X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle piszecie, że ciężko Was nadrobić. :)
    W przesądy nie wierzę. Moja mama tylko cały czas mi truje, że za wcześnie jeszcze na wózek, na łóżeczko ale grzecznie ją informuję, że dla mnie wcale nie za wcześnie. Jakoś mi się nie widzi z dużym brzuchem latać i kompletować wyprawkę. Co ma się zdarzyć to się zdarzy i żadne zakupy tego nie zmienią.

W sprawach seksu u Nas na razie przestój. Jakiś czas temu dostaliśmy pozwolenie, kilka razy się zdarzyło i było nieziemsko ale po ostatnich przebojach jakoś brak ochoty. Mąż się boi a ja nawet nie pytałam lekarza czy możemy. Ale przy następnej wizycie nie omieszkam zapytać :)

Dziś przyszły koszule ciążowe i staniki ale szału nie ma więc polecać nie będę :P

Pochwalę się za to, że zakupiliśmy większe auto. W końcu! Jestem taka happy bo zawsze jedna sprawa z głowy. Pojechaliśmy dziś od razu załatwić formalności i przy okazji w lidlu zakupiłam płyn do prania i płukania Bobini no i dresik dla Synka. A miałam się wstrzymać z zakupami do poniedziałku. :)

Baby shower fajna sprawa tylko u Nas niestety mało popularna a szkoda...

A jeśli chodzi o spanie to jeszcze do niedawna najlepiej mi było na prawym boku a teraz już nie mogę spać w tej pozycji. Jakoś mi nie pasuje. Więc głównie lewy bok i plecy.

A dziś po raz pierwszy poczułam kopniaki Dzidziola podczas siedzenia i chodzenia :)

Evans, Bruśka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:),
    co do spania to mi właśnie najwygodniej na plecach..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przesadem to jest tak żeby łóżeczka nie rozkładać robi się to gdy my już w szpitalu jesteśmy. Ja pierwsze zakupy zrobiam chyba w 7 tyg a jak wiemy nawet koniec może być niesprzyjajacy więc bez sensu jest w to wierzyć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Czesc Dziewczynki ;) mam pytanie ...
    W ciazy nie mozna za bardzo na plecach spac tak? Wiec ja sie staram zawsze zasypiac na lewym boku , ale jak sie w nocy budze lub z rana , to tak czy inaczej na plecach leze :( jak to u Was ? I do najgorsze podobno strasznie chrapie :( do tego stopnia, ze Ukochany przenosi sie do drugiej sypialni ....... Hm ..... Macie jakis sposob na to by przestac? Ogolnie to mi jest ciezko oddychac , mam problem chodzic po schodach, bo brak tchu ...
    Odnosnie sexu to ja ochote I mam , ale jak zaczynamy , to pozniej mi sie wydaje , ze jednak nie chce mi sie , a moj boi sie tez , chyba tuz przed porodem trzeba miec sex , to wtedy moze sobie odbijemy ....
    Ja mysle ze to chodzi o jakies predyspozycje.ja nigdy nie chrapalam i nie chrapie. Moze to kwestia wagi i przybrania na niej i ulozenia dzidzi? Ja mojego chlopine to budzilam i kazalam sie przekrecic,grzecznie zawsze sluchal :) o dziwo jak schudl to przestal chrapac :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Z tym przesadem to jest tak żeby łóżeczka nie rozkładać robi się to gdy my już w szpitalu jesteśmy. Ja pierwsze zakupy zrobiam chyba w 7 tyg a jak wiemy nawet koniec może być niesprzyjajacy więc bez sensu jest w to wierzyć.
    A co za bzdura! Uczulano mnie by to zrobic wczesniej bo po rozpakowaniu musza odparowac te wszystkie farby,kleje etc. I ze to smierdzi tak samo z wozkiem podobno jest

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego to są tylko głupie przesądy i zabobony :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj chlop tez mnie faszerowal tymi przesadami,bo jak Julka sie rodzila to kupowali wszystko jak byla zona byla w szpitalu. No ja sobie nie wyobrazam..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dostal opieprz ze w nosie mam co oni 9 lat temu i ze prosze mi nie opowiadac bzdur i dal spokoj

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie będę miała nowego łóżeczka ale też nie wyobrażam sobie, żeby go wcześniej nie rozłożyć. Przecież muszę je wyczyścić, sprawdzić czy wszystko z nim gra. A jak rozłożę to jaki sens w ponownym składaniu? :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miesiąc wcześniej nie będę niczego skrecac bo kot sobie miejsce znajdzie do spania a mówię tylko o przesadzie. Poza tym też nie jestem za tym żeby to stało i się kurzylo. Jestem maniaczka kurz wycieram co drugi dzień. I się brudzi. A złożyć i rozłożyć oszem czy wszystko jest bo się nagle okaże że srubek brakuje.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak tylko pokoj bedzie skończony to wszystko rozkładam :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No ja miesiąc wcześniej nie będę niczego skrecac bo kot sobie miejsce znajdzie do spania a mówię tylko o przesadzie. Poza tym też nie jestem za tym żeby to stało i się kurzylo. Jestem maniaczka kurz wycieram co drugi dzień. I się brudzi. A złożyć i rozłożyć oszem czy wszystko jest bo się nagle okaże że srubek brakuje.
    jak chcesz oduczyć kota włażenia do łóżeczka nawkładaj tam nadmuchanych balonów, za każdym razem jak wlezie jakiś wystrzeli :)
    ja na razie nie mam kasy na wszystko, ale jakbym miała to jutro bym kupiła wszystko od razu i miała rozłożone. Przesądy to bzdura, jestem tego żywym przykładem wszystko wskazywało na chłopca, a będziemy mieć córkę!

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O balonach wiem ale nie chce mi się chodzić wkoło i jej ganiac szkoda energii. Za dobry kot aby go stresować nadaremnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja mysle ze to chodzi o jakies predyspozycje.ja nigdy nie chrapalam i nie chrapie. Moze to kwestia wagi i przybrania na niej i ulozenia dzidzi? Ja mojego chlopine to budzilam i kazalam sie przekrecic,grzecznie zawsze sluchal :) o dziwo jak schudl to przestal chrapac :)
    Wlasnie ja sporo przytylam .... teraz waze 71 kg , to dla mnie bardzo duuuuzo ja nigdy tyle nie wazylam , ale i moja startowa waga byla wieksza , gdyz ja musialam utyc , bo ja za malo wazylam jeszcze rok temu i po poronieniu tak bylo ...wyobrazasz sobie jak ja sie czuje teraz? Ale z.drugiej strony to sie ciesze bo doszlo wkoncu do.mnie, ze ja mialam problem z odzywianiem ...moja waga zawsze byla 49 ale zazylo mi sie spasc do 45kg a ja mam 170 cm wzrostu ...i ja sie przyznaje teraz ze ja wkolo glodna bylam .... w sumie to mozna powiedziec , ze poronienie uratowalo mi zycie :) czyli czasem nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo .... Co nie zmienia faktu , ze po porodzie wroce do wagi , ale juz nigdy nie chce zejsc ponizej 55kg tak zaleca moj dietetyk

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym ja też mam kota i mam zamiar złożyć łóżeczko z miesiąc wcześniej, żeby się do niego przyzwyczaił, bo jak przywiozę dziecko do domu, to go już nie oduczę, żeby nie właził, a nie będę całą noc na krześle przy łóżeczku filować na niego

marissith, tulipanna lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek i tak mam kolyske więc razem się nie zmieszczą. A łóżeczko nie wiem czy od razu będzie rozstawiane. Zobaczymy w praniu. Kot śpi z nami więc oby się tego trzymala po urodzeniu. Piersze po wejściu do domu z maluszkiem to będzie przywitanie że zwierzakiem i mylalam o tym żeby mąż że szpitala przyniósł wcześniej jego pachnCe ubranka i zostawił aby się z zapaszkiem oswoila

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak Bruśka bardzo dobry pomysł. Psom się chyba daje do wachania pieluchy żeby sie z tym oswoił :) Noo bo kot może się poczuć zazdrosny to lepiej tak zrobic :)
    Ja myślę że jak przyjdzie łózeczko w listopadzie to trzeba będzie je złozyc i zobaczyć czy wszystko jest ok noo i wyniose je do jakiegos innego pokoju . Nie bedzie w naszym bo jeszcze niektóre meble będą stały. ZResztą okaże sie jak sie bede czuć i czy maluszkowi nie bedzie sie spieszyło :P wózek zakupimy gdzies w grudniu. Wole miec wczesniej niż poźniej :)
    W sumie wóżek na upartego mógłby byc i w styczniu kupiony ale nie wiem czy dam rade tak długo czekac hehe :D

Mi sie zdarzyło kiedyś chrapać jak byłąm u teściowej hehe i to słyszała hahaha ale chrapałam bo byłam mega zmęczona :) teraz to chyba mi sie nie zdarzą w sumie nie wiem. Sama siebie nie słyszę a mąż na weekend wraca i nic nie mówi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:10

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na siedząco jest większy ,ale pomalutku rośnie :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6099930/405118/image.jpg

tysiaa93, d84, Lexi150, Evans, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycuch hihi! <3 :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuchol! Biedroneczka który masz Tc?ja dziś 20+0 i się nie umywa ;-) ale widzę jak robi się większy z dnia na dzień.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ