X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:08

tysiaa93, Kasia02, szara myszka, Agnesia, vayn, tulipanna lubią tę wiadomość

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, to czekamy na info skoro Ty się wybierasz :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa smacznego :):):)

Moniaa lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Was dziewczyny zaskocze moj maz robi identyczne pierogi jak tulipanna ja niestety nie jestem taka uzdolniona :)

co do ryb to ja jem,ale nie zbyt czesto poniewaz w ciazy jakos mi nie podchodza,orzechy jadlam z dwa razy w malej ilosci bo slone lubie ostatnio zastanawialam sie nad pistacjami :) ale wczoraj maz kupil kasztany wiec bede zajadac kasztany czytalm ze maja bardzo duzo witamin :)

agnesia trzymam kciuki za wizyte :)

Moniaa mniammmm to nalesniki z jagodami i smietana???

dziewczyny ktore sa po wizytach super,ze wszystko ok ja mam polowkowe w pon nie moge sie doczekac :) :)

obecnie zajadam sie bombom witaminowa na talerzyku pokrojony bananek,jabluszko,kiwi,mandarynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:55

tulipanna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, genialny obiadek, typowo moje klimaty :p
    Naleśników nie chce mi się robić, więc skuszę się teraz na przekąskę w Twoim stylu, Biedroneczko :P
    Piłyście kiedyś sok z buraka? Chciałam sobie dziś kupić (ma dużo żelaza), ale przed kasą się rozmyśliłam, nie wiem czy dałabym radę :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie! Jutro zobię na śnaidanie naleśniki z serem twarogowym, jogurtem naturalnym i borówkami i jeszcze jakimiś owocami! Bo dziś na obiad robię paprykę nadziewaną mięsem mielonym z pomidorami i czerwoną fasolą:) a na kolacje ja owoców nie mogę przez cukrzyce:(

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja soku z buraka nie pilam,slyszalam ze zdrowy ale nie wiem czy dalabym rade :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    ja soku z buraka nie pilam,slyszalam ze zdrowy ale nie wiem czy dalabym rade :)
    Ja nie dałam, próbowałam nawet z jabłkowym i też nie przeszło;p

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie jagody a borówki prosto od producenta (od Wilczewskiego).... powiem szczerze że słodsze niż latem.. On eksportuje ten owoc na całą europę... nawet w anglii można spotkać borówkę z jego etykietą!

A co do soku z buraków to żart mi się przypomniał ...

Jak go pozyskać??

Wrzucić granat do BMW...

Absolutnie nie ubliżając użytkownikom tego auta...

A tak serio jutro na giełdzie warzywnej zakupię jakieś byraki i jabłuszka. Mam sokowiróweczkę więc spróbuję zrobić coś swojego i zdam relację czy nadawało się do picia :)

tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodzi o sok z buraka robiony na zakwasie chlebowym czy tylko żywo przecisniety?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ale chodzi o sok z buraka robiony na zakwasie chlebowym czy tylko żywo przecisniety?
    Ja myślę że świeży sok...
    Masz tu ewentualnie artykuł który ostatnio czytałam :

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/buraki-wartosc-odzywcza-i-wlasciwosci-lecznicze_33942.html

Wysłany: 2 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sokowirowke specjalnie zakupilam wlasnie zeby pic zdrowe soki w ciazy a szczerze to malo kiedy je pije.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie obrzydlistwo przynajmniej ten na zakwasie. Ja wolę buraczki ugotować zetrzeć dodać kwasku cukru cebuli i jeść. Nie cierpię buraków zasmazanych. A co do soków to niby jest sokowirówka ale mi się nie chce. Już pochlaniam całe owoce. A poza tym już widziałam pomelo i sezonu się doczekać nie mogę. Jak nie mogłam wcześniej jeść grejpfrutow to teraz na luzie i kiwi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa świetny żart, w moim stylu :D

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, jestem bardzo ciekawa. Jak Ty dasz radę z sokiem z buraka, to i ja spróbuję :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dobry burak jest słodki i chrupiące go jak marchewkę. Tez bym miała problem z wypicie soku ale takie plasterki wcina jak szalona

tulipanna lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzis bardzo mocno napracowałam przy obiedzie ;-) otworzyłam drzwi tesciowej, która mi go przyniosła hahaha

Maqdallena lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja buraczki lubię w każdej postaci. A sok z buraka najlepiej lubię z jabłkiem. Właśnie dziś rano pomyślałam, że jutro coś sobie zrobię z buraczków póki jeszcze są w ogrodzie.
    Ryby też lubię pod każdą postacią, chociaż nie jem zbyt często. Za to ostatnio dużo orzechów zjadam. Właśnie skończyły mi się laskowe (rwaliśmy z mężem w lesie te dziko rosnące), ale za to włoskie już mamy w ogrodzie. Staram się zjadać nie więcej niż 6 szt bo są bardzo kaloryczne. A poza tym to staram się jeść dużo owoców i warzyw na które akurat jest sezon. Szczególnie te z własnego ogrodu.
    A dziś miałam ochotę na coś niedobrego. I zrobiłam sobie frytki :)

Co do ruchów dziecka, to niestety, chyba jeszcze nie czuje :( albo nie wiem że czuje. Bo jak już mi się wydaje że coś poczułam to za chwilę myślę że to może moje "kiszki marsza grają".

30cc319309.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja sobie ostatnio zrobiłam sok z buraka z marchewką. Wypiłam bo szkoda było mi wylać. Jak ktoś lubi bardzo sodkie to myślę że wypiję. Lubie słodkie ale dla mnie było to obrzydliwe. Słyszałam, że z jabłkiem jest lepsze ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari... Wlasnie,Ty zamiast kroplowek to zacznij pozerac buraki w jakiejkolwiek formie (jest i w tabletkach wyciag z buraka)! I watrobke, koniecznie! A burak jest tera slodki bo malo deszcze padaly w lato,z sokiem jablkowym jest super. Z reszta-po prostu macie pic a nie zelazo w tabl lykac! Dla Dzidziow!

Maqdallena lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ