X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem że ja panikuje przed jutrzejszą wizyta kontrolna usg polowkowego. Tyle głupich myśli siedzi w głowie że aż strach. Dziewczyny czemu to nie może być tak żeby wszystko było ok od początku do końca bez komplikacji i stresu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do Was pytanie z innej beczki ... rozmawiacie ostatnio o zakupach dla maluchów... no a co z Nami. Zbliża się zima i w coś trzeba będzie się ubrać aby nie wyglądać jak Buka z Muminków ;)
    Ja przed ciążą ze względu na większe piersi nosiłam 40-42 zależy od kroju. A teraz to powoli przez rosnący brzucho to obawiam się że tylko spadochron wystarczy hehe

tulipanna lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja poczekam do grudnia. Na razie jakąś duża nie jestem i obym duża nie była ale igladalam te kurtki i ceny powalają 300 zl to trochę dużo na kurtkę która ponosi się 3 miesiące góra 4. Oglądałam c&A I H&M ceny powalają za kawałek szmaty. Połowa listopada już będą to wyprzedawac.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla siebie kupiłam trzy takie sukienko tuniki i je noszę bo najwygodniej do tego rajstopy ciążowe i jest spoko na to kardigan. A w domu to w domu

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka u mnie w h&m-ach na wyprzedaże zostają tylko xs, s i m z ciążówek... więc ja raczej bym nie liczyła na nie. Ale mam jeszcze c&a więc tam pozaglądam...

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mama-wie.pl może Wam się przyda kolejne warsztaty.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co najwyżej trzrba się za jakąś parka pooglądać ale myślę że w m ciążowa to wejdę. W końcu ciążowa ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście wchodzę w swoją kurtkę zimową, więc póki co nie będę kupować. Pewnie kupię coś w okolicach grudnia, jak przestanę się w nią mieścić i ceny będą już niższe. Z ciążowych rzeczy kupiłam tylko spodnie, a tak to kupuję normalne rzeczy tylko trochę luźniejsze, żeby brzuszek się mieścił. Ja akurat tragicznie wyglądam w takich parasolowatych rozszerzanych od biustu rzeczach, jakbym 100 kg ważyła.

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 01:22

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tak naprawdę to nic nie wiem. Badanie było bardzo dokładne bo jestem po przejściach a byłam w szpitalu klinicznym więc uczyli się na mnie. Szyjka jest zamknięta ma 2,6 cm jest lekko miękka ale to się nie zmienia już od początku skutek lyzeczkowania no i przedewszystkim ivf. Lekarz powiedział że mam iść do swojego lekarza bo on mnie zna i najlepiej oceni sytuację. Trochę zwalanie odpowiedzialności. Koleś był młody dzieci jeszcze młodsze na tamtą chwilę było Oki. Teraz też jest bez zmian. Czekam na odpowiedź mojego gina czy mam dziś przyjechać do niego ale chyba tak zrobię. Załamalam się strasznie. Jutro skończę 23 tydzień mały jest o tydzień do przodu waży 600 gr w razie w przecież nie przeżyję. A ja chyba umre razem z nim.
    Nie myśl tak! Musisz wierzyć w swojego maluszka, jesteś jego mamą póki co może liczyć tylko na Ciebie, kto jak nie Ty ma w niego wierzyć? Nikt tu nie będzie umierał, jedź dla świętego spokoju do swojego lekarza. Trzymam mocno kciuki za Was żeby było ok!

madzia.rka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci czyli studenci. W poniedziałek byłam na polowkowym i było wszystko super a wczoraj ten śluz. Nie daje już rady bo tyle przeszliśmy od początku i w końcu uwierzyłam że będzie dobrze przeszłam operacje więc już chyba nic nie wydarzy się. Zaczęłam kupować wyprawkę żeby odgonić źle myśli. Poprostu tego nie rozumiem.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież jeden lekarz powiedział Ci że jest ok. Gdyby sytuacja była krytyczna to nawet młody doktor by się poznał. Nie wiem jak to u Ciebie wyglądało ale ja mam często taki gęsty śluz i jest go pełno, a mój gin zawsze go sprawdza i mówi, że ok. Może pojawiły Ci się jakieś bakterie i organizm się broni żeby nie doszło to do dziecka.

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyglądało jak taki smark z nosa było tego około 3 cm kolor żółto pomarańczowo brunatny. Jak wysłałam zdjęcie ginowi to powiedział że to może być czop i mam pruc na IP. Nie mam skurczy ani plamienia a ten młody powiedział że pozostała wydzielina była zoltawa. Nie wspomniał nic o infekcji.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tak naprawdę to nic nie wiem. Badanie było bardzo dokładne bo jestem po przejściach a byłam w szpitalu klinicznym więc uczyli się na mnie. Szyjka jest zamknięta ma 2,6 cm jest lekko miękka ale to się nie zmienia już od początku skutek lyzeczkowania no i przedewszystkim ivf. Lekarz powiedział że mam iść do swojego lekarza bo on mnie zna i najlepiej oceni sytuację. Trochę zwalanie odpowiedzialności. Koleś był młody dzieci jeszcze młodsze na tamtą chwilę było Oki. Teraz też jest bez zmian. Czekam na odpowiedź mojego gina czy mam dziś przyjechać do niego ale chyba tak zrobię. Załamalam się strasznie. Jutro skończę 23 tydzień mały jest o tydzień do przodu waży 600 gr w razie w przecież nie przeżyję. A ja chyba umre razem z nim.
    Może to idiotyczne, ale ja po połówkowym na którym moja mała miała ok 350g pomyślałam sobie, jeszcze tylko 40g, przeczytaj to http://www.se.pl/wiadomosci/polska/krakow-najmniejsze-dziecko-w-polsce-przyszlo-na-swiat-zdjecia_629520.html twoj maluch ma juz 600g, glowa do gory!!! Oczywiscie, zadna z nas nie chcialaby urodzic zbyt wczesnie (i gleboko wierze, ze tak sie nie stanie!!), ale mnie mysl o tym, ze takie malenstwa jak mamy w brzuchach dzisiejsza medycyna potrafi juz uratować, bardzo uspokaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 10:35

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka będzie dobrze. Może się wyproznialas i tez stąd tem śluz. Ja tak mam przynajmniej.że jak się zakorkuje i później pójdzie to taki śluz z jelita wychodzi. A już na pewno nie myśl że będzie źle bo to najgorsza rzecz sama wiem bo się stresuje jutrzejszą kontrola tej tętnicy. Pociesze Cie mój mały ma 360 gr ważył 7. 10 i na waszym tle to jest malutki TP to 22.02. I ciągle się zastanawiam czy ja za mało jem czy to ta tetnica tak wpływa na to. Zrelaksuj się odsun myśli będzie dobrze ile nas tu jest to trzymamy kciuki i musi być dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 10:40

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzirwczyny na smyku z darmową dostawa zamówiłam 3 pak skarpet 6 zł i dwie czapeczki 7 zł całość 13 zł. Wcześniej zamówiłam 5 par za 10 zł.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny gdyby nie Wy to bym zwariowala do reszty. Jestem sama w domu i mam natłok myśli. A jak mam iść do kibelka to przeżywam to samo co na początku

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo idę na kompa zajrzeć na tego smyka :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka nawet nie mysl o żadnym porodzie jak lekarz powiedział ze ok to jest ok,idz dzisiaj jeszcze do swojego gina .Wszystko bedzie dobrze :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka wszystko musi być dobrze. Nie ma innej opcji!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ