X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka jak była w ciąży miała anemie. Łykała różne tabletki z żelazem i niewiele pomagało. Zaczęła jeść buraki, pić sok z buraka z jabłkiem, raz w tygodniu jakaś wołowina, wątróbka wieprzowa (zawsze z czymś co zawierało wit C, bo lepiej przyswaja żelazo), odstawiła czarną herbatę, kawę i czekoladę (bo utrudnia wchłanianie żelaza) i wyniki miała w normie.
    Jej pomogło, ale wiadomo że każdy inaczej przyswaja składniki pokarmowe.

A jeśli chodzi o suplementy to słyszałam że ten preparat witaminowy jest dobry w niedoborach żelaza:
    http://www.aptekawsieci.pl/preparaty-zelaza/20575-floradix-xelazo-i-witaminy-tonik-bezalkoholowy-250ml.html

30cc319309.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    gorgeous ja macałam pieluchy tetrowe w pepco, i były jakby plastikowe, takie sztywne, że nie wiem!! to chyba nawet nie leżało obok pieluchy tetrowej :P

Właśnie o to chodzi! Wzory ładne, ale co z tego... Za to te Biedronkowe co nie tak dawno były do kupienia, to są fajne i grube :)

Kasia02 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś potrzebuje to w Auchan jest promocja na chusteczki nawilżane i proszek do prania Lovela, a w rossmanie na bepanthen.

lula.91 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Właśnie o to chodzi! Wzory ładne, ale co z tego... Za to te Biedronkowe co nie tak dawno były do kupienia, to są fajne i grube :)

dokładnie:), wzory bardzo fajne, ale co z tego.. oo a w biedronce nie widziałam :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz wiecie to i ja sie pochwale;)
    Dolaczamy do nielicznego grona dziewczynek;);)mamy juz 400g i jestesmy piekne.Tak baaaardzo sie ciesze;)

tysiaa93, vayn, Kasia02, tulipanna, Maqdallena, lula.91, Mila920, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

olenka173065
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Wy juz wiecie to i ja sie pochwale;)
    Dolaczamy do nielicznego grona dziewczynek;);)mamy juz 400g i jestesmy piekne.Tak baaaardzo sie ciesze;)

oleńka gratulacje!!!!!!!!!!!!! :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka gratuluję malutkiej królewny :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie ceny w tym C&A! Spochy z poliestrem 37,90

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Na bogato :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bezpiecznym maluchu było super! Gratisy to smoczek nuk, konkurs 5 kocyków i 3 zestawy nuka (nie wiem z czym) ale było bardzo ciekawie.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
    myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Na bezpiecznym maluchu było super! Gratisy to smoczek nuk, konkurs 5 kocyków i 3 zestawy nuka (nie wiem z czym) ale było bardzo ciekawie.

U mnie jest 09.10.- zachęciłaś- nie mogę pominąć :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poinformuj ich, żeby się nie czepiali :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny
    Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
    myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam?
    jamam to samo :P ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    nawet 25% przeceny ich nie ratuje...bez kitu...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Pytanie czysto techniczne: czym kierujecie się przy kompletowaniu wyprawki? Tzn macie jakąś listę? Czy kupujecie na oko? Czy raczej słuchanie mam/ ciotek/ koleżanek? Kurde, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam tylko smoczek i 1 parę skarpetek, ale to kupiłam na początku ciąży i to raczej, żeby było mi miło :) Help!!! :* :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    jamam to samo :P ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone

wlasnie zapytałam go czemu nie chodzące to powiedział ze on w ciąży tylko takie wystawia ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ja na razie jestem w ciemnej dupie, mam tylko ciuchy i jakieś pierdółki :) I szczerze mówiąc nawet nie chce mi się za wyprawkę zabierać :) A chciałam ją jak najszybciej skończyć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze mamy 380g dalej jesteśmy Tymonem :D Na początku współpracował maluszek, ale później nas olał i obrócił się tyłkiem:( więc nie mamy ani zdjęć 3d ani filmu:( kolejna próba to 30tc ;p Widziałam słodką buźkę na początku na zwykłym usg ma piękny nosek i pełne usteczka :D

szara myszka, tulipanna, Biedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia moja też była taka złośliwa i nie mam ani filmu ani foty w 3d :P Najważniejsze, że wszystko dobrze.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ