WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka jak była w ciąży miała anemie. Łykała różne tabletki z żelazem i niewiele pomagało. Zaczęła jeść buraki, pić sok z buraka z jabłkiem, raz w tygodniu jakaś wołowina, wątróbka wieprzowa (zawsze z czymś co zawierało wit C, bo lepiej przyswaja żelazo), odstawiła czarną herbatę, kawę i czekoladę (bo utrudnia wchłanianie żelaza) i wyniki miała w normie.
    Jej pomogło, ale wiadomo że każdy inaczej przyswaja składniki pokarmowe.

A jeśli chodzi o suplementy to słyszałam że ten preparat witaminowy jest dobry w niedoborach żelaza:
    http://www.aptekawsieci.pl/preparaty-zelaza/20575-floradix-xelazo-i-witaminy-tonik-bezalkoholowy-250ml.html

30cc319309.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    gorgeous ja macałam pieluchy tetrowe w pepco, i były jakby plastikowe, takie sztywne, że nie wiem!! to chyba nawet nie leżało obok pieluchy tetrowej :P

Właśnie o to chodzi! Wzory ładne, ale co z tego... Za to te Biedronkowe co nie tak dawno były do kupienia, to są fajne i grube :)

Kasia02 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś potrzebuje to w Auchan jest promocja na chusteczki nawilżane i proszek do prania Lovela, a w rossmanie na bepanthen.

lula.91 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Właśnie o to chodzi! Wzory ładne, ale co z tego... Za to te Biedronkowe co nie tak dawno były do kupienia, to są fajne i grube :)

dokładnie:), wzory bardzo fajne, ale co z tego.. oo a w biedronce nie widziałam :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz wiecie to i ja sie pochwale;)
    Dolaczamy do nielicznego grona dziewczynek;);)mamy juz 400g i jestesmy piekne.Tak baaaardzo sie ciesze;)

tysiaa93, vayn, Kasia02, tulipanna, Maqdallena, lula.91, Mila920, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

olenka173065
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Wy juz wiecie to i ja sie pochwale;)
    Dolaczamy do nielicznego grona dziewczynek;);)mamy juz 400g i jestesmy piekne.Tak baaaardzo sie ciesze;)

oleńka gratulacje!!!!!!!!!!!!! :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka gratuluję malutkiej królewny :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie ceny w tym C&A! Spochy z poliestrem 37,90

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Na bogato :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bezpiecznym maluchu było super! Gratisy to smoczek nuk, konkurs 5 kocyków i 3 zestawy nuka (nie wiem z czym) ale było bardzo ciekawie.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
    myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Na bezpiecznym maluchu było super! Gratisy to smoczek nuk, konkurs 5 kocyków i 3 zestawy nuka (nie wiem z czym) ale było bardzo ciekawie.

U mnie jest 09.10.- zachęciłaś- nie mogę pominąć :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poinformuj ich, żeby się nie czepiali :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny
    Dostałam zwolnienie leżace od lekarza. na zwolnieniu wpisal mój adres zameldowania. mieszkam gdzies indziej. gin powiedział ze na zwolnieniu się wpisuje ten który jest w dowodzie. ale jakby mi przyszli na kontrole to pojda nie tam co trzeba ;/
    myślicie ze powinnam zadzwonić albo napisac jakies pismo do zusu i podac adres pod którym mieszkam?
    jamam to samo :P ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    nawet 25% przeceny ich nie ratuje...bez kitu...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Pytanie czysto techniczne: czym kierujecie się przy kompletowaniu wyprawki? Tzn macie jakąś listę? Czy kupujecie na oko? Czy raczej słuchanie mam/ ciotek/ koleżanek? Kurde, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam tylko smoczek i 1 parę skarpetek, ale to kupiłam na początku ciąży i to raczej, żeby było mi miło :) Help!!! :* :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    jamam to samo :P ale czemu Ci leżące napisał??? bez sensu...mi ostatnio powiedzieli ze wpisuje się adres pobytu/zamieszkania a nie zameldowania żeby własnie ZUS trafił tam gdzie trzeba (bo przedłużałam u zwykłego lekarza rodzinnego zwolnienie na 10 dni i też miałam leżące bo na katar) A mój gin tez pisze adres zameldowania i zwolnienie chodzone

wlasnie zapytałam go czemu nie chodzące to powiedział ze on w ciąży tylko takie wystawia ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ja na razie jestem w ciemnej dupie, mam tylko ciuchy i jakieś pierdółki :) I szczerze mówiąc nawet nie chce mi się za wyprawkę zabierać :) A chciałam ją jak najszybciej skończyć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze mamy 380g dalej jesteśmy Tymonem :D Na początku współpracował maluszek, ale później nas olał i obrócił się tyłkiem:( więc nie mamy ani zdjęć 3d ani filmu:( kolejna próba to 30tc ;p Widziałam słodką buźkę na początku na zwykłym usg ma piękny nosek i pełne usteczka :D

szara myszka, tulipanna, Biedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia moja też była taka złośliwa i nie mam ani filmu ani foty w 3d :P Najważniejsze, że wszystko dobrze.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ