Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja kuzynka jak była w ciąży miała anemie. Łykała różne tabletki z żelazem i niewiele pomagało. Zaczęła jeść buraki, pić sok z buraka z jabłkiem, raz w tygodniu jakaś wołowina, wątróbka wieprzowa (zawsze z czymś co zawierało wit C, bo lepiej przyswaja żelazo), odstawiła czarną herbatę, kawę i czekoladę (bo utrudnia wchłanianie żelaza) i wyniki miała w normie.
Jej pomogło, ale wiadomo że każdy inaczej przyswaja składniki pokarmowe.
A jeśli chodzi o suplementy to słyszałam że ten preparat witaminowy jest dobry w niedoborach żelaza:
http://www.aptekawsieci.pl/preparaty-zelaza/20575-floradix-xelazo-i-witaminy-tonik-bezalkoholowy-250ml.html -
Kasia02 wrote:gorgeous ja macałam pieluchy tetrowe w pepco, i były jakby plastikowe, takie sztywne, że nie wiem!! to chyba nawet nie leżało obok pieluchy tetrowej
Właśnie o to chodzi! Wzory ładne, ale co z tego... Za to te Biedronkowe co nie tak dawno były do kupienia, to są fajne i grube
Kasia02 lubi tę wiadomość
-
Wy juz wiecie to i ja sie pochwale;)
Dolaczamy do nielicznego grona dziewczynek;);)mamy juz 400g i jestesmy piekne.Tak baaaardzo sie ciesze;)tysiaa93, vayn, Kasia02, tulipanna, Maqdallena, lula.91, Mila920, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
olenka173065 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam? -
nick nieaktualny
-
szara myszka wrote:Hej dziewczyny
Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam?ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Pytanie czysto techniczne: czym kierujecie się przy kompletowaniu wyprawki? Tzn macie jakąś listę? Czy kupujecie na oko? Czy raczej słuchanie mam/ ciotek/ koleżanek? Kurde, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam tylko smoczek i 1 parę skarpetek, ale to kupiłam na początku ciąży i to raczej, żeby było mi miło
Help!!! :*
-
tulipanna wrote:jamam to samo
ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone
wlasnie zapytałam go czemu nie chodzące to powiedział ze on w ciąży tylko takie wystawia ;/ -
nick nieaktualnyU nas wszystko dobrze mamy 380g dalej jesteśmy Tymonem
Na początku współpracował maluszek, ale później nas olał i obrócił się tyłkiem:( więc nie mamy ani zdjęć 3d ani filmu:( kolejna próba to 30tc ;p Widziałam słodką buźkę na początku na zwykłym usg ma piękny nosek i pełne usteczka
szara myszka, tulipanna, Biedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość