X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robicie na mega zgage. Pomocy!!!!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti to wygląda tak (przykładowo) https://www.mall.pl/spiworki-wozki/abakusbaby-spiworek-do-spania-74cm?gclid=Cj0KEQjwkeiwBRCzmo-wiKL49pEBEiQAhvGKYaWzt23jkCtwJW7Z1KD7bqL5FbEWj9pvSGG_WXh6_ZUaAtyv8P8HAQ dość fajnie, choć boje się ze w ramionka by było zimno. ale jeżeli chodzi o nozki to fajne, bo może wierzgać ile chce a i tak nie zdejmie sobie tego

w sumie jak zrzuci sobie kolderke to się mu poprawi w nocy jak się do niego wstanie, sama nie wiem, wydaje mi się ze może pod kolderka nie będzie zle ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziewczyny co robicie na mega zgage. Pomocy!!!!!!!
    Podobno mleko, migdały i jogurt naturalny działają. Ale nie wiem z własnego doświadczenia bo nigdy w życiu zgagi nie miałam :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka migdały jedynie mi pomagają po mleku itp jest gorzej więc chyba musisz poprostu przetestować. I pij wody dużo rozciecza kwasy. Mój mały będzie chyba piłkarzem bo odkąd zaczął się mecz to wali mamusie ostro. Uwielbiam te jego ćwiczenia :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka to ten śpiworek spoko jest, mnie otulacz się nie podoba w ogóle... A o kolderke ja się boję że on sobie nałoży na główkę i się udusi... Mam takie obawy.. Może przesadzam, ale wolę nie sprawdzać i ryzykować :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Bruśka migdały jedynie mi pomagają po mleku itp jest gorzej więc chyba musisz poprostu przetestować. I pij wody dużo rozciecza kwasy. Mój mały będzie chyba piłkarzem bo odkąd zaczął się mecz to wali mamusie ostro. Uwielbiam te jego ćwiczenia :-)

Mam to samo! :) A najgorsze, że jakoś niefortunnie nisko się ułożył i nie dość, że czuję jakby zaraz miał wypaść to jeszcze o żołądek i pęcherz momentami zahacza. I jak nie siku to mdłości :)

madzia.rka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja podczas meczu wypiela się chyba tylkiem bo strasznie czuję ją z jednej strony :D

Ja dziecię będę przykrywac kocykiem albo kolderka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pewnie będę przykrywać kołderką lub kocykiem ale na pewno mocno to włoże za materac w nogach i po bokach żeby nie mógł tego sciągnąć ;P Mam taki plan ale jak wyjdzie to nie wiem :D Spiworek w sumie nie jest zły zawsze to bezpieczniej sie człowiek czuję, że dziecku nic sie nie stanie :)

Mój mały to dopiero kopie, chodzi, wierci sie. Nie daje mi spokoju heh i juz got o nie rusza czy stoję, czy siedzę, czy leże. Nie wiadomo co on tam wyprawia jak w nocy tak i w dzień a rano to już w ogóle spac nie daje :/ kopie tak że mnie z łózka wykopuje hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 22:13

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mleko jogurty już nie pomagają nawet rennie a o wodzie nie wspomnę. Już małemu powiedziałam że jak będzie łysy jak kolano to go oddam ;-) (niby jak zgaga to dużo włosów). Najgorzej jak już do spania się kładę. Albo leżę sobie istne piekło. Co do kopniakow to mam te najgorsze chyba przy spojeniu tam ma nóżki i mamusie smyra z tym że to badzo nieprzyjemne uczucie. Rączki ma przy pepku i te są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 22:25

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodziło o negatywy łóżeczka turystycznego to np słaby materac w zestawie. Fakt jest do bani bo to tylko jakaś gąbka o grubości około 2cm. Ale sprawdziłam ze do tych łóżeczek wchodzą klasyczne materace jakie się kupuje do drewnianych łóżeczek.
    Odnośnie obijakow a raczej tych ochraniajacych band to do turystycznego się tego nie kupuje bo po co??? Dziecko nie ma dookoła siebie nic twardego tylko tą siatkę bądź materiał.

Każde dziecko się ślini jak zaczyna ząbkowanie ale to też nie powód aby zakładać ceratowe ochraniacze dookoła jego bo zaślini i trzeba będzie prać.
    A trochę nie ogarniam kwestii co mają do tego chrupki...

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku będę miała małego w rozku mam też te spiworki. Z tym że jak się wtodzi we mnie to od małego będzie spał pupcia do góry więc kolderka odpada na początek.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie myślicie ze w takim spiworku byłoby mu zimno w szyjke? no bo jednak ona tam jest nieotulona ;/ z drugiej strony raczej koldre faktycznie tez przemieści ;/ oglądam na smyku te śpiworki się do nich coraz bardziej przekonuje:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzeba kupić trochę tego, trochę tego i posprawdzać co dziecku najbardziej przypasuje, o :D

Wygraliśmy, nana :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie to samo pomyslalam tysia, ze kupie na początek zamiast drugiej pościeli na zmiane to ten śpiworek i zobaczę, ewentualnie się pościel druga szybko dokupi albo później

a będziemy mieć i kolyske i lozeczko wiec tu i tu będzie po jednej pościeli plus jeden śpiworek dla sprawdzenia i niech dzidziuś decyduje ;)

Francja nasza :D:D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka w smyku on line jrst ładny śpiworek za 27 zł. Poogladaj w outlecie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie widziałam go - taki brązowy z misiem?? tylko ze on tam miał rozmiar 50 ;/ a to maly mi się wydal

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biały z balonami

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynek są jrszcze 2 w roz 52 i ten z balonami też 52 jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widze go - ale tez ma rozmiar52 największy, a bardzo podobny z misiami miał opinie ze jest zimny - przekopie się przez rozne, ale i tak nie będę prędzej kupować niż w grudniu także na pewno sobie jakiś upatrze;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w smyku upatrzone to :D http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-68,p1110501072,ubranka-dla-dzieci-p kiedyś to widziałam na zywo i zalowalam ze nie wzielam ale na szczęście wlasnie online znalazłam :D

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ