraczki lubię w każdej postaci. A sok z buraka najlepiej lubię z jabłkiem. Właśnie dziś rano pomyślałam, że jutro coś sobie zrobię z buraczków póki jeszcze są w ogrodzie.
    Ryby też lubię pod każdą postacią, chociaż nie jem zbyt często. Za to ostatnio dużo orzechów zjadam. Właśnie skończyły mi się laskowe (rwaliśmy z mężem w lesie te dziko rosnące), ale za to włoskie już mamy w ogrodzie. Staram się zjadać nie więcej niż 6 szt bo są bardzo kaloryczne. A poza tym to staram się jeść dużo owoców i warzyw na które akurat jest sezon. Szczególnie te z własnego ogrodu.
    A dziś miałam ochotę na coś niedobrego. I zrobiłam sobie frytki :)

Co do ruchów dziecka, to niestety, chyba jeszcze nie czuje :( albo nie wiem że czuje. Bo jak już mi się wydaje że coś poczułam to za chwilę myślę że to może moje "kiszki marsza grają".

30cc319309.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja sobie ostatnio zrobiłam sok z buraka z marchewką. Wypiłam bo szkoda było mi wylać. Jak ktoś lubi bardzo sodkie to myślę że wypiję. Lubie słodkie ale dla mnie było to obrzydliwe. Słyszałam, że z jabłkiem jest lepsze ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari... Wlasnie,Ty zamiast kroplowek to zacznij pozerac buraki w jakiejkolwiek formie (jest i w tabletkach wyciag z buraka)! I watrobke, koniecznie! A burak jest tera slodki bo malo deszcze padaly w lato,z sokiem jablkowym jest super. Z reszta-po prostu macie pic a nie zelazo w tabl lykac! Dla Dzidziow!

Maqdallena lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ