X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygotuj pusta pralke na najwyższej temperaturze a tam gdzie proszek wlej dwie szklanki octu :)
    ja potem robie jeszcze puste pranie żeby ocet zneutralizować - jest to sposób z internetu ale u nas kiedyś podzialal:)

http://zycienaszczycie.pl/jak-wyczyscic-pralke-usunac-z-niej-nieprzyjemny-zapach/
    tu sa sposoby, można tez sodą

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przekopuje cały internet i chyba spróbuje ta sodę, na wielu forach polecają też nakretke domestosa tylko czy to się dobrze wyplucze? Chociaż jak bym wstawila 2 razy na 90 stopni to nie ma opcji, żeby się nie wyplukalo raczej eh eh najwyżej zepsuje mamusce pralke i będzie gniew :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    wygotuj pusta pralke na najwyższej temperaturze a tam gdzie proszek wlej dwie szklanki octu :)
    ja potem robie jeszcze puste pranie żeby ocet zneutralizować - jest to sposób z internetu ale u nas kiedyś podzialal:)

http://zycienaszczycie.pl/jak-wyczyscic-pralke-usunac-z-niej-nieprzyjemny-zapach/
    tu sa sposoby, można tez sodą
    Idę i ja zrobić :) Myszko! Ale pomogłaś, ja właśnie zaczęłam czuć u siebie ten zapach...tylko ja mam taką ładowaną od góry... A moje towarzystwo nie rozumie że jest kosz na brudne pranie i żeby tam wrzucać tylko w pralkę wsadzają i te ubrania potem śmierdzą bo jakby nie było tam wilgoć jest..A jak zamknę pralnę (nigdy zaraz po praniu, czekam aż przeschnie (chociaż pewnie za mało)) to potem czuję ten zapach..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapewne większa część z nas jest po, w trakcie lub przed remontem... czy przebywacie w mieszkaniu w trakcie malowania ścian?

• Kri Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam remont łącznie z burzeniem ścian :) sypialnię miałam malowana farbą bez emisyjną i było czuć bardzo mało i byłam wtedy w domu :) polecam właśnie takie farby np. Caparol - nie są to farby marketowe ale nie wdychasz syfu.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mąż malował jedną scianę to na poczatku byłam przy tym a poźniej siedziałam w innym pokoju. dzień i noc pokój stał i sie wietrzył a na kolejną noc juz spaliśmy w tym pokoju. Jednak przeszkadzał mi zapach w nocy którego nie czułam jak siedziałam w tym pomieszczeniu i radziła bym żeby jednak odczekać 2 noce zanim sie pojdzie spac do malowanego pomieszczenia :)
    Ja miałam beckersa farbę i nie uważam żeby smierdziała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:00

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam spawana na miejscu I szlifowana I malowana specialnym spray barierke na schody ...smierdzialo ! Wyszlam z domu, okna wszystkie otwarte , ale spalam w domu, tylko , ze moja sypialnia jest daleko od schodow , drzwi zamkniete okno otwarte .... Pozniej mialam wyrzuty sumienia, Bo moj Malec nastepnego dnia malo sie ruszal .... Ogolnie ... Nie polecam , nie spij w domu...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ani w domu rodzinnym ani teraz nie mam problemów ze smrodkiem z pralki, zawsze po praniu zostawiam uchylone drzwiczki i w zasadzie tylko na czas prania są zamknięte Nie muszą być otwarte na oścież ale wystarczy aby były nie domknięte. Moja znajoma zawsze zamyka pralkę i moim zdaniem wszystko pachnie stęchlizna. A co do sposobów ja skłaniałabym się do tej sody i prania w 90 stopniach.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie było malowanie pokoju (na górze), to spałam i przebywałam przez kilka dni na dole, żeby nie wdychać. Ogólnie nie jest to tak groźne jak było w pierwszym trymestrze. Też miałam farbę Beckersa i faktycznie nie śmierdziała tak bardzo jak np Dulux :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na malowanie pojechałam do mamy na 4 dni. Bałam się bo kilka dni wcześniej miałam krwawienie niewidomej przyczyny i kilka dni wcześniej też malowaliśmy pierwszą warstwę sufitu.
    57868fda25263e7cmed.jpg Kupiłam Tymkowi:D

tulipanna, Lexi150, Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja na malowanie pojechałam do mamy na 4 dni. Bałam się bo kilka dni wcześniej miałam krwawienie niewidomej przyczyny i kilka dni wcześniej też malowaliśmy pierwszą warstwę sufitu.
    57868fda25263e7cmed.jpg Kupiłam Tymkowi:D
    :) :) :)
    Ale fajne :)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajniutki komplecik z jakiego sklepu?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyk Fisher price firma;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Smyk Fisher price firma;)
    te Fisherowe są dla chłopców śliczne, bo dla dziewuszek się nie popisali :(

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile kosztował ten komplecik?? strasznie ladny :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wyprzedażowy był 30zł kosztował :)

szara myszka lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - lubię się dzielić, ale jednak w przypadku męża to skorzystam z powiedzenia "dobry zwyczaj - nie pożyczaj"!! :P

Co do pralki to najlepszym sposobem jest właśnie otwieranie drzwiczek - u nas łazienka nieduża, ale na szczęście drzwiczki otworzyć można i nie śmierdzi :)

Agnesia - jakie śliczności! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż będzie malować ściany w tym lub następnym miesiącu - na pewno w dzień będę siedziała u rodziców, a na noc najwyżej przyjdę, ale będę spała w pokoju, gdzie nie było malowane.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co myślicie o tym żeby zamiast łóżeczka ze szczebelkami kupic tylko łózeczko turystyczne? Mąż wczoraj rzucił taki pomysł i sie kurcze zastanawiam co by było lepsze :P

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zdecydowałam się na łóżeczko turystyczne. Zasięgnełam wielu opinii. Sama sprawdziłam czy te negatywne aspekty są nie do przejścia. I po paru dniach namysłu jednak zostałam przy turystycznym.

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ