Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wygotuj pusta pralke na najwyższej temperaturze a tam gdzie proszek wlej dwie szklanki octu
ja potem robie jeszcze puste pranie żeby ocet zneutralizować - jest to sposób z internetu ale u nas kiedyś podzialal:)
http://zycienaszczycie.pl/jak-wyczyscic-pralke-usunac-z-niej-nieprzyjemny-zapach/
tu sa sposoby, można tez sodątulipanna lubi tę wiadomość
-
No właśnie przekopuje cały internet i chyba spróbuje ta sodę, na wielu forach polecają też nakretke domestosa tylko czy to się dobrze wyplucze? Chociaż jak bym wstawila 2 razy na 90 stopni to nie ma opcji, żeby się nie wyplukalo raczej eh eh najwyżej zepsuje mamusce pralke i będzie gniew
-
szara myszka wrote:wygotuj pusta pralke na najwyższej temperaturze a tam gdzie proszek wlej dwie szklanki octu
ja potem robie jeszcze puste pranie żeby ocet zneutralizować - jest to sposób z internetu ale u nas kiedyś podzialal:)
http://zycienaszczycie.pl/jak-wyczyscic-pralke-usunac-z-niej-nieprzyjemny-zapach/
tu sa sposoby, można tez sodąMyszko! Ale pomogłaś, ja właśnie zaczęłam czuć u siebie ten zapach...tylko ja mam taką ładowaną od góry... A moje towarzystwo nie rozumie że jest kosz na brudne pranie i żeby tam wrzucać tylko w pralkę wsadzają i te ubrania potem śmierdzą bo jakby nie było tam wilgoć jest..A jak zamknę pralnę (nigdy zaraz po praniu, czekam aż przeschnie (chociaż pewnie za mało)) to potem czuję ten zapach..
-
jak mąż malował jedną scianę to na poczatku byłam przy tym a poźniej siedziałam w innym pokoju. dzień i noc pokój stał i sie wietrzył a na kolejną noc juz spaliśmy w tym pokoju. Jednak przeszkadzał mi zapach w nocy którego nie czułam jak siedziałam w tym pomieszczeniu i radziła bym żeby jednak odczekać 2 noce zanim sie pojdzie spac do malowanego pomieszczenia
Ja miałam beckersa farbę i nie uważam żeby smierdziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:00
Kubuś
-
Ja mialam spawana na miejscu I szlifowana I malowana specialnym spray barierke na schody ...smierdzialo ! Wyszlam z domu, okna wszystkie otwarte , ale spalam w domu, tylko , ze moja sypialnia jest daleko od schodow , drzwi zamkniete okno otwarte .... Pozniej mialam wyrzuty sumienia, Bo moj Malec nastepnego dnia malo sie ruszal .... Ogolnie ... Nie polecam , nie spij w domu...
-
u mnie ani w domu rodzinnym ani teraz nie mam problemów ze smrodkiem z pralki, zawsze po praniu zostawiam uchylone drzwiczki i w zasadzie tylko na czas prania są zamknięte Nie muszą być otwarte na oścież ale wystarczy aby były nie domknięte. Moja znajoma zawsze zamyka pralkę i moim zdaniem wszystko pachnie stęchlizna. A co do sposobów ja skłaniałabym się do tej sody i prania w 90 stopniach.
-
Jak u mnie było malowanie pokoju (na górze), to spałam i przebywałam przez kilka dni na dole, żeby nie wdychać. Ogólnie nie jest to tak groźne jak było w pierwszym trymestrze. Też miałam farbę Beckersa i faktycznie nie śmierdziała tak bardzo jak np Dulux
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mila920 - lubię się dzielić, ale jednak w przypadku męża to skorzystam z powiedzenia "dobry zwyczaj - nie pożyczaj"!!
Co do pralki to najlepszym sposobem jest właśnie otwieranie drzwiczek - u nas łazienka nieduża, ale na szczęście drzwiczki otworzyć można i nie śmierdzi
Agnesia - jakie śliczności!