WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Dziewczyny! Pytanie czysto techniczne: czym kierujecie się przy kompletowaniu wyprawki? Tzn macie jakąś listę? Czy kupujecie na oko? Czy raczej słuchanie mam/ ciotek/ koleżanek? Kurde, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam tylko smoczek i 1 parę skarpetek, ale to kupiłam na początku ciąży i to raczej, żeby było mi miło :) Help!!! :* :)
    ja się kieruję tym żeby była bawełna 100% i tym, żeby było funkcjonalne i wygodne. I żeby kolory nie były jakieś wściekłe bo sama nie lubie takich..raczej stonowane barwy. Omijam wszelkie body z tymi zakładkami przy ramionkach, tylko napki. No i rozsądkiem :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Lula ja na razie jestem w ciemnej dupie, mam tylko ciuchy i jakieś pierdółki :) I szczerze mówiąc nawet nie chce mi się za wyprawkę zabierać :) A chciałam ją jak najszybciej skończyć :P

Ja chyba czekam, aż to ktoś zrobi za mnie :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślicie ze jak mam to lezace to mogę w sobote pojechać na te warsztaty bezpieczny maluch? ;/ albo isc w niedziele do kościoła choćby? ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Ja chyba czekam, aż to ktoś zrobi za mnie :P
    Haha ;D Trzeba się wybrać do jakiejś hurtowni i kupić wszystko na raz :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna mówisz dokładnie jak moja teściowa :P ona zanim cokolwiek kupi starannie wszystko maca, ale to chyba zboczenie zawodowe, bo była technologie w jakimś dużym zakładzie odzieżowym (sto lat temu :)).

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    wlasnie zapytałam go czemu nie chodzące to powiedział ze on w ciąży tylko takie wystawia ;/
    to dziwne...przecież nie musisz mieć wskazań do leżenia w ciąży ale masz np. pracę w której dźwigasz i też nie możesz jej wykonywac, to niby po co CIę wiązać do łóżka????To stres wychodzić z domu...bo one jak wpadną a Ciebie nie będzie to kwas po całości...skoro musisz leżeć to masz być w domu... ratuje Cie tylko zaświadczenie z godziną, że byłaś u lekarza, albo paragon z apteki z godziną..a jak masz aptekę po nosem to wiadomo, że nie moze Cię nie być 2 godziny...ooo jaki kwas...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a myślicie ze jak mam to lezace to mogę w sobote pojechać na te warsztaty bezpieczny maluch? ;/ albo isc w niedziele do kościoła choćby? ;/
    Myślę, że tak. Przecież nie będą cię tak szybko sprawdzac.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie bezsensu ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia...wróć mi foczkę... nie wolno tak się zmieniać!:P Kto popiera mój wniosek proszę polubić...Ty to nie Ty...ja nie czuję pewności, tracę poczucie bezpieczeństwa :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Matko jakie ceny w tym C&A! Spochy z poliestrem 37,90

ja na promocji w c&a kupiłam pajaca do spania i body w sumie za 30zł z bawełny

ja zaczynam kompletować rzeczy póki co mam 6 ciuchów (rozmiary 62 i 68):
    2 wspomniane powyżej
    2 z ciucholandu - pajac i to co mnie najbardziej mierziło kombinezonik (rozm 56/62 wyszedł mi za 20 zł) do przewiezienia ze szpitala
    2 z reala też bawełniane pajac + kaftanik

w grudniu mam dostać paczkę z ciuchami od rodziny po ich dzieciach z UK, ale nie mam pojęcia co w niej będzie i co, ile i czy w ogóle kupować i tu mam zonka ;/

Dziś byłam na kontroli i gin powiedziała mi, że szyjkę powinno się sprawdzić usg ok 20-24tc. Wyszło mi 46mm, mówiła że powinna mieć powyżej 25mm i wówczas jest ok. Spytałam czy skracanie szyjki jest odczuwalne i mówiła,że różnie to bywa, ale część pacjentek zgłasza ból w okolicach krzyża tylko wyżej zbliżony do tego jakie część kobiet odczuwa przy okresie,ja takich nigdy nie miałam więc nie wiem jak wyglądają. Kazała mi też luteine odstawić.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Myślę, że tak. Przecież nie będą cię tak szybko sprawdzac.

one sa 24 października w Krakowie to wtedy tez chyba nie powinni hmm
    no i sobota i niedziela to raczej kontroli chyba nie robia?

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Teoretycznie chyba nie. Musiałabys mieć 2 na L4. A urzędnicy z ZUS lubią nawiedzac. Chociaż jeżeli nas nie zastana najlepiej powiedzieć, że przebywało się kilka dni u rodziny (rodzice, rodzeństwo, kuzynostwo), bo to jest dopuszczalne http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/320250,Kontrola-zwolnien-lekarskich.html

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Tulipanna mówisz dokładnie jak moja teściowa :P ona zanim cokolwiek kupi starannie wszystko maca, ale to chyba zboczenie zawodowe, bo była technologie w jakimś dużym zakładzie odzieżowym (sto lat temu :)).
    ja mam świra na punkcie bawełny po prostu, sama noszę raczej bawełnę, unikam sztuczności. I ja jestem alergik, więc szczególnie zwracam uwagę żeby nie gryzło, drapało, nie podrażniało, żadne koronki, smyradła, żadna wełna, poliester...brrrrrrrrrrrr:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia...wróć mi foczkę... nie wolno tak się zmieniać!:P Kto popiera mój wniosek proszę polubić...Ty to nie Ty...ja nie czuję pewności, tracę poczucie bezpieczeństwa :P
    Foczki niet :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Teoretycznie chyba nie. Musiałabys mieć 2 na L4. A urzędnicy z ZUS lubią nawiedzac. Chociaż jeżeli nas nie zastana najlepiej powiedzieć, że przebywało się kilka dni u rodziny (rodzice, rodzeństwo, kuzynostwo), bo to jest dopuszczalne http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/320250,Kontrola-zwolnien-lekarskich.html

ale bezsens mi zrobil ten gin ;/ będę prosić następnym razem o chodzące, ale dziś to ciężko wygladalo, miał sztywne myslenie i powiedział ze częściej to tych chodzących kontrolują niż lezacych co tez bezsensu bo wlasnie lezace jest bardziej sens kontrolować ;/
    musze najpierw z tym adresem się uporac bo poki co nie musi mnie być w domu, bo jakby gdzies poszli to do rodicow -> zameldowania ;D

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    no wlasnie bezsensu ;/

Twoje zwolnienie dopiero po paru dniach trafi do zus, zależy jak zakład pracy przekazuje. A swoją drogą do innego lekarza czy pobranie krwi też trzeba wychodzić.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja na promocji w c&a kupiłam pajaca do spania i body w sumie za 30zł z bawełny
    No były w promocji jakieś bodziaki ale te z zakładkami a ja tych nie chce, a reszta to ani ładna ani tania i jeszcze te 20 % poliestru w pajacach...a takie grubsze te pajace były jakby z frotte i dlatego pomacałam...patrze na metkę...wrrrrrrrrrrrr a cena do tego!!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Foczki niet :D
    Buuuuuu buuuuuuu buuuuu buuuuuu :(

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka wiem ci teraz masz za kłopot z L4, bo ja miałam to samo. Lekarz na zwolnieniu wpisał mi niepełny adres, a przy następnym musiałam się przeprowadzic na jakiś czas do rodziców (remont) i dowiadywalam się w tym temacie.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby było chodzące to pol biedy bo jakby nawet poszli do rodzicow to moglo mnie nie być ;/ a tak to zamieszanie tylko :( i zamiast odpoczywać, to będę się martwic ;(

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ