Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To Was dziewczyny zaskocze moj maz robi identyczne pierogi jak tulipanna ja niestety nie jestem taka uzdolniona

co do ryb to ja jem,ale nie zbyt czesto poniewaz w ciazy jakos mi nie podchodza,orzechy jadlam z dwa razy w malej ilosci bo slone lubie ostatnio zastanawialam sie nad pistacjami
ale wczoraj maz kupil kasztany wiec bede zajadac kasztany czytalm ze maja bardzo duzo witamin 
agnesia trzymam kciuki za wizyte
Moniaa mniammmm to nalesniki z jagodami i smietana???
dziewczyny ktore sa po wizytach super,ze wszystko ok ja mam polowkowe w pon nie moge sie doczekac

obecnie zajadam sie bombom witaminowa na talerzyku pokrojony bananek,jabluszko,kiwi,mandarynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:55
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Monia, genialny obiadek, typowo moje klimaty :p
Naleśników nie chce mi się robić, więc skuszę się teraz na przekąskę w Twoim stylu, Biedroneczko
Piłyście kiedyś sok z buraka? Chciałam sobie dziś kupić (ma dużo żelaza), ale przed kasą się rozmyśliłam, nie wiem czy dałabym radę

-
nick nieaktualnyOooo nie! Jutro zobię na śnaidanie naleśniki z serem twarogowym, jogurtem naturalnym i borówkami i jeszcze jakimiś owocami! Bo dziś na obiad robię paprykę nadziewaną mięsem mielonym z pomidorami i czerwoną fasolą
a na kolacje ja owoców nie mogę przez cukrzyce:(
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie jagody a borówki prosto od producenta (od Wilczewskiego).... powiem szczerze że słodsze niż latem.. On eksportuje ten owoc na całą europę... nawet w anglii można spotkać borówkę z jego etykietą!
A co do soku z buraków to żart mi się przypomniał ...
Jak go pozyskać??
Wrzucić granat do BMW...
Absolutnie nie ubliżając użytkownikom tego auta...
A tak serio jutro na giełdzie warzywnej zakupię jakieś byraki i jabłuszka. Mam sokowiróweczkę więc spróbuję zrobić coś swojego i zdam relację czy nadawało się do picia
tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Ja myślę że świeży sok...Bruśka wrote:Ale chodzi o sok z buraka robiony na zakwasie chlebowym czy tylko żywo przecisniety?
Masz tu ewentualnie artykuł który ostatnio czytałam :
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/buraki-wartosc-odzywcza-i-wlasciwosci-lecznicze_33942.html -
Jak dla mnie obrzydlistwo przynajmniej ten na zakwasie. Ja wolę buraczki ugotować zetrzeć dodać kwasku cukru cebuli i jeść. Nie cierpię buraków zasmazanych. A co do soków to niby jest sokowirówka ale mi się nie chce. Już pochlaniam całe owoce. A poza tym już widziałam pomelo i sezonu się doczekać nie mogę. Jak nie mogłam wcześniej jeść grejpfrutow to teraz na luzie i kiwi.

-
Dziewczyny ale dobry burak jest słodki i chrupiące go jak marchewkę. Tez bym miała problem z wypicie soku ale takie plasterki wcina jak szalona
tulipanna lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Ja buraczki lubię w każdej postaci. A sok z buraka najlepiej lubię z jabłkiem. Właśnie dziś rano pomyślałam, że jutro coś sobie zrobię z buraczków póki jeszcze są w ogrodzie.
Ryby też lubię pod każdą postacią, chociaż nie jem zbyt często. Za to ostatnio dużo orzechów zjadam. Właśnie skończyły mi się laskowe (rwaliśmy z mężem w lesie te dziko rosnące), ale za to włoskie już mamy w ogrodzie. Staram się zjadać nie więcej niż 6 szt bo są bardzo kaloryczne. A poza tym to staram się jeść dużo owoców i warzyw na które akurat jest sezon. Szczególnie te z własnego ogrodu.
A dziś miałam ochotę na coś niedobrego. I zrobiłam sobie frytki
Co do ruchów dziecka, to niestety, chyba jeszcze nie czuje
albo nie wiem że czuje. Bo jak już mi się wydaje że coś poczułam to za chwilę myślę że to może moje "kiszki marsza grają".
-
Mari... Wlasnie,Ty zamiast kroplowek to zacznij pozerac buraki w jakiejkolwiek formie (jest i w tabletkach wyciag z buraka)! I watrobke, koniecznie! A burak jest tera slodki bo malo deszcze padaly w lato,z sokiem jablkowym jest super. Z reszta-po prostu macie pic a nie zelazo w tabl lykac! Dla Dzidziow!
Maqdallena lubi tę wiadomość

otworzyłam drzwi tesciowej, która mi go przyniosła hahaha