X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri zamówienie dotarło??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Co ostatnio czytalyscie ciekawego? Jaki film polecacie?? Jakiś serial?? Co tam ogladacie??
    Ja właśnie kończę "Położną" Kalyty - bardzo fajna książka!
    A z seriali to uwielbiam "Gotowe na wszystko" - szkoda, że już nie produkują nowych sezonów. A także "Grę o tron"! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 09:12

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z uzupełnieniem naszej pierwszej strony? Bo na innych forach jak poczytuje to tam jak ktoś dochodzi to się zmienia a u nas nic od lipca

lula.91 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tym Zawitowskim czytała któraś?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z uzupełnieniem naszej pierwszej strony? Bo na innych forach jak poczytuje to tam jak ktoś dochodzi to się zmienia a u nas nic od lipca
    Tylko, że to musiałaby zmienić Monkey chyba, bo to w jej poście, a my nie mamy do tego dostępu. Zawsze można skopiować tę listę, przeprawić i co jakiś czas wstawiać tutaj, aktualizując dane.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dziękuję :*

Po wizycie wszystko dobrze. Tak martwiłam się tymi wynikami krwi a są w porządku :) Gin nie mierzył ani nie ważył małej. Następna wizyta dopiero w grudniu bo w połowie listopada idzie na urlop, jakoś wytrzymam ;) Szyjka się nie skróciła, nadal ma około 35 mm i jest zamknięta. Córa na razie ułożona jest miednicowo ale ma jeszcze sporo czasu, żeby się przekręcić. Na pewno to zrobi bo ciągle harcuje w brzuszku :) No i gin miał chyba dobru humor bo zapłaciłam stówkę mniej za wizytę :D Stwierdził, że jestem mamusią, która uwielbia podglądać swoje dziecko, ale przecież każda tak ma ;) Brzuszkowy podgląd 24h na dobę byłby najlepszym rozwiązaniem :)

Bianeczka <3
    rrjw90.jpg

madzia.rka, marissith, Lexi150, Mila920, d84, Tusiaa, szara myszka, vayn, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Monkey tu już nie wchodzi i dlatego lista stoi :)

Z seriali to polecam jeszcze Arrow i The Walking Dead :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda bo jak będziemy rodzic pokolei to będzie kiszka. Na innych forach fajnie to wygląda. No ale cóż nic się nie zrobi.
    Tysia super ze z Tobą i mała oki. To fakt codzienny monitoring byłby oki. Ja dziś stresowalam się bo Olus rano od 4 buszuje zawsze a dziś spokój. Ale mamusia ruszyła dupsko po śniadanie i dał znać że też jest głodny :-)
    Mała się po nosku chyba drapie :-) Super focia :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że to średnie, ale dziewczyny odeszły na fb i tak się porobiło... Mnie syn już przyzwyczaja do nieprzespanych nocy :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tej nocy słabo spałam, ale to chyba z emocji :P

No ładnie wczoraj pozowała, ciągle trzymała rączkę przy nosie albo przy ustach :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam Położną nawet wam ja kiedyś polecałam :) super się czyta bardzo wciąga :D
    Ja mam wizytę we wtorek już odliczam dni :D

• d84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy robicie to siemię lniane? Zalewacie nasiona czy zmielony i w jakich proporcjach, bo ja nie wiem czy robię to ok? i pijecie tylko galaretkę czy nasiona tez?

Dostałam skierowanie na cukier z obciążeniem i jak myślicie kiedy go lepiej zrobić? wizytę następną mam 19 XI i nie wiem czy robić koło tej daty, czy po weekendzie? mam dziś 24tc + 0dni. Czy jak się ma cukrzycę ciążową to ma się już teraz czy może ona wyskoczyć w każdej chwili?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie z obciążeniem glukozą powinno się wykonać pomiędzy 21-26 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:12

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:

Dostałam skierowanie na cukier z obciążeniem i jak myślicie kiedy go lepiej zrobić? wizytę następną mam 19 XI i nie wiem czy robić koło tej daty, czy po weekendzie? mam dziś 24tc + 0dni. Czy jak się ma cukrzycę ciążową to ma się już teraz czy może ona wyskoczyć w każdej chwili?

Mi gin mówił, że najlepiej zrobić to badanie kilka dni przed wizytą, żeby wyniki były świeże. Ale do gina miałam iść 3 listopada a obciążenie zrobiłam w poprzedni piątek bo potem nie miałby kto ze mną tam pójść i "trzymać za rączkę" haha :P Jak masz możliwość to zrób kilka dni przed wizytą. A co do reszty twojego pytania to nie mam pojęcia niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:15

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowała się może którąś z Was na fotelik do auta firmy recaro? Podobno są bardzo bezpieczne :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje siemię mielone otluszczone i je zalewamy wrzątkiem trochę postoi a potem chlup. To ziarniste musisz zagotować żeby puscilo śluz. Lepsze to gotowane bo mniejszy glut. Ale ja lubię jedno i drugie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Badanie z obciążeniem glukozą powinno się wykonać pomiędzy 21-26 tc.

A mi lekarz powiedział ze miedzy 24-28 Na belly też tak przypomina kalendarz cholercia chyba zrobię w przyszłym tygodniu żeby w razie w na oba terminy się załapać ;-) Miałam mieć wczoraj ale moja mamus zachorowała i niestety nie przyjechała mnie kluc.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa śliczne zdjęcie :) też chce mieć fotkę buźki :)
    Ja też dzisiejszą noc miałam średnią. Niby spałam, niby nie :/

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) melduje sie, ze żyje :D
    Nadrobić Was to ciezka sprawa :)
    Tysia gratuluje dobrych wieści, fajna fotka buźki - ja co ide na wizytę dostaje takie zdjęcie, ze nie wiem co na nim jest :)
    Powiem Wam, ze jak pracowałam to miałam zawsze 100 pomysłów na seriale, książki, kurs języka...a teraz tak sie rozleniwiłam, że jakos mi nie po drodze z tym wszystkim :D
    Miłego dnia!

tysiaa93, madzia.rka, vayn lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Ja się zastanawiam nad tym Zawitowskim czytała któraś?

Chodzi o serie Mamo tato co ty na to? Czytalam 1 i teraz koncze 3 czesc - może nie warto kupować bo sa dość drogie ale jak masz od kogo pozyczyc to na pewno warto! ja się waham czy sobie 3 nie kupic dla siebie, dużo się można dowiedzieć i ogolnie jest fajne takie "przeslanie" z całej książki, ze człowiek nabywa takiego spokoju :) Mysle ze jak najbardziej warto :)

madzia.rka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ