X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja położne dziecko przebieraja? U mnie czegoś takiego nie ma sama zajmujesz się dzieckiem, na żądanie tylko położna wykapie dziecko.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Trzymajcie kciuki czekam na moją kolej.

Trzymam kciukasy. :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, powodzenia na wizytach :):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przykład po cesarce albo jak gdzieś kapia coś... Każdy szpital ma inaczej.. Położne kapia dziecko na przykład u siebie i już nie wróci bodziak do ciebie..
    Dla mnie to jedyna opcja ale nie wiem bo nigdy jeszcze nie rodziłam :-P ale jak dla mnie wszystko jest możliwe hihihihi
    Dla mnie mega mało ważne - chcą niech sobie wezmę kilka body.. Ja nie zbiednieje od tego

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy piszecie o tym zabieraniu rzeczy! W głowie mi się to nie mieści!! Absolutnie nie miałabym problemu z tym, aby coś podarować, masę ciuchów w życiu oddałam do Monaru/PCK/domów dziecka, ale zawsze była to moja decyzja, że chcę oddać. Jak mała wyrośnie z ciuszków to mogłabym je nawet podarować do szpitala, czemu nie! Ale, nie wyobrażam sobie, że ktoś miałby mi zabrać bez mojej zgody/wiedzy rzeczy mojego dziecka. Chyba zrobiłabym taką awanturę, że by o mnie opowiadali przez miesiąc w szpitalu. Nie mam jeszcze pojęcia jakie są zwyczaje w tym, w którym ja chcę rodzić - ktoś z Warszawy wie jak jest pod tym względem u św. Zofii (=na Żelaznej)??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak jest. U nad też jak po cesarce nie możesz się opiekować przez 24 h to ubierają w swoje. A potem jak założysz swoje i położna przebierze to do jednego wora idą rzeczy bo nikt się przy takiej ilości dzieci nie bawi w dzielenie a potem to raczej wspólna pralka więc już nie znajdziesz. Ale z tego co mi koleżanka mówiła raczej rzadko przebieraja.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ciekawe jak będzie w tym szpitalu co ja będę rodzic (choć jeszcze nie wiem czy u siebie w miescie czy na ujastku w Krakowie). Ale na wszelki wypdek nie będę brala na te pierwsze dni do szpitala najdroższego kompletu

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z małym ok zaslanial się ładnie i buźki mamie nie chciał pokazać waży 482g w 21t3d. Ale z tą moją tetnica dobrze nie jest. Jak powiedział tragiczna nie jest ale przeplyw dwa razy mniejszy w niej jest. Mam dużo leżeć. I za chwilę będę dzwonić do prowadzącego co i jak dalej robimy. A z tymi rzeczami to dziwne. W sumie bym się chyba wkurzyla gdyby coś mi zabrano bo wiadomo że byle czego się nie weźmie i wszystko nowe i najlepsze będzie. A tym bardziej komplety. Zresztą pewnie na miejscu to i tak głowy do tego człowiek nie będzie mieć co najwyżej w domu się odkryje. Dziś chyba przyjdzie rożek to dam Wam znać czy warty i milusi.

madzia.rka, Lexi150, marissith lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktorek się odezwał powiedział że skoro nie było plamienia skurczy to mam dalej brać duphaston i leżeć(jakbym coś innego robiła) i zobaczymy się 5/11 no chyba że wcześniej by coś się działo(oj nie nie)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Brusia a nie da się tego jakoś leczyć? Ja nie bardzo rozumiem twoja tętnicy jest jakoś ucisnieta?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek też całkiem całkiem ale widzę wstydliwe te nasze dzieci :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mały jest wstydliwy jeśli chodzi o twarz bo wszystkim innym świeci. A co do tej tętnicy to jest w niej słaby przepływ i nic jej nie uciska. Podobno dostanę aspiryne,acard lub inne leki ale to tylko na rozrzedzenie krwii mi się wydaje a i tak mi hematokryt spadł i jest poniżej normy ale lekarz mówił ost na wizycie że jest ok. Później zadzwonie i dowiem sie co i jak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ja brałam Acard na początku ale żeby nie poronic. Lepiej się po mim czułam.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr no właśnie ona ma rodzić w św.Zofii i tak jej ktoś tam powiedział.

olenka173065
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,ja juz dawno po wizycie ja jak to ja idac prywatnie zawsze ide z ranca bo nie lubie czekac i sie stresowac pol dni :) a wiec u nas wszystko ok malutka rozwija sie perfekcyjnie tak powiedziala gin, wazy 400g 21t4d wiec w porownaniu do Brusi dzidziusia to moja corcia drobniutka a starsza o kilka dni :) oczywiscie wstydzioch z niej niesamowity nozki ma rozlozone na calej dlugosci i jedna na drugiej :) ale byl moment ze gin zobaczyla i tez powiedziala ze dziewczynka takze potwierdzila innego lekarza :) chcialam ladne zdjecie ale corcia postanowila dzis sie nie pokazac zaslaniala sie raczka :)

dzis tez maz podpytal na temat znieczulenia podczas porodu a wiec najblizszy szpital mojego domu za znieczulenie ZZO wola sobie 600euro,gin polecila mi szpital dalej od domu tam rowniez rozwazalam porod i tam anestezjologiem jest jej maz i tam sie nie placi za znieczulenie nic a co do gazu to oni tutaj gazu nie uznaja twierdza ze szkodzi na dziecko.No i ten szpital jest wielki i maja tam wszystko rozne oddzialy w razie "wu"

madzia.rka, Bruśka, vayn, szara myszka, Lexi150 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super kolejna wstydnisia :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w większości szpitali jest tak ze maluchy są ubierane w szpitalne fatałaszki, może nie zbyt ładne i wyśmigane, ale wygodne do zakładania położnym.
    Jeśli matki chcą aby przez te 2-3-4 dni pobytu w szpitalu dzieci wyglądały ładniej to dają, badz same zakładają ciuszki swoje.
    No i z drugiej strony nie ma co się dziwić że położne kiedy zabierają dzieciaki na kąpanie to nie segregują tych ciuszków. Bo jak kąpią 10-cioro dzieciaków no nie będa z każda szmatką latać do matek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:04

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:29

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Ja to tak zrozumiałam że jeżeli sama przebierasz dziecko to jak zechcesz to zabierzesz a jak położne to nie pytają o zdanie tylko poprostu już nie przynoszą.Chyba w każdym szpitalu jest inaczej i trzeba pytać.

Tak samo zrozumiałam. Zresztą np ja wzystkie ciuszki dostane od koleżanki ale i poźniej będe musiała zwrócić to kurcze głupio by było rządzić się nie swoimi i rozdawać. Ja jedynie będę miała ciuszki dla dziecka na wyjscie a tak to będą szpitalne :)

Powiem Wam, że ta glukoza nie była najgorsza do wypicia ale do godz czasu czułam sie fatalnie, myślałąm że pojde i wszystko zwróce :/ fuujj ale poźniej było ok, Jedynie to sie nieprzyjemnie odbija. Noo i radzę , jak macie możliwość to rozpusccie sobie w domu bo mi babka rozpusciła i musiałam wypic cały kubek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:48

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na badaniu 20+4 i mały miał 300g. Wydaje mi się, że to za mało :( ale za to jest małym ekshibicjonista, bo pierwszą rzeczą która zobaczyliśmy po przyłożeniu głowicy do brzucha był jego siusiak i nóżki :) poza tym lekarz powiedział, że jest strasznie ruchliwy i "chyba bardzo nie lubi być mierzony" :)

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ