Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lula.91 wrote:Dziewczyny! Pytanie czysto techniczne: czym kierujecie się przy kompletowaniu wyprawki? Tzn macie jakąś listę? Czy kupujecie na oko? Czy raczej słuchanie mam/ ciotek/ koleżanek? Kurde, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam tylko smoczek i 1 parę skarpetek, ale to kupiłam na początku ciąży i to raczej, żeby było mi miło
Help!!! :*
-
nick nieaktualnytysiaa93 wrote:Lula ja na razie jestem w ciemnej dupie, mam tylko ciuchy i jakieś pierdółki
I szczerze mówiąc nawet nie chce mi się za wyprawkę zabierać
A chciałam ją jak najszybciej skończyć
Ja chyba czekam, aż to ktoś zrobi za mnietysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szara myszka wrote:wlasnie zapytałam go czemu nie chodzące to powiedział ze on w ciąży tylko takie wystawia ;/
-
tulipanna wrote:Matko jakie ceny w tym C&A! Spochy z poliestrem 37,90
ja na promocji w c&a kupiłam pajaca do spania i body w sumie za 30zł z bawełny
ja zaczynam kompletować rzeczy póki co mam 6 ciuchów (rozmiary 62 i 68):
2 wspomniane powyżej
2 z ciucholandu - pajac i to co mnie najbardziej mierziło kombinezonik (rozm 56/62 wyszedł mi za 20 zł) do przewiezienia ze szpitala
2 z reala też bawełniane pajac + kaftanik
w grudniu mam dostać paczkę z ciuchami od rodziny po ich dzieciach z UK, ale nie mam pojęcia co w niej będzie i co, ile i czy w ogóle kupować i tu mam zonka ;/
Dziś byłam na kontroli i gin powiedziała mi, że szyjkę powinno się sprawdzić usg ok 20-24tc. Wyszło mi 46mm, mówiła że powinna mieć powyżej 25mm i wówczas jest ok. Spytałam czy skracanie szyjki jest odczuwalne i mówiła,że różnie to bywa, ale część pacjentek zgłasza ból w okolicach krzyża tylko wyżej zbliżony do tego jakie część kobiet odczuwa przy okresie,ja takich nigdy nie miałam więc nie wiem jak wyglądają. Kazała mi też luteine odstawić.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
tysiaa93 wrote:Myślę, że tak. Przecież nie będą cię tak szybko sprawdzac.
one sa 24 października w Krakowie to wtedy tez chyba nie powinni hmm
no i sobota i niedziela to raczej kontroli chyba nie robia? -
nick nieaktualnyszara myszka wrote:a myślicie ze jak mam to lezace to mogę w sobote pojechać na te warsztaty bezpieczny maluch? ;/ albo isc w niedziele do kościoła choćby? ;/
-
lula.91 wrote:Tulipanna mówisz dokładnie jak moja teściowa
ona zanim cokolwiek kupi starannie wszystko maca, ale to chyba zboczenie zawodowe, bo była technologie w jakimś dużym zakładzie odzieżowym (sto lat temu
).
-
lula.91 wrote:Teoretycznie chyba nie. Musiałabys mieć 2 na L4. A urzędnicy z ZUS lubią nawiedzac. Chociaż jeżeli nas nie zastana najlepiej powiedzieć, że przebywało się kilka dni u rodziny (rodzice, rodzeństwo, kuzynostwo), bo to jest dopuszczalne http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/320250,Kontrola-zwolnien-lekarskich.html
ale bezsens mi zrobil ten gin ;/ będę prosić następnym razem o chodzące, ale dziś to ciężko wygladalo, miał sztywne myslenie i powiedział ze częściej to tych chodzących kontrolują niż lezacych co tez bezsensu bo wlasnie lezace jest bardziej sens kontrolować ;/
musze najpierw z tym adresem się uporac bo poki co nie musi mnie być w domu, bo jakby gdzies poszli to do rodicow -> zameldowania -
d84 wrote:ja na promocji w c&a kupiłam pajaca do spania i body w sumie za 30zł z bawełny
-
nick nieaktualny