X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Zdecydowała się może którąś z Was na fotelik do auta firmy recaro? Podobno są bardzo bezpieczne :-)

Ja pierwszy fotelik mam z kompletu od wózka 3w1...
    natomiast później jestem 100% zdecydowana na Recaro monza nova is 9-36 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam w 11 tygodniu krzywą jakoś ;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dobrych dni tez mam problemy ze snem :( w nocy się nie wysypiam, budze, sikam, nie mogę się ulozyc, plecki trochę w nocy bola (na szczęście w dzień nie, wiec to chyba materac ;/ choć mamy twardy) no i potem ledwo zasne to maz wstaje do pracy o 7, a chciałabym tez wstać lecz nie mogę i tak leze do 10, czasem 11 i kradne jeszcze trochę snu
    będzie mi ciężko wstawac do dzidzi :D

a dziewczyny - ja jednak chyba nie kupuje w ogole ochraniacza na lozeczko a jeżeli tak to tylko ten trzyczęściowy, ale raczej żaden. Wpisalam tak z glupa w gogle "czy ochraniacz do lozeczka jest potrzebny" i okazuje się ze zasadniczo poza ladnym wyglądem to ma wiele minusow - poczyniajac od tego ze nie ma dobrej cyrkulacji powietrza, a konczac na tym ze dziecko się w tym może nawet udusic jak się do tego za bardzo zbliży i przylozy glowe. No i jest większy odsetek tej śmierci lozeczkowej wśród dzieci które spaly w lozeczkach z tymi ochraniaiczami w porównaniu z tymi bez - oczywiście to tylko korelacja, ale jakos tak pomyslalam ze nie będę tego brala, a jak okaze się potem potrzebny to dokupię. Nie namawiam do niczego, daje tylko cynk, jak ktoras chce to niech sobie poczyta o tym :) daje pare linkow jakby ktoś był zainteresowany :)

http://www.mamazone.pl/pytania-i-odpowiedzi/opieka-i-pielegnacja-niemowlaka/2014/ochraniacz-na-lozeczko-a-sids.aspx

http://www.babyboom.pl/forum/spanie-f315/uwaga-na-ochraniacze-do-lozeczek-42676/

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, tylko co w takim razie co można by dać zamiast takiego ochraniacza? Bo jakoś te twarde szczebelki w łóżeczku mnie zniechęcają.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez o tym niestety myslalam i nic mi nie przychodzi do glowy, ale w sumie pytałam paru osob z dziecmi i nie miały tego ochraniacza i dziecko się nigdy nie uderzylo ani jakos nie wsadzilo reki, bo te przerwy sa dość szerokie

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ale Bianka ma super fotę :)

Melduję się po wizycie! Pola waży już 740 gram <3
    Dokładnych wymiarów nie pamiętam, ale główka jest tydzień do przodu :P No i ten nie powiedział mi płci dziecka, gdybym nie poszła prywatnie ostatnio to dalej byłaby wielka niewiadoma u mnie.

Wyniki krwi super, glukoza 75 gram wyszła pięknie, ale jest do powtórki w grudniu.

Zdjęcia coprawda nie dostałam, ale wracając kupiłam pamposzki <3
    3557681_20151023_105722.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:04

madzia.rka, Bruśka, szara myszka, tysiaa93, Mila920, Biedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam biały ochraniacz na całe łóżeczko za ok 50zł w hurtowni :) i jeden mam jeszcze taki na połowę z kompletu pościeli :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn zawsze masz taką wagę że po wizycie się zastanawiam czy aby wszystko ok.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia 3 tyg temu miała 396 gram, myślałam ze już gdzieś z 900 będzie miała. Ale lekarz mówił, że raczej będzie z tych mniejszych dzieci jeśli nie wystrzeli po 30 tc.

Ogólnie to jestem załamana, już mam 10 kg na +. Startowałam z 75 kg, dzisiaj waga pokazała 85...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn pan Wią.... nie widział ciposzki? Bez kitu dobrze, że poszłaś prywatnie bo tak byś nie wiedziała kto w brzuszku siedzi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:06

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał chłopina zły dzień widocznie :D A wagą się nie przejmuj, po porodzie wszystko zrzucisz :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Kri zamówienie dotarło??
    Tak ,przyszło wczoraj :) niestety obiecali upominek a nie dali (!) i zamówiłam rożek Cottolare ,który miał mieć kieszeń na usztywnienie (które de facto tylko dlatego dokupiłam) i okazało się, że go nie ma :( Także wkurzyli mnie po całości. nie omieszkałam napisać im tego w wiadomości, co jak co ale umowa to umowa hehe. Dostałam tez bon 10 % na kolejne zakupy ( nie sądzę żeby to własnie był TEN "drobny upominek" bo Ty też dostałaś). Komody kąpielowej nie składałam, ale zauwazyłam ,że będzie ona miała tylko jedną półkę z listewkami po bokach i chyba jedną bez niczego.. u Ciebie też tak jest?
    Jest ta promocja na foteliki u nich i tak się zastanawiam, bo w poniedziałek dopiero idę na bezpiecznego malucha a tam właśnie chyba będą mówić o doborze odpowiedniego fotelika, tak? Chyba ,że któraś krótko powtórzy na co zwracać uwagę...?

Odnośnie książek i filmów - oprócz Cobena ubóstwiam całą sagę Camilli Lackberg- po prostu obłędne thrillery także polecam. Ostatnia nowość b. fajna to Marsjanin , a seriale - pierwsza cześć True Detective(Detektyw) z Matthew Mc Coneughey.

A poza tym pierwszy raz mi się w nocy zdarzyło- Mały tak mnie kopnął, że aż obudził :) W środku nocy... zaczyna się :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak się chwalicie zdjęciami - to Wojtek z soboty :)

Wojtusjpg_srperrw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:07

nick nieaktualny, szara myszka, Mila920, Tusiaa, nick nieaktualny, Moniaa, d84, Biedroneczka29, Lexi150, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri przystojniaczek <3 To 4d prawda? Rewelacja, też chce takie :P

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A to jak się chwalicie zdjęciami - to Wojtek z soboty :)

Wojtusjpg_srperrw.jpg

Piekny! to jest 3d/4d?
    Widac jakies podobieństwo do Ciebie albo tatusia?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:08

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś jakies schizy przez to ze biore luteinę ;/ do 16 tygodnia brałam duphaston, potem 3 tygdnie przerwy i teraz luteina (zaleca jak pojawily się twardnienia brzucha i klucia), pytałam ostatnio gina ile ta luteinę będę musiala brac to powiedział ze do 8 miesiąca!!

sama nie chce odstawiać, ale musze go przycisnąć następnym razem czy to naprawdę konieczne - z drugiej strony to progesteron, on powinien w nas być wiec nie powinno to szkodzić :(
    czytałam gdzies ze na plody zenskie to może mieć wpływ, ale to jakies sporadyczne przypadki

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:06

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli ma jakiś malutki wpływ to pewnie na 1% a ty w tym 1% na pewno nie będziesz!!! Porozmawiaj z ginem o swoich wątpliwościach ale przecież on chce dla was dobrze.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ