Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa a kupiłaś juz to turystyczne? U mnie kurcze jest taki problem że mam mało miejsca w pokoju i bede miała po jednej stronie scianę a po drugiej komode i dziecko poźniej nawet nie bedzie miało jak wyjsc i dla mnie jedynie to jest przeszkodą. W sumie tez nawet nie wiem co by taniej wyszło bo mam upatrzone łózeczko ze szczebelkami za 460zł z przesyłką a do turystycznego musiałabym posciel, poszewki, materac kupic.
Kurcze siedze na tym allegro i wchodze na te opinie i maja pełno negatywów i neutrali a nie chciałabym sie przejechac że złe kupie i bede sobie w twarz poźniej pluć...
Aa Moniaa to jest Twoje pierwsze dziecko?Kubuś
-
Tak pierwsze ... wyczekane...
Tez nie mam za wiele miejsca w swojej sypialni. A większe gniazdo zaczniemy może budować w przyszłym roku. Ale nie zbaczajac z tematu. Moja siostra 2 lata temu urodziła moja najukochańszą chrześnicę. Miała w domy łóżeczko normalne że szczebelkami takie zwykłe bez udziwnień. A u tesciowej właśnie turystyczne ... kosztowało około 300 zł. Wiem tyle ze jest regulowane jeśli chodzi o wysokość. Ma moskitierę a i jak się ustawi dolny poziom to wyjście takie pół okrągłe jest ze szczytu a nie z boku.
Kolejna sprawa to materac który jest licha w turystycznym ale można normalnie tam włożyć taki materac jaki się wkłada do klasycznego łóżeczka. Nie trzeba tych bocznych ochraniaczy bo boki nie są twarde. I mi będzie pasowała możliwość łatwego przesuwania bo na 2 nóżkach są kółka. A to ułatwia sprzątanie a nawet wywieziono łóżeczka przed dom latem ... -
I ja raczej będę korzystała z tego łóżeczka turystycznego od siostry ... jakbym kupowała to takie właśnie do 300 zł. Jeśli mi się uda z siostra znaleźć takie jakie właśnie ona ma to podeślę Tobie linka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:32
-
A ja dziś pojechałam po kocyk który kiedyś sobie upatrzyłem jak jeszcze płci nie znałam
http://static.pokazywarka.pl/i/6102611/970166/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6102611/554353/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6102630/391366/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6102630/487499/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6102635/563610/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6102635/202195/image.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:17
Evans, Tusiaa, szara myszka, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Hehe jakie fajne , ja dzisiaj jade sobie cos kupic , a pewnie najwiecej, czasu znowu bede spedzac na dziecinnym , jak sie wstawia zdjecia ? Na forum , moze I ja bym cos chciala Wam pokazac , mam pare rzeczy .... A tak na marginesie , po ile wszystkiego kupujecie ..?.
Odnosnie lozeczka turystycznego , to mi sie wydaje , ze to nie za dobry pomysl , ja bede miec lozeczko , nawet nie bede kupowac, takiego malego na pierwsze tygodnie , co by z nami dziecko bylo , tylko chce kamere I na karmienie bede chodzic , od malego chce dziecko przyzwyczaic , ze spi sie w swojej sypialni.... -
Ja pojechałam po kocyk,ale oczywiście nie byłyby sobą jakbym czegoś jeszcze nie kupiła
akurat trafił się super kosz na zabawki
No i idąc do kasy sweter dla mnieten jasny pajacyk to na 3m brokatowe szaleństwo,jest posypany złotym brokatem oczywiście się nie obsypuje i nie zostaje na rękach,ma etykietę ze jest 100% bezpieczny
a co do cen to naprawdę ceny są różne u mnie zaczynają się od 9,99€ i myślę że przekraczać nie będę 50€ ale to myślę a czy się sprawdzi to się okaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:31
Evans lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieć łóżeczko białe,zresztą wiecie jakie
turystyczne odpada ponieważ nie pasowałoby do klimatu w pokoiku,turystyczne mogę mieć u mamy w pl.
Ja zdjęcia wklejam na www.pokazywarka.pl i tam link który wyskakuje daje kopiuj i tutaj na forum wklejEvans lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Ja właśnie zdecydowałam się na łóżeczko turystyczne. Zasięgnełam wielu opinii. Sama sprawdziłam czy te negatywne aspekty są nie do przejścia. I po paru dniach namysłu jednak zostałam przy turystycznym.
-
A ja byłam na tych targach wWarszawie dziś. Kupiłam dwa ręczniki z kapturkiem 100% bawełna (a są różne, PATRZCIE NA SKŁAD, bo można się naciąć) za 28zł sztuka (12% zniżki dziś jest) i kocyk letni 100% bawełna
za 34 zł. I dostaliśmy smoczek Lovi 0-3 mce i wkładki laktacyjne i podkład
Lovi od 3 dni ma butelki szklane.
Piękny wózek widziałam-- Jedo Bartatina- na paskach jak za starych czasów...niestety spacerówka gówniana bo nie było jak dziecka włożyć w to, bo ten pałąk do trzymania rączkami na stałe przymocowany a nie odpinany przez co włożenie dziecka w czymś grubszym typy kombinezon niemal niemożliwe -
Uchodzilam się wczoraj strasznie i w sumie mic dla Jaska nie znaleźliśmy. Kupiłam tylko paczkę na sprobowanie tych pieluch rosmanowych bo są w promocji.upattzylam sobie rożek ale kolory w dwóch hurtowniach Mi nie odpowiadaly.w A w tej trzeciej były podobne ale już nie tak ładne. Co do lozeczek to oglądaliśmy klasyczne chcieliśmy z szuflada ale chyba weźmiemy bez bo ona jest głęboka na 10 cm to i tak dużo nie wejdzie.
A wózek wybraliśmy Roan Emma miała być marita ale ta Emma ma to czego maricie brakowało. Zamówimy w połowie grudnia. -
Mój brat dla córki miał to turystyczne łóżeczko z karuzelka i innymi bajerami i byli bardzo zadowoleni mieszkają w UK i je sprowadzali z pl.wychodzi dziecko z krotszego boku. Mi się osobiście jakoś nie podobają dla mnie uroku nie maja i ciężko z posciela tzn obijakami. Jedno mi się kiedyś podobało pastelowe ale kosztowało 800 zł więc trochę dużo. Co kto woli.
Z tym że pewnie trzeba będzie zainwestować w jakirs na wyjazdy czy do mojej mamy. Ale wiem ze są różne różne rodzaje a jak coś wezmę najzwyklejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:27
-
tulipanna wrote:A jakie negatywne podają???
ja kiedyś już coś o tym pisałam
- pytałam znajomych co mają oba łóżeczka i mówili, że najpierw trzymali dziecko jak leżało w drewnianym i jak zaczęło wstawać to przełożyli do turystycznego bo zaczęło przy próbach wstawania uderzać się o to łóżeczko drewniane i ranić, nie wiem czy mieli ochraniacze (o tych też gdzieś czytałam że do końca nie są takie bezpieczne i nie wiem czy kupić).
Potem rozmawiałam z innymi co też mają oba i oni powiedzieli, że w domu tylko w drewnianym bo jak dziecko było później karmione np chrupkami itp to się mega śliniło i musieli bardzo często, co kilka dni prać całe łóżeczko, nie tylko pościel ale te materiałowe nakładane części łóżeczka (ścianki itp) bo bardzo się brudziły przez to ślinienie, a nie wiem czy to szybko schnie i czy można często prać.
Ja póki co do domu biorę drewniane, ale turystyczne też pewnie będzie mi potrzebne. O innych + i - nie słyszałam.
Ja to w ogóle nie wiem pod czym taki niemowlak na początku ma spać (kocyk, kombinezon?)- uczą takich rzeczy w szkole rodzenia bo jestem zielona w te klocki ;(
tulipanna lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
No dla mnie uroku nie mają te łóżeczka turystyczne ale to kwestia gustu po prostu i co komu pasuje
A wg mnie taki niemowlak najlepiej na początku jak śpi w rozku, bo kolderka to napewno nie.. Ale są też te otulacze, chociaż mi się nie podobają.. -
a mi się z kolei wydaje ze nie będziemy go dawac do spania w rozku - wysciskany taki i nozki tez wysciskane, sama nie wiem. sa takie śpiworki która ogrzewają a może swobodnie nozkami ruszac, może cos takiego. albo po prostu pod kolderka/kocykiem tylko chyba bez poduszki na początku się dziecko kladzie. Ale tez jestem zielona, nie myslalam o tym jeszcze
my się teraz zastanawiamy czy wiaderko czy wanienke, slyszalam o plusach tego wiaderka ale boje się czy to ma jakiś wpływ na kregoslup -
A ja dziś przejrzałam rzeczy które dostałam od kuzynki i stwierdziłam, że jeśli jutro potwierdzi się Synuś to nie muszę nic kupować pewnie do 4 miesiąca.
Wczoraj przypadkiem trafiłam na coś takiego:
http://pupill.eu/pl/8_tulistwory
i przepadłam.Na pewno kupię coś takiego. Szczególnie brązowy miś mi wpadł w oko.
Nie mogę się doczekać jutrzejszego połówkowego. Ach już bym chciała być povayn lubi tę wiadomość
-
Hmm może i masz rację że lepszy będzie śpiworek zamiast rozka do spania. Bo przez 1-2 miesiąca bym odpusciła spanie pod kołdra bo jeszcze dziecko się nią nakryje albo coś.. Ja się tego obawiam najbardziej.....
Zazdroszczę wam już tych połówkowych, ja kurcze jeszcze dwa tygodnie niecałe do wizyty... Lexi powodzenia jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:41
Lexi150 lubi tę wiadomość